Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سازمان نقشه‌برداری، مسعود شفیعی پیش از امضای این تفاهم‌نامه ضمن ابراز خرسندی از تقویت همکاری‌های چندین ساله این سازمان با کشور فرانسه که به بیش از سی سال رسیده است؛ گفت: امیدواریم در دور جدید این همکاری‌ها و با تداوم حمایت‌های علمی و فنی دانشگاه گرونوبل شاهد تغییرات محسوس و رشد فزاینده روند همکاری‌ها در کمترین زمان ممکن باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور با اشاره به اینکه برای عقد تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه گرونوبل فرانسه، هماهنگی لازم با وزارت امورخارجه صورت گرفته است، این موضوع را به منزله حمایت دولت جمهوری اسلامی ایران از همکاری‌های علمی بین‌المللی عنوان و برای پذیرش متخصصان فرانسوی اعلام آمادگی کرد.

پروفسور آندریا والپرزدورف به نمایندگی از پروفسور لیز دوماسی رئیس دانشگاه گرونوبل آلپس، سفر به ایران و همکاری با سازمان نقشه‌برداری کشور را مهم و موثر دانست و درباره برنامه‌های دانشگاه گرونوبل با این سازمان گفت: یکی از مهمترین موضوعات جذاب و مهم برای تیم تحقیقاتی این دانشگاه، پایش حرکات پوسته زمین در منطقه مکران به لحاظ اهمیت این منطقه برای سرمایه‌گذاری اقتصادی و بررسی گسل «درونه» است.

وی ادامه داد: با استفاده از مشاهدات GPS در ایران، اطلاعات تحقیقاتی ما کامل خواهد شد. با اینکه تا کنون تصاویر ماهواره‌ای برای این بررسی‌ها تا حدود زیادی نیازها را مرتفع می‌کرد اما عملیات زمینی برای تکمیل این تحقیقات نیز لازم و ضروری است که با کمک کارشناسان سازمان نقشه‌برداری کشور انجام خواهد شد».

والپرزدورف این تفاهم‌نامه را در تبادل نیروی متخصص میان ایران و فرانسه موثر دانست و از تکامل مراحل بعدی آن در اروپا تا سال ۲۰۲۰ میلادی خبر داد.

علاقه‌مندی به ارتقای سطح همکاری بین‌المللی، اهمیت برقراری همکاری بلند مدت با توجه به خطر بالای زلزله در ایران، نیاز به گسترش آموزش و تحقیق در این رابطه و تمایل به ارتقای همکاری‌های آموزشی و علمی در زمینه زلزله‌شناسی، زمین‌شناسی فضایی و دیگر علوم مرتبط با آن، باعث شد تا سازمان نقشه‌برداری کشور و دانشگاه گرنوبل آلپس این یادداشت تفاهم را امضا کنند. اصل موضوع این تفاهم‌نامه به امضای مسعود شفیعی رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور و لیز دوماسی رئیس دانشگاه گرونوبل آلپس فرانسه رسید و الحاقیه فنی آن نیز توسط یحیی جمور معاون فنی سازمان نقشه‌برداری کشور و استفان گیو رئیس آزمایشگاه ایستر این دانشگاه امضاء شد.

مطالعات ژئودتیک و علوم زمین، حوزه فعالیت‌های این دو مجموعه خواهد بود و بر اساس این تفاهم‌نامه پنج ساله مقرر شده است تا همکاری‌های ذیل میان سازمان نقشه‌برداری کشور و دانشگاه گرونوبل اعم از دعوت از دانشمندان برای تحقیقات علمی و همکاری فرهنگی، تبادل علمی و آموزشی اطلاعات، همکاری مشترک برای پروژه‌های علمی، کارگاه‌ها، جلسات، سمینارها و دوره‌ها،  تهیه تجهیزات و ابزارهای زلزله شناسی و ژئودتیکی برای پروژه‌های تحقیقاتی و توسعه و آغاز پروژه‌های تحقیقاتی و نمایشی مشترک در حوزه علوم زمین و سنجش از دور افزایش یابد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه تحریم سازمان نقشه برداری کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۱۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش یک متری تراز دریای خزر


به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، «علی جاویدانه» امروز (یکشنبه) در سومین نشست سیاستگذاری بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی ژئوماتیک ۱۴۰۳ اظهار داشت: ۲۲ ایستگاه در سواحل شمالی و جنوبی فعال است که وضعیت جزر و مد و تراز دریا را برای یک سال آینده پیش بینی می‌کند.

وی ادامه داد: تراز دریای خزر در حال کاهش است که عوامل مختلفی از جمله تغییر اقلیم داریم، بیش از یک متر نسبت به ۱۰ سال گذشته کاهش داشته است با توجه به وضعیت توپوگرافی بیشتر در سواحل دریای شمالی نشان خواهد داد.

تصویربرداری از ۱۵۰ شهر

رییس سازمان نقشه برداری کشور گفت: در ۲ سال گذشته با سرمایه گذاری های سازمان برنامه و بودجه و هماهنگی بین نهادهای مختلف، اقدام به توسعه زیرساخت ها، بازسازی شبکه ها و دستگاه های تصویر برداری کرده ایم و استان ها هدفمند فعالیت کردند.

وی عنوان کرد: ۲ هزار و ۴۴۰ شهر در کشور داریم که ۳۵۰ شهر فاقد نقشه است، این شهرها در گذشته روستا بودند که تبدیل به شهر شدند و اکنون برای ۱۵۰ شهر نقشه تهیه شده است.

جاویدانه اضافه‌کرد: تصویربرداری با پهپاد در سال ۱۴۰۱ از ۵۰ شهر و سال گذشته از ۱۰۰ شهر با همکاری شرکت های دانش بنیان انجام شد. همچنین در اواخر سال گذشته از ظرفیت بخش خصوصی با عکس برداری هوایی و تیم تخصصی عکسبرداری با هواپیمای سرنشین دار استفاده شد.

کرمان دارای بیشترین فرونشست

وی با اشاره به وضعیت فرونشست زمین در کشور، گفت: سازمان نقشه برداری به عنوان مسوول پایش وضعیت فرونشست، به صورت کامل وظایف خود را انجام داده است.

رییس سازمان نقشه برداری کشور بیان‌داشت: فرونشست باید در زمینه کارگروه تخصصی مورد بررسی قرار گیرد و کارگروه سازگاری با کم آبی، موضوع فرونشست را پیگیری می کند.

وی با بیان اینکه استان کرمان دارای بیشترین فرونشست است، گفت: وضعیت فرونشست تک تک استان ها را برای همه مسوولان ملی و استانی ارسال کردیم. وضعیت فرونشست هر استان متفاوت است؛ در همین راستا ۲۵۰ محدوده فرونشست و ۱۰ مورد تا محدوده شهر نزدیک به فرونشست وجود دارد.

این مقام مسوول تاکید کرد: علت عمده فرونشست، برداشت بی رویه آب و نیاز آبی بخش کشاورزی است، ضمن اینکه لازم است تا نقشه های خطر فرونشست تهیه شود، زیرا این امر برای حفظ سازه های قدیمی و سازه های جدید ضروری است.

بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی ژئوماتیک

جاویدانه با اشاره به برگزاری بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی ژئوماتیک ۱۴۰۳ گفت: این همایش از ۹ تا ۱۰ اردیبهشت و نمایشگاه از ۹ تا ۱۲ اردیبهشت برگزار می شود.

وی ابراز داشت: امسال ۱۷۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که نسبت به سال گذشته که ۷۰ مورد بود، رشد چشمگیری داشته است. علاوه برارائه مقاله ها، ۹ کارگاه آموزشی و ۲ نشست تخصصی در حوزه دریامحور و چالش های نقشه برداران برگزار خواهد شد.

به‌روزرسانی سامانه ها و سخت افزارهای تصویربرداری

رییس سازمان نقشه برداری کشور با اشاره به اینکه در سطح سخت افزار و نرم افزار نیازمند به‌روزرسانی هستیم، گفت: ۳۰ ایستگاه و نرم افزار پردازش در حوزه ارسال تصاویر به‌روزرسانی شد.

وی اضافه کرد: سعی کردیم در تعامل با سایر دستگاه ها، توسعه و نگهداری را مورد توجه قرار دهیم و عکس برداری هوایی با استفاده از هواپیماهای سرنشین دار و دوربین های متریک و تصاویر ماهواره ای را انجام دادیم.

جاویدانه اظهار داشت: تولید چارت های دریایی از دیگر اقدامات است که تا پیش از این در انگلستان انجام می شد، این مهم از سال ۲۰۱۶ توسط سازمان نقشه برداری انجام شد و کل خلیج فارس را مورد پایش قرار دادیم.

وی، رونمایی از اطلس های پویا، تکمیل و به‌روزرسانی آرشیو ۷۰ ساله تصاویر، راه اندازی سامانه اصالت سنجی تصاویر، نظارت بر استانداردها، تدوین ۳۰ عنوان دستورالعمل، نیازسنجی و تعامل با دستگاه ها و تصویب آیین نامه جدید شورای عالی نقشه برداری را از دیگر اقدامات در این بخش عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • فعالیت ۷۹ کتابخانه عمومی در استان بوشهر
  • بهسازی کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر برای تسهیل ورود معلولان
  • تفاهم‌نامه محیط زیستی نیروگاه نکاو دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
  • امضای تفاهم‌نامه مشترک صداوسیما و دانشگاه آزاد همدان
  • انعقاد تفاهم نامه بازآفرینی پایدار محدوده‌ها و بهسازی و نوسازی بافت تاریخی بیرجند
  • انعقاد تفاهم نامه فی مابین سازمان انرژی اتمی، دانشگاه بیرجند و سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی
  • انعقاد تفاهم نامه همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با کتابخانه‌های عمومی مازندران
  • کمک علمی دانشگاه شیراز برای احیا تالاب‌ها
  • کاهش یک متری تراز دریای خزر
  • ۲۵۰ محدوده فرونشست در کشور شناسایی شد