Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وزارت راه وشهرسازی بکارگیری فناوری اطلاعات در صنعت حمل و نقل و لجستیک در جهت افزایش بهره‌وری و رونق اقتصادی در حوزه حمل و نقل دریایی بسیار مهم است  به منظور بهره‌برداری حداکثری از توان تخصصی و علمی بخش‌های دولتی و خصوصی فعال، اساتید دانشگاهی، صاحب‌نظران و تشکل‌های صنفی، پژوهشگران و سرمایه‌گذاران به مناسبت هفته حمل و نقل برخوردار می شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آدم نژاد معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی در این رابطه گفت:  بخش دریایی و فراساحل جمهوری اسلامی ایران فرصت مناسب برای ارائه محیط موثر و روشن مقررات و شبکه بنیادی مناسب زیر ساخت و ارتباط پسکرانه از سوی بخش دولتی و فراهم آوردن سیستم حمل و نقل مقرون به‌صرفه از سوی بخش خصوصی به‌شمار می‌رود و انتظار است علاوه بر فراهم آمدن بستری برای اصلاح مقررات فعلی، قوانین و مقرراتی برای رفع موانع و مسائل و مشکالت موجود بین این دو بخش وضع شود.

اوبیان کرد:   ارائه دستاوردهای صنعت دریایی و دریانوردی، حضور شرکت استارت‌آپی و دانش‌بنیان و برگزاری رویدادهای استارت‌آپی در کنار حضور سرمایه‌گذاران، متخصصان، فعالان بخش‌های خصوصی و دولتی و دانشگاهیان زمینه را برای رشد سریع این صنعت فراهم کند.

بیشتر بخوانید: توسعه صنعت دریایی و فراساحل کشور گامی در رونق تولید

او افزود: چنین اقداماتی فرصت طلایی برای دسترسی به پروژه‌های کلان دریایی کشور و ارائه خدمات و دستاوردها و تبادلات دانش نوین حوزه دریایی توسط شرکت‌های داخلی و خارجی شامل ارائه راهکارها، برنامه‌های مؤثر جهت تقویت صنعت دریایی و دریانوردی کشور به‌شمار می‌رود.

او گفت: از برنامه‌های ویژه در این حوزه استارت‌آپ ویکند دریایی، ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در دریا، برگزاری جلسات B۲B با حضور شرکت‌های داخلی و شرکت‌های آسیایی، و انعقاد تفاهم‌نامه‌ها و قراردادها توسط فعالان این حوزه است.

او اضافه کر‌د: یکی از ارزش‌های صندوق نوآوری و شکوفایی انتخاب استارت‌آپ مناسب برای سرمایه‌گذاری است زیرا انتخاب نادرست منجر به هدر رفت سرمایه و اتلاف منابع می‌شود‌ از این رو ضرورت دارد تا به کمک کارشناسان و متخصصان حوزه حمل و نقل که اکثریت آنها در وزارت راه و شهرسازی سابقه فعالیت داشته و یا دارند، این صندوق می‌تواند از حمایت کارشناسی آنها  بهره مند شده و شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی مناسبی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کند.

او بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها نقش حائز اهمیتی در بخش دریایی ایفا می‌کنند این استارت‌آپ‌ها می‌توانند در زمینه‌های تقویت صنعت دریایی و دریانوردی، مدیریت زیرساخت و شناورهای دریایی، تأمین و نگهداشت نیروی دریایی، بهبود عملکرد دریانوردان، ناوبری دریایی و تأمین محصولات و فرآورده‌ها‌ی دریایی ایده‌ها و دستاوردهای خود را ارائه کنند.

او اظهار کرد:رویدادهای استارت‌آپ ویکند دریایی در کنار سایر استارت‌آپ‌های حمل و نقلی در زمینه‌های جاده‌ای، ریلی و هوایی با هدف برقراری ارتباط مستقیم بین صاحبان ایده و شرکت‌های دانش‌بنیان با سرمایه‌گذاران و با حضور شرکت‌های نوپا، استارت‌آپ‌ها و ایده‌پردازان این حوزه برگزار خواهد شد و سپس جلسات خصوصی بین صاحبان ایده و سرمایه‌گذاران برگزار شده و طرح‌های آنان مورد ارزیابی دقیق سرمایه‌گذاران قرار خواهد گرفت.

او افزود: پس از ارائه طرح‌ها، سرمایه‌گذاران در جلساتی معاملات به صورت B۲B را با صاحبان ایده و طرح‌های منتخب برگزار کرده و قردادهای سرمایه‌گذاری منعقد می‌شود.

او اظهار کرد: هیچ محدودیتی برای زمینه فعالیت اپلیکیشن‌های قابل ارائه در رویداد مطرح نبوده و صرفاً ارتباط و کاربرد آن با حوزه دریا اهمیت دارد، طرح‌های مطرح شده می‌توانند در یک حوزه تخصصی دریا با رویکردهای خدماتی و اجتماعی باشند.

او توضیح داد:به منظور رونق هر بیشتر حوزه دریایی و فراساحل جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر دعوت از دبیرخانه ارگان‌های دریایی از جمله نهادها و سازمان‌های حمل و نقلی، وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علوم، ارتباطات و فناوری اطلاعات، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تعدادی از کارآفرینان حوزه حمل و نقل دریایی و صنایع فراساحل، معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی به صورت ماهانه جلسات منظمی را با دبیرخانه‌های این ارگان‌ها برگزار می‌کند تا در جریان نیازمندی‌ها و برنامه‌های آنها در دستور قرار گرفته و مسائل و مشکلات احتمالی را قبل از  مرتفع سازد.

آدم‌نژاد اظهار کرد: موضوع مرزبندی میان بخش‌های خصوصی و دولتی در صنعت حمل و نقل دریایی یکی از مهم‌ترین مسائل در حوزه حمل و نقل است که باید به صورت شفاف به آن پرداخته شود.

او افزود: بدین منظور لازم است تعریف مشخصی از وظیفه بخش دولتی و رابطه آن با شریک بخش خصوصی با درنظر گرفتن امکان هدایت توان سرمایه‌گذاری و تسریع توسعه از سوی بخش خصوصی صورت پذیرد؛ این موضوع نیازمند درک عمیق و متقابل منافع موجود بخش دولتی و بخش خصوصی در مدیریت صنعت حمل و نقل دریایی است به نحوی که بخش دولتی و بخش خصوصی در موقعیتی قرار گیرند که قادر به ارائه خدماتی شوند که از آنها در این مرز بندی انتظار می‌رود، ارائه دهند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۷۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور در مسیر پیشرفت

  ستاد اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی هم که از ستادهای باسابقه در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان به شمار می‌رود،درراستای این مهم توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشوروتلاش برای رشدفناورانه این بخش رادرصدر مأموریت‌های خود قرار داده است.
ستاد اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی از جمله ستادهایی است که بیش از یک دهه مشغول فعالیت است که البته در طول این سال‌ها با تحولات و ادغام‌هایی همراه بوده. فعالیت‌های مرتبط با حوزه حمل‌ونقل پیشرفته در بخش‌های مختلفی همچون حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی، دریایی، هوایی و یکپارچه‌سازی آنها همسو با توسعه فناوری‌های فضایی ازجمله وظایف این ستاد است. 

ریشه‌های عمیق ستاد در خاک توسعه فناورانه کشور
شکل‌گیری اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی به سال۱۳۸۷برمی‌گردد.سیدجلال موسوی، قائم مقام این ستاد درباره تاریخچه فعالیت ستاد به پیشران توضیح می‌دهد: درسال ۸۷ستاد فناوری هوافضا درمعاونت علمی و فناوری شکل گرفت و در ادامه این ستاد در سال ۱۳۹۲ به ستاد فناوری هوایی و هوانوردی تغییر نام داد. وظیفه اصلی آن سیاست‌گذاری‌های اجرایی و راهبردی حوزه هوافضا در سطح کشور بود.تقریبا در همان سال ۱۳۹۲ نیز ستاد فناوری دریایی و درسال ۱۳۹۳ هم مرکز ملی فضایی ایران به حکم رئیس‌جمهور وقت تاسیس شد. موسوی تصریح می‌کند:«ستاد فناوری هوایی و هوانوردی و ستاد فناوری دریایی و مرکز ملی فضایی تا سال۱۳۹۷به صورت مستقل فعالیت داشتند وسپس باهم ادغام شدند. علاوه براین سه، مأموریت حوزه خودرویی، حوزه ریلی و حوزه ژئوماتیک هم درحیطه وظایف ستاد جدید قرارگرفت وستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته از این شش رکن تشکیل شد. 

توسعه حمل‌ونقل‌؛ مهم‌ترین دغدغه‌
دربین حیطه گسترده فعالیت‌های ستاد،همکاری باسازمان‌های فعال درحوزه حمل‌ونقل ازمهم‌ترین فعالیت‌های ستادبه شمار می‌رود. موسوی توضیح می‌دهد: از بزرگ‌ترین زیرساخت‌های هر کشور حمل‌ونقل است. توسعه این زیرساخت عظیم از مهم‌ترین اهداف ستاد است. قصد داریم این زیرساخت را بزرگ‌تر کنیم و اقتصاد را با استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان با هوشمندی، بومی‌سازی و ارتباط نوآورانه با دنیا را یک پله ارتقا دهیم. بخش حمل‌ونقل از حوزه‌های مهم مرتبط با اقتصاد دانش‌بنیان است. بسیاری از این صنایع و تولیدات داخلی وقتی به بحث حمل‌ونقل می‌رسند،توجیه اقتصادی پیدا می‌کنند.حمل‌ونقل عمومی ازبخش‌های اساسی فعالیت‌های این ستاد است‌؛ بومی‌سازی وسایل حمل‌ونقل داخلی و ترانزیت بین‌المللی ازجمله مسائلی است که در این مجموعه در حال پیگیری است. موسوی با اشاره به اقدامات صورت گرفته می‌گوید: برای مثال دربحث مترو موفق شدیم ساخت واگن قطار را تا سطح ۸۵درصد بومی‌سازی کنیم که به‌نوعی به نمادی درستاد بدل شد. این مورد از موضوعاتی بود که دربرنامه توسعه کشور مطرح شده بود و معاونت توانست با همکاری بخش‌های مختلف و شرکت‌های دانش بنیان این دستاورد را داشته باشد که اکنون نیز به دنبال بحث تولید انبوه آن هستیم. 

حمایت از مجموعه‌های حوزه حمل‌ونقل و فضایی
گستره بزرگ فعالیت‌های این ستاد به معنی حمایت‌های گسترده و گوناگون این ستاد از زیر مجموعه‌های خود است. برای مثال در زمینه‌ صنعت فضایی، ارائه طرح‌های فناورانه خصوصا در زمینه توسعه سریع منظومه‌های ماهواره‌ای در مدار زمین از طرح‌های جذابی است که ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌ونقل پیشرفته و فضایی از آن حمایت می‌کند.سیدجلال موسوی با مروری بر آمار ذکر می‌کند: ما با بیش از۵۰ سازمان و نهاد تفاهم‌نامه همکاری داریم. بیش از۲۰مرکز نوآوری تخصصی فقط در حوزه حمل‌ونقل با حمایت‌های ستاد ومعاونت شکل گرفته وبیش از۲۰شتاب‌دهنده تخصصی نیز درحوزه حمل‌ونقل درحال فعالیت هستند.وی می‌افزاید: ستاد با بیش از حدود ۲۴۰شرکت ومرکز علمی وتحقیقاتی همکاری‌هایی ازجنس طرح‌های حمایتی داشته است.حدود ۵۰مرکز علمی و تحقیقاتی شامل دانشگاه و پژوهشگاه و بیش از ۱۹۰شرکت عموما دانش‌بنیان تحت حمایت ما بوده‌اند. درمجموع ۶۵۰ پروژه جاری یا اجرا شده از سال ۸۷ مورد حمایت ستاد قرار گرفته‌ است.

دیگر خبرها

  • اختصاص زمین به تعاونی‌ها برای رونق تولید در اولویت است
  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد
  • اینجا از هر ۱۰ سرمایه، ۹ تا بر باد می‌رود
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار
  • ارائه ۴۳ بسته سرمایه‌گذاری بخش گردشگری لرستان به سرمایه‌گذاران
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار است
  • فاز توسعه ۶۰ هکتاری شهرک صنعتی اردبیل آماده بهره‌برداری است
  • زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور در مسیر پیشرفت