Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - کمبودی در زمینه عرضه نفت در کار نیست، اما پایان قدرت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موجب سردرگمی در صنعت نفت می‌شود.
به گزارش روزنامه فایننشال تایمز، چهار هفته پیش، حمله پهپادی به تأسیسات کلیدی نفت عربستان در البقیق سبب شد حدود 5 میلیون بشکه نفت عربستان از بازارهای جهانی خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با این همه، قیمت نفت به جای افزایش، اکنون به کمتر از سطح پیش از حمله‌ها کاهش یافته است و خطر کاهش بیشتر نیز وجود دارد. پس از چند دهه که اوپک قیمت نفت را کنترل می‌کرد، اکنون بازار قیمت هر بشکه نفت را تعیین می‌کند.
حمله به البقیق تنها اختلال در عرضه نفت نیست. نیکولاس مادورو همچنان قدرت را در ونزوئلا در دست دارد و این کشور با وجود در اختیار داشتن بیشترین ذخایر نفت جهان به دلیل شرایط بحرانی، به ویژه در شرکت پدوسا، با کاهش مستمر تولید روبه‌رو است.
صادرات نفت لیبی نیز به دلیل چند سال درگیری میان گروه‌های مختلف در این کشور، آسیب دیده است.
افزون بر اینها، نظام سهمیه‌بندی تولید میان اعضای اوپک و همچنین متحدان آن برقرار شده است و در مجموع، بیشتر امضاکنندگان توافق جهانی کاهش تولید نفت به این توافق پایبند بوده‌اند.
با این همه، پیام چهار هفته پیش بلند و شفاف بوده است؛ هیچ کمبودی در زمینه عرضه وجود ندارد. هر گاه به دلیل یک مشکل یا مشکلی دیگر عرضه نفت کاهش می‌یابد، گزینه‌های دیگر جایگزین می‌شوند.
دستیابی به قیمت نفت 70 دلار که هدف بیشتر اعضای اوپک است، مستلزم کاهش شدیدتر عرضه به میزان یک میلیون تا 2 میلیون بشکه در روز است.
تصور اینکه این کاهش چطور محقق می‌شود، دشوار است. در شرایطی که قیمت‌ها پایین هستند، وسوسه برای افزایش تولید برای دستیابی به درآمد بیشتر، شدیدتر می‌شود. با توجه به برنامه‌های جدید فروش سهام شرکت آرامکو، برای عربستان دشوار است که سرمایه‌گذاران را قانع کند با وجود کاهش شدید تولید، سود آنها محفوظ خواهد بود.
نتیجه نهایی این است که ما بیش از هر زمان دیگری در 50 سال اخیر، به یک بازار آزاد در نفت نزدیک شده‌ایم. پایان کنترل اوپک احتمالا قیمت‌ها را پایین می‌آورد. اما برای کشورهای تولیدکننده نفت، شرکت‌های نفتی بین‌المللی و سرمایه‌گذاران، یک بازار آزاد به معنای افزایش نوسان و سردرگمی است.
ممکن است در آینده صنعت نفت به نیم قرن سلطه اوپک بر بازار نفت، به عنوان دوران طلایی ثبات نگاه کند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۲۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حدود ۵۰ هزار خودرو وارداتی در گمرکات کشور وجود دارد گفت: مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور است و تعداد زیادی خودرو روی کشتی داریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عباس علی‌آبادی درباره آخرین وضعیت واردات خودرو در سال جدید اظهار کرد: تا به امروز برای واردات ۱۳۰ هزار خودرو ثبت سفارش انجام شده است و این روند کماکان ادامه دارد و مردم برای خرید خودرو خارجی عجله نکنند و آن را با قیمت بالا از افرادی که به دنبال سو استفاده هستند، خریداری نکنند.

وی افزود: حدود ۵۰ هزار خودرو وارداتی نیز در گمرکات کشور وجود دارد و به ترتیب به مردم واگذار می‌شود و سرعت تحویل خودروهای وارداتی به مردم به زودی افزایش می‌یابد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور است و تعداد زیادی خودرو روی کشتی داریم.

علی‌آبادی تصریح کرد: ما به واردات خودرو افتخار نمی‌کنیم بله افتخار ما خودروهای ساخت داخل است که امیدواریم امسال خودروهای بسیار باکیفیت به مردم عرضه کنند و تحویل خوبی در صنعت خودروسازی در سال جدید رقم بزنیم.

افزایش قیمت خورد به دلیل نوسانات دیگر بازار است

وی درباره عرضه و قیمت گذاری خودروهای داخلی گفت: تمام تلاش ما آن است که در بعد کیفی و کمی و در ابعاد قیمتی رکودی‌های مناسبی برای عرضه به مردم داشته باشیم اما باید توجه داشت که خودرو در کشورمان کالای سرمایه‌ای است هر چند که من معتقد هستم که مصرفی است اما با این وجود از نوسانات دیگر در بازار تأثیر می‌پذیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: مردم بدانند که در تولید و عرضه خودرو در بازار کسری وجود ندارد و اگر با حوصله برخورد کنند، نیاز آن‌ها تأمین می‌شود.

منبع: تسنیم

کد خبر 745355

دیگر خبرها

  • حداکثر کشتار دام در طول سال ۸ میلیون راس است
  • مرغ ارزان شد/ قیمت جدید را ببینید
  • قیمت جدید مرغ در بازار
  • گوشت قرمز در وضعیت سفید | چرا قیمت گوشت قرمز کاهشی شد؟
  • افت قیمت نفت در پی نگرانی‌ها درباره عرضه جهانی
  • عرضه تخم‌مرغ پایین‌تر از نرخ مصوب در بازار/ ضرورت حمایت از مرغداران برای مدیریت تقاضا
  • کاهش قیمت ها در بازار مرغ | مرغداران با ضرر می‌ فروشند
  • به حدی خودرو وارد شده است که در بنادر جا نداریم
  • وزیر صمت: واردات خودرو به حدی بوده که در بنادر جا نداریم
  • به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم