Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- کمیته تحقیق و تفحص تظاهرات عراق، فرماندهان نظامی و امنیتی را مقصر شناخت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، کمیته ویژه تحقیق و تفحص تظاهرات اخیر عراق، با انتشار گزارش نهایی خود، خواهان برکناری مجموعه‌ای از فرماندهان نظامی و امنیتی در بغداد و برخی از استان‌های دیگر شد.
در این گزارش که در اختیار رسانه ها قرار گرفته، به استفاده زیاده از حد قوه قهریه و شلیک گلوله به سمت تظاهرکنندگان در بغداد در سوم مهرماه اذعان و بر مقصر بودن چندین فرمانده از جمله فرمانده عملیات امنیت بغداد و معاون اول وی و فرمانده پلیس پایتخت و فرماندهان لشکر 11و نهم پلیس فدرال و ضرورت برکناری آنان تاکید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


براساس آمار کلی قربانیان خشونت های نهم مهرماه بغداد و هشت استان جنوب و مرکز عراق حاکیست که کل قربانیان این خشونت ها از شهروندان 149 نفر و زخمی ها 4 هزار و 207 نفر و از نیروهای امنیتی هشت نفر کشته و یک هزار و 287 نفر زخمی بوده اند که بیشترین تلفات متعلق به بغداد و سپس استان ذیقار بوده است.
طبق این گزارش سهم بغداد از این تلفات شامل 107 کشته و سه هزار و 458 نفر زخمی از میان شهروندان و 4 کشته و 363 نفر از میان نیروهای امنیتی در حالی که در ذیقار تعداد کشته های شهروندان 19 نفر و زخمی ها 223 نفر بوده و در مقابل دو نیروی امنیتی کشته و 532 نفر دیگر نیز زخمی شده اند.
شبکه های خبری عراق دقایقی پیش در خبری فوری اعلام کردند که عادل عبدالمهدی نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح، ضمن تایید این نتایج، آن را امضا و بطور کامل به دستگاه قضایی ارجاع داده است.
این گزارش همچنان در خصوص تظاهرات در دیگر استان های عراق خواهان برکناری فرمانده پلیس استان های واسط، ذیقار، دیوانیه، نجف ومیسان و همچنین فرمانده عملیات امنیت «الرافدین» شده است.
کمیته تحقیق و تفحص اعلام کرده است که شلیک گلوله از طرف برخی از نیروهای امنیتی بی رویه بوده و ضعف در فرماندهی و عدم کنترل برخی از فرماندهان باعث افزایش تلفات در بین شهروندان شده است.
در این گزارش از هیات ارتباطات و رسانه به عنوان متولی فعالیت تمامی رسانه های داخلی و خارجی در عراق به دلیل عدم اتخاذ تدابیر در برابر تلویزیون ها و سایت های تحریک کننده انتقاد کرده است.
به نوشته گزارش مزبور، 70 درصد کشته ها بدلیل اصابت گلوله از ناحیه سر و سینه بوده امری که نشاندهنده هدف گیری بواسطه تک تیراندازان بوده است.
این گزارش، نوارهای صوتی از مکالمه مسوولان دولتی که تظاهرکنندگان را تحریک کرده اند به دادگاه احاله کرده است.
در این گزارش همچنین از اتهام برخی از افسران در استان واسط در تیراندازی به سمت تظاهرکنندگان خبر داده و خواستار بازداشت آنها و همچنین بازداشت برخی از عناصر پلیس که تظاهرکنندگان را مضروب کرده اند شده است.
در این گزارش همچنین خواستار بازداشت نیروهایی از پلیس شدند که یکی از تظاهرکنندگان را به شدت مضروب کرده اند.
گزارش نهایی کمیته تحقیق تظاهرات اخیر در عراق در حالی طبق برنامه از پیش اعلام شده، امروز منتشر شده که همزمان فراخوان هایی در شبکه های اجتماعی در خصوص برگزاری دور جدید تظاهرات در روز جمعه 25 اکتبر منتشر شده است.

 احتمال برگزاری تظاهرات جدید وجود دارد؟
چهار روز مانده به برگزاری احتمالی دور جدید تظاهرات علیه مشکلات و فساد در عراق، همچنان برگزاری این تظاهرات در موعد مقرر در جمعه آینده 25 اکتبر (سوم آبان ماه) به دلیل اختلافات ایجاد شده بین برگزارکنندگان در هاله ای از ابهام رفته است.
بخشی از این اختلافات ناشی از اعلام پیوستن برخی از جریان های سیاسی عراقی به این دور جدید از تظاهرات است که بین برگزارکنندگان ناشناس این دور از نارضایتی ها در صفحات اجتماعی اختلاف انداخته است.
در حالی که صفحه موسوم به «هماهنگ کننده اعتراضات عراق» در فیسبوک، با انتقاد از تایید فراخوان تظاهرات 25 اکتبر از سوی سید مقتدا صدر رهبر جریان صدر، از معترضان خواست فعلا از آمدن به خیابان ها خودداری کنند تا وعده های دولت و پارلمان پیگیری شود صفحه دیگر به نام «ثوره العراق الکبری» با این تصمیم مخالفت کرده است.
این صفحه اجتماعی بر برگزاری تظاهرات در موعد مقرر 25 اکتبر (سوم آبان ماه) تاکید کرده و گفته است که با ورود طرفداران مقتدا صدر مخالفتی ندارد به شرط اینکه به نام مقتدا صدر در این تظاهرات شعار ندهند.
این درحالیست کاربر موسوم به «محمد صالح العراقی» که گفته می شود به مقتدا صدر نزدیک است در توئیتی کوتاه در شبکه های اجتماعی (فیسبوک و توئیتر) از طرفداران مقتدا صدر خواسته است که منتظر دستورات و فرامین جدید مقتدا صدر در خصوص تظاهرات جمعه آینده باشند.
همزمان برخی از گروه های سیاسی عراقی نیز پیشنهاد داده اند برای اینکه بتوانند این دور جدید از تظاهرات را کنترل کرده و نگذارند مانند تظاهرات نهم مهرماه گذشته به خشونت کشیده شود، تظاهرات مدیریت شده ای در روز پنجشنبه (یک روز قبل از روز موعود تظاهرات) برگزار شود.
به باور این عده از جریان های سیاسی عراقی، برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز و مدیریت شده امکان به خشونت کشیدن تظاهرات را در روز جمعه از گروه های فشار و نفوذی ها می گیرد و مطالبات اجتماعی به صورت نظام مندی در اختیار دولت قرار می گیرد.
برخی چهره های عراقی که مخالف ورود جریان های سیاسی به این دور از تظاهرات های فراخوان داده شده در صفحات اجتماعی هستند، خواستار عدم اجازه به جریان های سیاسی برای ورود به این دور از نارضایتی های اجتماعی و سوء استفاده های حزبی و جناحی از آن شده اند.
یکی از این اشخاص «فائق الشیخ علی» نماینده ای سابق پارلمان عراق است که به اتهام اهانت ناموسی به زنان عراقی اخیرا عضویت او در پارلمان به حال تعلیق در آمده و در انتظار محاکمه قضایی است.
او در توئیتر به اصرار از تظاهرکنندگان خواسته است که تظاهرات را در موعد مقرر برگزار کنند و به تاخیر انداختن آن را به مصلحت ندانسته است.
صفحات متعددی که در صفحات اجتماعی در حمایت از این دور تازه تظاهرات ها ایجاد شده، حتی در مطالبات و شعارها دچار اختلاف شده اند.
برخی از صفحات بر مسالمت آمیز بودن تظاهرات در 25 اکتبر تاکید کرده و عده ای از صفحات افراطی تر با هشتگ «حلالم کنید» از هم اکنون چهره خشن خود را نشان داده و گفته اند که تظاهرات جمعه آینده، تظاهرات مرگ و زندگی است.
این صفحات افراطی از جوانان شرکت کننده در تظاهرات خواسته اند که قبل از آمدن به تظاهرات، با خانواده خود خداحافظی کنند زیرا شاید دیگر به خانه برنگردند و در راه مطالبات خود کشته شوند.
برخی از ضرورت براندازی کل نظام سیاسی حرف زده و عده ای نیز گفته اند که باید به دولت فرصت داد تا به وعده هایی که داده عمل کند اما عده ای نیز همچنان شعارهای سیاسی که - به گفته برخی سیاستمداران عراقی - هیچ ارتباطی با مطالبات اجتماعی ندارد را به عنوان اولویت مطالبات خود مطرح می کنند.
برخی خواهان اعلام همبستگی و یکی دانستن تظاهرات بیروت و بغداد هستند و عده ای نیز گفته اند که تظاهرات عراق باید از منطقه ای شدن دور بماند و فقط به مطالبات اجتماعی خاص عراقی ها محدود شود.
در سایه این بحث و جدل گسترده در صفحات اجتماعی پیرامون زمان برگزاری تظاهرات و شعارها و افرادی که باید در آن حضور پیدا کنند «سید حامد الجزائری» یکی از شخصیت های جهادی عراق امروز دوشنبه در اظهاراتی گفته است که دست های ناپیدایی در پس این دور جدید از تظاهرات ها هستند و برخی از سایت های خبری و شبکه های ماهواره ای به آن دامن می زنند اما ملت عراق داناتر از آن است که نداند، عناصر نفوذی در این دور از تظاهرات ها حضور خواهند داشت.

تلاش برخی گروه های سیاسی در عراق برای موج سواری بر اعتراضات
عضو ائتلاف الفتح گفت: برخی گروههای سیاسی در عراق پس از افزایش تنش‌ها تلاش می کنند از طریق طرح مطالبات توجیه‌ناپذیر از جمله درخواست انتقام خون شهداء به اعتراضات دامن زده و بر موج تظاهرات سوار شوند.
«محمد البلداوی»، نماینده پارلمان عراق و عضو ائتلاف الفتح اظهارداشت:برخی گروههای سیاسی در عراق پس از افزایش تنش‌ها تلاش می کنند از طریق طرح مطالبات توجیه‌ناپذیر از جمله درخواست انتقام خون شهداء به اعتراضات دامن زده و بر موج تظاهرات سوار شوند.
وی گفت: ما از دولت برای اجرای مطالبات مشروع معترضان و عدم دامن زدن به تنش‌ها حمایت می کند.
البلداوی تصریح کرد: نشستی که میان نخست وزیر، رئیس پارلمان، اعضای کمیسیون پیگیری برنامه‌های دولت و با حضور وزرای کشور و دفاع برگزار شد، برای پاسخگویی به مطالبات تظاهرات‌کنندگان، اقدامات و تدابیر اصلاحی مهمی اتخاذ کرد.
نماینده پارلمان عراق بیان کرد: ائتلاف سائرون به رهبری صدر، علی رغم در اختیار داشتن بسیاری از پست‌های ویژه و وزارتخانه‌های مهم در دولت عادل عبدالمهدی، حمایت خود را از تداوم تظاهرات خیابانی اعلام کرده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: عراق تظاهرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۶۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف سهمیه جام‌جهانی در صورت صعود ازبک/ احتمال برگزاری دو فینال

به گزارش خبرنگار مهر، مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌های جام ملت‌های فوتسال آسیا امروز چهارشنبه آغاز می‌شود و ۸ تیم راه یافته به این مرحله برای صعود به نیمه نهایی و کسب جواز صعود به جام جهانی ۲۰۲۴ ازبکستان با هم رقابت خواهند کرد.

۵ سهمیه آسیا در جام جهانی
قاره آسیا در جام جهانی ۲۰۲۴ پنج سهمیه دارد. بر اساس قوانین این مسابقات، ۴ تیم برتر جام ملت‌های آسیا که به نیمه نهایی برسند می‌توانند جواز حضور در جام جهانی ۲۰۲۴ ازبکستان را کسب کنند و ازبکستان هم به عنوان میزبان این مسابقات سهمیه پنجم قاره آسیا را تشکیل می‌دهد.

در صورت حذف ازبکستان در یک چهارم نهایی
اما از آنجا که ازبکستان هم شانس حضور در مرحله نیمه نهایی را دارد در صورتی که این تیم در دیدار برابر ویتنام در مرحله یک چهارم نهایی شکست بخورد در این صورت ویتنام و ۳ تیم دیگر راه یافته به نیمه نهایی در کنار ازبکستان راهی جام جهانی می‌شوند.

در صورت صعود ازبکستان به نیمه نهایی
اما اگر ازبکستان از سد ویتنام عبور کند ۳ تیمی که در ۳ دیدار دیگر یک چهارم نهایی پیروز شوند به جام جهانی می‌روند و ضمن اینکه این شانس در اختیار ۴ تیم بازنده مرحله یک چهارم نهایی قرار می‌گیرد که یکی از آنها بتوانند مسافر جام جهانی شود.

در صورتی که ازبکستان بتواند ویتنام را شکست دهد تیم‌های بازنده در مرحله یک چهارم نهایی در بازی‌های «پلی آف» یک بار دیگر شانس خود را برای کسب یک سهمیه جام جهانی امتحان خواهند کرد تا چهارمین سهمیه باقی مانده آسیا در جام جهانی مشخص شود.

به این صورت که برنده‌ها به مرحله نیمه نهایی می‌روند و بازنده‌ها دیدارهای پلی آف را برگزار می‌کنند.

برنامه دیدارهای مرحله یک چهارم نهایی به شرح زیر است:

چهارشنبه ۵ اردیبهشت:
* تاجیکستان - افغانستان ۱۰:۳۰
* ایران - قرقیزستان ۱۲:۳۰
* تایلند - عراق ۱۴:۳۰
* ازبکستان - ویتنام ۱۷:۳۰

در مرحله نیمه نهایی برنده دیدار تاجیکستان با افغانستان به مصاف برنده دیدار تایلند و عراق می‌رود. برنده دیدار ایران و قرقیزستان هم با برنده بازی ازبکستان و ویتنام با هم دیدار خواهند کرد.

برنده این دیدارها هم دیدار فینال را برای تعیین قهرمانی آسیا برگزار می‌کنند.

اما اگر ازبکستان برابر ویتنام به برتری برسد:

در مرحله پلی آف، بازنده دیدار تاجیکستان با افغانستان به مصاف بازنده دیدار تایلند و عراق می‌رود. بازنده دیدار ایران و قرقیزستان هم با تیم ملی ویتنام دیدار خواهد کرد.

برنده این دیدارها هم فینال پلی آف را برای تعیین یک سهمیه آسیا در جام جهانی برگزار می‌کنند.

کد خبر 6087007

دیگر خبرها

  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن
  • تکلیف سهمیه جام‌جهانی در صورت صعود ازبک/ احتمال برگزاری دو فینال
  • متن کامل گزارش نهایی تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • ارسال گزارش تحقیق و تفحص سازمان حفظ نباتات به قوه قضائیه
  • گزارش تحقیق و تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات به قوه قضائیه ارسال شد
  • متن کامل گزارش نهایی تحقیق و تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • مجلس با تحقیق و تفحص از سازمان حفظ نباتات موافقت کرد
  • ارجاع گزارش تحقیق و تفحص از سازمان حفظ نباتات به قوه قضاییه
  • گزارش تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی به قوه قضاییه ارجاع شد
  • تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی در دستورکار امروز مجلس