Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان از عضویت دانشگاه صنعتی اصفهان در مرکز پژوهش‌های هسته‌ای اروپا (CERN) خبر داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدمهدی ابطحی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان از عضویت این دانشگاه در مرکز پژوهش‌های هسته‌ای اروپا (CERN) خبر داد و گفت: مرکز سرن باسابقه حدود ۶۵ ساله در حال حاضر بزرگ‌ترین و مؤثرترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا درزمینهٔ فیزیک ذرات بنیادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ابطحی افزود: این مجموعه عظیم علمی بین‌المللی مهد شکل‌گیری و پیشبرد آخرین تکنولوژی‌های بشر در علوم مرتبط با تحقیقات این مرکز به شمار می‌رود.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: تحقیقات، آزمایش‌ها و پژوهش‌های انجام‌شده در این مرکز و کسب جوایز متعدد توسط دانشمندان و پژوهشگران فعال در این نهاد معتبر بین‌المللی، ازجمله ۶ جایزه نوبل، نشان از اهمیت سرن در عرصه تبادلات علمی دنیا دارد.

وی ساخت و به‌روزرسانی شتابگر‌ها و آشکارساز‌ها با بهره‌گیری از آخرین یافته‌های ابررسانایی، علم مواد و مهندسی الکترونیک و خواندن، نگهداری و تحلیل حجم عظیم داده‌های بزرگ را از دیگر ویژگی‌های منحصربه‌فرد این نهاد علمی جهانی دانست و بیان کرد: پدیدآمدن مفهوم شبکه جهانی وب برای نخستین بار در این مرکز به‌منظور انتقال اطلاعات و ارتباط دانشمندان آن، نشان از پیشتازی سرن در حوزه آی تی دارد.

ابطحی ادامه داد: همکاری گروه‌های مختلف از دانشمندان سراسر دنیا در فعالیت‌های عظیم و پیشرفته این مرکز جهانی اعم از ساخت، نگهداشت، داده‌گیری، تصحیح داده‌ها و تحلیل آن‌ها و نهایتاً تولید نتایج فیزیکی سبب شد تا در سال ۲۰۱۲ و در دو آزمایش این مرکز، حلقه مفقوده مدل استاندارد فیزیک ذرات یعنی ذره هیگز کشف و جایزه نوبل فیزیک به آن تعلق گیرد.

وی بابیان این‌که جمهوری اسلامی تا به امروز تنها از طریق پژوهشگاه دانش‌های بنیادی (IPM) با سرن در ارتباط بوده است، افزود: دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان جزو نخستین دانشکده‌هایی است که در رشته فیزیک ذرات بنیادی آزمایشگاهی به سرن دانشجو فرستاد که در طول سال‌های گذشته سه نفر از مجموع ۱۵ دانش‌آموخته این رشته از دانشگاه صنعتی اصفهان فارغ‌التحصیل شده‌اند.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با تشریح روند پذیرش عضویت این دانشگاه به‌عنوان نخستین دانشگاه ایرانی در سرن، تصریح کرد: دانشگاه صنعتی اصفهان با برخورداری از بیش از چهار دهه تجربه علمی و فنی و نیز سابقه‌ای درخشان در داخل و خارج از کشور، با جذب دو عضو هیئت‌علمی درزمینهٔ فیزیک ذرات آزمایشگاهی در سال ۱۳۹۷، گام نخست حضور جدی‌تر در این حوزه علمی را برداشت.

وی افزود: با رسمیت یافتن این عضویت، ازاین‌پس دانشگاه صنعتی اصفهان می‌تواند به‌عنوان رابط همکاری کلیه دانشگاه‌های کشور با مجموعه سرن ایفای نقش کرده و پژوهشگران علاقه‌مند از دانشگاه‌های مختلف کشور می‌توانند در این خصوص همکاری کنند.

ابطحی به تلاش‌های انجام‌شده در مرکز سرن و امکان‌سنجی پذیرش این دانشگاه از تابستان سال گذشته اشاره کرد و گفت: در آذرماه سال ۹۷ نشست هم‌اندیشی با حضور معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نمایندگانی از مرکز تحقیقات فیزیک نظری و همچنین برخی دانشگاه‌های کشور و در راستای تحکیم ارتباط باسرن در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

وی ادامه داد: همچنین در سال گذشته تعدادی از محققان دانشگاه صنعتی اصفهان به‌عنوان مرجع همکاری‌های علمی ایران با کشور سوئیس به همراه یک هیئت عالی‌رتبه علمی ایرانی به ریاست دکتر سالار آملی قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، با حضور در این کشور، ضمن بازدید از سرن و آشکارساز CMS، به‌طور رسمی آمادگی پذیرش عضویت دانشگاه صنعتی اصفهان در این نهاد علمی بین‌المللی را اعلام کردند.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: به دنبال این تلاش‌ها و نیز با پیگیری دکتر عبیده جعفری و دکتر حامدبخشیان، دو عضو هیئت‌علمی جدید این دانشگاه و دو محقق ارزشمند مرکز سرن، در مهرماه سال جاری دانشگاه صنعتی اصفهان به‌عنوان نخستین دانشگاه ایرانی به عضویت مرکز پژوهش‌های هسته‌ای اروپا (CERN) پذیرفته شد.

ابطحی، تلاش برای گسترش همکاری‌های علمی بین‌المللی کشور در یک عرصه بزرگ و ارزشمند جهانی، بهره‌گیری از توان تخصصی و اجرایی پژوهشگران علاقه‌مند در سراسر کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی این همکاری در بسیاری از رشته‌های علوم و مهندسی و آشنایی محققان، استادان و دانشجویان کشور با فعالیت‌های روز دنیا در علوم مربوطه را ازجمله اهداف ارزشمند این همکاری علمی بین‌المللی توصیف کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی اصفهان سرن همکاری های بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۲۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، آیین امضای توافق‌نامه همکاری بین معاونت علمی و دانشگاه علمی و کاربردی این گروه صنعتی تولید کننده نان در راستای تأسیس دانشگاه صنعت ماشین سازی با حضور جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، سید محمدمهدی هادوی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی و مهدی خان‌محمدی، رئیس هیئت مدیره این گروه صنعتی تولید کننده نان برگزار شد.

مشایخ در آیین امضای این توافق‌نامه با اشاره به حمایت جدی از توسعه بازار و اقتصاد دانش‌بنیان در صنایع مختلف عنوان کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مأمن بخش خصوصی علاقمند به فناوری و نوآوری در تمامی حوزه‌ها است و از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و رسوخ فناوری در حوزه‌های مختلف از تجهیزات پزشکی پیشرفته گرفته تا حوزه کشاورزی و غذا حمایت می‌کند.

وی با اشاره به اقدامات ارزشمند ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی برای ورود فناوری و نوآوری به این حوزه عنوان کرد: این همکاری با این گروه صنعتی که در زمینه ماشین‌آلات فعالیت‌هایی داشته و مسیر تربیت نیروی انسانی را نیز پیموده است، قطعاً می تواند زمینه‌ساز اقدامات و دستاوردهای ارزنده‌ای در حوزه ماشین‌سازی شود.

مشایخ یکی از ارکان مهم برای صاحب فناوری شدن در هر حوزه را تسلط بر صنعت ماشین سازی آن حوزه دانست و افزود: در سالیان گذشته، از این مهم غفلت شده و صرفاً وارد کننده ماشین آلات و سخت افزار برای پاسخ گویی به نیازهایمان بودیم. این نقیصه در دوران تحریم ‌ها اثر خود را نشان داد و اگرچه صاحب کارخانه بودیم اما پشتیبانی و توسعه در گروی پشتیبانی سازندگان تجهیزات بود. با توسعه فناوری توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و رونق زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان در کشور، گام‌های اساسی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه توسعه فناوری ماشین آلات صنعتی برداشته شده و امروز، کشورهای مخاطب محصولات دانش‌بنیان ایران‌، درخواست فناوری و خط تولید محصولات دانش‌بنیان را نیز دارند و این موضوع، نشان‌دهنده آگاهی کشورها از اهمیت برخورداری از فناوری و تکمیل زنجیره ارزش صنعت در کشورشان می‌باشد.

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی تصریح کرد: در سال‌های اخیر به قدر مقدورات خود به این موضوع توجه داشته‌ایم و برنامه هایی همچون لیزینگ تجهیزات و ماشین آلات صنعتی آغاز شده است. البته باید دیگر دستگاه ها نیز به این موضوع توجه داشته باشند و تلاش های معاونت علمی به تنهایی کافی نیست.

وی با تاکید بر این که اگر می خواهیم در توسعه اقتصاد دانش بنیان موفق باشیم، باید حوزه های جا افتاده و معمول همچون آب و غذا و کشاورزی را فراموش نکنیم، افزود: موضوع امنیت غذایی برای همه کشورها امری راهبردی است و در کشور ما توسط وزارتخانه های مختلفی در حال پیگیری است. معاونت علمی نیز وظیفه خود می داند با حمایت از شرکت های شاخص و ‌توانمندی که در این حوزه دستاوردهای خوبی داشته اند، تلقی از اقتصاد دانش بنیان را گسترده کند.

هادوی، دبیر ستاد توسعه فناوری ماشین‌سازی معاونت علمی نیز در این نشست با بیان این‌که یکی از ضرورت های توسعه فناوری ماشین‌سازی، مهارت افزایی نیروی انسانی است، عنوان کرد: بدون توجه به این امر مهم، نمی توانیم شاهد جهش قابل توجه در صنایع باشیم.

وی با بیان این‌که یکی از مباحث مطرح در دنیا، ارتباط صنعت و دانشگاه است، ادامه داد: وجود نیروی انسانی دانش آموخته و زبده، لازمه توسعه ماشین آلات صنعتی است و معاونت علمی نیز توجهی ویژه به این موضوع دارد. گروه صنعتی نان سحر در زنجیره ارزش نان، ضمن آن‌که محصول نهایی را تولید می‌کند، در ساخت ماشین آلات صنعتی نیز توانمند است که نتیجه این توانمندی، کیفیت محصول نهایی و ماشین آلات تولیدی کارآمد است. بر همین اساس، قرار است در این توافق‌نامه، تجربه این گروه صنعتی در ماشین سازی را با شکل تازه‌ای در حوزه توسعه ماشین آلات و تربیت نیروی انسانی و با همکاری معاونت علمی در قالب یک مدل جامع دنبال کنیم.

کد خبر 6086493 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • اولویت‌ های حوزه حمل و نقل و مسکن بررسی شد
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی در تجهیزات مخابراتی
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • ابتکار جدید یک هسته فناور در سوددهی واحدهای صنعتی
  • بررسی تأثیرپذیری الکترومغناطیسی تقویت کننده‌های توان کاربردی در تجهیزات مخابراتی