Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-03-28@16:51:21 GMT

گرانی موبایل در راه است؟

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۴۹۳۲۲

گرانی موبایل در راه است؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح رجیستری یا شناسنامه‌دار کردن تجهیزات سیم‌کارت‌خور با هدف مبارزه با قاچاق از سال ۱۳۹۶ اجرایی شد و برخلاف گذشته که به دلایلی از جمله جعل شناسه IMEI گوشی‌ها با شکست مواجه می‌شد، این بار با ترکیب دو شناسه گوشی و سیم‌کارت به صورت همزمان، میزان تخلف از طریق جعل شناسه گوشی را به صفر رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع واردکنندگان غیررسمی را بر آن داشت که با روشی دیگر، برای واردات گوشی‌های قاچاق تلاش کنند که یکی از این راه‌ها، واردات چمدانی گوشی‌های مسافری بود؛ پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و معافیت‌های گمرکی، در برهه‌ای از زمان موجب واردات هزاران گوشی به اسم مسافری شد و همین موضوع مسوولان را به فکر راه‌چاره انداخت و آن دریافت مستقیم کد فعال‌سازی گوشی مسافری پس از پرداخت عوارض و ثبت موفق شناسه سریال دستگاه در گمرک بود که با اتصال گمرک به سامانه همتا امکان‌پذیر شد.

اما این اقدام هم چندان موفقیت‌آمیز نبود و به خرید و فروش اطلاعات مسافران و حتی بدون آگاهی آن‌ها منجر شد که در سفر‌های زیارتی حجاج هم شدت گرفت. به همین دلیل با نزدیک شدن به ایام اربعین، تصمیم جدیدی مبنی بر افزایش تعرفه گمرکی گوشی‌های مسافری گرفته شد.

بدین‌ترتیب وزارت صنعت، معدن و تجارت، تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه را با افزایش حقوق ورودی گوشی به ۲۶ درصد رساند، همچنین معافیت ۸۰ دلاری برای واردات تلفن همراه مسافری حذف شد و مقرر شد استفاده از نرخ ارز بازار ثانویه برای محاسبه حقوق ورودی واردات تلفن همراه مسافری اعمال شود.

پایان خریدوفروش پاسپورتی برای واردات گوشی مسافری

در این راستا، رضا دیهیمی در گفتگو با ایسنا بیان کرد: تعرفه قبلی مسافری که ۸۰ دلار معافیت داشت و تعرفه‌اش هم پایین بود، موجب شد از این موقعیت سوءاستفاده شود و خرید و فروش پاسپورتی هم در بازار راه افتاده بود؛ در حالی که همانطور که از اسم واردات مسافری پیداست، باید قابلیتش تنها برای مسافر واقعی باشد که بتواند کالایش را از کشور‌هایی که به آن‌ها رفته، تهیه و اینجا به نام و با پاسپورت و سیم‌کارت خودش رجیستر کند.

وی ادامه داد: افزایش تعرفه گمرکی و حذف معافیت ۸۰ دلاری گوشی‌های مسافری باعث شد که از خرید و فروش پاسپورت جلوگیری شود. البته در گوشی‌های مسافری افزایش قیمت داشتیم، اما در گوشی‌های وارداتی شرکتی افزایش قیمت آنچنانی نداشتیم. اما درنهایت به نفع مصرف‌کننده است، زیرا گوشی‌های مسافری گارانتی ندارند، اما تمامی گوشی‌های شرکتی ۱۸ ماه خدمات پس از فروش و گارانتی دارند.

کمک افزایش تعرفه گمرکی گوشی مسافری به رجیستری

نایب‌رییس انجمن واردکنندگان موبایل تبلت و لوازم جانبی در پاسخ به این‌که در چنین شرایطی برای مسافر به‌صرفه است که بخواهد گوشی وارد کند؟ گفت: با تعرفه بالا و اگر کاربران بخواهند گوشی گارانتی‌دار بگیرند، به نفعشان است که از بازار و گوشی‌های شرکتی را تهیه کنند و این موضوع به طرح رجیستری هم کمک می‌کند.

دیهیمی با بیان این‌که تعداد شرکت‌های واردکننده اکنون بیش از ۱۷۶ شرکت است، افزود: این موضوع باعث می‌شود که سرمایه‌گذاری آن‌ها بیش‌تر شده و بتوانند بازار را تامین کنند، همان‌طور که در ماه گذشته، بازار بیش از ظرفیت مورد نیازش گوشی داشت و آن‌ها توانستند بازار را تامین کنند و دیگر نیازی به کالای مسافری و پاسپورتی نیست.

وی در پاسخ به این‌که آیا مشکلی از نظر کمبود در بازار وجود ندارد؟ اظهار کرد: خیر، بازار بیش از ظرفیت گوشی دارد و اشباع هم شده است. مصرف گوشی در ایران ماهانه بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون دستگاه است و در شهریورماه امسال بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه به صورت قانونی توسط این شرکت‌های واردکننده وارد شده بود.

نایب‌رییس انجمن واردکنندگان موبایل تبلت و لوازم جانبی با اشاره به احتمال افزایش قیمت، بیان کرد: در کالا‌های گران‌قیمت که برای شرکت‌ها مقرون‌به‌صرفه نبود و بیش‌تر از طریق مسافری وارد می‌شد، افزایش قیمت داشتیم، اما گوشی‌های گران‌قیمت وارداتی توسط شرکت‌های واردکننده ثبت سفارش شده و هفته آینده از گمرک ترخیص می‌شود و قیمت‌ها به قیمت‌های قبل برمی‌گردد.

دیهیمی ادامه داد: بنابراین افزایش قیمتی برای مصرف‌کننده نهایی نخواهیم داشت، زیرا نه دلار گران شده و نه تعرفه گوشی‌های شرکتی افزایش پیدا کرده و نهایتا همان سه درصد هزینه خدمات پس از فروش به گوشی‌ها اضافه می‌شود و مورد دیگری برای افزایش قیمت وجود ندارد و با افزایش قیمت متعارفی روبه‌رو نخواهیم بود.

وی در پاسخ به این‌که آیا اکنون ضرری به مصرف‌کننده نهایی تحمیل می‌شود؟ گفت: قیمت مصرف‌کننده نهایی تغییر نمی‌کند و نهایتا سه درصد خدمات پس از فروش را می‌دهد که در مقابل از ۱۸ ماه گارانتی استفاده می‌کند. هفته آینده نیز تمام سطوح کالا از کالا‌های ۵۰ دلاری تا چند میلیونی مانند آیفون ۱۱ و گلکسی‌فولد سامسونگ که سه هفته پیش در آلمان رونمایی شده، به بازار ایران می‌آید و به صورت قانونی و با گارانتی شرکت‌ها عرضه می‌شود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت موبایل ریجستری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۹۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای خرید بهترین گوشی میان‌رده بازار چقدر باید هزینه کرد؟

ایتنا - بررسی آخرین بروزرسانی قیمت‌ها در بازار موبایل ایران نشان می‌دهد گوشی‌های میان‌رده از برندهای مختلف طیف متنوعی از قیمت‌ها را از حدود چهار تا بیست میلیون تومان در بر می‌گیرند.
در بخش میان‌رده‌های اقتصادی، گوشی‌هایی چون گلکسی A05s سامسونگ با قیمت 4.7 میلیون تومان و ردمی A2 پلاس شیائومی با قیمت 3.8 میلیون تومان گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه‌ای به شمار می‌روند.

در رده میان‌رده‌های متوسط قیمت، گوشی‌هایی مانند گلکسی A15 سامسونگ با 5.8 میلیون تومان، ردمی A3 با 5.4 میلیون و ردمی 13C با 6.3 میلیون تومان جای می‌گیرند.

اما اگر بودجه بالاتری داشته باشید، می‌توانید از میان‌رده‌های امسال شیائومی و سامسونگ یک گزینه مناسب انتخاب کنید.

 

پوکو X6 پرو با قیمت 18.5 میلیون تومان و ردمی نوت 13 پرو پلاس با 23 میلیون تومان از گوشی‌های جذاب این بخش هستند. همچنین گلکسی A54 سامسونگ با 16 میلیون تومان نیز یک انتخاب خوب محسوب می‌شود.

برای علاقه‌مندان به برند اپل نیز آیفون 13 با قیمت 40 میلیون تومان و آیفون 13 پرو مکس با 120 میلیون تومان از گزینه‌های موجود در بازار به شمار می‌آیند.

کارشناسان معتقدند انتخاب یک گوشی میان‌رده مناسب نیازمند در نظر گرفتن جنبه‌های مختلف از جمله میزان بودجه، اولویت‌های کاربری و ویژگی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مورد نیاز است. آنها توصیه می‌کنند که علاوه بر قیمت، به مشخصات فنی گوشی نیز توجه کافی شود تا محصول انتخابی در نهایت رضایت کاربر را تامین کند.

با وجود تنوع قابل توجه در عرضه گوشی‌های میان‌رده، به نظر می‌رسد موبایل‌های شیائومی و سامسونگ همچنان از محبوبیت بیشتری در میان کاربران ایرانی برخوردار باشند. این محبوبیت را می‌توان در لیست پرفروش‌ترین گوشی‌های بازار مشاهده کرد که غالبا توسط برندهای یادشده تشکیل شده است.

دیگر خبرها

  • ابلاغ تعرفه واردات موبایل بالاتر از ۶۰۰ دلار
  • منتظر ارزانی خودرو باشیم یا گرانی؟
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۹ فروردین ۱۴۰۳/ نمای جدید از بازار موبایل
  • تصمیم ناگهانی برای موزه ها/واکنش وزارت میراث به انتقاد از گرانی!
  • آموزش کالیبره کردن باتری گوشی؛ دوام شارژ موبایل خود را افزایش دهید
  • راه‌های افزایش طول عمر باتری موبایل
  • برای خرید بهترین گوشی میان‌رده بازار چقدر باید هزینه کرد؟
  • ترفندهای افزایش سرعت اینترنت موبایل
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۷ فروردین ۱۴۰۳/ بودجه مورد نیاز برای خرید بهترین میان‌رده بازار
  • پرفروش‌ ترین گوشی شیائومی + دانلود لیست قیمت جدیدترین و ارزان‌ترین موبایل امروز(۷ فروردین)