Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@10:25:28 GMT

سند ارتقای زنان و خانواده در استان تهران تصویب شد

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۵۵۱۹

سند ارتقای زنان و خانواده در استان تهران تصویب شد

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده عصر دوشنبه در دهمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران با بیان اینکه سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در سطح ملی مبتنی بر اطلس وضعیت استان‌ها، نیازهای خاص هر استان و مسائلی مرتبط با مکان‌های مختلف شهرستان‌ها و مناطق مختلف تدوین شده است، گفت: این سند تاکنون در ٣٠ استان کشور نهایی شده و در ١۵ استان در شورای برنامه ریزی به تصویب رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معصومه ابتکار افزود: آمار و اطلس وضعیت استان‌ها استخراج و شاخص‌های عدالت جمعیتی را نیز ابلاغ کرده‌ایم و براساس این وضعیت سند ارتقای وضعیت زنان تدوین شده و این سند در جاهایی که ما عقب ماندگی یا از وضعیت مطلوب فاصله داریم در راستای کاهش فاصله‌ها تدوین شده است.

وی ادامه داد: نگاه قانون فراجنسیتی است اما در عمل به دلایل مختلف از عقب‌ماندگی تاریخی گرفته تا فرهنگی،  مسائل قومیتی و مشکلاتی که در استان تهران وجود دارد،  باید برای آنها برنامه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم متناسب با آن اهداف و آرمان ها حرکت کنیم.

معاون رئیس جمهور در اموری زنان و  خانواده گفت: تصویب سند ارتقای زنان گامی به سمت جلو است به این دلیل که ما تاکنون در بحث زنان و خانواده سلیقه‌ای عمل کرده‌ایم اگرچه پیشرفت‌های خوبی هم داشته‌ایم ولی از این به بعد اگر بخواهیم شکاف‌ها و عقب‌ماندگی‌ها را حل کنیم و مطالبات نسل جوان را پاسخگو باشیم هیچ چاره‌ای جزء برنامه‌ریزی نداریم و برای تحقق اهداف باید شاخص‌ها،  سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی اقدامات لازم را تعریف و حرکت کنیم.

ابتکار با بیان اینکه این سند تفاوتی که با شرایط قبل دارد این است که مبتنی بر داده‌ها و آمار و اطلاعاتی است که از درگاه آمار و اطلاعاتی احصا شده و اتفاق ارزنده‌ای است، امیدوارم بتوانیم آمار را براساس تفکیک جنس نیز احصا کنیم تصریح کرد: در برخی از داده‌های آماری مشاهده شده آمارها تفکیک به جنس نشده و به جز آمار دو انتخابات آخر آمار براساس تفکیک جنسیت در دسترس نیست.

وی خاطرنشان کرد: بحث شاخص‌های عدالت جنسیتی از ابتدای دولت دوازدهم براساس تکالیف قانونی و براساس سیاست‌های ابلاغی رئیس جمهوری شاخص‌هایی را تحت عنوان عدالت جنستی در  ستاد ملی زن و خانواده با حضور رئیس جمهوری و سپس با همکاری دستگاه‌های اجرایی هشت محور و ۱۷۶ شاخص تخصصی برای تمامیدستگاه‌های دولتی تدوین شده است.

ابتکار، آموزش، بهداشت، اشتغال، ورزش امنیت، مشارکت اجتماعی،  سیاسی را از جمله شاخص‌های در نظر گرفته شده برشمرد و افزود: سیاست گذاری و اهداف تقریبا مشخص است.

وی گفت: با همکاری مرکز آمار ایران شاخص‌ها به زودی ارائه خواهد شد و مشخص می‌شود هر دستگاهی چگونه می‌تواند شاخص‌ها را محاسبه و آن را در سامانه ای که برای این منظور در نظر گرفته شده وارد کنند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: در حوزه ورزش اقدامات بسیار خوبی برای زنان انجام شده اما هنوز شاخص برخورداری دختران و زنان از فضاهای ورزشی به خصوص در شهرستان‌های استان با شرایط مطلوب فاطله دارد در این زمینه باید بسیار کار و تلاش کنیم تا شرایط مطلوب به دست آید چراکه ورزش در سلامت جسم و روان زنان و مادران آینده تاثیر می‌گذارد، اگر در این زمینه برنامه‌ریزی نکنیم در درمان دچار مشکلات زیادی خواهیم شد.

ابتکار گفت: شاخص‌های ملی نشان می‌دهد در بحث افزایش وزن دختران،  زنان و افزایش بیماری‌های متابولیکی روند نگران کننده‌ای را در پیش خواهیم داشت که هزینه‌های درمانی سنگینی را به جامعه تحمیل می کند.

وی افزود: بسیاری از مدارس تهران به دلیل بلند مرتبه سازی در مناطق مختلف، اشراف دارند و دختران در فضای مدرسه امکان ورزش و تفریح را ندارند، برای مناسب‌سازی این فضاها تفاهم نامه‌ای با شورای شهر تهران و شهرداری تهران منعقد شده که امیدواریم سازمان آموزش و پرورش از فرصت استفاده کند چراکه این امر به سواد حرکتی دانش آموزان کمک می‌کند و مسئله مهمی است.

ابتکار ادامه داد: در موضوعاتی نظیر مددکاری، مشاور خانواده و خیریه‌ها جامعه مخاطب توسط زنان اداره می‌شوند، این موضوع یکی از جهت‌گیری‌ها و برنامه‌های دولت است و با برگزاری دوره توان‌افزایی در شهر و استان تهران به دنبال تدوین یک طرح و اقدام مشترک بودیم و چند پروژه در راستای توان افزایی زنان تدوین شد که یکی از آنها مصوب و مورد حمایت قرار گرفته شد.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه مسئله خانواده که  از سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و تاکید ایشان در جهت‌گیری‌ها است و رئیس جمهوری نیز برنامه‌ها را مشخص کردند،  شاید مهم‌ترین برنامه ما در این دوره گفت‌وگوی ملی خانواده و بین نسلی باشد،  گفت: مرحله اول طرح گفت‌وگوی خانواده در کل کشور از جمله استان تهران اجرا شده است.

وی افزود: در این طرح مهمترین موضوعی که در خانواده‌ها مشهود است موضوع مهارت‌های ارتباطی بین اعضای خانوادهاست و اینکه اعضای خانواده امکان برقراری ارتباط، مفاهمه و برقراری نقش حمایتی که باید برای هم داشته باشند کارکرد خود را حفظ کند چراکه این موضوع در حال از بین رفتن است.  

ابتکار گفت: شبکه حمایتی خانواده به دلیل مهاجرت از بین می‌رود و این یکی از آسیب‌های مهاجرت است زمانی که فرد در شهر خود باشد اگر اتفاقی پیش بیاید تور حمایتی خانواده گسترده اجازه نمی‌دهند آسیب پذیری بالا رود ولی اینجا تور حمایتی در شبکه حمایتی وجود ندارد دستگاه‌هایی نظیر سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) باید به کمک بیایند و این اهمیت خانواده را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: خانواده با هر تعدادی که حساب کنیم اگر انسجام،  همدلی لازم  و مهارت‌های مناسب برای حل مشکلات جوانان و سالمندان را نداشته باشد کارکرد خود را از دست می دهند، استان تهران نیز در این زمینه بسیار آسیب‌پذیر است به همین دلیل انجمن جامعه شناسی ایران به عنوان طرف اصلی قرارداد و کانون گفت‌وگوی امام موسی صدر از اجرا کنندگان اصلی طرح هستند و با انجمن های دانش آموزی و اولیا و مربیان قرارداد منعقد شده است از دستگاه‌های مختلف نیز تقاضا دارم در این راستا هم افزایی داشته باشند.

ابتکار با بیان اینکه از بودجه امسال و سال آینده اعتباری برای جبران عقب ماندگی‌های موجود پیش‌بینی شده است، گفت: سطح آموزش در استان تهران مطلوب است اما در شهرستان‌های مشکل زیاد است ما هنوز در نقاطی از شهرستان‌ها مشکلات حاد داریم حتی در بحث سواد و کودکان بازمانده از تحصیل یا اشتغال مشکل داریم.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: یکی از مهمترین مباحث بیکار بودن دختران فارغ التحصیل دانشگاهی است و آنها انتظار دارند اشتغال مناسب برای آنها فراهم شود، دولت اقدامات جدی را برای این مسئله در نظر گرفته است شاید مهم‌ترین دستاورد ما در اشتغال پایدار روستایی اتفاق افتاده چراکه ۴۰ درصد این تسهیلات در سال ۹۷ به زنان روستایی تخصیص داده شد و این افراد در ایجاد و پایداری بنگاه‌های اقتصادی بسیار خوب عمل کرده‌اند و این بسیار امید بخش است.

ابتکار گفت: در رتبه بندی انتصاب مدیران زن استان بوشهر در رتبه اول،  استان قم در رتبه آخر  و استان تهران با ۱۳.۸ دهم درصد در رتبه ۹ قرار دارد، در بخشنامه شورای عالی اداری که سال گذشته از سوی رئیس جمهوری ابلاغ شد ۳۰ درصد از پست‌های مدیریتی دولت دوازدهم باید در اختیار زنان قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه پست‌های مدیریتی تعریف دارد و رئیس‌جمهوری به وزیران تاکید کردند از زنان در سمت معاون استفاده کنند، اضافه کرد: تاکنون ۶۱ نفر در دولت معاون وزیر و همتراز معاون وزیر زن هستند تا ۳۰ درصد لازم است ما در همه سطوح تلاش کنیم و زن‌های توانمند را پای کار آوریم.

ابتکار افزود:۴۱ درصد از کارکنان دولت زنان با تحصیلات مرتبط و سابقه کار هستند، ۱۰ معاون استاندار زن در کشور داریم که این اتفاق مهمی است و نشان می‌دهد اگر از ظرفیت زنان تحصیلکرده استفاده نکنیم یک فرصت را از دست داده ایم خصوصا در بخش هایی که با موضوعات آموزشی، فرهنگی و اجتماعی مواجه هستیم.

وی تصریح کرد: قابل قبول نیست آموزش و پرورش و بهداشت که نیمی از مخاطبان و کارکنان آنها زن است از ۳۰ درصد ظرفیت زنان استفاده نکنند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: توجه به یکسری زمینه ها علاوه بر مشاغلی نظیر گردشگری، زمینه هایی در صنایع دستی فراهم شده باید هنرهایی نظیر هنرهای خلاق، فناوری های نوین، استارتاپ ها توجه شود و ضروری است در این زمینه ها کار کنیم تا دختران بتوانند زمینه های مطلوبی برای کار و حضور در اجتماع داشته باشند.

ابتکار خاطرنشان کرد: دو طرح بزرگ با وزارت کشور و سازمان کار، رفاه و تامین اجتماعی در زمینه آموزش و مهارت های ابتدایی، بنگاه داری تا مرحله اشتغال و بازاریابی برای تولیدات زنان در نظر گرفته شده که در حال اجراست و آموزش ها به زنان سرپرست خانوار استان تهران از طریق جهاد دانشگاهی اجرا می شود.

وی گفت: در  کشور ۱۲ هزار نفر زن سرپرست خانوار وجود دارد امیدوارم بتوانیم سه هزار و ۷۰۰ زن سرپرست خانوار در استان تهران را با مشاغل نوین خانگی آشنا کنیم.

 ابتکار ادامه داد: به طور خاص نیز طرح تاب آوری اجتماعی نیز در استان تهران اجرا شده است این طرح به جوامع در حال آسیب بسیار کمک می کند و طرحی است که می تواند تاب آوری جامعه را در برابر مخاطراتی که برای آن ها پیش می آید،  ارتقاء دهد تا افراد بتوانند مواجه سریعی با مشکلات داشته باشد و راه حل پیدا کند.

وی ادامه داد: این طرح نتیجه خوبی داشته و تسهیلگرانی تربیت شده اند که می توانند اینکار را ادامه دهند، امیدوارم با همکاری دیگر دستگاه ها بتوانیم این طرح را به شهرستانهای استان تهران توسعه دهیم.

ابتکار توان افزایی سازمان های مردم نهاد را یکی از رویکردهای دولت برشمرد و تصریح کرد: خوشبختانه استان تهران سرمایه انسانی بسیار قابل توجهی دارد و سازمان های مردم نهاد توانمند داوطلبانه فعالیت می کنند و بسیاری از آنها توسط زنان مدیریت می شوند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استانداری تهران معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده معصومه ابتکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۵۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای شاخص های حوزه سلامت چهارمحال وبختیاری در دولت سیزدهم

غلامعلی حیدری روز شنبه در نشست با مدیرکل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در سفر رییس‌جمهور و اعضای هیات دولت نیز اعتبارات خوبی به استان اختصاص یافت به‌طوری‌که در سفر نخست ۱۱ هزار میلیارد ریال برای توسعه زیرساخت‌های حوزه سلامت استان اعتبار مصوب شد و این مبلغ جدای از اعتباراتی است که برای خرید تجهیزات و امکانات بهداشتی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به روند احداث بخش الحاقی بیمارستان هاجر شهرکرد، تصریح کرد: برای این طرح ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده بود که تاکنون حتی بیش از ۱۰۰درصد این اعتبار تعیین شده، معادل سه هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است.

استاندار چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به نقش مهم مردم و دستگاه‌ها و ارگان‌های دولتی و بخش خصوصی در ارتقای شاخص‌های حوزه سلامت، اظهار داشت: یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی بهبود شاخص‌های حوزه سلامت است به‌طوری‌که قبل از انقلاب شاهد حضور پزشکان هندی و بنگلادشی در کشور بودیم اما پس از انقلاب خودکفا شدیم و پزشکان و متخصصان بسیاری را تربیت کرده و الگوی موفقی در این حوزه برای دیگر کشورهای جهان هستیم.

حیدری بر ارتقای سواد سلامت در بین خانواده‌ها و مدارس استان تاکید کرد و گفت: اگر بخواهیم بهداشت و سلامت را نهادینه و فرهنگسازی کنیم باید از مدارس شروع کنیم.

وی ادامه داد: سمن‌ها و گروه‌های مردمی نقش مهمی در ارتقای سواد سلامت دارند که در همین راستا باید دنبال جذب مشارکت‌های مردمی باشیم.

حیدری با تاکید بر اینکه برای جذب سرمایه‌گذار حوزه سلامت باید تسهیل‌گری شود، گفت: برای ارتقای زیرساخت‌های حوزه سلامت باید از فرصت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری این بخش غافل نشویم و در کنار آن با بهره‌گیری از فرصتی که مولدسازی در اختیار مدیران قرار داده زیرساخت‌های بهداشت و درمان استان را توسعه دهیم.

استاندار چهارمحال و بختیاری، استفاده از هنر و رسانه برای انتقال پیام‌های سلامت و ارتباط مستمر با مردم برای ارتقای سواد سلامت را از دیگر ضرورت‌های این بخش عنوان کرد و افزود: هم اطلاع‌رسانی‌ها بهتر و بیشتر شود و هم هنرمندان را تشویق کنیم تا در خصوص سواد سلامت تولید محتوا داشته باشند.

حیدری یادآور شد: نظارت بر اماکن و مراکز خدمات‌رسانی و مبارزه با پدیده زیرمیزی، نگه داشت پزشکان در استان، توانمندسازی و آموزش مستمر خانواده‌ها، پیاده‌سازی قانون انطباق در تمامی مراکز دمانی، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در مراکز درمانی و افزایش تاب‌آوری اجتماعی از امور مهمی است که به جد باید پیگیری شود.

سلامت خانواده اولویت برنامه‌های وزارت بهداشت

مدیرکل آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست گفت: سلامت خانواده از مهمترین برنامه‌های این وزارتخانه است و نسخه جدید و به روز شده پزشک خانواده به شمار می‌رود.

فرشید رضایی افزود: مردمی‌سازی سلامت از دیگر اموری است که در اولویت برنامه‌ها قرار دارد و فراتر از دارو و دکتر و درمان است و توسط مردم خلق می‌شود و بیشتر مراودات اجتماعی و سبک زندگی را در بر می‌گیرد.

وی تصریح کرد: از مردم تا سازمان‌های غیر از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همه در خلق سلامت سهم و مسئولیت دارند.

آغاز برنامه ارتقای سواد سلامت در مناطق عشایری

مدیرکل آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نقش سواد سلامت در ارتقای شاخص‌های حوزه سلامت، گفت: امسال اجرا و پرداختن به سواد سلامت را از محروم‌ترین اقشار شروع می‌کنیم که در همین رابطه مدارس عشایر شهرستان کیار این استان را پایلوت قرار داده‌ایم و این برنامه در همه مناطق عشایری کشور تا مهر ماه توسعه می‌یابد.

رضایی افزود: در مسیر افزایش سواد سلامت معضل سرویس‌های بهداشتی مدارس عشایر را باید رفع کنیم تا کودکان سلامتی را در محیط درس احساس کنند و آسیبی در این خصوص متوجه سلامت آنها نشود.

وی تصریح کرد: در حیطه سواد سلامت دانش‌آموزان مادران و معلمان نقش کلیدی دارند و در کنار آن فراهم کردن ملزومات بهداشتی از امور ضروری است.

مدیرکل آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: اولین برنامه امسال در شهرستان کیار با موضوع سلامت دهان و دندان اجرا می‌شود.

رضایی با گرامیداشت هفته سلامت، یادآور شد: امسال شعار هفته سلامت با عنوان سلامت خانواده با مردمی‌سازی سلامت نامگذاری شده است و این شعار سرلوحه برنامه‌ها تا پایان سال قرار دارد تا بتوان در سایه اقدامات انجام شده همه افراد برای پاسخگویی به نیازهای خود بدون دغدغه به منابع دسترسی داشته باشند.

گفتنی است ، امسال هفته سلامت از یکم تا هفتم اردیبهشت با شعار "سلامت خانواده با مردمی‌سازی سلامت" در نقاط مختلف کشور اجرا می‌شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897472

دیگر خبرها

  • «صفر» شدن تعداد زنان سرپرست خانوار پشت نوبت حمایت بهزیستی
  • انسیه خزعلی بیان کرد؛ خبر خوب درباره زنان سرپرست خانوار
  • خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • حمایت از همه زنان سرپرست خانوار نیازمند
  • مردمی سازی موضوع سلامت یک ضرورت است
  • پیام وزیر آموزش و پرورش به مناسبت هفته سلامت
  • سلامت خانواده از آموزش پرورش تا آموزش عالی
  • جایگاه جنسیت در الگوی سوم؛ ذیل انسانیت یا فوق انسانیت؟
  • اجرای طرح ارتقای سواد سلامت در مناطق عشایرنشین چهارمحال و بختیاری
  • ارتقای شاخص های حوزه سلامت چهارمحال وبختیاری در دولت سیزدهم