Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل پیشین خاورمیانه وزرات امور خارجه گفت: سود حاصل از تنش‌ با کشورهای منطقه به ویژه بحرین و عربستان به جیب قدرت‌های فرامنطقه‌ای می‌رود.

«قاسم محبعلی»، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزرات امور خارجه، درباره برخی اتهام‌زنی‌های بحرین علیه ایران به خبرنگار سیاسی برنا گفت: بحرین یک کشور کوچک و آسیب‌پذیر است و بیشترین احساس تهدید را از کشور ایران و حمایت ایران از جانب اکثریت شیعی خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس بحرین به دنبال این است که به قدرت‌های بزرگ مثل آمریکا و عربستان و کشورهای دیگر مانند اروپایی‌ها متوسل شود تا بتواند چیزی که خود مدعی آن، یعنی تهدید ایران، است را رفع کند و همچنین بتواند به نوعی توازن قوا بین خود و ایران برقرار کند تا از این طریق، حاکمیت بحرین را حفظ کرده و استقلال خود را تامین کند.

محبعلی افزود: طبیعی است اولا بحرین، نگران سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران است. ثانیا نگران نزدیکی آمریکا با ایران است و سوم اینکه نگران نزدیکی عربستان سعودی با ایران است. از این رو بحرین ابتدا می‌خواهد اطمینان پیدا کند رابطه‌اش با ایران بهبود پیدا کرده و ایران، خطری برای آن محسوب نمی‌شود.

او ادامه داد: نظر شخصی و کارشناسی بنده این است که برای ایران نیز نفعی در تهدید و تبلیغ علیه بحرین نیست و تهدیدها، تحریم‌ها و بعضی از اظهارات نفعی برای ایران و بحرین ندارد چراکه در واقع سود این تهدیدها به جیب قدرت‌های دیگر می‌رود که در منطقه مداخله می‌کنند و ایران را یک تهدید برای امنیت خاورمیانه، خلیج فارس، دولت ها و کشورهای کوچکتر در منطقه می دانند و بر طبل ایران هراسی، می کوبند.

این کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: به نظرم هم وزارت خارجه و هم دستگاه‌های دیگر باید از سیاست بحرین با تغییر، تحقیر و یا حمایت از اقلیت و جامعه شیعی به اصطلاح، صرف‌نظر کنند و هماهنگ با جامعه بین المللی بر سیاست تبیین حقوق بشر و دموکراسی در بحرین تاکید کنند. برخی اقدامات، ایران هراسی را تشدید می‌کند و باعث می‌شود بحرین به سمت دیگری میل کند. در حال حاضر، یکی از تلاش‌های مهم آنها این است که اسرائیل را به منطقه بیاورند و از این طریق، درگیری بین اسرائیل و ایران ایجاد شود تا خود را به اصطلاح از تهدید نجات دهند.

قاسم محبعلی درباره تاکید ظریف بر گفتگو با کشورهای منطقه و سفر به عربستان به منظور کاهش تنش‌ به ویژه درحوزه یمن تصریح کرد: ابتدا اینکه سخنان ظریف زمانی می‌تواند پاسخ مثبت پیدا کند که چند مسأله از جمله همین مسأله تنش‌ها در ارتباط با بحرین کاهش پیدا کند. دوم اینکه مناسبات ایران با عربستان و کشورهای کوچکتر اولویت پیدا کند. ضمن اینکه عربستان باید این سیگنال مثبت را در نظر بگیرد که آنچه از زبان ظریف گفته می شود، زبان نظام جمهوری اسلامی ایران است نه فقط زبان وزارت خارجه و دولت؛ چراکه تصور عربستانی‌ها این است که در ایران کسی که تعیین کننده سیاست است، وزارت امور خارجه نیست.

او اضافه کرد: باید توجه داشت که برای هر بحث دیپلماتیکی، ابتدا باید زمینه‌های واقعی آن از قبل فراهم شود. اینکه ما آمادگی داشته باشیم به عربستان سعودی برویم بدون اینکه زمینه های قبلی فراهم شده باشد، ممکن است که نتیجه معکوس داشته باشد و آنها احساس کنند که می‌توانند، فشار بر ایران را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: ادامه اتهام‌زنی عربستان علیه ایران بر سر موضوع آرامکو ایران به خاطر اقداماتش در منطقه مسئول دانسته شود!

خبرنگار: آزاده رحیمی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: امور خارجه ایران بحرین عربستان کشورهای منطقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۹۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای

بلومبرگ نوشت: عربستان سعودی و امارات متحده عربی امروز (چهارشنبه) در یک بیانیه مشترک، صریح و نه چندان معمول، خواستار حداکثر «خویشتنداری» در خاورمیانه شدند تا منطقه از «خطرات جنگ و عواقب وخیم آن» در امان بماند.

به گزارش ایرنا، اظهارات یادشده پس از تماس محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی و محمد بن زاید آل نهیان رئیس‌ امارات متحده عربی بیان شد چراکه به اعتقاد آنها تنش‌ها بعد از حمله متجاوزانه اسرائیل به کنسولگری ایران و پاسخ تنبیهی شنبه‌شب ایران بالا گرفته است.

به گزارش ایرنا، اسرائیل در حال بررسی واکنش مناسب به اولین اقدام نظامی مستقیم به خاک سرزمین‌های اشغالی است حال آنکه تهران اعلام کرده است این پاسخ تنبیهی، واکنش مشروع و استفاده از حق ذاتی «دفاع از خود» است.

خبرگزاری دولتی WAM امارات و خبرگزاری دولتی عربستان سعودی SPA نیز گزارش دادند که این دو رهبر حوزه خلیج فارس طی تماس تلفنی در مورد تحولات خاورمیانه و پیامدهای خطرناک آن بر امنیت و ثبات گفت‌وگو کرده‌اند.

دولت امارات از سال ۲۰۲۰ در دوران دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا با پیوستن به طرح موسوم به «پیمان ابراهیم» روابط دیپلماتیک رسمی با اسرائیل دارد، در حالی که فرایند مشابه برای عادی‌سازی روابط عربستان سعودی و این رژیم به دلیل جنگ در غزه متوقف مانده است.

ایالات متحده، متحدان غربی و کشورهای عربی به اسرائیل هشدار داده‌اند از واکنشی که منطقه را درگیر جنگ تمام‌عیار کند بپرهیزد. ولیعهد عربستان همچنین در تماس تلفنی حاکم قطر در مورد تشدید تنش نظامی گفت‌وگو کرد.

 سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شنبه‌شب با صدور اطلاعیه‌ای از شلیک ده ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.

در اطلاعیه سپاه آمده است: در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد: اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • معادلات فرامنطقه‌ای با عملیات «وعده صادق» تغییر کرد
  • تغییر معادلات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای با عملیات وعده صادق
  • رهبر انصارالله: عملیات ایران، معادلۀ جدیدی برای پاسخ به حملات اسرائیل ایجاد کرد/ برخی کشورهای عربی به بهانه جلوگیری از تشدید تنش، به دنبال ممانعت از واکنش ایران بودند/ عربستان و امارات خود را رهبر کشور‌های عربی معرفی می‌کنند، اما حمایتی از فلسطین نکردند
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • تاکید سران اردن و بحرین بر دور کردن منطقه از تنش نظامی
  • کدام کشور با هوش مصنوعی بر خاورمیانه تسلط خواهد یافت؟
  • جوکار: عملیات «وعده صادق» قدرت موشکی جهان اسلام را نشان داد
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • کشورهای منطقه به نیروهای نظامی ایران تکیه کنند
  • رئیس جمهور: کشورهای منطقه به نیروهای نظامی ایران تکیه کنند