Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@22:07:10 GMT

سند تالاب «بیشه دالان» به نام محیط زیست نشد

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۴۳۶۰۶

سند تالاب «بیشه دالان» به نام محیط زیست نشد

به گزارش خبرنگار مهر، تالاب «بیشه دالان» بروجرد یکی از تالاب های کوهستانی غرب کشور در استان لرستان است که طی این سال ها از سوی مسئولین و مردم بومی روستاهای اطراف مورد بی مهری های زیادی قرار گرفت به طوری که این تالاب از حدود ۹۰۳ هکتار امروز به کمتر از ۱۰۰ هکتار کاهش یافته است.

سال گذشته در یک حرکت از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان و همه دستگاه های اجرایی مربوطه و متولیان امر به منظور احیاء تالاب «بیشه دالان» بروجرد برنامه ای تحت عنوان تدوین مدیریت جامع بیشه دالان طراحی شد و در چندین مرحله به اجرا در آمد که انتقال سند این عرصه از اداره منابع طبیعی و آبخیزداری به اداره محیط زیست بروجرد یکی از این برنامه ها بود انا علی رغم حساسیت ها و تلاش مسئولان این موضوع تا به امروز محقق نشده و با کش و قوس هایی مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش مساحت تالاب «بیشه دالان» به ۱۰۰ هکتار

مهرداد فتحی بیرانوند مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت «بیشه دالان» بروجرد گفت: مهمترین تالاب های کوهستانی غرب کشور در لرستان وجود دارند که مساحت زیادی هم ندارند و یکی از آنها تالاب بیشه دالان بروجرد است.

وی افزود: در حال حاضر مساحت این تالاب به کمتر از ۱۰۰ هکتار کاهش یافته که همین میزان نیز رها شده بود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان، با بیان اینکه تا کنون تقریبا هیچ عملیاتی در زمینه ارتقای  «بیشه دالان» بروجرد انجام نشده است، تصریح کرد: یکی از اصلی ترین امور سازمان، احیای تالاب های پلدختر و بروجرد است که این موضوع را در دستور کار قرار داده ایم.

طرح مطالعاتی مدیریت «بیشه دالان» تهیه شد

فتحی بیرانوند بیان داشت: اولین اقدام در زمینه اجرای طرح، مطالعه است چرا که هیچ کدام از تالاب های لرستان طرح مطالعاتی هم نداشته اند.

وی تاکید کرد: به همین منظور مطالعات پایه و تکمیلی و طرح های تفصیلی در رابطه با تالاب های لرستان را انجام داده ایم که پس از اینکه طرح مدیریتی و اجرایی شد عملیات احیاء تالاب ها نیز انجام شود.

به گفته مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان، در کشور تنها ۷ تالاب در غالب طرح مدیریتی و اجرایی درآمده اند که ۲ تالاب آن در لرستان عملیاتی خواهند شد و البته تا کنون برنامه اجرایی تالاب «بیشه دالان» بروجرد انجام شده است به طوری که در حال حاضر در فاز نهایی طرح مدیریت و اجرایی این تالاب در بروجرد هستیم.

فتحی بیرانوند افزود: پس از انجام مرحله و فاز اول طرح مدیریتی تالاب «بیشه دالان» بروجرد با حکم قضایی مشکلات این تالاب هم رفع خواهد شد تا بهتر بتوانیم بیشه دالان بروجرد را احیاء کنیم.

به دنبال این هستیم بخشی از عرصه های آزاد «بیشه دالان» بروجرد را به تالاب الحاق کنیم

وی تصریح کرد: طی برگزاری جلسات متعدد تصمیم نهایی این بود که برای اولین بار تمامی عرصه بیشه دالان بروجرد به محیط زیست واگذار شود که با توجه به محدودیت های موجود به طول خواهد انجامید.

مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: در حال حاضر به دنبال این هستیم بخشی از عرصه های آزاد «بیشه دالان» بروجرد را به تالاب الحاق کنیم و مابقی زمین های این تالاب را با توجه به در نظر گرفتن منافع جوامع محلی تصاحب کنیم.

فتحی بیرانوند ادامه داد: برای اجرای نقشه راه مسیر طولانی در پیش داریم و موفقیت های خوبی کسب کرده ایم اما باید تلاشی مضاعف داشته باشیم چرا که منافع مردم خط قرمز سازمان است و آنها باید در نظر گرفته شوند.

پاسگاه محیط بانی «بیشه دالان» ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

وی خاطرنشان کرد: همچنین از محل اعتبارات ملی معاونت اجرایی سازمان محیط زیست کشور دو پاسگاه محیط بانی در لرستان احداث شده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه حفاظت از پرندگان کم یاب و حفظ امنیت منطقه هدف از ایجاد پاسگاه محیط بانی بوده است، افزود: در حال حاضر پاسگاه محیط بانی تالاب «بیشه دالان» بروجرد ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که علی رغم مشکلات و بدهی به پیمانکار، این پروژه نهایتا تا دوماه آینده به بهره برداری خواهد رسید و پاسگاه محیط بانی پلدختر نیز سال گذشته به فاز عملیاتی در آمده است.

کد خبر 4753382

منبع: مهر

کلیدواژه: تالاب بروجرد اربعین 98 اربعین حسینی مرز مهران ایلام بوشهر زائران اربعین قزوین گرگان سانحه تصادف شهرکرد شیراز موکب مرز شلمچه خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۳۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنانوازی جزء جداناپذیر موسیقی لرستان است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: هنر سرنانوازی جزء جداناپذیر موسیقی لرستان و یکی از کهن‌ترین سازهای بادی در جهان است که حدود ۵۰۰۰ سال پیش در سرزمین‌های ایران، مصر و بین‌النهرین وجود داشته و از این طریق به سایر نقاط جهان از جمله چین، آفریقا و اروپا راه پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، اعظم روان‌شاد امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت_ در جشنواره دو سالانه سرنا نوازی یادمان استاد شاهمیرزا مرادی و استاد رحم خدا نوری‌شاد که در روستای گردشگری بیشه برگزار شد، اظهار کرد: موسیقی پیشینه تاریخی در این استان داشته و در بطن جامعه و فرهنگ و آئین‌های ما قرار دارد.

وی افزود: موسیقی اصیل و سنتی لرستان باید برای ترویج سنت‌های پیشین خود محفوظ شود و این وظیفه نسل امروز است که هنر گذشتگان را حفظ و نگهداری کرده و به نسل بعد تحویل دهد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با اشاره به این‌که حرمت موسیقی لرستان باید حفظ و در جایگاه خود قرار بگیرد، عنوان کرد: هنر سرنانوازی جز جداناپذیر موسیقی لرستان و یکی از کهن‌ترین سازهای بادی در جهان است که حدود ۵۰۰۰ سال پیش در سرزمین‌های ایران، مصر و بین‌النهرین وجود داشته و از این طریق به سایر نقاط جهان از جمله چین، آفریقا و اروپا راه پیدا کرده است.

روان‌شاد با بیان این‌که سرنا یکی از سازهای مهم است که در صور و عزای ما آمده و همه با صدای آن زندگی کردیم، ادامه داد: در سال‌های گذشته زنده یاد شاه‌میرزا مرادی این ساز را پرورش دادند و امروز هنرآموزان ما در رشته موسیقی تلاش‌های خوبی داشته‌اند و رویش‌های نابی را شکل داده‌اند که باید همه ما در جهت حفظ و اعتلای موسیقی اصیل این دیار تلاش کنیم.

وی با تاکید بر این‌که به آینده این ساز کهن بسیار خوشبین هستم، گفت: سازمان فرهنگ و هنر و اهالی فرهنگ و هنر و رسانه با توجه به رسالت و نقش مؤثری که داریم باید در راستای ترویج موسیقی کهن لرستان و ثبت جهانی روستای بیشه تمام تلاش خود را به کار بگیریم.

به گزارش ایمنا؛ روستای فرهنگی و بسیار زیبای بیشه در مسیر ثبت جهانی قرار دارد از این رو برگزاری جشنواره سرنا نوازی در این روستای بسیار زیبا با دو هدف ثبت جهانی روستای بیشه و ثبت دبیر خانه جشنواره سراسری سرنا نوازی به نام لرستان برگزار شده است.

کد خبر 747006

دیگر خبرها

  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت آب اصفهان
  • آغاز طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای در نانوایی‌های بروجرد
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • سرنانوازی جزء جداناپذیر موسیقی لرستان است
  • چهارمحال‌وبختیاری رتبه اول کشور در عملکرد محیط طبیعی و تالاب‌ها را کسب کرد
  • فیلم | ایستگاه راه آهن بیشه استان لرستان در آستانه ثبت جهانی
  • جذابیت تالاب میقان پس از بارندگی‌های بهاری