Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، ماشا اکبری (فعال صنفی پرستاری) با اشاره به اینکه در قانون ارتقای بهره‌وری برای نیروهای فیکس صبح هیچ ضریبی لحاظ نمی‌شود و سختی کار برای نیروهای فیکس صبح محاسبه نمی‌شود، اظهار داشت: سرپرستار و مدیران پرستاری باید با تک تک نیروها همکاری کنند و برنامه درخواستی آنان را لحاظ کنند (نیروی دو جا کار، نیروهایی که فرزند کوچک دارند، نیروهایی که ادامه تحصیل می‌دهند و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..) اما خودشان باید هر روز و ۲۴ ساعته در دسترس باشند و شش دانگ حواسشون به بخش و مجموعه باشد.

او ادامه داد: برخی از سرپرستاران و مدیران، همان پست پرستار بالین را دارند و حق شیفت در گردش آنان از احکام حذف شده و سختی کار به ایشان تعلق نمی‌گیرد. آنها حق مدیریت نیز دریافت نمی‌کنند. در صورت سهل‌انگاری کار خدمات و منشی و تاسیسات در بخش باید مدیران پرستاری و سرپرستاران جوابگو باشند این در حالی است که این نیروها زیر نظر شرکت‌های خدماتی هستند. بخصوص در شیفت‌های عصر و شب که مدیران پرستاری در محل کار حضور ندارند، مشکلات بیشتر است.

به گفته این فعلا صنفی پرستاری؛ سرپرستاران در صورت هر گونه سهل‌انگاری هر کدام از اعضا تیم درمان مواخذه می‌شوند اما اهرم قانونی کافی در اختیار ندارند و حمایت نمی‌شوند. این در حالی است که بر طبق روال معمول در صورت سهل‌انگاری هر کدام از تیم غیر از پرستار بالین که زیر نظر مدیریت پرستاری است، باید مافوق مربوطه مواخذه شود.

وی با اشاره به اینکه سرپرستاران و مدیران پرستاری خواستار تعریف شرح وظایف و حمایت کافی وتعلق گرفتن حق مدیریت همانند سایر ارگان‌ها و سختی کار محوله هستند، گفت: یکی از بداقبالی‌های جامعه پرستاری ایران برخی اظهارنظرهای وزرای بهداشت و درمان است که نشان می‌دهد حتا بالاترین مقام سازمانی بهداشت و درمان از مراتب و مناسبات و برنامه‌های این صنف رنجدیده و رنجور کم اطلاع و بلکه بی‌اطلاع است. آقای دکتر نمکی، وزیر بهداشت و درمان گفته‌اند که «چرا ما باید تعداد زیادی تخت آماده داشته باشیم و نیروی پرستار و بهیار کنارش نداشته باشیم.»

پرستار آموزش دیده به قدر کافی موجود است

اکبری ادامه داد: ظاهراً فقط در کشوری مثل ایران جای پرسشگر و پاسخگو جابجا می‌شود و مدیران بجای پاسخگویی، پرسش می‌کنند و لابد من پرستار که در هیچ رده و ردیف تصمیم‌گیری نام و نشانی ندارم، باید پاسخگو باشم!

وی افزود: جناب وزیر به بخش بسیار کوچکی از واقعیت اشاره کرده‌اند اما همه حقیقت را نگفته‌اند. فریاد استمدادخواهی جامعه پرستاری از کمبود پرستار بلندتر از هر صدای دیگری است و هیچ‌کس به اندازه پرستاران از این کسری و کمبود در رنج و مصیبت نیستند. جناب وزیر علت این کمبود پرستار در بخش‌های بالین را به علت اشتغال به تحصیل پرستاران در مقطع دکترا در رشته‌های مختلف پرستاری دانسته‌اند.

این فعال صنفی پرستاری تأکید کرد: تلقی و نگرش جامعه پرستاری اما با تفکر و تحلیل جناب وزیر متفاوت است. جامعه پرستاری معتقد است که پرستاران آموزش‌دیده و آماده به خدمت به قدر کافی و بلکه مازاد بر نیاز وجود دارد اما اینکه چرا این پرستاران برای خدمت‌رسانی به مردم و مراقبت از مددجویان جذب نمی‌شوند و هر ساله تعداد قابل توجهی از آنها به امید یافتن شغل مهاجرت می‌کنند، سوال جامعه پرستاری است و شایسته است که جناب وزیر جوابگوی این سوال باشند.

او ادامه داد: ما هم همصدا با وزیر از کمبود پرستار در بیمارستان‌ها و بی‌پرستار ماندن تخت‌ها و تجهیزات می‌نالیم اما غیر از جناب وزیر چه کسی باید پاسخگوی استخدام‌های قطره چکانی و سهمیه‌های استخدامی ده و پانزده نفری دانشگاه‌های علوم پزشکی باشد؟ چند سال طول خواهد کشید که وعده استخدام ده هزار پرستار با سهمیه‌های پنجاه و شصت نفری محقق شود؟ مسئولیت و مدیریت این برنامه با کیست؟

از پرستار وظایف بهیار را می‌خواهند

اکبری خاطرنشان کرد: جناب وزیر در بخش دیگری از صحبت‌های خود به مقایسه دکترای پرستاری و بهیاری پرداخته و از اینکه پرستاران فارغ التحصیل مقطع دکترا بر بالین بیماران وظایف بهیار را انجام نمی‌دهند ابراز ناخرسندی کرده است. مثل این می‌ماند که بگوییم چرا فوق تخصص غدد در مرکز بهداشت روستایی کشیک نمی‌دهد؟

او ادامه داد: این گفته جناب وزیر ناظر به تفکری است که پرستاری را در حد یک مهارت تنزل می‌دهد. تفکر خطرناکی که در چند سال گذشته هویت آکادمیک و علمی پرستاری را هدف قرار داده و با پیش کشیدن بحث آموزش کمک پرستاری و پرستاری بیمارستانی در پی حذف پرستاران دانشگاهی از مجموعه بهداشت و درمان بوده است. همکاران عزیز بهیار پایه و سنگِ بنای پرستاری و بهداشت و درمان بوده‌اند و در روزهای سخت و پر التهاب وظیفه و مأموریت خود را به درستی و راستی به انجام رسانده‌اند.

اکبری تصریح کرد: در حالی که دنیا به سمت تربیت پرستاران متخصص شتاب می‌گیرد چرا مدیران ما هنوز فکر می‌کنند پرستاری فقط چند مهارت پراتیکی است که با یک دوره شش ماهه می‌توان آنها را آموخت و بکار بست؟ باور کنید که تخصص فقط مختص به رشته پزشکی نیست. چرا جناب وزیر و معاونت پرستاری به سمت تربیت پرستاران متخصص قلب، پرستاران متخصص ارتوپدی، پرستاران متخصص نوزادان حرکت نمی‌کنند؟ چه اصراری هست که سیستم مراقبتی علمی و آکادمیک را به پنجاه سال قبل برگردانیم؟ پرستاران معتقدند برای کیفی شدن مراقبت‌های پرستاری تخصصی شدن پرستاری اجتناب‌ناپذیر است.

خیلی از وقت و انرژی پرستاران به خاطر امور غیرپرستاری به هدر می‌رود

این فعال صنفی پرستاری با شاره به اینکه آقای وزیر از کمبود پرستار در کنار تخت‌ها شاکی است که حرفی حق و بجا است، گفت: اما پرستاران از خود می‌پرسند چه کسانی و در چه سطحی از تصمیم‌گیری و با چه شناختی از وظایف و ماموریت‌های پرستار بالین، پرستاران را از بالین بیماران جدا کرده و به بهانه مستندسازی و اعتباربخشی ایستگاه‌های پرستاری را میخکوب کرده است؟ آیا مدیران وزارت بهداشت نمی‌دانند که بحث اعتباربخشی و سنجه‌ها و فرم‌ها و مستندات آن مخل مراقبت و ماموریت اصلی پرستاران است؟ مدیران پرستاری و معاونت پرستاری وزارتخانه اطلاع ندارند که چه اندازه از وقت و انرژی پرستاران به خاطر امور غیر پرستاری هدر می‌رود؟ پرستاران شعارشان این است، پرستار فقط کنار تخت و بر بالین بیمار. مسئولیت جداسازی پرستاران از بالین بیماران برعهده چه کسی است؟

وی افزود: آقای وزیر و مدیران پرستاری توضیح دهند، آن دسته از پرستارانی که کنار تخت و بر بالین بیماران حضور دارند به چه چیزی دلخوش باشند و به چه امیدی آلام مددجویان را التیام بخشند؟ به کارانه و اضافه کاری که قاصدک آن را می‌بلعد و هر ماه کوچکتر می‌شود؟ به کارانه و اضافه‌کاری که سر وقت و عادلانه پرداخت نمی‌شود؟ به قوانین و بخشنامه‌هایی که به موقع و سر وقت اجرا نمی‌شوند؟ به اجرای نادرست قانون بهره‌وری؟ به بی‌اعتباری قانون تعرفه‌گذاری که مثل دمل چرکینی جسم و جان پرستاری را می آزارد؟ به امنیت و حرمتی که پرستاران در محل کار ندارند؟ به امکانات رفاهی و تفریحی که هر سه ماه یکبار به آنها داده نمی‌شود؟ به حقوق‌های نصف و نیمه پرستاری شرکتی دلخوش باشد که همیشه خدا عقب است و نامنظم؟

اکبری در پایان خاطرنشان کرد: هر کس می تواند در این سیستم منتقد و طلبکار باشد اما، این مشکلی را حل نمی‌کند. ما پرستاران در هیچ سطحی از تصمیم‌گیری‌ها دخالت داده نمی‌شویم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پرستاران کمبود نیروی پرستاری سرپرستار مدیران پرستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۷۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد

 رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان اعلام کرد: تصمیم مهم برای تعطیلی روز‌های پنجشنبه، فاقد پشتوانه علمی و بدون توجه به مَضرات اقتصادی آن برای کشور گرفته شده است.

 امیر کشانی روز سه‌شنبه با نوشتن نامه خطاب به رییس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تعیین تعطیلی روز پنجشنبه بعنوان دومین روز تعطیلات هفتگی در کشور افزود: کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با وجود دلایل محکم، در اقدامی دور از انتظار، تعطیلی روز پنجشنبه را بعنوان دومین روز تعطیلات هفتگی اعلام کرد و این اقدام عجیب در «سال جهش تولید با مشارکت مردم» موجب شگفتی فعالان اقتصادی و اعتراض آنان شد.

در این نامه آمده است: دلسوزان کشور امیدوار بودند که تعطیلی روز شنبه مانع وارد شدن ضربات زیان بار تعطیلی روز پنجشنبه بر پیکر نحیف اقتصاد ایران شود.

در نامه رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان آمده است: نتایج مطالعات دقیق علمی حاکی از آن است که تعطیلی پنجشنبه‌ها، تنها از ناحیه پنج شریک اصلی تجاری کشور بیش از ۸.۳ میلیارد دلار به تجارت خارجی کشور زیان می‌زند و برای توجه به این رقم کافی است در نظر داشته باشیم که میزان صادرات غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۹ میلیارد دلار بوده است.

ادامه این نامه حاکیست: شاید اگر این مساله در کمیسیون اقتصادی بررسی می‌شد اکنون روز شنبه بعنوان روز تعطیل تصویب شده بود و نیازی به بیان این واقعیات مسلم اقتصادی وجود نداشت و بدون تردید اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس بر ابعاد زیانبار این تصمیم عجیب برای اقتصاد کشور مهر تایید خواهند زد.

کشانی در نامه خود خاطرنشان کرد: کشور در وضعیتی نیست که با بی‌توجهی به مطالعات علمی و بر اساس آزمون و خطا در باره چنین مقوله مهمی تصمیم‌گیری شود و انتظار می‌رفت این کمیسیون با عنایات ویژه به شعار سال و با رویکرد تعاملی، بخش خصوصی را در این تصمیم‌سازی مشارکت می‌داد.


در این نامه افزوده شده است: با اینکه در قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار بصراحت دولت موظف به مشورت با بخش خصوصی قبل از تصویب آیین نامه‌ها شده است، اما مجلس شورای اسلامی در باره قانونی که بطور قطع تاثیر ویژه‌ای در فضای کسب و کار بویژه تجارت خارجی کشور دارد با وجود عدم مشورت و اعلام نظر صریح اتاق‌ها حتی از دعوت و شنیدن سخنان آنها نیز اجتناب ورزیده است.

در نامه رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان آمده است: جای سووال است چرا در حالی که دشمنان بدنبال انزوای اقتصاد ایران و کاهش تعاملات تجاری آن با جهان هستند، خودمان با اقدامات اینگونه در پی وارد کردن زیان‌های هنگفت ارزی به اقتصاد کشور هستیم، آیا نمایندگان کمیسیون اجتماعی مسوولیت آن بخش از افزایش قیمت ارز را که ناشی از تصمیم غلط آنها خواهد بود می‌پذیرند و حاضرند در پیشگاه الهی پاسخگوی اُفت ارزش پول ملی بدلیل این تصمیم و کاهش منابع ارزی کشور باشند؟

در بخش دیگر این نامه آمده است: مدت زیادی است که رُتبه سهولت کسب و کار کشور از بین ۱۹۰ کشور دنیا بهتر از یکصد و بیست و هفتم نبوده و این در حالیست که در همسایگی ما ترکیه رُتبه سی و سوم و امارات متحده عربی حائز رتبه شانزدهم است.

کشانی در ادامه نامه خود تاکید کرده است: اعمال تحریم‌های ظالمانه بانکی، نفتی، لجستیک، حمل و نقل و تجارت خارجی، همگی رمق بخش خصوصی را به حداقل رسانده و تعطیلی پنجشنبه‌ها نیز باعث می‌شود که در عمل چهار روز در هفته امکان تجارت خارجی از بین برود و تولیدکنندگان و کارآفرینان از محل فعالیت مُولد اقتصادی در داخل کشور بشدت مُتضرر شوند.

در نامه رییس اتاق بازرگانی اصفهان هشدار داده است: برایند این وضعیت نامساعد ۲ پیامد جانبی تعطیلی فعالیت‌های مُولد و خروج به سمت فعالیت‌های غیرمولد و کوچ سرمایه‌ها به کشور‌هایی که امکان تعاملات بین‌المللی در آنها بیشتر است را بدنبال خواهد داشت.
ادامه نامه کشانی حاکیست: تعطیلی پنجشنبه‌ها از هر نظر به زیان کشور است و تردید‌های جدی در باره دلایل آن وجود دارد و جا دارد که نمایندگان دلسوز مجلس با تجدیدنظر جدی در این باره، از ورود خسارت سنگین به اقتصاد کشور جلوگیری کنند و موجبات برگشت امید به بخش خصوصی را فراهم سازد.

 کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در هفته اخیر، افزایش تعطیلات رسمی هفتگی به ۲ روز و کاهش چهار ساعته کار کارکنان را تصویب و روز پنجشنبه را به تعطیلات هفته اضافه کرد.

منبع : ایرنا

این مُصوبه در راستای لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری و کاهش ساعات کاری هفته از ۴۴ به ۴۰ ساعت است، به این معنا که در ماه ۱۶ ساعت از ساعات کاری موظفی کارکنان دولت کاسته می‌شود، آغاز و پایان ساعت کاری نیز با تصمیم دولت و متناسب با فصول سال تغییر می‌کند.

این مُصوبه هنوز به صحن علی مجلس شورای اسلامی نرفته و به تصویب نهایی نرسیده است.

فعالان بخش خصوصی اصفهان معتقدند که با تعطیلی روز پنجشنبه، فاصله اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی به چهار روز افزایش می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • اسبقیان: وزارت ورزش در انتخاب هیات مدیره سرخابی‌ها دخالت نمی‌کند
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • رییس اتاق اصفهان خواستار توجه به مَضرات اقتصادی تعطیلی پنجشنبه‌ها شد
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور
  • داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟
  • گلایه رئیس سازمان نظام پرستاری از سهم اندک نیروی انسانی در آزمون استخدامی / ۱۰۰ هزار پرستار کم داریم