Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، ایجاد این معاونت را محصول تفکر و احساس ضرورت برای پاسخگویی به نیاز جامعه دانست.

به گزارش ایسنا، دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین همایش فناوری و نوآوری که امروز در سالن همایش فرهیختگان برگزار شد، گفت: فلسفه برگزاری چنین همایشی، حرکت جدی به سمت حوزه فناوری و نوآوری است که لازمه آن ایجاد فرهنگ، تبیین مفاهیم و مسائل این حوزه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر عملیاتی کردن سیاست‌های معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: در همایش فناوری و نوآوری، پنج کارگاه اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان، امور کارآفرینی و مراکز رشد، کارگاه سیاست‌گذاری و نظارت راهبردی، ایجاد و توسعه آموزش‌های فناوری و خلاقیت و امور پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان برگزار می‌شود.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه دانشگاه‌ها با دو هدف عمده تاسیس شدند، افزود: آماده‌سازی نیروی انسانی برای اشتغال حرفه‌ای و تربیت انسانها برای زندگی اجتماعی و ارتقای شخصیت آنها از اهداف اساسی تاسیس دانشگاه‌هاست.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی به روند تحول نسل‌های دانشگاهی در کشور اشاره و تصریح کرد: رویکرد دانشگاه‌ها در نسل اول آموزشی، نسل دوم پژوهشی، نسل سوم کارآفرینی و نسل چهارم فناوری است.

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در ابتدا برای پرورش نیروی دیوان سالار که نیاز مبرم ادارات، کارخانه‌ها و وزارتخانه‌ها در دهه 60 و 70 بود، تاسیس شد.

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: با شروع دوران توسعه و سازندگی در کشور نیاز به افراد تحصیلکرده‌ای که به تحقیق و پژوهش نیز آشنا باشند، احساس شد. بنابراین باید دانشگاه‌های نسل اول که آموزش‌محور بودند، در پاسخ به این نیاز به دانشگاه‌های نسل دوم با رویکرد پژوهش‌محوری تغییر می‌کردند.

وی ادامه داد: ماموریت معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری ایجاد و سامان‌دهی موسسات فناوری و سایر زیرساختهای مورد نیاز جهت تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاهی با مسئولیت اجتماعی و نقش موثر در پیشرفت کشور است.

دهقانی فیروزآبادی تاکید کرد: ایجاد معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری محصول یک تفکر شیک و لاکچری نیست، بلکه نتیجه تفکر و احساس ضرورت برای پاسخگویی به نیاز جامعه است، بنابراین باید نیروی انسانی کارآفرین و خلاق در دانشگاه آزاد اسلامی تربیت کنیم.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه آزاد، نخستین همایش فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز با حضور دکتر علی‌اکبر ولایتی رئیس هیأت موسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر بیژن رنجبر قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه در سالن همایش هتل فرهیختگان سازمان مرکزی آغاز شد. این همایش با محوریت تبیین و عملیاتی کردن سیاست های معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری برگزار می‌شود.

در این همایش رؤسای مراکز، استان‌ها، معاونت‌های پژوهش و فناوری، معاونت‌های توسعه مدیریت و منابع و مدیران مراکز رشد واحدهای سراسر کشور دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند.

در طول سه روز برگزاری این همایش، کارگاه‌های تخصصی متعدد ازجمله کارگاه «اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان»، کارگاه «امور کارآفرینی و مراکز رشد»، کارگاه «سیاست‌گذاری و نظارت راهبردی»، کارگاه «ایجاد و توسعه آموزش‌های فناوری و خلاقیت» و کارگاه «امور پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان» برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامي کارآفرینی نوآوري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۰۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشاط حاصل از فهم فناوری؛ بزرگترین دستاورد این دوره از مسابقات بین المللی ربوکاپ است/ مسابقات تزئینی نیستند، حمایت دولت ضروری است

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در افتتاحیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی ربوکاپ دانشگاه آزاد اسلامی در جمع خبرنگاران که صبح امروز (چهارشنبه، ۲۹ فروردین ۱۴۰۳) در کتابخانه دکتر حبیبی واحد علوم تحقیقات برگزار شد، اظهار کرد: مسابقات ربوکاپ گرداننده آموزش و فناوری دانشگاه‌هاست، یعنی اگر نتیجه آموزش دانشگاه‌ها در حوزه آموزش عالی امتحانات دانشجویان است، در حوزه فناوری نتیجه در جنین مسابقاتی نمایان خواهد شد.

وی افزود: حوزه فناوری در ایران پس از انقلاب اسلامی از مدرسه آغاز شد و امسال برگزاری هجدهمین مسابقات بین المللی ربوکاپ ۱۴۰۳ را شاهد خواهیم بود که نقش تقویت کنندت و جهش دهنده به آموزش‌های دانشگاهی دارد.

طهرانچی تصریح کرد: امروزه هوش مصنوعی و رباتیک به عنوان یکی از پیش برنده‌های حوزه فناوری در دنیا مطرح است. پهپاد‌ها و سیستم‌های کنترل از راه دور در این راستا فعالیت دارند و خلاقیت دانش آموزان و دانشجویان از همین مسابقات بروز پیدا می‌کند که شبیه المپیاد‌های علمی است، اگر المپیاد‌های علمی را برای دانش آموزان و دانشجویان در حوزه علم ببینیم مسابقات ربوکاپ در حوزه فناوری خواهد بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: تعداد شرکت کنندگان مسابقات ربوکاپ در سال جاری نسبت به سال گذشته ۲ برابر افزایش یافته است و حدود ۳۱۶ تیم، ۵ کشور خارجی به صورت مجازی و مستقیم، ۵۰ تیم دانشگاهی و بیش از ۲۴۰ تیم دانش آموزی در این مسابقات به رقابت با یکدیگر می‌پردازند.

طهرانچی گفت: شور و نشاط حاصل از تلاش شرکت کنندگان در فهم حوزه فناوری بزرگترین دستاورد این دوره از مسابقات بین المللی ربوکاپ دانشگاه آزاد اسلامی است.

سطح کیفی بالای شرکت کنندگان مسابقات ربوکاپ

‌وی با اشاره به استاندارد‌های کیفی شرکت کنندگان مسابقات بین المللی ربوکاپ اظهار کرد: با پیشگامی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه مسابقات بین المللی داشته است، تیم‌های ایرانی در سطح بسیار استاندارد برگزار می‌شوند که نتیجه آن این است که دانش آموزان و دانشجویان پس از اعزام به مسابقات بین المللی دست خارجی به کشور بر نمی‌گردند و باعث افتخار بیشتر ایران در سطوح بالاتر خواهند شد.

طهرانچی درباره نقش مسابقات بین المللی ربوکاپ در هدایت تحصیلی دانش آموزان گفت: امروزه فقط با آموزش علم در حوزه آموزشی مواجهه نیستیم، بلکه آموزش فناوری هم از آموزش‌هایی است که باید از مدرسه آغاز شود، شاید بخشی از آموزش فناوری هم شامل بازی کودکان با اسباب بازی‌ها قبل از ورود مدرسه باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در کشور رقیب بازی‌های مبتنی بر نرم افزاری و کامپیوتری در جای خودش اثرات مخربی دارد، اما برگزاری مسابقات بین المللی ربوکاپ کمک کننده تربیت نوجوانان و جوانان بر بستر کار عملیاتی در صحنه حقیقی و شور و نشاط حقیقی و جمعی آینده دانش آموز را می‌سازند؛ بنابراین تمام این موارد بخشی از تربیتی است که در فضای مسابقات بین المللی ربوکاپ انجام می‌شود.

جایگاه ارزنده فناوری رباتیک در عصر هوش مصنوعی

طهرانچی گفت: امروزه با ظهور فضای مجازی و هوش مصنوعی شاید خیلی از آموزش‌های داده مبنا جای خود را با آموزش‌های خلاق و نوآور عوض می‌کنند که بحث رباتیک از این منظر جایگاه ویژه‌ای دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سوال جایگاه و موقعیت جهانی مسابقات بین المللی ربوکاپ بیان کرد: سال‌هاست در حوزه دانش آموزی و دانشجویی جایگاه خوبی را کسب کرده ایم، البته هزینه این بخش بالاست و طبق صحبتی که با شرکت کنندگان داشتم، گفتند که برای حضور در مسابقات بین المللی ربوکاپ چند ده میلیون هزینه می‌کنند؛ بنابراین باید حوزه تربیت فناوری و دولت به این امر توجه کند تا بتواند در عدالت آموزشی آن را به سراسر کشور برساند، مسابقات فعلی کار تزئینی و اضافی نیست، بلکه متن آموزش است.

طهرانچی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با سما هم بزرگترین مجموعه غیر دولتی آموزش و پرورش را داراست و خود دانشگاه حمایت جدی از طریق باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان جوان دارد تا این کار ادامه داشته باشد و اصل کار ما در برگزاری این مسابقات برای بخش‌های وابسته به دانشگاه حمایت است، اما نظام تعلیم و تربیت باید به این مسئله توجه داشته باشد تا برای تربیت فناور که نیاز امروز جامعه است بخش‌هایی فعالیت کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: در آموزش و پرورش تقریبا با جدیت به مسابقات بین المللی ربوکاپ نگاه نشده است و جای آن خالی است و ما تربیت علمی و فناوری را شاهد هستیم، نه فقط تربیت علمی.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • جهش تولید جز با مشارکت مردم رخ نمی‌دهد
  • راه جبران ناترازی نیروی انسانی در آموزش‌وپرورش چیست؟
  • آماده همکاری با دولت برای استقرار شهر جهانی نوآوری در اصفهان هستیم
  • آماده همکاری با دولت برای استقرار شهر جهانی نوآوری کشور در اصفهان هستیم
  • گسترش فعالیت‌های درآمدزای دانشگاه آزاد یزد در راستای تحقق شعار سال
  • ۳۰۰ دانشجوی دانشگاه آزاد یزد بورسیه صنعت کاشی شدند
  • نشاط حاصل از فهم فناوری؛ بزرگترین دستاورد این دوره از مسابقات بین المللی ربوکاپ است/ مسابقات تزئینی نیستند، حمایت دولت ضروری است
  • مجوز برگزاری دومین همایش ملی «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت» صادر شد
  • سند تحول و تعالی دانشگاه نظام فناوری را به جامعه نوآور تبدیل می‌کند
  • سند تحول و تعالی دانشگاه نظام فناوری به جامعه نوآور تبدیل می‌کند