Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفارت ترکیه در تهران با صدور بیانیه‌ای به تشریح اهداف آنکارا در اجرای عملیات نظامی در شمال سوریه و بیان دیدگاه‌های این کشور درباره عملیات چشمه صلح پرداخت.

سفارت ترکیه در تهران با صدور بیانیه‌ای به تشریح اهداف آنکارا در اجرای عملیات نظامی در شمال سوریه و بیان دیدگاه‌های این کشور درباره عملیات چشمه صلح پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است:


1- ترکیه عملیات چشمه صلح را به منظور مبارزه علیه PYD/YPG؛ شاخه گروهک تروریستی PKK در سوریه؛ و گروهک تروریستی داعش و فراهم آوردن زمینه بازگشت داوطلبانه پناهجویان سوریه‌ای به وطنشان با ایجاد امنیت در منطقه‌ای در شمال سوریه که PYD/YPG آن را تصرف کرده، انجام می دهد. ترکیه عملیات مذکور را به عنوان کشوری در منطقه که دارای بیشترین جمعیت کرد می باشد آنگونه که ادعا می گردد نه علیه کردها بلکه علیه  PKK  و سازمان‌های تروریستی الحاقی انجام می دهد.

2- عملیات چشمه صلح درچارچوب مرزهای ترسیمی حقوق بین الملل و در راس آن ماده پنجاه و یکم منشور سازمان ملل متحد که حق دفاع مشروع ترکیه به منظور حفظ امنیت ملی کشورش را تایید نموده و همچنین بر پایه اصل احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه به نحو اطلاع رسانی منظم به سازمان های بین المللی اعم از سازمان ملل و کشورهای مربوطه انجام می پذیرد.

3- همانند عملیات‌های پیشین در برنامه ریزی و اجرای این عملیات نیز تنها عناصر تروریستی و جان پناه، پناهگاه، مواضع، سلاح، وسایل و لوازم این عناصر هدف قرار گرفته و به منظور پیشگیری از آسیب رسانی به مردم غیر نظامی هرگونه تدبیر لازم اتخاذ شده است. همگان بر حساسیت و دقت ترکیه نسبت به این موضوع در عملیات‌هایی که تا به امروز علیه سازمان‌های تروریستی در سوریه انجام داده، واقفند.

4- ترکیه در نتیجه عملیات‌هایی که در سال‌های 2017 و 2018 انجام داد مساحتی بالغ بر 4000 کیلومترمربع را از لوث وجود تروریست‌های داعش و PYD/YPG  پاک کرد و فرصت بازگشت داوطلبانه بیش از 360 هزار پناهجوی سوری به کشورش را فراهم نمود.

5- عملیات چشمه صلح نیز در نظر دارد بخشی از بیش از 3 میلیون و 600 پناهجوی سوریه¬ای را که بالغ بر 300 هزار نفر آن اصالت کردی دارند و با فرار از تروریسم به ترکیه پناه آورده‌اند، به طور داوطلبانه در منطقه آزاد شده از PYD/YPG که آشکارا تمامیت ارضی و حاکمیت ملی سوریه را تهدید نموده و در دو سال اخیر علیه ترکیه بیش از 300 عملیات تروریستی انجام داده، اسکان دهد.

6- ترکیه هدفی همچون تغییر بافت جمعیتی در مناطق عملیات را ندارد. عرضه مسئله بازگشت اتباع سوریه به کشورشان بدین شکل، به عنوان اقدامی در جهت گمراه سازی تلقی می‌گردد. بالعکس، عملیات مبارزه با این تروریسم، به منظور پایان دادن به اقدامات ضد حقوق بشری PYD/YPG همانند سربازگیری اجباری و تغییر بافت جمعیتی به ویژه کودک سربازگیری، ارعاب مخالفان و ظلم به کرد، ترکمن، عرب، آشوری، ایزدی و سایر اقشار جامعه و فعالیت های آنان با ماهیت ارتکاب جرم علیه بشریت همچون پاکسازی قومی، در حال اجرا می‏باشد. بدین شکل بازگشت بیش از 300 هزار تبعه سوری با اصالت کردی که در ترکیه بوده و از بازگشت به سوریه امتناع می ورزند نیز به منطقه امکان پذیر خواهد گردید.

7- درحالیکه با دلایل عینی مشخص شده PYD/YPG  برخی شبه نظامیان داعشی در بند خود را در ازای ورود آنان به ترکیه و انجام فعالیت تروریستی در آنجا آزاد کرده، ترکیه تضمین نموده اسیران داعشی و خانواده آنان در منطقه ای که عملیات انجام گرفته آزاد نخواهند شد.

8 - ترکیه که به عنوان متضررترین کشور از تروریسم داعش در صدر کشورها قرار گرفته، عضو موثر در ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش بوده و با گروهک تروریستی داعش مبارزه تن به تن کرده تا به امروز بیش از 4000 تروریست داعشی را معدوم نموده است. مبارزه ترکیه با تروریسم داعش با عزم و اراده‏ای مشابه ادامه دارد.

9- ترکیه به بیش از 9500 تبعه خارجی که با همکاری با سایر کشورها و در نتیجه فعالیت تیم های کارشناسی اطمینان حاصل گردیده به گروهک تروریستی داعش ملحق شده اند، اجازه ورود نداده  و در 5 سال اخیر علیه داعش بیش از 2200 عملیات ترتیب داده است. هنوز در ترکیه 1163 مظنون داعشی در زندان به سر می برند.

10- چنین ارزیابی می گردد در این برهه حساس کنونی اجتناب از هرگونه رفتار و گفتاری که می‏‌تواند موجب خلل در روابط استثنایی بین ترکیه و ایران گردد، ضروری است. هوشیاری در برابر تحریکات و حملات عناصر PYD/YPG ؛ شاخه گروهک تروریستی PKK در سوریه که نه تنها ثبات ترکیه بلکه ثبات ایران، سوریه و عراق را هدف قرار داده و همچنین سیاه نمایی های آنان با اخبار کذب از طریق مجاری مختلف به ویژه در فضای مجازی حائز اهمیت است. ترکیه بر موضع مستحکم خود در راستای ثبات و امنیت منطقه ایستادگی خواهد کرد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۴۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه و بازتعریف نقش در موضوع فلسطین

شروع جنگ غزه و عملیات طوفان الاقصی معادلات جدیدی را در منطقه غرب آسیا به وجود آورد. معادلاتی که باعث شد کشورهای همپیمان و یا متحد راهبردی حماس اقداماتی را انجام دهند، که برخلاف تمایلات این گروه فلسطینی می‎‌باشد. یکی از این اقدامات تحمیل شروط آتش بس و آزادی اسرای اسراییلی بود که قطری‎ها به عنوان میزبان دفتر سیاسی گروه حماس، سعی در تحمیل بی قید و شرط آن به خواست آمریکا را داشتند. این موضوع باعث شد که موضوع انتقال دفتر سیاسی حماس به ترکیه این روزها مطرح شود. 

هر چند این خبر توسط برخی مقامات حماس رد شده با این حال محمد پارسا نجفی کارشناس مسائل ترکیه در گفت و گو با قدس ، درباره چرایی اقدام ترکیه نسبت به دعوت از حماس برای حضور و استقرار در این کشور را تشریح کرد: روابط رژیم صهیونیستی با دولت ترکیه سابقه بسیار زیادی دارد ؛ آنکارا اولین دولتی بود که در سال 1949 اسراییل را به رسمیت شناخت در جهان اسلام و این روابط تاحال حاضر ادامه داشته است. این روابط در دوران 20 ساله حضور رجب طیب اردوغان روز به روز گسترش داشته و حتی خود اردوغان بارها به تل آویو سفر کرده است. حجم روابط اقتصادی و نظامی رژیم صهیونیستی با ترکیه حتی بعد از طوفان الاقصی ادامه داشته، که برخلاف ادعاهای مقامات دولت ترکیه از جمله شخص رییس جمهور این کشور در مورد اسراییل مطرح می‌کند، و یا حتی ادعاهایی را که در حمایت از مردم فلسطین مطرح می‌کند هرگز روابط اقتصادی ترکیه با رژیم صهیونیستی متوقف نشده است.

 تزلزل جایگاه ترکیه بعد از عملیات وعده صادق

همچنین این کارشناس تصریح کرد: دولت ترکیه همچنان اسمترار صادرات به رژیم صهیونیستی را ادامه داده و می‌دهد. اسراییل از طریق ترکیه به کالاهای مختلفی دسترسی دارد، از جمله نفت جمهوری آذربایجان (باکو به جیهان) که به بنادر و پایانه‌های نفتی رژیم صهینیستی منتقل می‌شود. اردوغان حتی یک روز هم جریان صادرات را به اسراییل متوقف نکرده و ادعاهایی که دولت ترکیه دارد مبنی بر توقف صادرات به رژیم صهیونیستی، برخلاف اقداماتی که در مسائل اقتصادی-امنیتی نظامی هست می‌باشد. دولت ترکیه ادعای حمایت از مردم فلسطین را دارد ولی برعکس در ماه هایی که نسل کشی مردم فلسطین جریان داشت و دارد، حجم تجارت ترکیه با اسراییل افزایش هم داشته است. بنابراین فعالیت‎های تبلیغاتی دولت ترکیه بیشتر مصرف داخلی برای جذب هوادار و کسب رای در زمان برگزاری انتخابات دارد ؛ اصولا دولت ترکیه حامی فلسطین نبوده و در عمل هم اقدام خاصی انجام نداده است. به همین دلیل ترکیه نمی‎تواند نقش موثر و مثبتی برای مردم فلسطین داشته باشد.

ضمن اینکه اگر رجب طیب اردوغان در ادعای خودش مبنی بر کمک به مردم فلسطین صادق است ابتدا باید شریان‌های اقتصادی رژیم صهیونیستی را متوقف کند و از صادرات به اسراییل خودداری کند ؛ اول هم جریان خط لوله نفت باکو-جیهان به سرزمین‎های اشغالی را باید متوقف کند و این کمترین کاری است که می‎تواند اردوغان انجام دهد ولی انجام نداده است. آنچه دولت ترکیه دنبال می‎کند این است که خود را به عنوان حامی جهان اسلام معرفی بکند، ولی کاملا آشکار است که محور مقاومت از جمله ایران از مردم فلسطین حمایت واقعی داشته و دارد ؛ بعد از عملیات "وعده صادق" و موشک باران سرزمین‎های اشغالی نیز، توسط ایران و آسیب به پایگاه‎های نظامی در نواتیم و رامون، دولت ترکیه بشدت جایگاه خودش را متزلزل می‎بیند و از این بابت فعالیت‎های تبلیغاتی خودش را افزایش داده است. از جمله فعالیت های تبلیغاتی ترکیه، دعوت از اسماعیل هنیه به آنکارا می‌باشد، ولی بعید است که این فعالیت‎ها بتواند جایگاه ترکیه را در بین مردمان کشورهای مسلمان افزایش بده چرا که مسلمانان جهان آگاه هستند دولت ترکیه در عمل روابط دوستانه‎ای با اسراییل داشته و دارد.

تغییر میانجی برای تحمیل شرایط آمریکا به مردم فلسطین

وی در ادامه گفت: الان هم میانجیگری ترکیه کمکی به مردم فلسطین نبوده و نیست ؛ میانجیگری که سابقا فرانسه، مصر یا قطر انجام داده‎اند نیز در اصل عنوانی برای واسطه‎ای بوده برای تحویل شرایط رژیم صهیوونسیستی و آمریکا به آنها که قصد داشتن به مردم فلسطین تحمیل کنند و جابجایی این نقش میانجیگری هم موضوع را عوض نمی‎کند. به این دلیل که، زمانی می‎توانند شرایط غزه را تغییر بدهند، که رژیم صهیونیستی شروط حماس و جهاد اسلامی را بپذیرد ؛ یا به عبارتی ساده‎تر زمانی که غزه تحت اشغال است و زیر بمباران و نسل کشی قرار دارد آزاد کردن اسرای نظامی اسراییل معنایی ندارد بنابراین تغییر میانجیگری از دولتی به دولت دیگر موضوع را عوض نمی‌‎کند.

طبیعتا اگر حماس بخواهد قبل از به دست آوردن امتیازات لازم، اسرای نظامی اسراییل را آزاد کند در اصل خون 35 هزار فلسطینی که به شهادت رسیده‎اند را به هدر داده و تمام درد و رنجی که 75 هزار مجروح و 2 میلیون آواره‎ای که در این 7 ماه گذشته متحمل شده‌اند را بی‎ثمر کرده است ؛ در نتیجه حماس باید مانعی را بدست بیاورد برای جنایت‎های آینده اسراییل و هم بودجه‎ای برای بازسازی آینده نوار غزه داشته باشد، و تا قبل از اینکه شروط حماس و جهاد اسلامی تحقق نیابد، طبیعتا نباید اسرای اسراییل آزاد بشوند. ولی همانطور که پیش‎‏ترگفته شد اسراییل و حامیان غربی آن در پی یک پیروزی رایگان بر حماس هستند. هیچ اهرم فشاری هم برای حماس نیست، مگر اینکه دفتر سیاسی حماس که در اختیار اقای اسماعیل هنیه می‎باشد از دوحه قطر به جای دیگری منتقل بشود و اگر حماس خودش را تحت فشار ببیند می‎تواند خودش را به جای دیگری مثل عمان منتقل کند و اینکه دفتر سیاسی حماس در عمان باشد مزیتی برای اسماعیل هنیه و یا حماس محسوب نخواهد شد.

رسوایی ترکیه در پی افشای مراودات تجاری با اسراییل 

دکتر رضا شیبانی نیز دیگر کارشناس مسائل ترکیه در پاسخ به چگونگی به وجود آمدن این شرایط و تحلیل رفتار ترکیه اظهار کرد: دعوت کشور ترکیه از حماس برای انتقال به خاک ترکیه با هماهنگی ایالات متحده آمریکا بوده است ، چرا که آنها مایل نیستند حماس در ایران یا سوریه مستقر بشود. ترکیه هم که به دلیل روابطش با اسراییل تا پیش از عملیات طوفان الاقصی 7 اکتبر با توافقاتی که انجام داده بود، قصد داشت نمایندگان حماس که مستقر در خاک کشورش بود را اخراج کند ؛ اما با شروع عملیات طوفان الاقصی، حماس زیر میز محاسبات زد و معادلات منطقه نیز به کل عوض شد و به همین دلیل شخص اردوغان نیز به ناچار شرایط روابط ترکیه را با رژیم صهیونیستی تغییر داد.

ترکیه عملا در برابر کار انجام شده قرار گرفت و لفاظی‎هایی علیه رژیم صهیونیستی انجام داد و اسراییل نیز متقابلا لفاظی‎هایی علیه ترکیه انجام داد ؛ ولی آن چیزی که مشخص می‎باشد ترکیه به دنبال یک نوع میانجیگری میان حماس و اسراییل هست که چندان طرفدار حماس و آرمان فلسطین نخواهد بود ؛ هرچند که راه حل دو کشوری را دنبال می‎کند و هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه نیز اخیرا گفته بود که در صورت تشکیل کشور فلسطینی ، حماس عملیات‎های نظامی خودش را متوقف کند.

راهبرد حماس همان میدان نبرد است

وی در ادامه تشریح کرد: به عقیده من دورنمای خاصی از میانجیگری ترکیه وجود ندارد هرچند که این نکته را هم باید در نظر داشت که خارج شدن ترکیه از مدار همراهی اسراییل یکی از موفقیت‎های حماس و عملیات "هفتم اکتبر" بوده که ترکیه مجبورا دیگر نمی‎تواند در مدار عادی سازی با اسراییل باشد. از سوی دیگر یک آفت‎های دیگری نیز وجود دارد ؛ به طور مثال اگر حماس با حضورش در ترکیه هوشمندی به خرج ندهند می‌تواند دستاوردهای "عملیات طوفان الاقصی" را از دست بدهد. حماس باید دقت کند که جامعه فلسطینی به خصوص بعد از "عملیات طوفان الاقصی" بشدت طرفدار گفتمان مبارزه برای آزادی فلسطین شده و اگر در این مرحله کم بیارد و آن شروطی را که در میانجیگری وجود دارد را بپذیرد به سرنوشت تشکیلات خود گردان دچار خواهد شد. هرچند که بعید می‎دانم به این سمت برود چرا که اسماعیل هنیه با تجربه‎هایی که دراین چند سال به دست آورده، و یا پیروزی ‎هایی نسبی که در طوفان الاقصی کسب کرده گمان نمی‎رود که به شکل راهبرد به این مذاکرات نگاه کند، چرا که راهبرد همان هست که در میدان نبرد بعد از هفتم اکتبر شکل گرفته است.

در این شرایط حماس دست به یک دیپلماسی هوشمندانه‎ای زده است ؛ انتخاب گزینه‎های دیگر به غیر از قطر مثل ترکیه و عمان روی میز حماس می‏باشد که کشور عمان زیاد مطرح نیست و شاید بعدا جدی بشود اما اکنون گزینه ترکیه برای حماس معقول‎تر به نظر می‌رسد. اخباری غیر رسمی نیز وجود داشت که قطر به حماس اعلام کرده بود یا باید شرایط (دیکته شده) آمریکا را بپذیرید و یا از قطر خارج شوید ؛ به همین دلیل بود که "اسماعیل هنیه" برای کاستن از فشارهای قطر و بررسی شرایط استقرار حماس در ترکیه به آنکارا سفر کرد.

این کارشناس مسائل بین الملل در پایان گفت: آمریکا دنبال این است که ترکیه بتواند دوباره آن نقش خودش در جهان اسلام را که از دست داده است را بازیابی کند. چرا که پس از هفتم اکتبر یک حالت رسوایی در جهان اسلام برای ترکیه پیش آمده است. از جمله این رسوایی‎ها افشای مراودات تجاری با اسراییل است و به همین دلیل می‌خواهد دوباره احیای آن نقش موثر خودش که بعد از آن مسئله فلسطین در "اجلاس داووس" چند سال گذشته و "درگیری لفظی اردوغان و شیمون پرز" اتفاق افتاد را بازیابی کند. آن دوره همه خیال کردند که ترکیه رهبر آرمان قدس شریف می‎باشد و به همین دلیل نیز ترکیه دوباره در پی تعبیر خواب‎های شیرینش می‎باشد.

گمان نمی‎رود بخاطر حماس بین قطر و ترکیه اختلافی ایجاد شود و آن چیزی که بین ترکیه و اسراییل هست بیشتر لفاظی می‎باشد و هراتفاقی که بیوفتد، حماس همچنان همان سرسختی که در قطر نشان داد را نیز، در ترکیه (حتی بیشتر) از خود نشان خواهد داد ؛ چرا که قصد حماس از حضور در ترکیه برای آزادی عمل بیشتر می‎باشد. این موضوع برخلاف مصاحبه هاکان فیدان مبنی بر خلع سلاح برای آتش بس برای صلح می‌‎‎باشد که بعید است چنین اتفاقی انجام شود ؛ علت این موضوع هم هوشمندی و عقلانیت حماس است. اسرای اسراییلی بزرگترین برگ برنده حماس در این جنگ می‎باشد و همین موضوع پیش روی‎های اسراییل را شکست داده ؛ این موضوع منجر به یک بحران برای دولت نتانیاهو شده و او در مرز سقوط و ماندگاری قرار داده است.

لازم به ذکر است، آگاهان سیاسی معتقدند شرایط اسراییل و فلسطین ( حماس ) بعد از عملیات طوفان الاقصی حماس در هفتم اکتبر 2023 و عملیات وعده صادق ایران در 13 آوریل 2024، معادلات جدیدی را در منطقه ایجاد کرده که نتیجه آن سقوط تدریجی و کامل رژیم صهیونیستی را در پی خواهد داشت.

مهدی خالدی

دیگر خبرها

  • دستگیری یک تبعه رژیم صهیونیستی در مالزی که قصد انجام عملیات تروریستی داشت
  • مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد
  • متهم شدن ۷ تبعه خارجی در آلمان به ارتباط با داعش خراسان
  • نتانیاهو هیتلر زمان، نمی‌تواند فرار کند | ترکیه در عراق عملیات نظامی انجام می دهد؟
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • اردوغان: نتانیاهوی هیتلر نمی‌تواند فرار کند
  • اردوغان: به مبارزه علیه تروریست‌ها ادامه می‌دهیم/ نتانیاهوی هیتلر نمی‌تواند فرار کند
  • کدهای سفر اردوغان به عراق
  • ترکیه و بازتعریف نقش در موضوع فلسطین
  • کوه‌خواری در روز روشن در تهران