Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز توسعه فناوری صنایع پیشرفته وزارت صنعت با بیان اینکه بدون هیچ تعارف هنوز تحقیق و توسعه و نوآوری در صنایع کشور مورد توجه جدی قرار نگرفته است،گفت: در حال حاضر ۵ فناوری ارزبر در حوزه های معدن و سایرصنایع بومی سازی شده است. ۳۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۴ اقتصادی صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

حسن آقاکثیری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه استفاده از توانمندی داخلی در بسیاری از کشورها در دو حوزه مزیت نسبی و یا مزیت نیمه نسبی مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: کشورهای پیشرفته با ایجاد شرکت‌های تکنولوژی محور استفاده مؤثر را از منابع طبیعی از جمله نفت و گاز دارند تا در ادامه آن بتوانند توسعه بیشتر کشور را به وجود آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اعلام اینکه باید ایجاد شرکتهای تکنولوژی محور در کشور ما نیز مورد توجه قرار گیرد، افزود: در صورت اولویت بندی نیازها و مزیت‌های کشور می‌توان با استقرار شرکت‌های تکنولوژی محور و به همراه استارتاپ‌ها به موفقیت‌های زیادی در حوزه تولید کشور دست پیدا کنیم.

رئیس مرکز توسعه فناوری صنایع پیشرفته وزارت صنعت گفت: بدون هیچ تعارف باید گفت هنوز تحقیق و توسعه و نوآوری در صنایع کشور مورد توجه جدی قرار نگرفته تا در ادامه آن شبکه زنجیره ارزش تکنولوژی محور در کشور شکل بگیرد. امروز چه بخواهیم چه نخواهیم دنیا به سمت انقلاب صنعتی چهارم در حال حرکت است و ما باید در این مسیر حرکت موثری داشته باشیم.

*رمز تولید پایدار؛ نقش آفرینی واحدهای تولیدی در شبکه بین المللی است

آقاکثیری با اعلام اینکه هم اکنون در کشورهای مختلف تمام نیازهای صنایع در داخل تولید نمی‌شود، تصریح کرد: با پیشرفت و توسعه فناوری اطلاعات و نیازسنجی کشور می‌توان قدم‌های موثری را برای توسعه صنایع کشور به کار گرفت. امروز ما به سمت تعامل صنایع در سطح بین المللی حرکت می‌کنیم و رمز تولید پایدار نیز در کشور ما نقش آفرینی واحدهای تولیدی در شبکه بین المللی است.

وی با بیان اینکه البته اعمال تحریم‌های بین المللی باعث شده تا نقش آفرینی واحدهای تولیدی در تأمین نیازهای شبکه‌های بین المللی با محدودیت‌هایی روبرو شود اظهار داشت: این موضوع راهکارهای خاص خود را دارد در گام نخست باید با اولویت توسعه و تحقیق و فناوری در صنایع مختلف نخست به انتقال تکنولوژی تمرکز کرده و سپس با جذب تکنولوژی حتی در آینده به اعمال تغییرات نیز در این حوزه بپردازیم.

رئیس مرکز توسعه فناوری صنایع پیشرفته وزارت صنعت با اشاره به برنامه وزارت صنعت برای رونق تولید و اشتغال در کشور گفت: در این خصوص 34 برنامه در دست بررسی است که به  تحقیق و توسعه فناوری توجه جدی شده است. در حال حاضر برای اجرا شدن این برنامه‌ها 20 فناوری ارزبر مورد شناسایی قرار گرفته و درصددیم تا پایان سال این فناوری‌ها را بومی‌سازی کنیم.

*50 فن آوری ارز بر بومی سازی شد

اقاکثیری اضافه کرد: هم اکنون 5 فناوری را در حوزه های معدن و سایر صنایع بومی سازی کرده‌ایم و امیدواریم با تعامل بیشتر دانشگاه و صنایع تا پایان سال مابقی 15 صنایع ارزبر که فعلا شناسایی شده است را داخلی سازی کنیم.

وی به طرح "تاپ" که در وزارت صنعت برای توسعه تحقیق و نوآوری در صنایع تعریف شده اشاره کرد و اظهار داشت: در این طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار هدفگذاری شده است. بر همین اساس ارتباط دانشگاه و صنایع باید تقویت شود که یکی از اهداف این طرح هم اجرایی شدن همین موضوع است.

رئیس مرکز توسعه فناوری صنایع پیشرفته وزارت صنعت با اعلام اینکه در طرح "تاپ" موضوعات مختلفی در حوزه توسعه و نوآوری در صنایع کشور تعریف شده است ،تصریح کرد: یکی از این موضوعات بحث دانشجو، استاد و سرباز است. مطالعات نشان می‌دهد هم اکنون یک میلیون و 200 هزار دانشجوی ارشد در کشور وجود دارد که آنها درصدد تهیه پایان نامه هستند. در این سامانه درصددیم پایان نامه این دانشجویان را هدفمند کنیم.

*جزئیات طرح" تاپ" وزارت صنعت برای توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار در کشور

آقاکثیری اضافه کرد: به این صورت که نخست با ثبت نام بنگاه‌ها در این سامانه مشکلات و نیازمندی‌های آنها اعلام می‌شود و سپس دانشجویان با توجه به رشته خود پایان نامه خود را بررسی مشکلات این واحدهای تولیدی و ارائه راهکار تعیین می‌کند.

وی با بیان اینکه سامانه "تاپ" از تیرماه امسال فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرده است، افزود: هم اکنون 850 بنگاه در این سامانه ثبت نام و تعاملات خود را با دانشجویان انجام می‌دهند. به این صورت که دانشجو نیز رشته خود را در سامانه ثبت نام کرده و در نهایت خروجی پایان نامه او حل مشکلات واحدهای تولیدی خواهد شد. جالب اینجاست حتی دانشجو می‌تواند در این واحدها مستقر شده و از نزدیک موضوع را بررسی کند علاوه براین در بخش استاد نیز با سرکشی به واحدهای تولیدی از نزدیک عملکرد دانشجوی خود را مورد بررسی قرار می‌دهد.

رئیس مرکز توسعه فناوری صنایع پیشرفته وزارت صنعت با اعلام اینکه حتی پیش بینی شده بسیاری از افرادی که به صورت آکادمیک تحصیلات خود را گذرانده و متقاضی تدریس در دانشگاه هستند یک تا دو سال در صنایع مربوطه دوره خود را گذرانده و با نگرشی تجربی‌تر به تدریس خود ادامه دهد، اضافه کرد: نکته جالب این است در سامانه حتی تعریف شده اگر استادان خواستار فرصت مطالعاتی در داخل کشور هستند به هزینه بنگاه‌ها به جای رفتن به خارج از کشور فرصت مطالعات خود را در درون بنگاه ها انجام دهند.جالب اینجاست در این سامانه رزومه استادها نیز بارگذاری می‌شود تا واحدهای تولیدی متناسب با رزومه استاد با آنها تعامل لازم را انجام دهند.

*اخذ 200 سهمیه "سرباز تاپ" از نیروی های مسلح

آقاکثیری افزود: در بخش "سرباز تاپ" بسیاری از دانشجویان که می‌خواهند دوره سربازی خود را بگذارنند می‌توانند به واحدهای تولیدی و بنگاه‌ها رفته و ضمن کمک به این واحدها دوره سربازی خود را انجام دهند. برای اجرایی شدن این موضوع تعاملاتی با نیروهای مسلح انجام شده و اخیرا 200 سهمیه برای تحقیق و توسعه بنگاه‌های تولیدی دریافت شده است.به این صورت که دانشجویان به صورت سرباز می‌توانند در آن دسته از واحدهای تولیدی که دارای پروانه تحقیق و توسعه و فناوری هستند خدمت وظیفه خود را انجام دهند.

وی در ادامه صحبت های خود با اعلام اینکه در طرح سامانه "تاپ "ما به دنبال توانمندی تولید و اشتغال پایدار هستیم گفت: وقتی واحد تولیدی نیروی متخصص به کار می‌گیرد به دنبال آن محصول جدید تولید و ضمن توسعه کار خود اشتغال بیشتری را نیز فراهم می‌کند. به اعتقاد من توسعه فناوری اطلاعات امروز از نان شب برای واحدهای تولیدی که متقاضی رقابت در بازار هستند واجب تر است. برای نهضت ساخت داخل باید به توسعه فناوری در واحدهای تولیدی توجه کرد در غیر این صورت بنگاه‌ها قادر به رقابت نبوده و از بازار حذف میشوند.

انتهای پیام/

R1012125/P/S7,77,78/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۲۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه

به گزارش قدس خراسان به نقل از آستان نیوز، احسان سابقی نیا به تشریح اقدامات این شرکت در سال گذشته و برنامه‌های پیش رو در حوزه فناوری و دانش‌بنیان اشاره و اظهار کرد: این شرکت به عنوان اولین و تنها سرمایه‌گذار خطرپذیر در شرق کشور، از ابتدای تاسیس تاکنون در ۱۱ پروژه سرمایه‌گذاری کرده است.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی بیان کرد: اولویت شرکت در سال ۱۴۰۲ به ارتقا وضعیت سرمایه‌گذاری‌های گذشته اختصاص یافت که بدین منظور برای شرکت‌هایی که فرآیند استقرارشان کامل شده بود، به بازارسازی برای تجاری شدن فعالیت آن‌ها پرداختیم و برای شرکت‌هایی هم که در مرحله قبل از بهره‌برداری قرار داشتند، با انجام اقدامات حمایتی شاهد شروع تولید در مجموعه‌های مذکور بودیم.

وی میزان افزایش تولید در شرکت‌های سرمایه‌پذیر را حداقل دو برابر عنوان کرد و افزود: با حمایت و کمک شرکت صنایع پیشرفته رضوی، عمده شرکت‌های سرمایه‌گذاری شده وارد مرحله تولید شدند که همراه با افزایش میزان اشتغالزایی در آن‌ها بود.

سابقی نیا سرمایه‌گذاری خطرپذیر در فناوری‌های پیشرفته را ماموریت اصلی این شرکت دانست و خاطرنشان کرد: در سال جاری همچنین در راستای اولویت‌های اساسی کشور و زنجیره ارزش آستان قدس رضوی، نسبت به سرمایه‌گذاری‌های جدید اقدام خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی با اشاره به فلسفه برگزاری رویداد دعوت تصریح کرد: در دو سال گذشته شرکت صنایع پیشرفته رضوی با هدف برقراری ارتباط میان فناوران و سرمایه‌گذاران، سلسله رویدادهایی را با حضور این دو گروه برگزار کرد که در سال ۱۴۰۲ شاهد دومین رویداد دعوت با محوریت حوزه سلامت و درمان بودیم.

وی ادامه داد: از بین ۷۰ طرح واصله به دبیرخانه رویداد دعوت و پس از بررسی‌ها و داوری‌های اولیه صورت گرفته، ۱۲ طرح به مرحله داوری نهایی راه پیدا کرد و در نهایت سه طرح انتخاب شد. این اقدام در سال ۱۴۰۳ نیز مد نظر است و در حال بررسی‌های اولیه هستیم.

سابقی نیا افزود: در بستر رویداد دعوت دو، از یک شرکت دانش‌بنیان فعال که در حوزه توانبخشی توانسته بود با بهره‌گیری از علم و نیروی خلاق خود ربات کمک حرکتی برای معلولین با ضایعه نخاعی را طراحی و تولید کند تقدیر و از محصول آن رونمایی شد.

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی با اشاره به تشکیل انجمن‌ها و اتاق خدمت توسط این شرکت در سال گذشته اظهار کرد: با ایجاد اتاق‌های خدمت در حوزه‌های مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان، مجموعه‌هایی که با مشکلات متعددی در حوزه‌های مختلف قضایی، گمرک، بازرسی، جذب سرمایه‌گذار خارجی و... روبرو هستند، می‌توانند در این اتاق خدمت حضور یابند و مشکلات خود را مطرح و مشاوره لازم را دریافت کنند. علاوه ‌براین می‌توان ارتباط بین شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران را برقرار کرد.

وی ادامه داد: در سال گذشته همچنین نشست‌های مختلفی به میزبانی شرکت صنایع پیشرفته رضوی و با حضور مسئولان و نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد تا این شرکت‌ها بتوانند سوالات خود را در حوزه‌های مختلف نظیر بازار، صادرات و... راحت و بی واسطه با مسئولان در میان بگذارند.

سابقی‌نیا از برقراری ارتباط میان شرکت صنایع پیشرفته رضوی با مجموعه دانشگاه‌های استان خراسان رضوی خبر داد و افزود: چتر حمایتی این شرکت در حوزه دانشگاهی باز است و در تلاش هستیم از طریق برقراری ارتباط با دانشگاه‌ها، گام‌های بزرگی را در حوزه زنجیره ارزش آستان قدس رضوی با شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان برداریم.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود
  • معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!
  • آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی
  • برگزاری رویداد مانوین با رویکرد بومی سازی فناوری نرم
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • بومی سازی صفحه ضدگلوله برای دستگاه مه ساز امنیتی در اصفهان
  • بومی سازی کاربردی ترین تجهیزات گلخانه ای کشور در مازندران
  • گام مردم در کشاورزی هوشمند/ راه میان‌بر مردمی‌سازی فناوری باز شد