Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استارت‌آپ بریتانیایی چمدانی با استفاده از نانوکامپوزیت ساخته که به دلیل داشتن نانومواد، سبک‌تر و مستحکم‌تر از چمدان‌های رایج است. فناوری این محصول به‌صورت پتنتی به ثبت رسیده است.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، نمونه پروتوتایپ از یک چمدان هوشمند نانویی ساخته شده که در آن از پلاستیک‌هایی با قابلیت صددرصد بازیافتی استفاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این چمدان با همکاری مشترک دانشگاه منچستر تولید شده است.

هر ساله ۴۰ میلیون تن پلاستیک تولید می‌شود که چهل درصد از آن‌ها فقط یک‌بار استفاده شده و ۹ درصد آن‌ها قابل بازیافت هستند.

پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ میزان پلاستیک موجود در اقیانوس‌ها از ماهی‌ها فراتر رود. یکی از سد‌هایی که در مقابل استفاده از پلاستیک‌های قابل بازیافت وجود دارد، موضوع زوال حرارتی این پلاستیک‌ها و همچنین ترکیب مواد با کیفیت پایین در تولید این پلاستیک‌ها است که موجب کاهش عملکرد آن‌ها شده و استفاده مجدد از پلاستیک‌ها را کم می‌کند.

با این حال یک استارت‌آپ نانویی در منچستر به نام گراف‌کیس اقدام به توسعه پتنتی کرده که در آن روشی برای ساخت کامپوزیت پلیمری ارائه شده است. در این کامپوزیت از گرافن و پلاستیک‌های با قابلیت بازیافت صدرصدی استفاده شده است.

این چمدان گرافنی ۶۰ درصد مقاوم‌تر و ۲۰ درصد سبک‌تر از چمدان‌های مشابه در بازار بوده و دوام بالاتری نیز دارد. پلاستیک‌های موجود در این چمدان کاملا قابل بازیافت بوده و چندین بار می‌توان از آن‌ها استفاده کرد در حالی که عملکرد آن‌ها دچار زوال نمی‌شود.

در این چمدان از ترکیبات پلی‌کربنات تقویت شده با گرافن استفاده شده که سطحی صاف داشته و ضدخش هستند. این چمدان دارای بخشی حاوی باتری بوده که می‌توان تلفن همراه را برای شارژ در آنجا قرار داد و در عین حال این چمدان در برابر آب مقاوم است.

نازمول کریم می‌گوید: «آلودگی پلاستیک یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی در حال حاضر است. ما باید تمام تلاش خود را کنیم تا از محیط‌ زیست محافظت کنیم. با افزودن گرافن به پلاستیک قابل بازیافت، می‌توان چمدان را تا ۶۰ درصد مقاوم‌تر کرد و وزن آن را نیز ۲۰ درصد کاهش داد. این چمدان می‌تواند میزان انتشار گاز دی‌اکسیدکربن را ۵۰ درصد کاهش دهد.»  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو چمدان چالش زیست محیطی گرافن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۸۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا دری رئیس هیأت مدیره یک شرکت فناور نانویی ابتدا در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها بیان کرد: محصولی که برای آن نشان دانش‌بنیان را اخذ کرده‌ایم، جزو کودهای پیشرفته کشاورزی است که در حوزه کشاورزی کاربرد دارد. کودهایی که ما می‌سازیم از فناوری پیچیده‌تر و حرفه‌ای تری برخوردار هستند تا بتواند نیازهای کشاورزی کشور را فراهم کند.

وی افزود: ما برای چند محصول دانش‌بنیان برنامه‌ریزی کرده‌ایم. اولین محصول اورمیک است که اوره را با یک پوشش چند لایه ارائه می‌دهد و ثبت اختراع آن را نیز داریم. اوره یک کود شیمیایی برای خاک‌های کشاورزی است که در عین حالی که ازت بالایی دارد و خوب است، اما مضررات بسیاری هم برای خاک دارد. اوره خاک را فشرده می‌کند، سرعت رشد گیاه را بالا می‌برد و گیاه را به آفات حساس می‌کند. به همین دلیل، بسیاری از کشورها به دنبال آن هستند که اوره را به نحوی کنترل کنند.

دری گفت: ما سیستمی مدرن را پیاده‌سازی کرده‌ایم و روی اوره سه پوشش لایه‌ای قرار داده‌ایم که شامل نه عنصر ریزمغزی و ... می‌شود. این کار باعث می‌شود هنگامی که آب به اوره می‌رسد، بین مولکول‌های اوره و ترکیبات هیومیک، پلیمر برقرار شود. این پلیمر از فشرده شدن خاک جلوگیری می‌کند و جذب ازت توسط گیاه به آهستگی انجام می‌شود. خود اوره به تنهایی در صورت برخورد با آب در عرض سه روز مصرف می‌شود، ولی در شرایط عادی ۱۲ تا ۱۸ روز زمان می‌برد تا ازت جذب شود. در نهایت، ما کارایی اوره را از ۳۰ درصد به ۷۰ درصد افزایش داده‌ایم. این یکی از محصولات بسیار خوبی است که داریم. اورمیک علاوه بر اوره، ترکیبات ریزمغزی خاک را نیز فراهم می‌کند و به دلیل ترکیبات آلی که دارد، خاک را حاصلخیز می‌کند.

وی تصریح کرد: محصول بعدی ما کیتوکاپ است. کیتوکاپ محصولی حرفه‌ای است که از فناوری نانو در آن استفاده شده است. این محصول یک نوع مهارگر گیاهی، کنترل‌کننده بیماری‌های خاکزی و هوازی به خصوص باکتری‌ها است. پایه‌ی این کود مس است و از نانوذره مس و نانو کپسول نیز در آن استفاده شده است. کیتوکاپ کارایی بسیار بالایی دارد.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش بنیان ادامه داد: سومین محصول ما کود بیست مایع است. در ایران کسی نیست که بتواند این کود را تولید کند. این کود از قدرت بسیار بالایی برای تامین ازت فسفر و پتاس برخوردار است. هم در مصرف خاکی و هم در مصرف محلول‌پاشی کاربرد دارد. ویژگی خاص آن در استفاده از پهپادهای کشاورزی است. با توجه به اینکه پهپادهای کشاورزی رو به گسترش هستند، استفاده از کود جامد برای آنها محدودیت ایجاد می‌کند. زیرا در یک مخزن ده لیتری، ما نمی‌توانیم سه کیلو کود حل کنیم. اما ما می‌توانیم تا ده کیلو از کود بیست بیست مایع را در این مخزن استفاده کنیم. این کودها کاملا حرفه‌ای هستند و در سطح جهانی و ایران منحصر به فرد هستند.

حمیدرضا دری در خصوص بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: بزرگترین دستاورد مجموعه ما، به کارگیری فناوری‌های نوین در بخش کشاورزی است. ما قاعده‌ای که بیش از پنجاه سال در این حوزه حاکم بود را تقریباً کنار گذاشتیم و فناوری‌های نوین را جایگزین آن کردیم. در پنجاه سال گذشته، شاهد رو به افول بودن خاک‌های کشور بودیم. اما با استفاده از این تکنولوژی، خاک بعد از سه سال احیا می‌شود و در حین تغذیه گیاه، به سمت حاصل‌خیزی و پایداری تولید حرکت می‌کنیم. ما با افزایش مقاومت خاک و کارایی کودها، به کاهش هزینه‌های تولید برای کشاورزان کمک کرده‌ایم. علاوه بر این، ورود به بازارهای جهانی از جمله موفقیت‌های بزرگ مجموعه ما به شمار می‌رود.

وی در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کمتربرخوردار اظهار داشت: با توجه به اینکه این مدل کودها می‌تواند جایگزین بسیاری از کودهای خارجی شود و هزینه تولید برای کل ایران را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد، در نمایندگی‌های خود در استان سیستان و بلوچستان و دیگر مناطق کمتربرخوردار، امتیازات ویژه‌ای را برای کشاورزان در نظر گرفته‌ایم. با ارائه شرایط مطلوب، تخفیفات مناسب و نظارت دقیق، به دنبال حل مشکلات کشاورزان در زمینه تامین مواد کودی، افزایش درآمد آنها و رونق کشاورزی در این مناطق هستیم.

دری در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه‌ گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم ۲۴ نفر تحت پوشش بیمه مشغول به کار هستند و غیرمستقیم نیز حدود ۱۵۵ نفر با ما همکاری می‌کنند.

کد خبر 6086120 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • تردد حدود ۳۰۰ سواری پیکان فرسوده در همدان
  • اقدامات شهرهای موفق برای تحقق مفهوم زباله‌صفر
  • ثبات قیمت نفت در بازار‌های جهانی/ برنت ۸۷.۱۱
  • پاکسازی ورودی شهر بیرجند به مناسبت هفته زمین پاک
  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • بیت کوین به قیمت جدید رسید/ ۶۶ هزار و ۴۶۹.۳۲ دلار
  • افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • برگزاری مراسم روز زمین پاک در ارومیه همزمان با روز جهانی زمین پاک
  • عوامل محیط زیستی، دلیل ۲۵ درصد مرگ و میر‌ها