Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی آمریکا می‌گوید اعزام ۱۸۰۰ نظامی مازاد به عربستان توسط آمریکا موید شکست کمپین موسوم به فشار حداکثری دولت آمریکا علیه ایران و سایر سیاست‌های شکست خورده واشنگتن در این منطقه است. تاریخ انتشار: 06:00 - 30 مهر 1398 - کد خبر: ۵۶۰۱۶۶ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ «پل پیلار»، نویسنده کتاب "چرا آمریکا دنیا را اشتباه می‌فهمد؟ " در یادداشتی که در پایگاه اینترنتی نشنال اینترست منتشر شده، به بررسی دلیل و پیامد‌های اعزام نظامیان آمریکایی به عربستان پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیلار با اشاره به ناکامی کمپین موسوم به "فشار حداکثری" و به بن بست رسیدن تلاش‌های دولت آمریکا برای فشار بر ایران می‌نویسد، این شکست سبب شده تا «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، به ویژه در پی عملیات نیروهای یمنی علیه تاسیسات نفتی «آرامکو» عربستان سعودی و اعلام تصمیم خروج نظامیان آمریکایی از سوریه دست به اقداماتی بزند؛ تحولاتی که ایران را به عنوان قدرت منطقه‌ای و برنده رقابت در منطقه معرفی کردند.        
نخست، حرکت دوباره به سمت اعمال تحریم ایران؛ آن هم در حالی که واشنگتن پیشتر تقریبا همه موارد قابل تحریم ایران را تحریم کرده است.
دو، اعلام خبر اعزام ۱۸۰۰ نظامی مازاد به عربستان توسط پنتاگون در ازای دریافت هزینه‌های آنان. «مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا، با اعلام این خبر اظهار داشت سه دلیل عمده برای اخذ این تصمیم وجود داشته است:
۱) ارسال پیامی روشن مبنی بر حمایت آمریکا از متحدان خود، ۲) اطمینان از جریان آزاد کالا‌ها در راستای حمایت از اقتصاد جهانی و ۳) نمایش تعهد واشنگتن به تبعیت از قوانین بین المللی.      
پیلار در نقد هدف اول مطرح شده توسط اسپر می‌نویسد اولویت حمایت از متحدان منطقه‌ای در مورد عربستان، کمک به حل مناقشه یمن است که شامل پاسخ مثبت به پیشنهاد آتش بس نیرو‌های یمنی می‌شود. وی در ادامه و در نقد هدف سوم، به گزارش‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد پایبندی ایران به تعهدات خود در چارچوب توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ اشاره کرده و می‌نویسد این آمریکا بود که به طور یکجانبه از این تعهد بین المللی سر باز زد.   بیشتر بخوانید: پیامد‌های کوتاه مدت و بلند مدت عملیات نیروهای یمنی علیه آرامکو
نویسنده در ادامه یادداشت آورده است: هنوز مشخص نیست که اعزام نیرو‌های جدید چه تفاوتی با ماموریت سایر نظامیان آمریکایی خواهد داشت، اما آن چه قابل پیش بینی است، تعریف ماموریت آن‌ها در شکل حضور نظامیان آمریکایی در نبرد‌های منطقه‌ای عربستان است که موید به خطر افتادن جان نظامیان آمریکایی در نزاع‌ها در منطقه‌ای است که ارتباطی با آمریکا ندارد.    
از سوی دیگر با توجه به نگاه مردم منطقه به نظامیان خارجی به عنوان اشغالگران نظامی یا ارتش اشغالگر خارجی ریسک بالایی از هدف قرار گرفتن آنها قابل پیش بینی است. این خطر از گروه‎های مسلح که به شدت مخالف آمریکا هستند، قابل لمس است. ضمن اینکه باید توجه داشت که حمله نظامی آمریکا به عراق در سال ۱۹۹۰ و در پی تجاوز نظامی بغداد به کویت سبب شکل گیری جریان رادیکالی به ریاست «اسامه بن لادن» شد.
پیلار در پایان می‌نویسد سریال جنگ‌های به اصطلاح ضد تروریسم آمریکا نشان می‌دهد که این جنگ‌ها بیش از آن که در راستای مبارزه با تروریسم باشند، به دلایل دیگری آغاز شده و نتایج نامطلوبی داشته‎اند؛ استقرار نیرو‌های مازاد در عربستان نیز فصل دیگری از این سریال است.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دونالد ترامپ اعزام نظامیان آمریکایی به عربستان شکست سیاست های آمریکا علیه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۶۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز رزمایش دریایی آمریکا-فیلیپین با حضور ۱۷ هزار نیروی نظامی

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حدود ۱۷ هزار نظامی آمریکایی و فیلیپینی، از امروز دوشنبه به مدت سه هفته، رزمایشی مشترک را برگزار می‌کنند که شامل مانور در آبراه کلیدی دریای چین جنوبی می‌شود.

رزمایش ازآن‌جهت اهمیت دارد که پکن-مانیل درباره مالکیت بخشی از دریای چین جنوبی با یکدیگر اختلاف دارند.

فرانسه و استرالیا هم که روابط نظامی با فیلیپین را توسعه داده‌اند، در این رزمایش دریایی مشارکت دارند.

نکته مهم دیگر در رزمایش اخیر این است که برای اولین بار در خارج از آب‌های سرزمینی فیلیپین برگزار می‌شود.

رزمایش‌های سالانه «شانه‌به‌شانه» که از امروز تا ۱۰ ماه میلادی می‌ادامه دارد، در میانه تنش دیپلماتیک و تقابل‌های دریایی فیلیپین و چین ازجمله استفاده از جریان فشار آب قوی علیه شناور‌های فیلیپین و درگیری‌های لفظی برگزار می‌شود.

مقام‌های رسمی پکن-مانیل می‌گویند که رزمایش مشترک علیه هیچ کشور ثالثی نیست، اما به بهبود همکاری نظامی میان دو کشور منجر می‌شود.

به گزارش آنا، واشینگتن دقیقاً یک هفته قبل از آغاز این رزمایش، اعلام کرد که یک سامانه موشکی میان‌برد (MRC) را که به نام تایفون نیز شناخته می‌شود، در جزیره «لوزون شمالی» فیلیپین مستقر کرده است.

برآورد تحلیلگران با توجه به اینکه این سامانه می‌تواند مواضع چین را هدف قرار دهد، این است که پکن ممکن است نیروی‌های خود را در منطقه دریای چین جنوبی افزایش دهد و به‌این‌ترتیب تنش در منطقه بالا بگیرد.

آبان سال گذشته نیز آمریکا و فیلیپین توافقنامه همکاری هسته‌ای غیرنظامی امضا کردند که به واشینگتن اجازه می‌دهد فناوری و مواد هسته‌ای را به مانیل صادر کند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • شکست پنجه عقاب در صحرای طبس
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • رئیس‌جمهور: مقامات آمریکایی به شکست فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کردند
  • مقامات آمریکایی به شکست فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کردند
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر
  • آغاز رزمایش دریایی آمریکا-فیلیپین با حضور ۱۷ هزار نیروی نظامی
  • هشدار مسکو درباره شکست تحقیرآمیز آمریکا در اوکراین
  • حزب‌الله عراق: عملیات علیه نظامیان آمریکا را از سر می‌گیریم
  • حزب‌الله عراق: عملیات علیه نظامیان آمریکایی را از سر می‌گیریم