Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-03-29@02:19:34 GMT

وضعیت بغرنج جمهوریخواهان در قبال سوریه

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۶۸۲۲

لایتون روز دوشنبه بعنوان تحلیلگر نظامی درباره عقب نشینی آمریکا از مناطق شمالی سوریه به شبکه تلویزیونی سی ان ان گفت: جمهوریخواهان و در راس آنها سناتور "لیندزی گراهام" از این اقدام دولت ترامپ انتقاد کرد اما بعدها با چرخش موضع آن را نشانه چراغ "زرد" و نه چراغ "سبز" آمریکا به "تجاوز نظامی" ترکیه  به سوریه توصیف کرد، اکنون آمریکا راه را برای ورود ترکیه به این مناطق بازگذارده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار بین‌الملل- این سرهنگ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا افزود:  وزیر دفاع آمریکا هرچند از انتقال نیروهای نظامی آمریکایی از سوریه به خاک عراق خبر می دهد، اما جمهوریخواهان هم اکنون در موضع دشوار و بغرنج دیپلماتیک  درباره تصمیم دولت ترامپ قرار دارند.

وی درپاسخ به این پرسش سی ان ان که چرا لیندزی گراهام در انتقاد از تصمیم دونالد ترامپ گاهی تند و گاهی به نرمی برخورد می کند گفت: به این دلیل که وی یکی از حامیان ایده حضور نظامی آمریکا در خاک سوریه که سناتور جان مک کین خواستار آن بود، می باشد، حال وی ناگزیر است هر از گاهی چرخش موضع داشته باشد گاهی دست به انتقاد از دولت ترامپ زده و گاهی این عقب نشینی را بعنوان چراغ زرد آمریکا به  تجاوز نظامی ترکیه به سوریه  قملداد کند، مانور دیپلماتیک جمهوریخواهان در برابر این تصمیم ترامپ بسیار پیچیده است.

درحالی این تحلیلگر نظامی به مانور بغرنج سیاسی جمهوریخواهان در قبال تصمیم دونالد ترامپ اشاره کرد که «میچ مک‌کانل» رهبر اکثریت جمهوریخواه سنا نیز خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را یک اشتباه راهبردی بزرگ نامید.

وی در مقاله ای برای روزنامه واشنگتن پست نوشت: خروج نیروهای آمریکایی، به ناامنی بیشتر آمریکا می انجامد، دشمنان واشنگتن را تقویت و شرکای مهم ایالات متحده را تضعیف می کند.

وی در ادامه آورد: متاسفانه، ‌خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، خطر تکرار خروج نظامیان آمریکا از عراق را که به خیزش داعش کمک کرد، در بردارد.

به دنبال خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، این نیروها پیش از ترک پایگاه جبل عبدالعزیز واقع در شمال سوریه، تجهیزات نظامی و سیستم رادار خود در این پایگاه را منهدم کردند.

آمریکا بیش از یک هزار نیرو در شمال سوریه داشت که با نیروهای کردی که ترکیه آنها را تروریست می داند، همکاری نزدیکی داشتند.

ترامپ خبر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را اولین بار اواخر سال ۲۰۱۸ اعلام کرد، تصمیمی که به استعفای «جیمز متیس» وزیر دفاع وقت آمریکا منجر شد.

در همین حال، ‌نظامیان آمریکایی پس از توافق آتش بس میان ترکیه و آمریکا برای توقف حملات به شمال سوریه و ایجاد منطقه امن تحت سیطره نیروهای ترکیه،این مناطق را ترک می کنند. 

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه تهدید کرده است که در صورتی که آمریکا به وعده های خود در این توافق عمل نکند، با قدرت عملیات  «چشم صلح» علیه شبه نظامیان کُرد «ی. پ.گ» و  «پ. ک. ک» را ادامه می دهد.

 نیروهای آمریکایی مستقر در شمال سوریه به دنبال گذشت چند روز از عملیات نظامی ترکیه دستور خروج از شمال سوریه را دریافت کردند.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سوریه دولت ترکیه وزیر دفاع جان مک کین سنا عراق جان مک کین سوریه دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۶۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات حملات آمریکایی‌ها به مناطق مسکونی در غرب استان دیرالزور + نقشه میدانی و عکس

آمریکایی ها در پاسخ به عملیات گروه های مقاومت، یک منطقه باز و خالی از جمعیت را در شهر البوکمال و همچنین برخی مناطق مسکونی را در شهر دیرالزور هدف قرار دادند.

سرویس جهان مشرق - بامداد روز سه شنبه، هفتم فروردین ماه، جنگنده‌های ارتش رژیم تروریستی آمریکا، حملاتی را علیه برخی مناطق در شهرهای البوکمال، المیادین و شهر دیرالزور در شرق سوریه ( هم مرز با کشور عراق) انجام دادند.

یک منبع میدانی به جزئیات حملات در استان دیرالزور اشاره کرد و گفت: جنگنده های آمریکایی در شهر البوکمال به یک منطقه باز و خالی شلیک کردند که خسارت جانی نداشت و در در مرکز شهر دیرالزور ( مرکز استان) هم محله القصور را هدف قرار دادند.

به گفته این منبع میدانی، در جریان حملات جنگنده های آمریکایی به شهر دیرالزور، پنج تن از ساکنان مجروح شدند و تعدادی از خانه های مردم هم تخریب شد؛ مجروحان این حملات برای مداوای بیشتر به بیمارستان شهر دیرالزور منتقل شدند.

برخی رسانه ها اعلام کرده اند، حمله به استان دیرالزور پاسخی به عملیات گروه های مقاومت علیه پایگاه آمریکا در منطقه خراب الجیر در شمال شرق استان حسکه بوده بوده است؛ ظهر روز دوشنبه ششم فروردین ماه این مقر با خمپاره هدف قرار گرفت و یک نظامی آمریکایی زخمی شد.

دیرالزور در شرق سوریه واقع شده و هم مرز با عراق است و رود فرات این استان را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم کرده است؛ بخش شرقی دیرالزور در اشغال آمریکا و عناصر وابسته به آنان (نیروهای تجزیه طلب موسوم به دموکراتیک کرد) است.

شرق استان دیرالزور سرشار و غنی از منابع و میادین نفتی و گازی از جمله «کونیکو، العمر، غواری، سیجان و ...» است و آمریکایی ها به بهانه مبارزه با گروهک تروریستی داعش، این منطقه را به اشغال درآوردند و تعدادی پایگاه در این محور احداث کردند.

به گزارش مشرق، بخش غربی استان در کنترل نیروهای ارتش سوریه و رزمندگان مقاومت است که شهرهای مهمی از جمله دیرالزور، البوکمال و المیادین را در بر می گیرد و بخش های محدودی هم آلوده به عناصر مخفی داعش است. در مجموع حدود ۵۰ درصد مساحت استان در کنترل دولت سوریه است.

دیگر خبرها

  • ادعای بولتون: پوتین منتظر نتیجه انتخابات آمریکا است
  • «بازگرداندن آمریکا» به سبک بایدن
  • ادعای بولتون: پوتین برای آتش‌بس با اوکراین منتظر نتیجه انتخابات آمریکا است
  • پوتین برای آتش‌بس با اوکراین منتظر نتیجه انتخابات آمریکا است
  • دفاع اروپایی مقابل تکروی آمریکایی / خطر بازگشت ترامپ؛ قاره سبز چه گزینه هایی دارد؟
  • جزئیات تجاوز بامدادی آمریکا به شرق سوریه
  • بیانیه ارتش سوریه درباره حمله هوایی آمریکا به دیرالزور
  • جزئیات حملات آمریکایی‌ها به مناطق مسکونی در غرب استان دیرالزور + نقشه میدانی و عکس
  • بغداد: آمریکا به روش و زمان خروج از عراق فکر می‌کند
  • افشای دیدار ضدبرجامی جان کری و سعودالفیصل در داخل هواپیما به روایت روحانی /چه کسانی ترامپ را برای خروج از برجام تشویق کردند؟