Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-18@11:58:34 GMT

نوبخت: ۴۵۵ هزار نفر از جمعیت بیکار کاسته شد

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۴۲۲۹۸

نوبخت: ۴۵۵ هزار نفر از جمعیت بیکار کاسته شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: از ۱.۵ میلیارد دلاری که قرار بود از صندوق توسعه ملی به اشتغال روستایی اختصاص یابد، تاکنون ۱.۲ میلیارد دلار پرداخت و ۲۳۷ هزار نفر مشغول کار شده اند.

به گزارش مشرق، محمدباقر نوبخت صبح امروز در مراسم بزرگداشت روز آمار و برنامه‌ریزی با بیان اینکه ما برای ایجاد ۹۸۸ هزار فرصت شغلی برنامه ریزی کرده ایم و در قالب ۸ برنامه این طرح را جلو می‌بریم، اظهار داشت: هر استانی دارای یک برنامه اشتغال است و ۲۵ درصد پول را همان ابتدای کار داده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: برای اشتغالزایی تاکنون ۱۸۰۰ میلیارد تومان از بودجه عمومی و بیش از ۷ هزار میلیارد تومان از تسهیلات بانکی پرداخت کرده ایم. 

وی ادامه داد: قرار بود ۱.۵ میلیارد دلار با مجوز رهبری از صندوق توسعه ملی برداشت شود که تاکنون  یک میلیارد و ۲۵۵ میلیون دلار برداشت شده است.

بیشتر بخوانید: پیش بینی ایجاد ۲ میلیون شغل در ۹۹ و ۱۴۰۰ تصویر بدبختی که نوبخت از دولت کشید!

نوبخت تصریح کرد: معادل ریالی این مبلغ، ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان می‌شود. یعنی بالای ۱۳ هزار میلیارد تومان برای اشتغال روستایی و شهری هزینه شده است.

وی افزود: تاکنون ۱۰۹ هزار طرح پذیرفته و ۷ هزار میلیارد تومان بابت این طرح‌ها پرداخت شده است.

نوبخت گفت: حداقل برای ۲۳۷ هزار نفر با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی اشتغال ایجاد شده است.

وی با اشاره به انتقادات وارده به آمار مرکز آمار به ویژه در حوزه اشتغال، تاکید کرد: آمار اعلامی از سوی مرکز آمار ایران متقن است.

معاون رئیس‌جمهور اظهار داشت: بر اساس آمار خزانه، ۲۸ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان در ۶ ماه نخست سال برای طرح های عمرانی پول داده‌ایم این مساله به نگه‌داشتن کارگران بر سر کار کمک می‌کند.

انتقاد نوبخت از منتقدان / تعریف نرخ بیکاری را هم بلد نیستند!

معاون رئیس‌جمهور در ادامه اظهار داشت: اینکه بروند سر چهارراه در رابطه با نرخ بیکاری بپرسند و بشنوند که «اوضاع من داغون است. نرخ بیکاری اساسا یعنی چه» درست نیست؛ در حالیکه اطمینان دارم تعریف نرخ بیکاری را هم بلد نیستند از این رو این نحوه پرسش و پاسخ نمی‌تواند مبنای آمار باشد.

وی افزود: البته چه ضرورتی دارد که مردم بدانند و تعریف نرخ بیکاری را بلد باشند و انتظار نیست همه مردم خبر داشته باشند.

نوبخت با بیان اینکه هر فردی زندگی خودش را مبنا قرار می‌دهد، افزود: توقعی نداریم اگر آمار نامناسب است شما آن را مناسب نشان دهید کما اینکه در بحث نرخ تورم که آمارها تا ۵۰ درصد هم رسید این ارقام منعکس شد. در واقع باید آنچه واقعیت است بیان شود و زمانی که نرخ پایین می‌آید دیگر نباید در آن تشکیک کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین با اشاره به نظارت دستگاه‌های مختلف ، گفت: یکی از وظایف سازمان برنامه و بودجه نظارت بر دستگاه‌ها است که در کنار دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی، سازمان حسابرسی، دیوان محاسبات،‌ وزارت اطلاعات و سایر دستگاه‌های نظارتی عهده‌دار نظارت هستند.

برخی از کاهش نرخ تورم خوششان نمی‌آید

نوبخت ادامه داد: برای اینکه بتوانیم بودجه‌ریزی انجام دهیم موضوع جمع‌آوری اطلاعات و آمار مهم است به همین دلیل دو مرکز یعنی مرکز آمار ایرانی برای داده‌های عمومی و سازمان نقشه‌برداری به عنوان متصدی اطلاعات داده‌های مکانی را در زیر مجموعه سازمان برنامه و بودجه داریم.

وی با تاکید بر اینکه آمار باید به هنگام و سریع باشد گفت: مطمئنم پس فردا صبح پیامکی از سوی رئیس مرکز آمار در رابطه با نرخ تورم دریافت خواهم کرد.

وی افزود: طی دو ماه گذشته نرخ تورم نقطه به نقطه شهریور نسبت به مدت مشابه سال قبل و همچنین دو ماه اخیر افت قابل توجهی داشته است. البته نرخ میانگین همچنان بالا است که به دلیل نوسانات سال قبل است.

 معاون رئیس جمهور گفت: در هر یک از این ماه‌ها تورم تا ۶ واحد درصد تقلیل یافته است. در حال حاضر روند نرخ تورم مثبت است و ما از این بابت خوشحالیم البته برخی از این موضوع خوششان نمی‌آید.

مذاکره را مشروط به چیزی کردند که برای ما قابل قبول نیست

وی اظهار داشت: ملت ایران در زمان کوتاهی موج بزرگی را که برخی کشورها را دچار مشکل می‌کند پشت سر گذاشت و به خود آمد.

نوبخت افزود: یکی از روسای جمهور به رئیس جمهورمان می‌گفت که ترامپ گفته است ایران کوتاه بیاید چرا که تا چند ماه دیگر کار ملت ایران تمام است. اما این بار دیدید که برای مذاکره التماس می‌کردند. مذاکره را مشروط به چیزی کردند که برای ما قابل قبول نیست.

۸۴۴ هزار نفر به شاغلان افزوده شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین با اشاره به اینکه آمار باید صحیح باشد که بتواند واقعیت امر را برای برنامه‌ریزان نشان دهد، گفت: نرخ بیکاری تابستان ۱۰.۵ درصد شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۸ درصد  تقلیل یافت.

وی ادامه داد: در این راستا ۸۴۳ هزار نفر به شاغلان افزوده شد و ۴۵۵ هزار نفر از جمعیت بیکاران کاهش یافت.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اربعین تحولات عراق تحولات یمن محمد باقر نوبخت صندوق توسعه ملی نرخ تورم سازمان برنامه و بودجه کشور ترامپ دیوان عدالت اداری مرکز آمار ایران اشتغال بیکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۲۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست کامل قانون فرزندآوری با آن همه بودجه و اصرار | نرخ فرزندآوری سال ١۴٠٢چطور شد؟

قانون فرزندآوری با گذشت بیش از دو سال از اجرای آن فرصت مناسبی است که به لحاظ موفقیت و شکست ارزیابی شود.

این قانون بسیار پر هزینه و مساله‌دار چه دستاوردی برای جامعه ایران داشته است؟ کل متولدین دو سال ۴۰۱ و ۴۰۲ به ترتیب برابر ۱.۰۷۵ و ۱.۰۵۸ میلیون کودک است. این آمار به معنای کاهش ۳.۷ و ۱.۶ درصدی زاد و ولد نسبت به سال پیش آنها و نسبت به سال ۱۳۹۵ نیز ۳۱ درصد کمتر شده است.

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم عباس عبدی نوشت:گرچه هنوز آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ اعلام نشده است، ولی با فرض معقول حدود ۴۴۰ هزار فوتی، کل جمعیت کشور در سال ۱۴۰۲، حدود ۶۲۰ هزار نفر افزایش یافته است که با فرض جمعیت ۸۵.۶ میلیونی کشور (آمار روز سایت مرکز آمار) این رقم به منزله رشد سالانه ۰.۷۳ درصد است و با اصلاح جمعیت اتباع خارجی حدود ۰.۷۵ خواهد بود.شواهد نشان می‌دهد که در سال‌های آینده نیز این روند کاهشی ادامه خواهد یافت.

 

رشد سالانه جمعیت در سال ۱۳۹۵، حدود ۱.۳ درصد بود که اکنون تقریبا نصف شده است. تعداد ازدواج در سال ۱۴۰۲ نیز بیش از ۱۵درصد کمتر از سال ۱۴۰۰ شده که کاهش بسیار چشمگیری است ضمن اینکه بخشی از این ازدواج‌ها صوری و برای دریافت وام ازدواج است.

در مجموع در این دو سال نرخ خام ولادت و ازدواج کاهش داشته و نرخ خام فوت و طلاق افزایش یافته است. جالب‌تر اینکه میانگین سن مردان و زنان در اولین ازدواج هم بالا رفته است. میانگین سن فوتی‌ها هم ۶ ماه کم شده که برخلاف روند سال‌های پیش از آن است.

نکته مهم‌تر اینکه سیاست و قانون حمایت از فرزندآوری در حال تخریب منطق و طبیعت تشکیل ازدواج و خانواده است به عبارت دیگر مطابق گزارش مقامات رسمی، آمار ثبت احوال نشان داده است که کودکان اول و دوم خانوارها نسبت به گذشته کمتر متولد شده‌اند، ولی کودکان چهارم به بالا در خانواده‌ها بیش‌تر متولد شده‌اند، این یعنی سیاست فرزندآوری در حال افزایش در جمعیت فقرا و پدر و مادرانی در سنین بالاست و این منجر به اختلال در ساختار خانواده و وضعیت اجتماعی و کاهش ضریب هوشی کودکان خواهد شد و این قانون هیچ کمکی به فرزندآوری طبیعی نکرده و شاید اثرات منفی هم گذاشته که فرزندآوری به جای افزایش، کاهش یافته است. چرا سیاستگذاران و مجلس ایران تا این حد نامعقول و غیرعلمی سیاستگذاری می‌کنند و در این شرایط بد اقتصادی، مبالغ هنگفتی را صرف کاری می‌کنند که نه تنها فاقد اثربخشی است؛ بلکه اثرات منفی هم دارد؟

چند علت برای این وضعیت وجود دارد. اول اینکه آنان درک علمی از مسایل و به ویژه این مساله ندارند. معمولا خیلی ساده‌انگارانه تحلیل می‌کنند و گمان می‌کنند با قدری پرداخت پول و اعتبار، مردم برای ازدواج و فرزندآوری صف می‌کشند. همچنین گمان می‌کنند که مردم فراموش کرده‌اند که فرزند بیاورند، لذا به شکل سطحی و حتی سخیفی اقدام به تبلیغات مختلف فرزندآوری می‌کنند، غافل از اینکه این رفتارها بیش از پیش مردم را از این سیاست منزجر می‌کند.

علت دوم رویکرد دخالت‌محور و اراده‌گرایانه آنان است که گمان می‌کنند در هر کاری باید دخالت کنند و هم می‌توانند دخالت کنند و مساله هم حتما حل می‌شود. اینجا به در بسته می‌خورند و توان اندک خود را در مواجهه با واقعیت فرسوده می‌کنند و به جای عقب‌نشینی شجاعانه اقدام به پیشروی بیش‌تر و البته جبونانه می‌کنند!

علت بعدی ناآگاهی از روش‌های علمی و مشورت با کارشناسان خبره است، چون مخالف علم هستند قادر نیستند که از یافته‌های علمی و پژوهش‌های جمعیت‌شناسی استفاده کنند. به همین علت است که اغلب جامعه‌شناسان و جمعیت‌شناسان با این سیاست‌ها مخالف هستند؛ چون آن را محصول علم و دانش نمی‌دانند.

در مجموع می‌توان گفت که مساله آنان فرزندآوری نیست، چون واضح است که سیاست‌های پر هزینه و گران آنان شکست خورده است و عقل اقتضا می‌کند که این راه را ادامه ندهند ولی ادامه می‌دهند. چرا؟ زیرا این سیاست از نظر ما و آمار و ارقام رسمی شکست خورده است، ولی از نظر آنان شکست معنا ندارد و همین که قانون فرزندآوری را در قالب اصل ۸۵ و به دور از صحن مجلس و اطلاع مردم به تصویب رساندند و بخش مهمی از منابع مالی کشور را در این راه بیهوده تلف می‌کنند و تورم زیادی را هم به جامعه تحمیل کردند، کافی است که به وظیفه خود عمل کرده باشند، بقیه موارد از جمله اثربخشی سیاست‌ها فاقد اهمیت است. به قول امام جمعه تهران چون انگیزه خیر دارند حتی اگر اشتباه هم کنند، اجر و پاداش می‌برند!

منابع کشور را صرف فرزندآوری و انواع کارهای بیهوده می‌کنند ولی از رشد اقتصادی و ایجاد شغل و مهار تورم غافل هستند. بانک مرکزی اعلام کرد: سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرده‌اند. اینها باید سرمایه‌گذاری و تبدیل به شغل و تولید شود. ابتدا باید دنبال کاهش مرگ و میر و افزایش کیفیت زندگی برای زنده‌ها باشید نه آوردن فرزند بدون آینده. اگر به فکر مردم باشید خودشان فرزند می‌آورند و نیازی هم به وام ندارند.

متاسفانه برای بیش‌تر مسائل ایران در ذیل همین الگو سیاستگذاری می‌شود. به همین علت است که منابع وجود دارد ولی تلف می‌شود و نتیجه‌ای به دست نمی‌آید.

دیگر خبرها

  • تقلب سازمان یافته در کنکور سال گذشته رخ نداد/ تجربی پر جمعیت‌ترین گروه آزمایشی در آزمون سراسری است
  • راه اندازی فضای دوستدار کودک و نوجوان ویژه محلات حاشیه نشین گلستان
  • جشن واگذاری زمین جوانی جمعیت در سمنان برگزار می‌شود
  • آخرین وضعیت اقدامات امدادی در سیل جنوب کشور/ امدادرسانی به هزار نفر و تداوم آماده‌باش
  • اعلام جزئیات برنامه های رئیس جمهور در سفر به استان سمنان
  • سیل و آبگرفتگی در این ۷ استان
  • کمتر از ۳ درصد جمعیت دام زنده، کشتار شد
  • ارسال نامه‌های هشدار به قانون جوانی جمعیت به دستگاه‌ های اجرایی
  • ازدواج‌های صوری برای دریفات وام ازدواج!
  • شکست کامل قانون فرزندآوری با آن همه بودجه و اصرار | نرخ فرزندآوری سال ١۴٠٢چطور شد؟