Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-19@01:49:41 GMT

بهترین مواد غذایی برای دوران بلوغ

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۵۷۵۵

بهترین مواد غذایی برای دوران بلوغ

دوران بلوغ یکی از مهم‌ترین دوره‌های زندگی است، چرا که در این دوران جهش رشدی اتفاق می‌افتد.

رشد نوجوانان، به خصوص دختران در این دوران تسریع می‌شود. پس از کودکی، بلوغ دومین مرحله‌ای به حساب می‌آید که طی آن سلول‌ها شروع به رشد می‌کنند و سوخت و ساز بدن هم افزایش می‌یابد و در نتیجه نیاز به مواد مغذی در آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و در صورتی که از طریق یک برنامه غذایی متعادل، متناسب و متنوع به این نیاز پاسخ داده نشود، امکان رسیدن به رشد مطلوب به دست نخواهد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به عنوان نمونه با توجه به افزایش حجم عضلات، نیاز به مصرف پروتئین هم بیشتر می‌شود یا در نتیجه افزایش حجم خون، نیاز به عنصر آهن افزایش پیدا می‌کند و به طور کلی می‌توان گفت: نیاز به دریافت انرژی در این دوران بیشتر می‌شود.

تغذیه صحیح در این دوره از زندگی اهمیت ویژه‌ای دارد و می‌تواند سلامت فرد را حتی در سنین میانسالی هم تحت تاثیر قرار دهد.

بطور کلی مطالعات انجام شده نشان داده است دخترانی که از زمان تولد تا بلوغ غذای متعادل و کافی مصرف کنند در هنگام بارداری و زایمان با مشکلات کمتری روبرو هستند؛ بنابراین در صورتی که تغذیه مناسب باشد و تمام مواد لازم به بدن برسد، هم انرژی مورد نیاز نوجوان به حد کافی تأمین خواهد شد و هم نیازی به رژیم خاص غذایی وجود نخواهد داشت. ا.
از طرف دیگر، بسیاری از نوجوانان به مصرف فست فود‌ها روی می‌آورند و ترجیح می‌دهند از تنقلات ناسالمی مانند چیپس و پفک بیشتر استفاده کنند. در صورتی که مصرف این مواد غذایی مضر می‌تواند سلامت آن‌ها را هم به خطر بیندازد.

همچنین نباید فراموش کنیم مصرف بیش از حد فست فود‌ها در این سنین می‌تواند زمینه بروز بیماری‌های مختلفی مانند چاقی، فشارخون را در آینده فراهم سازد.

در این گروه سنی نمی‌توان میزان مواد مغذی مورد نیاز را به طور دقیق مشخص کرد، زیرا از فردی به فرد دیگر متفاوت است، ولی به طور کلی برای تامین انرژی و انجام فعالیت ها، به ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین نیاز دارند.

وعده‌های غذایی و میان وعده ها، به خصوص صبحانه و میان وعده نیمروز، تاثیر بسیار زیادی در ایجاد اشتها، تامین انرژی و مواد مغذی لازم برای فعالیت‌های جسمی آماده سازی مغز برای یادگیری و افزایش قدرت حافظه دارد، این در حالی است که متاسفانه اغلب دختران صبحانه را حذف و مصرف تنقلات بی ارزش را جایگزین میان وعده می‌کنند.

برخی از عناصر مورد نیاز بدن:

ویتامین ب: «ویتامین ب» یکی از ویتامین‌های مورد نیاز بدن است که در کار خون سازی و تولید انرژی دخالت دارد. این ویتامین در غذا‌هایی از قبیل: جگر، دل، قلوه، تخم مرغ، شیر، ماهی، مرغ، گوشت قرمز، غلات مخصوص و غلات سبوس دار یافت می‌شود.

ویتامین D: «ویتامین D» برای رشد و نمو و سختی استخوان‌ها لازم است. این ویتامین در روغن ماهی، جگر، زرده تخم مرغ، پنیر و ماست به مقدار زیاد وجود دارد. در ضمن تابش مستقیم آفتاب بر روی پوست، سبب تولید مقدار زیادی ویتامین د. در بدن می‌شود.

ویتامین ث: «ویتامین ث» مقاومت بدن را در برابر بیماری بالا می‌برد. در بهبودی زخم و سلامت لثه‌ها نقش دارد. به علاوه باعث می‌شود بدن آهن بیشتری جذب کند. این ویتامین در انواع مرکبات، گوجه فرنگی، فلفل سبز، سیب زمینی، اسفناج و کاهو وجود دارد.

روی: نیاز بدن به «روی» در دوران بلوغ افزایش پیدا می‌کند. این ماده در ساختن پروتئین دخالت دارد. در غذا‌هایی مثل جگر، شیر، غذا‌های دریایی (مثل ماهی)، حبوبات و گندم وجود دارد.

ید: «ید» یکی دیگر از مواد مورد نیاز بدن است. ید برای رشد و نمو طبیعی بدن، سوخت و ساز مواد غذایی و تولید انرژی بسیار لازم است. سلول‌های عصبی و مغز نیاز زیادی به آن دارند. این ماده در غذا‌های دریایی، لبنیات و تخم مرغ وجود دارد. در غلات، میوه‌ها و سبزی ها، ید به میزان کم یافت می‌شود.

کلسیم: به دلیل تسریع در رشد استخوان ها، نیاز به کلسیم در سن بلوغ بیشتر است؛ بنابراین دختران باید از منابع غذایی حاوی کلسیم مثل شیر به میزان فراوان استفاده کنند. دختران در طول روز حداقل سه واحد لبنیات کم چرب مصرف کنند البته به شرط آنکه همراه با مصرف شیر و لبنیات و سایر منابع غذایی حاوی کلسیم، انجام فعالیت بدنی و ورزش را فراموش نکنید.

آهن: یکی از عناصر مهمی که در تمام دوره‌های زندگی و به ویژه در سنین بلوغ باید به میزان کافی در بدن وجود داشته باشد، عنصر آهن است. در صورتی که آهن بدن از دست برود، فرد برای رشد عضلات و افزایش حجم خون با کمبود آهن روبه رو خواهد شد و به همین دلیل حتماً باید به کمک مصرف مکمل، این کمبود‌ها را جبران کرد البته نیاز بدن به آهن در دوران بلوغ بیشتر می‌شود؛ زیرا دختران به دلیل قاعدگی ماهانه، مقداری از آهن بدنشان را از طریق خونریزی از دست می‌دهند، و اگر آهن مورد نظر بدنشان تأمین نشود، پس از ازدواج و در دوران بارداری از کمبود آهن شدید رنج می‌برند و نه تنها خطر مرگ ومیر به علت خونریزی هنگام زایمان افزایش می‌یابد بلکه نوزادانی که بدنیا می‌آورند کم وزن و یا نارس بوده و ذخایر آهن کافی ندارند، کم خونی، فقر آهن در دوران بارداری و ۲ سال اول زندگی اثرات جبران ناپذیر بر رشد و تکامل مغزی کودکان دارد و موجب کاهش بهره هوشی به میزان ۵ تا ۱۰ درصد می‌شود. به همین دلیل خوردن غذا‌های حاوی آهن به خصوص برای دختران توصیه می‌شود.

این ماده در غذا‌هایی از قبیل: گوشت، جگر، ماهی و زرده تخم مرغ وجود دارد. لازم به ذکراست، استفاده از مواد دارای ویتامین ث. یا میوه‌های ترش، مثل مرکبات، به جذب آهن کمک می‌کند.

پروتئین: همان گونه که اشاره شد یکی از مواد مورد نیاز بدن، پروتئین است. نیاز به این ماده در دوران بلوغ به دلیل سریع‌تر شدن رشد و افزایش حجم عضلات بیشتر می‌شود. پروتئین‌های حیوانی در تخم مرغ، گوشت و شیر و پروتئین‌های گیاهی در غلات و حبوبات وجود دارد. مصرف روزانه ۴۵ تا ۷۲ گرم پروتئین توصیه می‌شود.

سبزی ها: علاوه بر این ها، مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها رنگی هم در این سنین ضروری است. وی با اشاره به این موضوع، توضیح می‌دهد: به دنبال رشد، مواد زائدی هم در بدن تولید می‌شود که باید از سوی کبد سم زدایی شود. از طرفی هم کبد به آنتی اکسیدان‌ها و مواد رنگی موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها احتیاج دارد و به همین دلیل رژیم غذایی باید به مقدار کافی حاوی میوه‌ها و سبزی‌ها باشد. به طوری که مصرف سه واحد میوه و سه واحد سبزی در طول روز توصیه می‌شود در این میان سبزی‌هایی مانند هویج برای رشد و نمو بدن، و حفظ قدرت بینایی ضروری است.     منبع:ایران ناز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: موادغذایی دوران بلوغ ویتامین ید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۵۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این مواد ارزان‌قیمت سلامت شوید

آفتاب‌‌نیوز :

 کارشناسان ۲ مورد مهم از مواد غذایی را برای کمک به افراد در داشتن زندگی طولانی به اشتراک گذاشتند و این ۲ ماده غذایی ارزان و در دسترس هستند و می‌توانید آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

به نقل از هلث، کارشناسان تغذیه از مزایای استفاده از این ۲ سوپر غذای مقرون به صرفه در وعده‌های غذایی روزانه‌تان خبر می‌دهند.

به نظر می‌رسد این ضرب‌المثل قدیمی که یک سیب در روز شما را از مراجعه به پزشک دور نگه می‌دارد، درست است. به کمک مواد معدنی و ویتامین‌ها، میوه‌هایی به‌عنوان ماده غذایی مبارز با کلسترول شناخته می‌شوند که خطر بیماری قلبی را کاهش می‌دهند.

علاوه بر این، افزودن غلات سبوس‌دار به رژیم غذایی می‌تواند به‌طور قابل توجهی برای مواردی مانند فشار خون و سطح قند خون مفید باشد و به‌عنوان سپری در برابر دیابت، سرطان‌ها و چاقی عمل کند.

نتایج تحقیق منتشرشده در نشریه JAMA Internal Medicine نشان می‌دهد، افرادی که روزانه حداقل یک سیب مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که این میوه را مصرف نمی‌کنند، کمتر به پزشک عمومی مراجعه می‌کنند.

در مقایسه سیب با پرتقال، سیب حاوی ویتامین C کمتری است. سیب با دارا بودن فیبر قابل توجه ۲ برابر مقدار موجود در گلابی فیبر دارد. پکتین، نوعی فیبر منحصر به فرد موجود در پوست سیب، به‌طور عمده به مزایای سلامتی کمک می‌کند.

راب هابسون، متخصص تغذیه گفت: پکتین که در گلابی همچنین در آلو یافت می‌شود، بر اساس نتایج تحقیقات و بازبینی مطالعات گذشته منتشرشده در مجله Clinical Nutrition، برای بهبود سطح کلسترول خون مفید است و خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.

بر اساس گزارش منتشرشده Gloucestershire Live، کارشناسان همچنین از افراد خواستند که غلات سبوس‌دار بیشتری مانند کینوا، بلغور، چاودار، جو دوسر، گندم اسپلت (گندم آلمانی) و گندم سیاه را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

ریانون لامبرت، متخصص تغذیه گفت: سبوس و جوانه غلات سبوس‌دار مملو از ویتامین‌های گروه B، آنتی‌اکسیدان‌ها و مقادیر کمی چربی‌های سالم هستند. مصرف روزانه آنها با سلامت روده و قلب و پیشگیری از دیابت، سرطان و چاقی مرتبط است.  

نتایج تحقیق منتشرشده در مجله Nutrition نشان داد که مصرف حداقل ۵۰ گرم غلات سبوس‌دار در روز می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. نتایج حاصل تحقیقی ۱۵ ساله بود که رژیم غذایی بیش از ۵۵ هزار نفر را تجزیه و تحلیل کرد.

علاوه بر این، محققان دانشگاه تافتز دریافتند که افراد میانسالی که حداقل سه وعده غلات سبوس‌دار در روز مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از نیم وعده در روز مصرف دارند، افزایش کمتری در اندازه دور کمر، فشار خون و سطح قند خون نشان دادند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • مصرف این صیفی همه کمبودهای بدن و ویتامین ها را جبران می کند/ تنظیم آنی فشار و قند خون
  • گیاهی که برای تعدیل قند خون در افراد دیابتی مفید است | فواید بی‌نظیر ریواس : این افراد نباید ریواس مصرف شود
  • ۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری
  • مواد غذایی مفید برای تسکین درد مزمن
  • چند ماده غذایی مفید برای تسکین درد مزمن
  • چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • بهترین کود مایع خارجی
  • رفع کلسیم از بدن یکی از مضرات مصرف زیاد نمک
  • با این مواد ارزان‌قیمت سلامت شوید