Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@09:48:47 GMT

ایران دوباره واردکننده گندم شد

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۴۲۴۰۸

وزیر جهاد کشاورزی از تصمیم دولت برای واردات گندم خبر داد؛ به گفته او علی‌رغم افزایش تولید گندم، نفروختن گندم‌های تولیدی به دولت از دلایل واردات گندم در سال جاری است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمود حجتی در جلسه امروز هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ضمن تشریح برخی اقدامات وزارت جهاد کشاورزی، به برخی انتقادات و سوالات اعضای اتاق بازرگانی تهران پاسخ داد و در واکنش به موضوع اختلاط خاک با گندم که در روزهای اخیر مطرح شده اظهار کرد: این یک واقعیت است که حدود 90 درصد گندم تحویلی به سیلوها، از کمباین به کامیون و از کامیون‌ها به مراکز خرید تحویل می‌شود و بخش بسیار کمی از گندم‌ها که توسط کشاورزانی که محصولات نسبتاً کم‌تری داشته و یا توسط دلالان به روش دیگری تحویل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: از سوی دیگر مدت 30 سال است که از همین غربال‌ها برای سیلوهای گندم استفاده می‌شود و البته گرچه ممکن است یک جایی تخلفی هم صورت گرفته باشد ولی مساله اصلی که این روزها مطرح شد، غربال‌ها نبودند بلکه مساله اصلی، موضوع سبوس بود که در یک بازه زمانی، 130 درصد افزایش قیمت داشت.   وی در پاسخ به سوال یکی از اعضای اتاق بازرگانی درخصوص اختلاف بسیار زیاد میان قیمت تمام شده خرید گوشت وارداتی و قیمت توزیع گوشت، با رد این موضوع گفت: موضوع قیمت گوشت 2 دلاری به هیچ وجه صحت ندارد؛ اگر منظور از گوشت وارداتی، گوشت استرالیایی باشد که قیمت آن 7.5 دلار است و گوشت مغولستان هم درب کشتارگاه، به قیمت 5 دلار به فروش می‌رسد؛ لذا من نمی‌دانم موضوع گوشت 2 دلاری از کجا درآمد؟ متاسفانه بعضاً یک تریبونی یا یک سایتی در یک جایی موضوعی را بدون هیچ اطلاعی مطرح می‌کند که اصلا صحت ندارد.   حجتی ادامه داد: ما اعلام کرده‌ایم اگر کسی گوشت 2 دلاری سراغ دارد، وارد کند؛ ما که هیچ محدودیتی برای واردات نداریم و هیچ ممانعتی هم برای واردات گوشت وجود ندارد.   وزیر جهاد کشاورزی در خصوص آلودگی بالای برخی محصولات کشاورزی و شیرهای تولیدی به برخی مواد مضر موجود در سم‌های مصرفی گفت: تا 6 سال پیش، موضوع سم و کود در کشورمان لجام گسیخته بود و ما در این مدت سعی کردیم اولاً نوع سموم وارداتی را ساماندهی کنیم و در ثانی حد سلامت را برای استفاده سموم رعایت کنیم.   وی گفت: البته ممکن است تخلفاتی در این بخش از سوی برخی کشاورزان وجود داشته باشد که قطعاً باید با آن‌ها برخورد کرد ولی امروز شاهدیم شیر و برخی محصولات کشاورزی که به کشورهای اروپایی صادر می‌شود، از استاندارد قابل قبول آن‌ها برخوردارند.   حجتی در ادامه در خصوص موضوع واردات گندم به کشور و گلایه یکی از اعضای اتاق بازرگانی نسبت به عدم اطلاع‌رسانی شفاف نسبت به این موضوع گفت: متاسفانه ما علی‌رغم آنکه در سال جاری تولید گندم‌مان افزایش داشت به دلایلی نتوانستیم گندم را حتی به میزان سال قبل‌تر که با خشکسالی هم مواجه بودیم خریداری کنیم.   وزیر جهادکشاورزی افزود: من نمی‌خواهم این موضوع را خیلی باز کنم ولی یکی از دلایل اصلی آن، این بود که کشاورزان در برخی استان‌ها، گندم‌های تولیدی‌شان را به ما نفروختند و حتی میزان خرید ما به اندازه کشت آبی آن‌ها هم نبود که این موضوع در استان‌های غربی و شمال‌غربی بیش از سایر استان‌ها بود.   وی ادامه داد: زمانی که قیمت خرید جو در کشورمان حدود 1800 تومان است و قیمت همین جو در آنسوی مرزها، بیش از 3000 تومان است، طبیعی است که مشکلاتی پیش خواهد آمد.   حجتی با اعلام خبر تصمیم دولت برای وارد کردن گندم نیز گفت: در چنین شرایطی، دولت تصمیم گرفت گندم را وارد کند که البته واردات گندم در حوزه فعالیت وزارت جهاد نیست و شرکت بازرگانی دولتی و وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی و تصمیم‌گیرنده هستند.   منبع: تسنیم

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۲۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانه 7 کیلوگرمی گوشت قرمز در سال

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: کشورهای روسیه، گرجستان، قزاقستان،استرالیا، اروگوئه، نیوزلند، از جمله کشورهایی هستند که واردات دام و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد. همچنین اجازه واردات برخی از کشتارگاه‌های هند و پاکستان نیز صادر شده است.

به گزارش تسنیم،‌ مجتبی نوروزی؛ رئیس سازمان دامپزشکی کشور،‌ در نشست خبری اظهار کرد: مردم از دست زدن به دام و کنه‌ها خودداری کنند زیرا در فصل گرما طبق روال هر ساله شاهد طغیان این بیماری در کشور هستیم.

وی افزود: تا به امروز 3 مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو مواجه بودیم که به منجر به فوت یک نفر نیز شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان با این پدیده مواجه هستند اما با اطلاع‌رسانی مناسب به مردم در مقایسه با سال قبل شاهد کاهش 40 درصدی موارد ابتلا بوده‌ایم.

نوروزی تصریح کرد: بارش‌های مناطق جنوبی کشور امکان تکثیر و ازدیاد ویروس‌ها را فراهم می‌کند. همچنین تعداد کنه‌ها نیز افزایش خواهد یافت.

سرانه 7 کیلوگرمی گوشت قرمز در سال

وی در ارتباط با سرانه محصولات گوشت قرمز در کشور گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در سال گذشته برای هر نفر 7 کیلوگرم در سال بود که در مقایسه با سال قبل خود کاهش یافته است اما این رقم با مصرف گوشت سفید جبران شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوالی درباره قاچاق یا صادرات دام از کشور گفت: هیچ مجوزی برای صادرات دام صادر نشده زیرا کشور نیازمند گوشت قرمز است اما در 45 روز گذشته هزار تن گوشت سفید به کشورهای همسایه صادر شده که عمده آن به عراق بوده است.

امکان افزایش صادرات مرغ

وی گفت: نیاز کشورهای همسایه به گوشت قرمز در سال 2 میلیون و 600 هزار تن است که می‌توانیم 300 هزار تن آن را تامین کنیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: دوره‌های پرورش مرغ 3.6 در سال است که در صورتی که این رقم به 4 دوره افزایش یابد 170 میلیون قطعه جوجه در کشور تولید می‌شود که باید مازاد آن را صادر کنیم.

نوروزی افزود: اگر بتوانیم با تولید مرغ سایز در 6 دوره در سال جوجه‌ریزی داشته باشیم و وزن مرغ‌ها را به صورت نیمچه به کشتارگاه ارسال کنیم حتی این قابلیت وجود دارد که بتوانیم در سال یک میلیون تن تولید مازاد خود را صادرات کنیم.

وی تصریح کرد‌: مرغ نیمچه 37 تا حداکثر 40 روزه روانه کشتارگاه می‌شود که طعم بهتری نیز در مقایسه با مرغ‌های بزرگ دارد و در نهایت میزان تولید در کشور افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشوردر پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: وضعیت تولید تخم مرغ نیز در کشور منطقی است به طوریکه در سال قبل 136 هزار 500 تن تولید مازاد صادر شده است.

نوروزی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم در ارتباط با اینکه با توجه به یارانه بودن تولید مرغ در کشور یا برنامه ای برای افزایش صادرات این محصول وجود دارد، اظهار کرد: وظیفه تصمیم‌گیری درباره صادرات یا افزایش صادرات مرغ و تخم‌مرغ با وزارت جهاد کشاورزی است و ما تنها درخصوص امکان و ظرفیت‌های تولید در کشور اظهار نظر می‌کنیم.

وی افزود: با این وجود نظر شخصی من آن است که تولید در کشور باید با هدف صادرات انجام شود.

وضعیت تب برفکی تحت کنترل است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص آخرین وضعیت بیماری تب برفکی در کشور تصریح کرد: این بیماری از سال 1402 افزایش معناداری در کشور نداشته است و وضعیت آن اکنون در سیستان و بلوچستان صفر است.

نوروزی گفت: در استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی مواردی از این بیماری به دلیل ترانزیت در مرزهای شمال غرب و غرب کشور وجود داشت به همین دلیل ترانزیت دام از کشور ممنوع شد و اکنون با واکسیناسیون انجام شده سطح ایمنی مناسبی داریم.

شرایط واردات گوشت قرمز و دام از 7 کشور فراهم شد

وی در خصوص واردات دام نیز گفت: کشورهای روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند، از جمله کشورهایی هستند که واردات دام  و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد. همچنین اجازه واردات برخی از کشتارگاه‌های هند و پاکستان نیز صادر شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور  در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم افزود: در حال حاضر واردات دام از هند و پاکستان نیز انجام می‌شود اما در استان سیستان و بلوچستان قرنطینه و در همانجا سمپاشی شناسنامه‌دار انجام می‌شود و بعد از آنجا همانجا ذبح یا پرورش داده می‌شوند.

وی افزود: درصورتی که برزیل نیز مستندات لازم را ارائه دهد شرایط واردات از این کشور نیز فراهم می شود اما در حال حاضر تجار تمایل کمتری به واردات دام زنده دارند.

آخرین شرایط تاسیس مرغداری, دامداری و صنایع وابسته

وی همچنین درباره آخرین شرایط تاسیس مرغداری, دامداری و صنایع وابسته اظهار داشت: تصمیماتی طبق مطالعه تجربه 5 کشور مهم و پیشرو در حوزه دام اخذ شده خودش و بر این اساس قرار است پرورش هرگونه حیوان اهلی در محدوده روستا نیاز به اخذ مجوز ندارد، البته هرگونه نظارت دامپزشکی و ارائه خدمات به این گونه تولید کنندگان انجام خواهد شد

نوروزی افزود: استقرار اماکن دامی و صنایع وابسته به دام در حوزه تالاب‌ها، دریاچه‌ها، پناهگاه‌های وحش و رودخانه نیاز به اخذ مجوز و سازمان محیط زیست است.

وی گفت: با توجه به حساسیت تولید مرغ‌های لاین، فواصل این گونه مراکز تولیدی با سایر مکان‌های تولیدی و صنعتی همچنان مانند گذشته است و تغییری نکرده است و استقرار اماکن دامی و صنایع وابسته در حریم جاده فرودگاه راه آهن و غیره نیاز به اخذ مجوز از سازمان شهرسازی است.

نوروزی افزود: راه اندازی استقرار اماکن دامی و صنایع وابسته دام در حریم کارخانه‌های بسته‌بندی بهداشتی آرایشی در کمیته فنی سازمان غذا و دارو تصمیم گیری می‌شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: فاصله بهداشتی در صنایع وابسته به دام که از یک جنس هستند صفر است و هیچ فاصله‌ای در نظر گرفته نشده است مثلاً دو کشتارگاه می‌توانند در کنار هم ایجاد شوند.وی افزود فاصله صفر برای مراکز صنایع وابسته است اما در مراکز تولیدی مانند مرغداری‌ها فاصله باید رعایت شود.

وی تصریح کرد که حریم پرورش دام با توجه به ظرفیت واحد و منطقه‌ای که در آن تولید می‌شود متفاوت است.وی تاکید کرد که این اقدامات برای تسهیل سرمایه‌گذاری در حوزه تولیدات دامی انجام شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • واردات گوشت گرم به ۶۰۰ تن می‌رسد
  • سالانه ۶۰۰ هزارتن گوشت قرمز از دام سنگین تامین می شود
  • بازار گوشت قرمز در مسیر نجومی شدن / قیمت جدید مرغ اعلام شد
  • وضعیت قرمز بازار گوشت
  • بازار گوشت روی موج قرمز
  • طرح الگو کشت به طور جدی دنبال شود/ نگاه دولت به کشاورز ویژه باشد
  • بیماری تب برفکی در شرق کشور تحت کنترل است
  • ادامه توزیع گوشت قرمز منجمد گوساله و گوسفند در مشهد
  • سرانه 7 کیلوگرمی گوشت قرمز در سال
  • شرایط واردات گوشت قرمز و دام از ۷ کشور فراهم شد