Web Analytics Made Easy - Statcounter

نود و نه درصد از کل یخچال‌های آب شیرین کره زمین در گرینلند و آنتارکتیکا یا همان قاره قطب جنوب واقع شده که هر ساله مقداری از آن‌ها ذوب و وارد اقیانوس‌ها می‌شود. در حالت عادی صد‌ها تا هزاران سال طول می‌کشد تا همه‌ی این یخچال‌های طبیعی آب شوند. اما اگر اتفاقی بیفتد که یک شبه کل یخچال‌ها آب شوند چه؟ این سؤالی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!





وقتی در خواب هستیم، سطح آب دریا‌ها ۶۶ متر بالا می‌آیند. شهر‌های ساحلی مثل لندن، نیویورک و شانگ‌های درون یک سیل عظیم آخرالزمانی غرق می‌شوند و این اتفاق باعث آواره شدن ۴۰ درصد از جمعیت دنیا می‌شود. در حالی که تمامی این اتفاقات ناگوار یکی پس از دیگری بر روی زمین رخ می‌دهد، در زیر زمین هم اتفاقی تقریباً به همان اندازه هولناک در حال وقوع است. همه‌ی آب‌های شوری که بالا آمده اند به ذخایر آب زیرزمینی سرزمین‌های ما نفوذ می‌کنند و از آنجا به سفره‌های زیر زمینی مجاور راه پیدا می‌کنند. آب شرب ما و همینطور آب مورد نیاز سیستم‌های آبیاری و سیستم‌های خنک کننده‌ی نیروگاه‌های برق همگی از همین سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود. نابودی سفره‌های زیرزمینی یک فاجعه‌ی تمام عیار است.

علاوه بر این، یخچال‌های گرینلند و آنتارکتیکا از آب شیرین ساخته شده اند، بنابراین با ذوب شدن آن ها، نزدیک به ۶۹ درصد از منبع آب شیرین کره زمین مستقیماً وارد اقیانوس‌ها می‌شود. این مسأله جریان‌های اقیانوسی و الگو‌های آب و هوایی را برهم می‌زند. مثلاً گلف استریم را در نظر بگیرید، جریان اقیانوسی قوی‌ای که هوای گرم را به شمال اروپا می‌آورد و برای اینکه بتواند به وظیفه اش عمل کند به آب غلیظ و شوری که از سمت قطب شمال می‌آید نیاز دارد. اما سیل آب‌های شیرین می‌تواند این جریان اقیانوسی را رقیق و تضعیف یا حتی به کلی متوقف کند. بدون آن هوای گرم، دمای هوا در شمال اروپا افت می‌کند و به گفته‌ی برخی کارشناسان، شاهد نسخه‌ی کوچک شده‌ای از عصر یخنبدان در اروپا خواهیم بود.



اما کار به همین جا ختم نمی‌شود. سؤال اینجا است که چه بر سر آن یک درصد یخچال آب شیرین خارج گرینلند و آنتارکتیکا می‌آید. بخشی از این یک درصد را یخچال‌های داخل کشور‌ها تشکیل می‌دهد. یخچال‌های طبیعی هیمالیا به ویژه بیشترین خطر را ایجاد می‌کنند که علت آن مواد شیمیایی سمی‌ای است که درون این یخچال‌ها وجود دارند. ددت (DDT / Dichlorodiphenyltrichloroethane) معروف‌ترین عامل شیمیایی دفع آفات، یکی از همین مواد شیمایی است. دانشمندان پی برده اند یخچال‌های طبیعی‌ای مانند هیمالیا می‌توانند چنین مواد شیمیایی‌ای را دهه‌ها درون خود نگه دارند. اما با ذوب شدن آن ها، مواد شیمیایی از این یخچال‌های طبیعی وارد رودخانه ها، دریاچه‌ها و ذخایر زیرزمینی آب می‌شوند و همه را سمی می‌کنند.

بقیه‌ی آن یک درصد در زیر زمین، عمدتاً در توندرا‌های قطب شمال واقع شده و به آن خاک منجمد یا پرمافراست گفته می‌شود. پرمافراست یک ماده‌ی آلی است که بیشتر از ۲ سال درون زمین منجمد بوده. یکی از اولین مشکلات ذوب شدن پرمافراست، مسمویت جیوه است. طبق تخمین ها، ۱۵ میلیون گالون (یک گالون معادل ۳/۷۸۵۴ لیتر است) جیوه درون لایه‌ی پرمافراست قطب شمال انباشته شده. این میزان تقریباً معادل کل جیوه‌ای است که در باقی نقاط کره زمین وجود دارد. علاوه بر این، ماده‌ی آلی درون پرمافراست، غذای بسیار لذیذی برای میکروارگانیسم‌ها به شمار می‌رود. بعد از هضم کامل این ماده، از بدن آن‌ها کربن دی اکسید و متان منتشر می‌شود، دو گازی که از پرقدرت‌ترین گاز‌های گلخانه‌ای دنیا به شمار می‌روند. طبق تخمین‌های دانشمندان این مسأله می‌تواند میزان فعلی گاز‌های گلخانه‌ای موجود در جو زمین را دو برابر کند و باعث شود دمای جهانی نسبت به حالا ۳/۵ درجه بیشتر شود.

شاید این افزایش دما زیاد به نظر نرسد، اما همین افزایش به ظاهر اندک باعث از بین رفتن همان عصر یخبندان کوچک اروپا و حتی رود‌ها و دریاچه‌های سرتاسر دنیا می‌شود. همه‌ی آن‌ها به خاطر بالا رفتن دما تبخیر می‌شوند و قحطی‌های گسترده و آب و هوایی شبه بیابانی به وجود می‌آید. همه‌ی آن بخار آب اضافی درون جو زمین باعث به وجود آمدن طوفان‌ها و سیل‌های بیشتر و قوی‌تر می‌شود؛ بنابراین خط ساحلی کشور‌ها دیگر قابل سکونت نخواهد بود و شاهد مهاجرت‌های گسترده‌ی مردم به مناطق دور از خطوط ساحلی خواهیم بود.

شاید با خود فکر کنید که هرگز این اتفاق نخواهد افتاد، اما طبق تخمین‌های دانشمندان، اگر اقدامی نکنیم و دمای جهانی فقط یک درجه‌ی سانتیگراد بیشتر شود، تغییرات آب و هوایی آثاری برجای خواهد گذاشت که دیگر کاری در قبال آن‌ها از دست مان برنخواهد آمد؛ بنابراین اگر به فکر نباشیم و دست به کار نشویم، دنیا شاهد تمام اتفاقات ناگواری خواهد بود که از آن صحبت کردیم.

منبع: روزیاتو

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرگرمی یخچال های طبیعی قطب جنوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۶۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تداخل ۷۰ درصد از زمین‌های کشاورزی و منابع ملی شهرستان سامان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز چهارمحال وبختیاری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان گفت: مساحت کل اراضی شهرستان سامان ۴۵هزار و ۴۵۲ هکتار است که از این میزان، ۴۵ پلاک به مساحت ۲۷هزار و۷۰ هکتار شامل رفع تداخلات می‌شود.
حجت الله رئیسی افزود: در ۲۴ جلسه کارگروه رفع تداخلات مجموع ۳۳ پلاک سوادجان، حرمی، چشمه سنگ، چلوان، قریه صادق آباد، چم نار، قوچان، قارقوش، برمه، لره، چم عالی، چم کاکا، کراب، گرکاچی، ایلبگی، لاغدنبه، یالانچی، چم خرم، چم زین، خلیل آباد، محمد آباد، گردکان، دولابی و بنکلو، یاسه چاه، یاشولجه، نیسانیه، چم چنگ، گلستان، فولاد آباد، مزارع صادق آباد، گرایلی، شهری جان و حسین آباد بررسی و برای دریافت مصوبه نهایی به دبیرخانه کمیسیون رفع تداخلات استان ارسال شد.
وی گفت ماهیت حدوده ۵۰ هکتار از اراضی دارای سابقه کشت و احیاء در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ شمسی، از ملی به غیر ملی تغییر و به زارعین و کشاورزان ذینفع واگذار شد به طوری که از کل مساحت اراضی مطرح شده در کارگروه رفع تداخلات شهرستان ۲۲۳۴٫۴۳ هکتار به عنوان اراضی غیرملی (مستثنیات) و ۱۲۶۵۴٫۲۹ هکتار نیز به عنوان اراضی ملی تثبیت شد.
رئیسی گفت: از تعداد کل ۳۳ پلاک مصوب شده، تعداد ۲۰ پلاک هم توسط مدیریت امور اراضی استان در سامانه CMS سازمان امور اراضی کشور برای بهره برداری و اقدام لازم بارگذاری شده است.
وی گفت: پلاک‌های باقی مانده از شهرستان سامان شامل ۱۲ پلاک کهرداش سوادجان، کاهکش، گرمدره، مارکده، شوراب کبیر، موات یاسه چاه، موات پلنگستان، موات هوره، کمربر ایلبگی، کوه شیراز، یالانچی و گاوچر می‌باشند که ۵ پلاک در حال رسیدگی در کارگروه رفع تداخلات شهرستان است و مابقی هم در حال رسیدگی برای طرح کارگروه شهرستانی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان به رشد صعودی عملکرد در یک سال گذشته اشاره و عنوان کرد: یکی از وظایف اصلی ما تثبیت مالکیت و رفع تداخلات اراضی و صدور اسناد کشاورزی است که شهرستان سامان توانسته نزدیک به ۷۰ درصد از اراضی را رفع تداخل کند و این فعالیت را با کیفیت به اتمام برساند و ۳۰ درصد باقیمانده نیز جز برنامه‌های سال ۱۴۰۳ است.

دیگر خبرها

  • بیش از ۵۰ درصد بارش سال آبی استان سیستان و بلوچستان در ۳ روز اتفاق افتاد
  • بیش از ۵۰ درصد بارش کل سال آبی استان سیستان در ۳ روز اتفاق افتاد
  • افزایش درصد فوتی‌های ناشی از حوادث کار در سال گذشته
  • رفع تداخل ۷۰ درصد از زمین‌های کشاورزی و منابع ملی شهرستان سامان
  • جان‌باختگان سیل در افغانستان به بیش از ۷۰ نفر رسید
  • افزایش شمار جان‌باختگان سیلاب در افغانستان
  • طرح هادی ۵۶ درصد از روستاهای استان گلستان بازنگری شده است
  • مرکز تعمیرات لوازم خانگی آاگ در تبریز
  • همایش بزرگداشت روز جهانی زمین پاک در کرج برگزار می‌شود
  • کسب رتبه اول مهاباد دراستان به لحاظ کاهش تصادفات درون شهری منجر به فوت