Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا فتاح پور نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره فعالیت کمپ های ترک اعتیاد شهرستان کرج، اظهار کرد: پیش‌تر ۱۲۰ کمپ در کرج فعالیت داشت که با اجرای طرح پایش برخی از این مراکز به دلیل عملکرد نا مناسب منحل شدند.

وی با اشاره به وجود ۷۵ کمپ ترک اعتیاد در کرج، گفت: ۶۳ کمپ فعال و باقی فعالیت خود را متوقف کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره بهزیستی شهرستان کرج با بیان اینکه کمپ های ترک اعتیاد مالکیت حقوقی، موسس و مدیرعامل دارند، افزود: در این مراکز باید پزشک و مسئول فنی حضور داشته باشند، روانشناس، مددکار و مدیر داخلی نیز حضور دارند.

فتاح پور در خصوص طول دوره درمان معتادانی که در کمپ های ترک اعتیاد نگهداری می شوند، گفت: معتادانی که به صورت خودمعرف به کمپ ها مراجعه می کنند دوره ای ۲۱ روزه را برای سم زدایی طی می کنند اما معتادان متجاهر طبق دستورالعمل دادستانی طی یک یا چند دوره ۲۱ روزه در کمپ ها بستری می شوند.

وی به اهمیت غربالگری اشاره کرد که به منظور جداسازی معتادان متجاهر از خودمعرف انجام می شود و گفت: دلیل انجام غربالگری وجود کمپ های ماده ۱۵ و ۱۶ است، در کمپ ماده ۱۵ که تحت مدیریت بهزیستی است معتادان خودمعرف و در کمپ ماده ۱۶ معتادان متجاهر پذیرش می شوند.

هزینه معتادان متجاهری که در نیمه نخست امسال در کمپ های ماده ۱۵ پذیرش شده اند پرداخت نشده استرئیس اداره بهزیستی شهرستان کرج، گفت: استان البرز فاقد کمپ ماده ۱۶ است، معتادان متجاهری که توسط مرکز غربالگری استان تقسیم شده اند در ۳۰ کمپ ماده ۱۵ استان بستری می شوند، این کمپ ها که کار مراکز ماده ۱۶ را انجام می دهند، در شهرهای کرج، ساوجبلاغ و نظرآباد مستقر است، طول دوره درمان معتادان متجاهری که در حال حاضر در کمپ های ماده ۱۵ استان بستری می شوند نیز توسط مقامات قضائی تعیین می شود.

فتاح پور با تاکید بر اینکه هزینه معتادان متجاهری که در مراکز ترک اعتیاد بهزیستی پذیرش می شوند باید از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر پرداخت شود، گفت: هزینه معتادان متجاهری که در نیمه نخست امسال در کمپ های ماده ۱۵ پذیرش شده اند پرداخت نشده و این موضوع برای بهزیستی که درگیر مشکلات مالی برای چرخش فعالیت کمپ های تحت پوشش خود است، کار را دشوارترمی کند.

وی با اشاره به اینکه هزینه یک دوره نگهداری از معتاد متجاهر سه تا چهار میلیون تومان است، افزود: نظارت ها و پیگیری های لازم در کمپ های ترک اعتیاد موجود در استان با بهزیستی است اما هزینه نگهداری از معتادان متجاهر باید به بهزیستی پرداخت شود که در این میان نیازمند همکاری مسئولان مربوطه هستیم تا بتوانیم خدمات بهتری را در کمپ ها ارائه دهیم.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان کرج با اشاره به بازیدهای مستمراز کمپ های ترک اعتیاد، گفت: حداقل سقف پذیرش در این کمپ ها  بیش از ۴۰ نفر است در این میان پذیرش بیش از ظرفیت در هیچ مرکزی نداریم مگر در شرایط خاص که دستورقضائی در این مورد لحاظ شده باشد.

برخی از ساکنان کمالشهر درباره فعالیت کمپ های ترک اعتیاد اعتراض دارند زیرا در مجاروت مدارس قرار گرفته استفتاح پور در پاسخ به این پرسش که برخی از ساکنان کمالشهر درباره فعالیت کمپ های ترک اعتیاد اعتراض دارند زیرا در مجاروت مدارس قرار گرفته، بهزیستی در این خصوص چه نظری دارد؟ گفت: بهزیستی مجوز ایجاد کمپ ترک اعتیاد را صادر می کند ولی مراحل نهایی توسط اداره اماکن پیگیری می شود.

وی ادامه داد: اداره اماکن براساس سنجش تمامی جوانب اجازه تاسیس یک کمپ ترک اعتیاد در یک نقطه خاص را می دهد و با وجود رعایت تمامی این نکات باز هم عده ای از مسئولان شهری کمالشهر گلایه داشتند که تعدادی از کمپ ها مجاور مدارس است.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان کرج با تاکید بر اینکه موضوع مطرح شده را پیگیری کرده ایم، گفت: در حال حاضر کمپ ترک اعتیادی نزدیک مدارس وجود ندارد و منتقل شده با این وجود از امام جمعه کمالشهر و شورای شهر آنجا خواسته ایم اگر نسبت به محل قرارگیری یک کمپ اعتراض دارند یا احساس می کنند که مزاحمت هایی را در یک محله ایجاد کرده گزارش دهند تا مجوز کار آن کمپ تمدید نشود.

فتاح پور گفت: به کمپ های ترک اعتیاد مستقر در کمالشهر که سه سال از فعالیتشان می گذرد ابلاغ شده برای تمدید مجوز به بهزیستی کرج مراجعه کنند.

وی اضافه کرد: کمپ های مستقر در کمالشهر باید از دفتر امام جمعه یا شورای شهر تایدییه داشته باشند مبنی بر اینکه برای ساکنان مزاحتمی ایجاد نمی کنند.

بهزیستی به بهبود یافتگان وام اشتغال پرداخت می کندرئیس اداره بهزیستی شهرستان کرج در ادامه به اهمیت راه اندازی کمپ ماده ۱۶ استان اشاره کرد و گفت: در قانون آمده کمپ مذکور باید توسط شهرداری ایجاد شود تا معتادان متجاهر به آنجا منتقل شوند، اما در حال حاضر البرز فاقد چنین کمپی است از طرفی راه اندازی آن نیز زمان بر است و به تخصیص اعتبار کافی و نیروی انسانی نیاز دارد به همین دلیل بار مسئولیت نگهداری از معتادان متجاهر بر دوش بهزیستی است.

فتاح پور در بخش دیگری به اهمیت برنامه برای بهبود یافتگان از دام اعتیاد اشاره کرد و گفت: بخش قابل توجهی از معضل اعتیاد به بیکاری مربوط است، ایجاد اشتغال برای افراد بهبود یافته از اهمیت بالایی برخوردار است. در این زمینه نیازمند همکاری دستگاه های اجرایی هستیم تا بتوانیم زمینه اشتغال آنها را فراهم کنیم.

وی یکی از مزایای راه اندازی کمپ ماده ۱۶ را ایجاد کارگاه اشتغال برای پذیرش بهبود یافتگان دانست و گفت: در این اردوگاه فرد معتاد حداقل شش ماه نگهداری می شود، در این مدت حرفه ای می آموزد و مدرک فنی دریافت می کند که بعدها می تواند وام اشتغال دریافت کرده و برای خود حرفه و منبع درآمدی دست و پا کند.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان کرج با تاکید بر اینکه بهزیستی به بهبود یافتگانی که مهارتی دارند وام اشتغال پرداخت می کند، گفت: سقف این وام ۵۰ میلیون تومان و بدون بهره بانکی است، بازپرداخت آن نیز ۶۰ماهه است، از طرفی نیز در بسیاری از کمپ های ترک اعتیاد کارگاه های آموزشی و تولیدی و صنعتی مانند نجاری و یا خیاطی دایر است اما چرخانندگان کمپ ها برای راه اندازی این کارگاه ها هزینه زیادی را متحمل می شوند و نمی توانیم آنها را تحت فشار بیشتری برای توسعه فعالیت های کارگاهی قرار دهیم.

کد خبر 4752432

منبع: مهر

کلیدواژه: بهزیستی استان البرز اعتیاد معتاد اربعین 98 اربعین حسینی مرز مهران ایلام بوشهر زائران اربعین قزوین گرگان سانحه تصادف شهرکرد شیراز موکب مرز شلمچه خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۸۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود حسین آبادی اظهار کرد: آغاز کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد، با هدف پیشگیری اولیه از مصرف مواد اعتیاد آور و اطلاع رسانی ویژه به گروه مخاطب والدین در خصوص توجه به فرزندان و افزایش دانش والدین برگزار می‌شود.

وی افزود: این کارزار به مدت ۱۰ روز با هدف حساس سازی والدین تنها با این جمله که آیا میدانی الان فرزندت کجاست آغاز شده است چرا که بیشترین آسیب‌های که فرزندان و جامعه ما از جمله اعتیاد با آن درگیر هستند بیشتر به دلیل عدم آموزش و آگاهی والدین است.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی به اهداف عملیاتی و راهبرد این طرح اشاره کرد و گفت: اطلاع رسانی به گروه مخاطب والدین در خصوص توجه به فرزندان و افزایش دانش والدین در زمینه پیشگیری از اعتیاد از اهداف عملیاتی این کارزار بوده و حساس سازی و آگاه سازی و اطلاع رسانی ۲ راهبرد مهم در اجرای این کارزار است.

حسین آبادی گفت: در این بازه زمانی سعی شده با نصب بنر، آموزش، ساخت موشن و پخش در فضای مجازی در سطح شهر و وسایل حمل و نقل عمومی، مدارس، بانک‌ها، ادارات، منطقه‌های گردشگری، فروشگاه‌های بزرگ و مردم را نسبت به این امر آگاه کرده و در این مدت تنها با این جمله که «آیا میدانی الان فرزندت کجاست؟» روبه رو شوند.

وی اظهار کرد: این طرح در تمام مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی اعم از مراکز مثبت زندگی، مراکز مشاوره، ترک اعتیاد، اماکن عمومی، مراکز بهداشتی و درمانی، بانک‌ها، دفترخانه‌ها و ادارات استان مرکزی، عملیاتی خواهد شد.

حسین آبادی گفت: موضوع مشاوره و پیشگیری در سطح جامعه و به ویژه در بین خانواده‌ها به یک گفتمان تبدیل شود تا از این طریق گام‌های مؤثری در زمینه پیشگیری از اعتیاد برداریم.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با اشاره به شیوه تعامل مؤثر خانواده‌ها با فرزندان جهت پیشگیری از روی آوردن آنان به انواع مواد مخدر و آسیب‌های اجتماعی افزود: ایجاد عزت نفس در فرزندان، گسترش فضای همدلی در خانواده، آگاهی خانواده‌ها از رفت و آمد فرزندان و آموزش مهارت نه گفتن از عوامل پیشگیرانه روی آوردن نوجوانان به اعتیاد است.

کد خبر 6085590

دیگر خبرها

  • دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • انهدام بیش از ۱۶۸۰ باند توزیع موادمخدر در سال ۱۴۰۲
  • کشف ۵۸۰ تن مواد مخدر در سال ۱۴۰۲/ تریاک همچنان پیشتاز
  • جمع‌آوری و دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • ارجاع ۲۳ معتاد متجاهر به مراکز ترک اعتیاد در شوش
  • جمع‌آوری و دستگیری ۴۴ نفر از معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • آغاز کارزار رسانه‌ای پیشگیری از اعتیاد در استان مرکزی
  • جمع‌آوری و دستگیری ۴۴ معتاد و سوداگر مرگ در لنگرود
  • حرفه آموزی معتادان در حال بهبود برای ورود به بازار کار
  • تسهیلات اشتغال برای رهاشدگان از دام اعتیاد