Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان گفت: با توجه به اینکه حضور و مشارکت زنان نقش موثر و پررنگی در جامعه و به ویژه در انتخابات دارد، بنابراین باید راه‌ و بستر این مشارکت افزایش یابد. ۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۳ استانها اصفهان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، حیدر قاسمی ظهر امروز در دوازدهمین نشست تخصصی بانوان عضو شورای اسلامی شهر‌های استان اصفهان که با عنوان  بررسی راهکارهای افزایش مشارکت سیاسی زنان در انتخابات برگزار شد، اظهار داشت: دیدگاه‌ها نسبت به زن و میزان اثرگذاری زن در متون دینی ما تبیین شده و خوشبختانه در دوره‌ای قرار داریم که حاکمیت دینی ما مبتنی بر حاکمیت اجتماعی و مشارکت مردمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: البته نمی‌توان همه سنت‌ها و ارزش‌ها را کنار بزنیم و حتی مبنا در حوزه نوگرایی و تجدد، به ایمان دینی و اعتقادات بر می‌گردد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با بیان اینکه تعصبات و تنگ‌نظری‌هایی در جامعه وجود دارد، افزود: حضور و مطالبه‌گری منصفانه می‌تواند در  متعادل‌تر کردن این موضوع راهگشا باشد و برای عبور از آن حضور و مشارکت خود بانوان موثرتر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: برخی از افراط و تفریط‌ها کار را دشوار کرده و نگاه‌های واپس‌گرایی و یا بیش از حد نوگرایی حرکت رو به جلو را کند کرده است، با توجه به فرصتی که در نظام جمهوری اسلامی وجود دارد باید مشارکت و حضور زنان به ویژه در انتخابات و سایر حوزه‌ها دنبال شود و یکی از راه‌‌ها تقویت نهادهای انتخاباتی است.

16 درصد از کرسی‌های اصفهان در مجلس شورای اسلامی متعلق به زنان است

قاسمی با بیان اینکه اصفهان استانی پیشرو در مشارکت‌های انتخاباتی بوده است، تصریح کرد: حدود 16 درصد از کرسی‌های  نمایندگی اصفهان در مجلس در اختیار خانم‌هاست و 9 درصد از کرسی‌های شورای اسلامی شهرها را خانم‌ها تشکیل می‌دهند، با این وجود نسبت به آنچه که باید باشد و اثرگذاری داشته باشد، همچنان جای پیشرفت وجود دارد.

وی افزود: متاسفانه با وجودی که در این 40 سال نگاه‌ها تغییر کرده اما نگاه مردسالارانه وجود دارد که باید برای عبور از این نگاه نیز چهارچوب‌های قانونی و اساسی را چراغ راه قرار دهیم و از طرفی هم مطالبه‌گری و مشارکت فعالانه در حوزه زنان و حضور آگاهانه را افزایش دهیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی و شعار انتخاباتی در نظر گرفته شده، گفت: «گام دوم انقلاب، قانون مداری، بی طرفی و انسجام ملی» شعار سال جاری است و خانم‌ها می‌توانند کمک کننده باشند تا وزن اثرگذاری در عرصه تصمیم‌گیری را سنگین تر کنند. البته باید در نظر داشت که هنوز فضای انتخاباتی گرم نیست که بخشی از آن مربوط به مشکلات اقتصادی و تغییر و تنوع نیازها و مطالبات است.

وی خاطرنشان کرد: با کمک مجموعه‌های نظارتی در رعایت قانون و مباحث تسهیل‌گرانه امیدواریم فضای رقابتی سالم و به دور از هر شائبه‌ای را در انتخابات سال جاری شاهد باشیم.

قاسمی خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است که مشارکت در انتخابات کلی کشور از 51 درصد تا 71 درصد افزایش پیدا کرده است و میانگین مشارکت‌ها در اصفهان 58 درصد بوده  که وضعیت مناسبی را در کشور داشته‌ایم. 

وی با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که حرف از معتمدین زده می‌شود یعنی باید از حضور زنان استفاده کنند و در همین راستا به فرمانداری‌ها تاکید شده که در حوزه مشارکت در انتخابات از حضور زنان در بخش‌های مختلف اعضای هیئت بازرسی، نماینده فرمانداران، اعضای شعب و ... استفاده کنند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان حضور زنان در آموزش عالی و انتخابات را موثر و پر رنگ دانست و گفت: حضور خانم‌ها در دانشگاه‌ها بسیار افزایش یافته و این همت و انگیزه آنها را نشان می‌دهد که ( می‌توان و می‌شود). بنابراین زنان باید حقوق خود را بشناسند و دنبال کنند.

انتهای پیام/ ع

R41346/P1494/S6,51/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۲۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقدرات مجلس آینده در اختیار «پشم» است /جبهه پایداری اهل معامله است چون صندلی برایش مهم است نه ارزش ها

سیدحسین نقوی حسینی فعال سیاسی اصولگرا و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در بخشی از گفتگوی خود با خبرگزاری خبرآنلاین، در پاسخ به این سوال که مجلسی که طی ماه‌های آینده روی کار خواهد آمد و همچنین منتخبان آن (از چهره‌های سرشناس و نام آشنا گرفته تا چهره‌های ناآشنا یا جنجالی) را چطور می‌بینید؟ گفت: بنده اصطلاحی را ابداع کردم تحت عنوان «پشم» (با خنده). از نگاه بنده مقدرات مجلس آینده در اختیار «پشم» است یعنی پایداری، شریان و مصاف که این اصطلاح، توضیح مختصر و مفید این سه کلمه است.

وی ادامه داد: بنابراین آنچه پیداست «پشم» مقدرات مجلس آینده را تعیین می‌کند. اینطور که به نظر می‌رسد مجلس دوازدهم به لحاظ ترکیب‌بندی و ساختار جریانات، یک مجلس ترکیبی است و این مجلس ترکیبی، هم مدیریت و هم انسجام‌بخشی آن بسیار دشوار و مشکل است از سوی دیگر نیز کمیسیون‌ها یقینا دچار فراز و فرودهای مدیریتی خواهند شد علاوه بر اینها، ایجاد همگرایی و انسجام‌بخشی در صحن برای مخالفت و موافقت با طرح‌ها، لوایح، استیضاح‌ها، تحقیق و تفحص و سوال از وزرا و غیره دچار یک چندگانگی خواهند شد.

نقوی تصریح کرد: در مجالسی که دارای یک اکثریت قاطع است و علاوه بر آن، شاهد یک اقلیت هستیم تکلیف بسیار روشن است مانند مجلس یازدهم که حدود ۲۵۰ نفر در فراکسیون انقلاب اسلامی بودند، از این رو تکلیف رئیس مجلس، نواب و اعضای هیأت رئیسه و کمیسیون‌ها مشخص و روشن بود چون به راحتی تصمیم می‌گرفت و این تصمیم را در همه بخش‌های مجلس نیز اعمال می‌کرد یا در مخالفت‌ها و موافقت‌ها با لوایح و طرح‌ها، کارها بسیار آسان‌تر انجام می‌شد این در حالی است که در حال حاضر وضعیت تا حدود زیادی دشوار و با مشکل روبرو است چون یک اقلیت اصلاح‌طلب در مجلس حضور دارند که تعدادشان ۴۰ نفر است، جریان دیگری تحت عنوان شورای وحدت نیز حضور دارند که تعدادشان بیش از ۶۰ نفر است که در حوزه‌های مختلف کشور توانستند رأی کسب کنند همچنین شریان نیز بخشی از کرسی‌های مجلس را به خود اختصاص داده است، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب هم بخش دیگری از کرسی‌های مجلس را به دست آورده که جبهه پایداری نیز در داخل این ائتلاف قرار گرفت که برخلاف آن گفتمان و ادعاهایی که قبل از انتخابات مطرح می‌کردند، بود بدین‌گونه که با نحوه مدیریت قالیباف در مجلس مخالف بودند و همواره این موضوع را مطرح می‌کردند که لیست مستقلی معرفی خواهند کرد و حتی مدعی بودند اگر این لیست مستقل رأی نیاورد باز هم لیست مستقل معرفی می‌کنیم اما در نهایت شاهد بودیم که اهل معامله هستند و آن گفتمان و ارزش‌ها نیز برای آنها چندان مهم نیست بلکه کرسی‌ها برای آنها از اهمیت بسیاری برخوردار است.

نماینده ادوار مجلس خاطرنشان کرد بنابراین علاوه بر جبهه پایداری، بخشی از کرسی‌ها به مصاف، همچنین صبح ایران و سایر گروه‌هایی که حضور دارند اختصاص می‌یابد. به نظر می‌رسد مجلس بسیار سختی خواهیم داشت در واقع مجلس سه فراکسیونی داشتیم

او افزود: به عنوان مثال، مجلس دهم، مجلس سه فراکسیونی بود که شامل اصلاح‌طلب‌ها، اصولگراها و مستقلین بود اما در این مجلس ۵،۴ فراکسیون تشکیل خواهد شد که اگر این فراکسیون‌ها به این شکل با توجه به تقسیم کرسی‌ها تشکیل شود مدیریت و انسجام‌بخشی و همگرا کردن مجلس، کار بسیار دشواری خواهد شد به بیان دیگر درباره بحث ریاست، نُواب، اعضای هیئت رئیسه و کمیسیون‌ها، بحث‌ها و تنش‌های بسیاری خواهند داشت بنابراین به نظر می‌رسد اداره کردن مجلس دوازدهم، کار بسیار سخت و دشواری است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895850

دیگر خبرها

  • دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه کرمانشاه تمام الکترونیک برگزار می‌شود
  • ۲۲ روز مانده تا تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم /انتخابات مرحله دوم در کدام حوزه ها الکترونیکی است؟
  • تشکیل مجلس مشورتی بانوان، فرصتی برای مشارکت گسترده‌تر زنان در جامعه
  • راه اندازی پویش های انتخاباتی در کرج
  • رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان
  • جنگ لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • رقابت ۲+۱ برای بالانشینی در بهارستان | رقابت این ۴ نقر به قالیباف
  • لزوم تقویت زیرساخت‌های شهری برای مهار تورم و جهش تولید
  • مقدرات مجلس آینده در اختیار «پشم» است /جبهه پایداری اهل معامله است چون صندلی برایش مهم است نه ارزش ها
  • «لایحه امنیت زنان» در هزار توی آمدن یا نیامدن به صحن علنی مجلس