Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل- مریم خرمائی: وقتی در تاریخ ۲۴ مهرماه، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد فعلاً تصمیمی برای رای‌گیری عمومی در باب استیضاح رئیس‌جمهوری این کشور ندارد؛ دونالد ترامپ نفسی از سر آسایش کشید و فوراً دست به توئیتر برد تا به شیوه خود شکست دموکرات‌ها را جشن بگیرد. ظاهراً یکی از شهودی که «آدام شیف» رئیس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان در باب رسوایی «اوکراین گیت» روی او حساب باز کرده بود؛ از ادای شهادت علیه ترامپ طفره رفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ همین موضوع را دستاویزی کرد برای زیر سوال بردن کل ماجرا و ادعا کرد آنچه شیف به آن استناد می‌کند بسیار متفاوت تر از متن مکالمه تلفنی او با «ولودیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی است و شاهد هم به دلیل ترس از عاقبت این دروغ‌پردازی‌ها، از حضور در کنگره منصرف شده است.

طی ۲ هفته گذشته، ماجرای عقب‌نشینی آمریکا از شمال سوریه موضوع استیضاح ترامپ را به حاشیه راند و فرصتی برای او فراهم کرد تا محتوای توئیت‌ها و اظهاراتش را هم متناسب با شرایط تغییر دهد. «آمریکایی‌ها را به خانه بر می‌گردانیم. در منازعات قومی خاورمیانه دخالت نمی‌کنیم. برای چه به نفع ایران و اسد بجنگیم و کردها فرشته نیستند» از جمله اظهاراتی بود که از زمان آغاز عملیات نظامی ترکیه موسوم به «چشمه صلح» علیه کردها و نیروهای دموکراتیک در شمال شرق سوریه به وفور از زبان ترامپ شنیده‌ایم.

اما اینکه تصور کنیم طی این دوره، آتشِ جنگ پلوسی و دیگر دموکرات‌های کنگره آمریکا علیه ترامپ فروکش کرده، خیال باطلی است چراکه دیروز دوشنبه بار دیگر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گزاره‌برگی درباره شواهد موجود برای استیضاح او منتشر کرد.

ترامپ هم که تا همین چند روز پیش از عدم وجود مدرک و شاهد سخن می‌گفت؛ در واکنش به این تصمیم پلوسی گفت: من فکر می‌کنم آنها می‌خواهند این کار (استیضاح) را انجام دهند و سرعت زیادی هم برای پیشبرد آن به خرج می‌دهند.

البته او این بار هم کم نیاورد و مدعی شد دموکرات‌ها به این دلیل می‌خواهند او را استیضاح کنند که می‌دانند در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ توانایی شکست او را ندارد.

همه ماجراهای ترامپ و پلوسی

پلوسی طی این ۲ هفته‌ای که از آغاز عملیات ترکیه علیه کردها می‌گذرد (۱۷ مهر)، در جبهه دیگری کارزار زمین‌گیر کردن ترامپ را ادامه داده است. نخست آنکه وی جزء اولین نمایندگانی بود که به تصمیم ترامپ مبنی بر خالی کردن پشت کردها در رویارویی با نظامیان ترکیه واکنش نشان داد و هزینه آن را هم پرداخت.

اگرچه تصمیم ترامپ، واکنشی فراحزبی را به همراه داشت و جمهوریخواهان کارکشته‌ای مثل «لیندسی گراهام» را هم به موضع‌گیری علیه کاخ سفید واداشت؛ رفتار ترامپ با دموکرات‌ها بسیار پرخاش‌جویانه‌تر بود.

به قول خود پلوسی، ترامپ در جریان نشستی که روز ۲۵ مهر پیرامون تحولات سوریه در کاخ سفید برگزار شد؛ از خشم منفجر شد.

در پایان نشست، پلوسی به خبرنگاران گفت که او جلسه را بعد از عصبانیت ترامپ ترک کرده است. وی خشم ترامپ را به نتایج رای‌گیری در مجلس نسبت داد که طی قطعنامه‌ای، عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از شمال سوریه را محکوم کرده بود.

پلوسی گفت: اینکه بیش از دو سوم جمهوری‌خواهان مخالف تصمیم ترامپ هستند، بر رئیس‌جمهور تأثیر گذاشته و او شوکه شده است. اما این تازه آغاز ماجرا بود چراکه حتی وقتی ترکیه به آتش‌بس ۵ روزه با هدف عقب‌نشینی کردها از منطقه امن مورد نظر آنکارا موافقت کرد؛ باز هم پلوسی و دیگر نمایندگان کنگره هشدار دادند مبادا ترامپ فکر لغو تحریم‌های ترکیه را در سر داشته باشد چراکه این مسئله به قوت خود باقی است.

بعد پلوسی در رأس هیأتی ۹ نفره که از قضا شامل دشمن درجه یک ترامپ یعنی «آدام شیف» بود راهی اردن شد تا درباره تحولات منطقه رایزنی کند و از آنجا در سفری غیرمنتظره و درست همزمان با حضور «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا در کابل، راهی افغانستان شد- اقدامی که بی‌جواب نماند و موجب شد ترامپ بار دیگر دست به توئیتر ببرد و بگوید اصولاً ناکامی‌های میدان سوریه تقصیر دموکرات‌ها و به ویژه شخص باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا است.

اما پلوسی با چه هدفی به خاورمیانه آمد؟ آیا قصد وی نشان دادن استقلال عمل کنگره آمریکا و به سخره گرفتن رئیس‌جمهوری این کشور نیست؟

وی درباره سفر اردن گفته بود: با تعمیق بحران در سوریه پس از حمله نظامی ترکیه، هیئت ما مذاکراتی حیاتی و مهم درباره تاثیر ثبات منطقه‌ای، تشدید جریان مهاجران و تهدیدات دیگر برگزار کرد.

بعد از سفر به کابل نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: دیدار مستقیم با نظامیان و دیپلمات‌های آمریکایی مستقر در محل و مذاکره با آن‌ها، برای کنگره به منظور نظارت موثر بر عملیات در افغانستان از اهمیت زیادی برخوردار است. ما به اطلاعات دست اولی در این برهه حساس از سیاست کشورمان در قبال افغانستان دست یافتیم.

هنوز از جزئیات دقیق مذاکرات هیأت اعزامی از کنگره آمریکا به خاورمیانه اطلاعی در دست نیست اما واشنگتن پست در یاداداشتی، سفر پلوسی را به مثابه سیلی جهانی به گوش رئیس جمهور آمریکا توصیف کرد.

حتی یک مقام سابق صهیونیست در این باره گفت: اینکه آن‌ها درباره چه چیزهایی صحبت کردند اهمیت ندارد. مسئله مهم این است که وی به اینجا آمد تا زیر اقدام ترامپ در رها کردن متحدان کردش در سوریه و برانگیختن خشم و نارضایتی آن‌ها خط قرمز بکشد.

سفر پلوسی به افغانستان نخستین سفر وی به این کشور از زمان تصدی ریاست مجلس نمایندگان تاکنون به شمار می رود. وی پیشتر قصد داشت در راس هیأت اعزامی کنگره در ماه ژانویه به این کشور سفر کند ولی در پی خودداری ترامپ از قرار دادن هواپیمای نظامی در اختیار این گروه مجبور به لغو این سفر شد حال آنکه شرایط فعلی فرصت به مراتب بهتری را در اختیارش قرار داد.

پلوسی دیروز حین انتشار گزاره‌برگ درباره استیضاح ترامپ گفته بود: ترامپ به ادای سوگند خود، به امنیت ملی و به خاطر منافع شخصی خودش به تمامیت انتخابات آمریکا خیانت کرده است.

وی در ادامه لیستی از آنچه را که شواهدی است در اثبات کارزار فشار و لا پوشانی روابط ترامپ در رابطه با اوکراین، منتشر کرد.

این برگه شامل نقل قول‌هایی از ترامپ و افشاگر گمنامی است که گفت‌وگوی تلفنی ترامپ با زلنسکی همتای اوکراینی را فاش کرد.

در این مکالمه آنطور که دموکرات‌ها می‌گویند و ترامپ انکار می‌کند؛ رئیس‌جمهوری آمریکا با هدف تحت‌الشعاع قرار دادن روند انتخاباتی ۲۰۲۰، تهدید می‌کند اگر زلنسکی اطلاعاتی علیه «جو بایدن» رقیب دموکرات و پسرش «هانتر» در اختیار او قرار ندهد؛ کمک‌های نظامی به اوکراین را قطع می کند.

طبق قوانین ایالات متحده، این کمک‌ها زمانی اعطا می‌شود که پای حراست از امنیت و منافع ملی آمریکا در میان باشد و به همین دلیل رسوایی اوکراین گیت تا این حد مهم تلقی می‌شود.

با توجه به اینکه نهایتاً نتیجه استیضاح در مجلس سنا تعیین کننده بقای ترامپ در کاخ سفید است و بعید به نظر می‌آید جمهوریخواهان این نهاد قانون‌گذاری علیه او کاری بکنند؛ باید منتظر بود و دید تلاش‌های پلوسی دموکرات در کم کردن آراء ترامپ در جریان رقابت ۲۰۲۰ چه تاثیری خواهد گذاشت. هرچه باشد همه تلاش او این است که راه ورود دوباره ترامپ به کاخ سفید را سد کند.

کد خبر 4753162 مریم خرمایی

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا سوریه ترکیه استیضاح ترامپ دونالد ترامپ نانسی پلوسی مجلس نمایندگان آمریکا سوریه ترکیه ایالات متحده آمریکا عراق دونالد ترامپ رجب طیب اردوغان روسیه فلسطین عربستان سعودی رژیم صهیونیستی لبنان ایران ولادیمیر پوتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۹۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده جانسون برای تصویب لایحه کمک به اسرائیل

مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اظهار کرد تلاش می‌کند تا هفته جاری لایحه کمک‌ها به اسرائیل را در کنگره به تصویب برساند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اظهار کرد تلاش می کند تا پس از حمله انتقام جویانه موشکی و پهپادی ایران علیه اسرائیل، در هفته جاری لایحه کمک ها به اسرائیل را در کنگره به تصویب برساند.   

وی در مصاحبه با فاکس نیوز اظهار کرد ما هفته جاری برای تصویب این لایحه تلاش می کنیم و در حال حاضر جزئیات این بسته کمکی در کنار هم قرار گرفته است. ما به دنبال گزینه ها و موضوعات مکمل هستیم.

دفتر جانسون از ارائه جزئیات بیشتر در این باره خودداری کرد اما انتظار می رود وی عصر امروز با قانون گذاران کنگره از جمله مایکل مک کال رئیس کمیته روابط خارجی کنگره درباره موضوعات امنیت ملی دیدار و گفتگو کند.

این در حالی است که پیشتر دو بار تلاش جانسون برای تصویب لایحه کمک به اسرائیل بدون اختصاص هیچ کمکی برای اوکراین بی نتیجه مانده است.

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در حالی این اظهارات را بیان کرد که کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد جو بایدن، در تماسی تلفنی با مایک جانسون رئیس کنگره، چاک شومر رهبر اکثریت سنا، میچ مک کانل رهبر اقلیت سنا و حکیم جفریس رهبر اقلیت کنگره، درباره حمله تلافی جویانه ایران به اسرائیل و ضرورت ارسال کمک های خارجی به کشورهای دوست و متحد، تاکید کرد.

براساس این بیانیه، بایدن در این تماس تلفنی، بر نیاز فوری به اقدام کنگره برای تصویب این لایحه مکمل امنیت ملی در سریعترین زمان ممکن تاکید کرد در حالی که مایک جانسون رئیس کنگره با فشارهای فزاینده‌ای برای به رای گذاشتن لایحه کمک های خارجی برای کشورهای دوست و متحد آمریکا در صحن علنی کنگره روبروست. این لایحه پیشتر در سنای آمریکا به تصویب رسیده اما تاکنون به دلیل مخالفت برخی جمهوری خواهان در کنگره به رای گذاشته نشده است.

این در حالی است که روز گذشته استیو اسکالیس رهبر اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد پس از حمله تلافی جویانه موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل قانون گذاران کنگره با تغییر در برنامه جلسات خود، لایحه اختصاص بودجه حمایتی برای رژیم اسرائیل و پاسخگو کردن ایران بعد از این حمله را هفته آینده بررسی می کنند.

براساس این گزارش، هنوز مشخص نیست که اسکالیس به یک لایحه جداگانه کمک ها برای رژیم صهیونیستی اشاره می کند و یا منظور او همان لایحه مکمل 95 میلیارد دلاری در بودجه آمریکاست که شامل 14 میلیارد دلار کمک برای این رژیم، به علاوه 60 میلیارد دلار کمک برای اوکراین، و اختصاص بودجه کمکی برای تایوان در مقابله با نفوذ چین و اختصاص میلیاردها دلار کمک های بشردوستانه است.

این لایحه مکمل در فوریه سال جاری با حمایت 70 درصد اعضای سنا به تصویب رسید اما در کنگره مسدود باقی مانده و به رای گیری گذاشته نشده است زیرا قانون گذاران کنگره با اختصاص بودجه کمکی بیشتر برای اوکراین مخالف هستند. این لایحه همچنین با مخالفت گروهی از دموکرات های چپ گرا که به اختصاص کمک های بیشتر برای اسرائیل در حالی که مردم بی گناه غزه را قتل عام می کند، روبرو شده است.

در همین حال، سناتور میچ مک کانل در بیانیه‌ای از قانون گذاران کنگره خواست تا با لایحه اختصاص بودجه کمکی بیشتر از جمله کمک ها برای اوکراین و تایوان، موافقت کنند. براساس این بیانیه، این لایحه مکمل برای امنیت ملی، که ماه هاست در انتظار اقدامی جدی از سوی قانون گذاران کنگره است، منابع مهمی را برای اسرائیل و نیروهای نظامی ما در منطقه فراهم می کند.

بامداد شنبه 25فروردین، روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و به شهادت رساندن جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه ده‌ها فروند موشک و پهپاد را به‌سمت اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی شلیک کرد.

به گزارش تسنیم، این عملیات در پاسخ به حمله روز 13 فروردین رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و شهادت مستشاران ارشد ایرانی در این کشور است.

همچنین پاسخ گسترده موشکی و پهپادی ایران به حمله رژیم اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران در دمشق بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت و به تیتر یک اکثر رسانه‌ها تبدیل شد.

در همین حال جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با بی‌سابقه خواندن پاسخ موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که این حملات تأسیسات نظامی اسرائیل را هدف قرار داده است.

وی با محکوم کردن این پاسخ موشکی و پهپادی قاطع ایران گفت: با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل تلفنی صحبت کردم تا بر پایبندی شدید ایالات متحده به امنیت اسرائیل تأکید کنم.

وی مدعی شد: به اسرائیل برای سرنگونی تمام پهپادها و موشک‌های شلیک‌شده به‌لطف سامانه‌هایمان که برای انهدام موشکهای بالستیک در منطقه مستقر کرده‌ایم، کمک کردیم.

بایدن برای کمک به اسرائیل دست به دامان رهبران کنگره شدبایدن: حملات ایران به تأسیسات نظامی اسرائیل بی‌سابقه بود!واکنش بایدن به پاسخ انتقام‌جویانه ایران به اسرائیل

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایندگان کنگره آمریکا: اسرائیل با سلاح‌های آمریکایی قوانین را نقض می‌کند
  • پیامد تردید نسبت به یکی از متهمان پرونده ۶ ژانویه برای ترامپ
  • تظاهرات هزاران نفر در آمریکا علیه حملات رژیم اسرائیل در غزه
  • ترامپ در دادگاه خود را به خواب زد
  • ترامپ : بایدن مقصر حمله ایران به اسرائیل است
  • ترامپ: بایدن مقصر حمله ایران به اسرائیل است
  • وعده جانسون برای تصویب لایحه کمک به اسرائیل
  • درخواست ترامپ برای اجتناب از پیگرد قضایی بررسی می‌شود
  • ترامپ هم رئیس‌جمهور بود ایران به رژیم صهیونیستی حمله می‌کرد
  • منحنی محبوبیت ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری نزولی شده/ بایدن کم کم در نظرسنجی ها بالاتر می رود