Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز، در همین راستا، نظر علمای اهل سنت را درباره انتخابات و مشارکت مردم در آن جویا شدیم.

 

مولوی شمس الحق دامنی، امام جمعه اهل سنت ایرانشهر در این زمینه گفت: «اهل سنت از ابتدای انقلاب خودشان را بدنه این انقلاب دانستند و می‌دانند و هستند. اهل سنت هیچ جدایی از این انقلاب ندارند و حیات خودشان را در این انقلاب می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهل سنت و الجماعت می دانند انقلاب برای خودشان است و در راستای تحقق خواسته های خود آنان است. ما هیچ گاه اقدامی که در تضعیف این نظام و انقلاب باشد را انجام نداده و نخواهیم داد. علمای اهل سنت همواره از اهل سنت خواسته اند که اولا شرکت و مشارکت عمومی را بالا ببرند و بعد در پی انتخاب اصلح باشند. ان شالله تعالی دشمنان در این خواسته خودشان و تبلیغاتشان موفق نمی شوند و اهل سنت در صحنه حضور خواهند داشت.»

 

ماموستا محمد صالح هاشم آبادی، امام جمعه اهل سنت بوکان نیز در این زمینه گفت: «نظر ما و نظر همه علمای اهل سنت، مطابق با قرآن و سنت که می فرماید کلکم راع و  کلکم مسئول عن رعیته، ما همه مسئول هستیم که در مقابل این اقتدار و امنیت و این عزتی که داریم که تحت رهبری رهبر معظم انقلاب بدست آمده؛ اگر در صحنه نباشیم، قطعا ضرر کرده ایم و صحنه را به افراد دیگر می‌دهیم. نظر ما و نظر سایر علمای اهل سنت این است که حتما باید در انتخابات شرکت کنیم.»

 

این عالم اهل سنت افزود: «این انتخابات واقعا آزاد است و من خودم قبلا یک بار در همین منطقه خودمان به عنوان نامزد انتخاباتی شرکت کردم؛ واقعا بدون هیچ تبعیضی انجام می شود در محل ما ترک و کرد و شیعه و سنی در کنار هم مشارکت می کنند؛ هیچ تبعیضی رخ نمی دهد و من تبعیضی ندیده ام. درست است که مساله اختلاف نظر و سلیقه هست اما اینطور نیست که در میان مسئولین این وجود داشته باشد. یک انتخابات خیلی منصفانه و خیلی آزادانه محقق می شود و رخ می دهد. شاید برخی افراد در بعضی مناطق کارهای خلاف اخلاق انجام می‌دهند اما این دلیل نمی شود شانه خالی کنیم بلکه باید در این انتخابات حضور پررنگ داشته باشیم و خودمان برای خود تعیین تکلیف کنیم. اهل علم و روحانیت و طلاب از یک قشر خاص و نفر خاص حمایت نکنند. افراد شایسته را معرفی بکنیم و از جناح بندی های سیاسی خودداری کنیم. از کارهایی که به روحانیت لطمه بزند، خودداری کنیم. اصلح را بشناسیم و رای بدهیم و به وظیفه خود عمل کنیم. به نظر بنده اصلح مهم است؛ کسی که صادقانه می خواهد خدمت کند. کسی که شایستگی دارد و به دنبال وحدت و اخوت و برادری است. نباید تعصب داشته باشیم؛ خواه شیعه باشد، خواه سنی. کسی که تعصب دارد، نمی تواند مفید باشد. ما در مملکتی هستیم که باید افراد اصلح را انتخاب کنیم؛ چه شیعه باشد، چه سنی.»

 

مولوی نظر محمد زعیمی، امام جمعه و مدیر دارالقرآن سراوان نیز گفت: «مشارکت در انتخابات وظیفه همگانی است. باید از نگاه شرع در انتخابات شرکت کنیم و فرد اصلح را انتخاب کنیم تا به مردم و جامعه خدمت نماید. فردی را انتخاب کنیم که به فکر منافع عمومی است. علمای اهل سنت فتوا داده اند که شرکت در انتخابات واجب و امری ناگزیر است و باید مردم و اهل سنت در صحنه حاضر باشند و شرکت کنند و افرادی که برای کشور و اسلام مفید هستند را انتخاب کنند. هم درد کشور و هم انقلاب و از همه مهمتر درد اسلام  را داشته باشند و دلسوز باشند. به این افراد باید رای دهیم.»

 

مولوی عبدالستار حسین زهی، امام جمعه اهل سنت خاش هم درباره موضوع انتخابات گفت: «انتخابات یک برنامه سیاسی و ملی و مذهبی است. هم یک امر ملی هست و هم یک امر واجب شرعی است. وقتی ما در یک مملکت زندگی می‌کنیم، وظیفه داریم در انتخابات آن هم شرکت کنیم و خودمان برای خود تعیین تکلیف کنیم. برای حفاظت از مملکت و برداشتن تنش ها ما موظف هستیم تا هم خود شرکت کنیم و هم دیگران را تشویق به شرکت کنیم. باید افراد شایسته انتخاب شوند. چون در منطقه ما، طبق نظر ما، چون اهل سنت بیشتر هستند، همانطور که در بین تشیع افراد کاربلد و کاردان وجود دارد، در میان ما نیز می باشد؛ چون ما اغلب اهل سنت هستیم، خوب است فردی هم عقیده با خودمان انتخاب شود اما مهم صلاحیت است و مردم به افراد با صلاحیت و دلسوز رای بدهند.»

 

امام جمعه اهل سنت خاش افزود: «در میان اهل سنت نیروهای جوان و تحصیلکرده زیاد است. همگی وفادار به انقلاب و نظام هستند و مقام معظم رهبری و انقلاب را دوست دارند و فدایی انقلاب هستند. امید است این ها رد صلاحیت نشوند و در پست های کلیدی جا داده شوند و بها داده شوند و به ایشان فرصت بدهند، تا این وحدت و همدلی، روز به روز در مملکت ما حفظ شود و فزونی گردد ان شاءالله. مشکلات و تبعیض ها برطرف شود، همانطور که دغدغه مقام معظم رهبری هم این است. امیدوارم شایسته سالاری شود و از اهل سنت در پست های کلیدی فرمانداری، استانداری و … استفاده شود و جوانان تحصیل کرده و دارای مدارک بالا به عنوان یک ایرانی در همه پست های کلیدی جایگاه ویژه ای داشته باشند و ان شاء الله ایده و دیدگاه مسئولان ما هم اینگونه است.»

 

106
 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اهل سنت انتخابات انتخابات مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۶۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با نگاه منصفانه می‌توان جمله به‌قله نزدیک می‌شویم رهبر انقلاب را بهتر درک کرد

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه؛ محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه روز دوشنبه در روند حضور چند ساعته خود در دانشگاه آزاد اسلامی، در نشست صمیمانه با جمعی از دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی حاضر شده و به سوالات، دغدغه‌ها و موضوعات مطرح شده توسط حاضران پاسخ داد.

️محمدطیب صحرایی در ابتدای سخنان خود در این نشست با اشاره به عملیات غرورآفرین "وعده صادق" که در روزهای اخیر انجام شد، گفت: ایران اسلامی با اجرای این عملیات که از حداقل توانایی‌های نظامی در آن استفاده شده بود، واژه "ما می‌توانیم" را به جهانیان نشان داد.

وی یادآور شد: رژیم صهیونیستی درحالی که از فناوری‌های ‌دفاعی ۱۰ قدرت بزرگ جهان برای دفاع از خود بهره می‌برد و تمام تلاش خود را کرد که موشک‌های ایران در آن زمین ننشیند، اما این موشک‌ها توانستند با موفقیت از این لایه‌ها عبور کنند و به اهداف از پیش تعیین شده اصابت کنند.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: اشتباه محض است که کسی فکر کند ما تنها یک رژیم صهیونیستی محدود در یک محدوده جغرافیایی را موشک باران کردیم؛ در واقع در طول یک هفته گذشته دیرباورترین افراد اگر منصف باشند خواهند گفت که جایگاه جمهوری اسلامی ایران با پنج دهه قبل در جهان قابل مقایسه نیست.

صحرایی با بیان اینکه به تعبیری این عملیات به نوعی کاروان شادی پهپادی و موشکی بود، ادامه داد: ایران در این عملیات پهپادهای خود راتعمداً و با اعلام قبلی به جهان، به‌سوی اسرائیل فرستاد و شاید به تعبیری با شوی تبلیغاتی به هدف رسید و دنیا فهمید که ما رژیم صهیونیستی را زدیم و آنها باید بدانند نتوانستند با تمام امکانات روز خود جلوی ما را بگیرند و این به معنای توانمندی و اقتدار است.

استاندار کرمانشاه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "به‌قله نزدیک می‌شویم"، گفت: ما چه به‌عنوان یک مسلمان و چه به‌عنوان یک ایرانی و یا یک ایرانی مسلمان اگر منصفانه به گذشته و حال خودمان نگاهی بیاندازیم این جمله مقام معظم رهبری را بهتر درک می‌کنیم.

وی در به پاسخ به انتقاد یک نفر از دانشجویان در خصوص وضعیت فعلی فرودگاه کرمانشاه، گفت: ما فرودگاه کرمانشاه را در شرایطی تحویل گرفتیم که باند اصلی فرودگاه به‌علت عدم رسیدگی‌های به موقع دچار ترک‌های عمیقی شده بود و در حالی که در گذشته می شد وضعیت نامناسب این فرودگاه را با ۸۰ میلیارد تومان بازسازی کرد تا این لحظه ۸۵۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است اما پیش‌بینی می‌شود که فرودگاه کرمانشاه تا اوایل تابستان سال ۱۴۰۳ دوباره زیر بار پرواز قرار گیرد.

صحرایی با بیان اینکه یکی از محورهای توسعه و از ظرفیت‌های بزرگ استان بحث گردشگری است، اضافه کرد: برای فعال ساختن این اهم، زیرساخت‌های حمل و نقل اعم از راه، فرودگاه و راه آهن اهمیت ویژه‌ای دارند و مورد توجه است.

وی در ادامه در خصوص وضعیت راه آهن کرمانشاه، یادآور شد: راه آهن کرمانشاه به دلیل افتتاح ناقص، ایمنی لازم و امکان افزایش سرعت قطار برای سرعت بالای ۶۰ کیلومتر را ندارد که این به معنای عدم بهره‌وری است و رفع این نقص به بودجه‌ای بیش از یک‌هزار میلیارد تومان احتیاج دارد.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه به برکت و سوغات اربعین، سال گذشته ۲۸۰ کیلومتر از راه‌های اصلی استان بهسازی شده و تعداد نقاط حادثه خیز استان از ۱۹ نقطه به ۹ نقطه کاهش یافت افزود: پیش‌بینی میشود تا شهریورماه امسال این ۹ نقطه نیز حذف شود.

مقام ارشد دولت در استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت مرز خسروی برای اربعین امسال نیز گفت: در حوزه اربعین بخشی از امور آن برعهده استانداری است که با تلاش و جدیت در حال پیگیری است تا این مرز با توجه به ظرفیت‌هایی که وضعیت فعال‌تری داشته باشد.

صحرایی در ادامه در پاسخ به انتقاد وارد شده در خصوص عدم وجود دانشکده فرهنگ و هنر در کرمانشاه، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته مقرر شد که رشته فرهنگ و هنر را در دانشگاه آزاد اسلامی و رشته میراث فرهنگی و گردشگری از طریق دانشگاه رازی درخواست شود و شاهد تأسیس این رشته‌ها در استان باشیم.

استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: وظیفه امروز من و شما این است که تلاش کنیم که کرمانشاه در این وضعیت، جایگاه خوب‌تری برای خودش فراهم کند.

محمدطیب صحرایی در پاسخ به مطالبه یکی از دانشجویان و در ارتباط با مسائل پیش آمده در شورای شهر و شهرداری کرمانشاه، اظهار داشت: پیش‌تر یک فرصت سه ماهه‌ به اعضا شورای شهر کرمانشاه داده شده که با توجه به اینکه در اواخر آن فرصت هستیم طی هفته‌های آینده جلسه‌ای با اعضای محترم این شورا ترتیب داده می‌شود و مطابق آن یک راه حل قانونی بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: متاسفانه به همین دلایل هنوز بودجه شهر کرمانشاه را مصوب نداریم و با دو دوازدهم بودجه، شهرداری کارش را در سال جاری آغاز کرده است و این‌ها نارسایی‌هایی است که در زندگی مردم اثر منفی می‌گذارد و همین باعث شد که به ناچار مستقیماً در کارهای شهرداری کرمانشاه برای الگوسازی و نشان دادن راه ورود پیدا کنیم.

صحرایی در پاسخ به مطالبه یکی از دانشجویان مبنی بر تعطیل بودن شهربازی کرمانشاه پس از گذشت سال‌ها، گفت: شهربازی یکی از دغدغه‌های ما در مجموعه مدیریت استان بوده اما با توجه به اینکه مجموعه شهربازی کرمانشاه معارض حقوقی دارد مشکلاتی را در این راه ایجاد کرده اما با پیگیری‌های مکرر درصدد رفع این مشکل هستیم تا بتوانیم وارد فاز اجرایی شویم.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه از بدو ورود به استان اعلام کرده‌ام دانشگاه‌های باید به صورت فعال‌تر نقش بپذیرند، افزود: در این راستا از دانشگاه انتظار می‌رود مسائل مورد توجه خود و استان را معرفی، راهبری و با ارایه راهکار در حل آن نقش قبول کند.

وی در پایان ضمن دعوت به همکاری و پذیرش راهکارها از جامعه دانشگاهی، گفت: در این زمینه کاملا مشتاق و منتظر پیشنهادهای دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه است.

اختصاص بودجه دولتی به دانشگاه آزاد، کریدور گردشگری، رسیدگی به تخلفات و مفاسد، تشکیل شورای دانشجویی، معرفی مرز خسروی، حمایت از تشکل‌های دانشجویی، ساماندهی محلات حاشیه نشین، واگذاری بیمارستان سینا به دانشگاه آزاد اسلامی، فراهم کردن بسترها برای نقش آفرینی جوانان در عرصه های مختلف و استفاده از نظرات نخبگان از دیگر مسائلی بود که در این جلسه مطرح شد و استاندار کرمانشاه به پاسخ آن‌ها پرداخت.

خبرنگار: نرگس نوری

انتهای خبر/

کد خبر: 1228230

دیگر خبرها

  • ماموستا فخری در تبیین حقایق انقلاب از علمای پیشتاز بود
  • آیا انسان واقعا «اختیار» دارد؟ اسپینوزا پاسخ می‌دهد
  • اسلحه واجب‌تر از نان شب؛ رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی
  • تسلیحات، واجب تر از نان شب / هزینه های تسلیحاتی جهان به 2.5 تریلیون دلار رسید / هزینه های تسلیحاتی در سطج جهانی رکورد زد
  • اعتراض آوارگان فلسطینی به سیاست‌های آنروا
  • بانوان در نظام و انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای دارند
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب
  • حمایت علمای اهل سنت خاش از عملیات تنبیهی وعده صادق
  • با نگاه منصفانه می‌توان جمله به‌قله نزدیک می‌شویم رهبر انقلاب را بهتر درک کرد
  • تأثیرگذاری فراکسیون اقلیت خیلی سخت است