Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهر نوشت: رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه برای حذف یارانه نقدی سه دهک بالای جامعه نیاز به اطلاعات دقیق تری وجود دارد، از پیش بینی دو میلیون شغل در بودجه دو سالانه خبر داد.

محمدباقر نوبخت در حاشیه سیزدهمین جلسه ستاد تهیه و تدوین لایحه بودجه سال ۹۹، اظهار داشت: به همراه لایحه بودجه، سه برنامه عمرانی، اشتغال و یارانه‌های پنهان و آشکار خواهیم داشت که درباره این موارد در سیزدهمین جلسه ستاد بودجه تصمیم گیری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه امسال سه برنامه دوساله به همراه لایحه بودجه تقدیم مجلس می‌شود، افزود: بر این اساس، ​قرار شد لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ به صورت دوسالانه تنظیم شود؛ یعنی هم ارقام و پیش بینی‌های منابع و مصارف سال ۱۳۹۹ و هم پیش بینی سال ۱۴۰۰ را باهم داشته باشیم.

اختصاص درآمدهای نفتی به طرح های عمرانی

وی گفت: در این لایحه همه منابعی که حاصل از فروش نفت است خارج می‌شود بنابراین لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بدون انعکاس درآمدهای نفتی در منابع بودجه خواهدبود.

نوبخت افزود: با حذف منابع نفتی از بودجه جاری، درآمدهای نفتی که در سال آینده داریم، با توجه به اینکه نوعی واگذاری سرمایه‌ای است به صورت تملک دارایی سرمایه‌ای برای طرح‌های عمرانی اختصاص خواهیم داد.

وی با بیان اینکه ما یک برنامه دوساله تهیه کرده ایم که برنامه عمرانی دولت برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ است گفت: منابع طرح‌های عمرانی اولویت دار یعنی طرح‌هایی که می‌تواند در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به اتمام برسد و طرح‌هایی که مقام معظم رهبری و رئیس جمهور در سفرهای استانی، آن‌ها را مشخص کردند و همچنین طرح‌هایی که برای تعمیر و نگهداری و پرداختی کارمندان دولت از آن استفاده می‌کنیم و طرح‌هایی برای مناطق کمتر توسعه یافته به صورت ویژه، در نظر گرفتیم از منابع فروش نفت تامین خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: البته این همه منابع ما برای طرح‌های عمرانی نیست، بلکه سایر منابعی که از صندوق توسعه ملی، تسهیلات بانکی که برای طرح‌های مشارکتی لازم داریم نیز به آن افزوده می‌شود که در قالب برنامه عمرانی دولت به همراه لایحه‌ای که بدون منابع نفت تنظیم می‌شود تقدیم خواهد شد.

پیش بینی ایجاد ۲ میلیون شغل در ۹۹ و ۱۴۰۰

نوبخت گفت: به غیر از آن برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ یک برنامه اشتغال دوسالانه نیز داریم و در آن هر سال، حدود یک میلیون فرصت شغلی پیش بینی کردیم که حداقل دو میلیون فرصت شغلی در این برنامه دو سالانه ایجاد شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: اما اینکه از چه منابعی می‌توانیم این شغل‌ها را ایجاد کنیم و در چه فعالیت‌هایی امکان دارد این اشتغال ایجاد شود این همان کاری است که برای سال جاری انجام داده ایم و برای سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نیز در نظر گرفتیم.

شفاف سازی یارانه ها در بودجه

وی گفت: به جز این‌ها برنامه یارانه‌ها را نیز به مجلس تقدیم می‌کنیم که بر اساس آن برای مجلس و جامعه شفاف مشخص می‌کنیم که در اقتصاد ما چه مقدار یارانه می‌دهیم و آن‌ها را چگونه تفکیک می‌کنیم و چه مقدار به صورت بودجه قرار است به دستگاه‌های مختلف بپردازیم که به صورت جزء در برنامه مشخص شده است.

نوبخت با اشاره به اینکه پایان این هفته، آخرین مهلت دستگاه‌های مرتبط برای اعلام بودجه شرکت‌ها است، افزود : بودجه کل، به دو بخش و در دو زمان به مجلس ارسال می‌شود؛ در بخش نخست که ۱۵ آبان است بودجه شرکت‌های دولتی، ​بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت به مجلس ارایه می‌شود و در بخش بعدی، بودجه عمومی که شامل یک لایحه، یک سند اجرایی و سه برنامه عمرانی، یارانه‌ای و اشتغال است در ۱۵ آذر تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد.

امکان حذف کامل یارانه سه دهک پردرآمد تاکنون وجود نداشته است

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: امکان حذف کامل یارانه سه دهک پردرآمد جامعه تا کنون وجود نداشته است و نیاز به زمان بیشتری دارد تا با اطلاعات دقیق تری این کار صورت گیرد.

نوبخت افزود: ما به کسانی که مستحق دریافت یارانه هستند، اما به خاطر ابهامی یارانه آن‌ها قطع می‌شود حساسیم.

وی گفت: دولت ترجیح می‌دهد به کسی که مشکوک به پردرآمدی است یارانه بدهد، ولی یارانه کسی بی جهت قطع نشود.

شرایط اعتراض به قطع یارانه برای همه حذف شدگان فراهم است

نوبخت افزود: در تبصره ۱۴ قانون بودجه امسال و همچنین سنوات گذشته مجلس به دولت تکلیف کرد که باید یارانه سه دهک از جامعه را حذف کند اگرچه توضیح دادیم که امکان این که بتوانیم یارانه ۲۴ میلیون نفر را حذف کنیم نیاز به اطلاعات دقیقی دارد.

وی گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول شد از همه بانک‌های اطلاعاتی استفاده کند و این خانوارها را شناسایی و اطلاعات آن‌ها را به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها به صورت یک لوح فشرده ارائه کند که در ماه جاری و ماه گذشته تعدادی از خانوارها از نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اساس شاخص‌هایی که مجلس تعیین کرده بود واجد دریافت یارانه نشدند و یارانه آن‌ها قطع شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: همه این خانوارها می‌توانند نسبت به قطع یارانه اعتراض کنند و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دلایل خود را مبنی بر اینکه این تعداد مستحق دریافت یارانه نیستند اعلام می‌کند و نظرات جمع بندی می‌شود و در صورتی که در برخی موارد مشخص شود یارانه‌ها باید پرداخت شود؛ پرداخت خواهد شد.

حذف ۲۴ میلیون یارانه بگیر را در بودجه مطرح نمی کنیم

نوبخت گفت: برای قطع یارانه‌ها در سال آینده پیش بینی ما این است که در حدی که فعلاً (سه دهک) مطرح است اقدام می‌کنیم به همین جهت بعید می‌دانم سال آینده اتفاق دیگری بیفتد، البته هر سال مجلس این حکم را می‌آورد، اما ما (دولت) در لایحه چنین هدف کمی یعنی حذف یارانه ۲۴ میلیون نفر را پیشنهاد نمی‌کنیم.

وی افزود: البته تلاش ما این است تا جایی که می‌توانیم یارانه افرادی را که نیازمند این یارانه نیستند قطع کنیم و در عوض به یارانه یارانه بگیران اضافه کنیم.

معاون رئیس جمهور گفت: اگر مجلس مانند سال‌های گذشته در این رابطه حکمی داشته باشد ما قانون را لازم الاجرا می‌دانیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۶۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه و شجاعت بازگشت به ماه وجود ندارد!

برنامه «آپولو» انسان‌ها را در سال ۱۹۶۹ روی ماه قرار داد اما اکنون این پرسش در ذهن بسیاری از افراد شکل گرفته است که چرا از آن زمان دیگر انسان‌ها روی ماه فرود نیامده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فرود آوردن انسان روی ماه همواره آرزوی بزرگ آژانس‌های فضایی بوده است. بین سال‌های ۱۹۶۹ و ۱۹۷۲، مأموریت‌های «آپولو»(Apollo) در مجموع ۱۲ فضانورد را به سطح ماه فرستادند و همه این ماجرا پیش از انفجار فناوری مدرن بود. پس چرا به نظر می‌رسد تلاش‌های کنونی که در برنامه «آرتمیس»(Artemis) ناسا تجسم می‌یابند، تا این اندازه کند، متوقف و پیچیده هستند؟

یک پاسخ آسان برای این پرسش وجود ندارد اما می‌توان گفت که این کار به پول، سیاست و اولویت‌ها وابسته است.

ابتدا با پول آغاز می‌کنیم. مأموریت‌های آپولو بسیار موفقیت‌آمیز و در عین حال، بسیار گران بودند. ناسا در دوران اوج مأموریت‌های آپولو، حدود پنج درصد از کل بودجه فدرال را مصرف می‌کرد و بیش از نیمی از این بودجه به برنامه آپولو اختصاص داشت. با احتساب تورم، کل برنامه آپولو معادل بیش از ۲۶۰ میلیارد دلار امروز هزینه داشته است.

اگر پروژه «جمنای»(Gemini) و برنامه رباتیک قمری را که پیش‌سازهای ضروری آپولو بودند، در نظر بگیریم، این رقم به بیش از ۲۸۰ میلیارد دلار می‌رسد.

در مقایسه، امروزه ناسا کمتر از نیم درصد از کل بودجه فدرال را با طیف گسترده‌تری از اولویت‌ها و دستورالعمل‌ها در اختیار دارد. در طول دهه گذشته، ناسا تقریباً ۹۰ میلیارد دلار برای برنامه آرتمیس هزینه کرده است. به طور طبیعی، با هزینه کمتری که برای فرود جدید روی ماه صرف می‌شود، احتمالاً حتی با پیشرفت‌های حوزه فناوری هم حرکت کندتری خواهیم داشت.

واقعیت‌های سیاسی کاملاً با واقعیت‌های مالی مرتبط هستند. در دهه ۱۹۶۰، آمریکا در میانه یک رقابت فضایی بود. این کشور با اتحاد جماهیر شوروی برای دستیابی به اولین‌ها در فضا، به ویژه فرود آوردن انسان روی ماه رقابت داشت.

همان طور که قانون‌گذاران بودجه هنگفت ناسا را تقویت می‌کردند، عموم مردم با این ایده موافق بودند و از آن انرژی می‌گرفتند.

در هر حال، این نوع هزینه‌ها عمیقاً ناپایدار بودند. به محض این که آمریکا در رقابت پیروز شد، مردم به سرعت علاقه خود را از دست دادند و بودجه ناسا کاهش یافت. به سادگی می‌توان گفت که اراده سیاسی یا عمومی برای صرف کردن این مقدار پول با هدف پرتاب دوم به ماه وجود ندارد.

ترکیب اراده سیاسی کمتر و منابع مالی کمتر، ناسا را مجبور کرد تا تصمیمات مهمی را در اواخر دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ اتخاذ کند؛ تصمیماتی که هنوز هم روی آرتمیس تأثیر می‌گذارند.

با پایان یافتن برنامه شاتل فضایی، مدیران ناسا نمی‌دانستند با قابلیت‌های صنعتی و مشارکت‌های مؤثر در این برنامه چه کنند. آنها تصمیم گرفتند که این زیرساخت را با استفاده مجدد از بسیاری از قطعات شاتل، به ویژه موتورها و جا دادن آنها در برنامه آرتمیس حفظ کنند.

از سوی دیگر، می‌توان استدلال کرد که درخواست نگه داشتن این زیرساخت‌ها در محل خود و استفاده مهندسان هوافضا از آنها درست بوده زیرا دقیقاً همان پایگاه فنی مورد نیاز برای پرتاب‌های اخیر توسط شرکت‌های خصوصی پرواز فضایی است.

در نهایت، مفهوم مدرن آرتمیس دارای مجموعه‌ای از اولویت‌های بسیار متفاوت با مأموریت‌های آپولو است. برای مثال، تحمل خطر در حال حاضر بسیار کمتر از دهه ۱۹۶۰ است.

مأموریت‌های آپولو بسیار خطرناک بودند و احتمال شکست قابل توجهی داشتند. در واقع، چندین مأموریت آپولو با فاجعه روبه‌رو شدند که به شرح زیر هستند.

۱. وقوع آتش‌سوزی در مأموریت «آپولو ۱» که به کشته شدن سه فضانورد منجر شد.

۲. خاموش شدن موتور هنگام مأموریت «آپولو ۶»

۳. نقص کشنده در طراحی که فضانوردان «آپولو ۱۳» را تقریباً در شرف مرگ قرار داد.

۴. فاجعه شاتل فضایی «چلنجر»(Challenger) و شاتل فضایی «کلمبیا»(Columbia)

ناسا، قانون‌گذاران و مردم حاضر نیستند دوباره آن سطح از خطر را بپذیرند؛ به خصوص پس از فاجعه‌های چلنجر و کلمبیا.

مأموریت‌های آپولو مبالغ هنگفتی را برای فرستادن فضانوردان به سطح ماه به مدت چند ۱۰ ساعت صرف کردند. فضانوردان رفتند، چند نمونه جمع کردند، چند آزمایش ساده ترتیب دادند و بازگشتند.

مأموریت‌های آرتمیس برای اهداف کاملاً متفاوتی طراحی شده‌اند. اول این که فضانوردان قرار است تا یک هفته روی سطح ماه بمانند و این کار نیازمند غذا، آب، سوخت و تجهیزات علمی بیشتری است. دوم اینکه مأموریت‌های آپولو علم را به عنوان یک ایده برای آینده تلقی می‌کردند. هدف اصلی، شکست شوروی بود. اکنون پژوهش‌های علمی در مرکز برنامه آرتمیس قرار خواهند گرفت؛ به این معنی که مأموریت مستلزم طراحی طولانی‌تر و پیچیده‌تر است.

در نهایت، هدف برنامه آرتمیس فقط بازگرداندن انسان‌ها به ماه نیست، بلکه آغاز کردن احداث زیرساخت برای حفظ حضور دائمی انسان در آنجاست. همه چیز از مخازن سوخت در مدار گرفته تا انتخاب مکان برای مستعمرات آینده زیر چتر پروژه آرتمیس قرار می‌گیرد. این برنامه بسیار شلوغ‌تر است زیرا یک چارچوب دستیابی به رویاها را برای نسل‌های آینده فراهم می‌کند.

کد خبر 747105

دیگر خبرها

  • توصیه کاپلو به ستاره میلان: از بلینگام درس بگیر!
  • برآورده کردن آرزوی دانش آموز توسط معلم هنرمند و مهربان
  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • باند‌های دوم جاده‌ها در خراسان جنوبی اعتبار می‌گیرند
  • پیگیر اجرای هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی در سال جدید هستیم
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • بودجه و شجاعت بازگشت به ماه وجود ندارد!
  • نوبخت سالروز تاسیس سپاه را تبریک گفت
  • چرا بازگشت انسان به ماه سخت است؟
  • لایحه دو فوریتی اصلاحیه بودجه شهرداری کرمانشاه همچنان معطل مانده است