Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@01:26:51 GMT

۹۱ حلقه چاه کشاورزی غیرمجاز در یزد و اشکذر پلمب شد

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۰۱۳۵

۹۱ حلقه چاه کشاورزی غیرمجاز در یزد و اشکذر پلمب شد

محمدمهدی جوادیان‌زاده روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آثار منفی برداشت غیرمجاز آب از سوی بهره‌برداران اظهار کرد: باتوجه به شرایط بحرانی آب در دشت‌های استان، کشاورزان مجاز به برداشت آب بر اساس مجوز صادره هستند.

وی افزود: طرح ملی احیاء و تعادل‌ بخشی منابع آب‌های زیرزمینی از سال ۱۳۹۳ با هدف برنامه‌ریزی برای پیشگیری از افت سطح آب‌های زیرزمینی در استان آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول تصریح کرد: تعیین تکلیف چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند ، اصلاح و تعدیل پروانه‌های بهره‌برداری، ایجاد تشکل‌های آب‌بران ابرکوه و بهادران و تقویت گروه‌های گشت و بازرسی  از جمله اقدام‌های این شرکت در اجرای طرح یادشده است.

وی همچنین اظهارکرد: این شرکت امسال طرح خاموشی ۶۰ روزه چاه کشاورزی را مدیریت نمی‌کند و کشاورزان باید تا آخر فروردین ماه سال ۹۹ در اجرای طرح آن را مدیریت کنند.

جوادیان‌زاده با قدردانی از کشاورزان در همراهی خاموشی چاه‌های کشاورزی در سال‌های گذشته تصریح کرد: در سال‌های ۹۵ ، ۹۶ و ۹۷ با خاموشی ۳۰، ۴۵ و ۶۰ روزه چاه‌ها، افزون بر ۲۰۳ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جویی شده است .

مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای یزد با اشاره به اینکه تاکنون ۹۷ درصد سه هزار و ۶۰۰ حلقه چاه کشاورزی استان به کنتور هوشمند تجهیز شدند، ادامه داد: چاه‎هایی که بدون کنتور در دشت‎هایی که طرح تحویل حجمی آب دارند، ملزم به اجرای برنامه خاموشی ۷۵ روزه هستند.

وی بابیان اینکه بخش کشاورزی ۸۳ درصد آب استان را مصرف می‌کند ، خاطرنشان کرد: نظارت و کنترل حجم برداشت آب در بخش کشاورزی کمک چشمگیری به احیاء و تعادل بخشی منابع آبی می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‎ای یزد تصریح کرد: رویکرد شرکت در اجرای طرح خاموشی زمستانی و تحویل حجمی آب، محول کردن مدیریت مصرف آب به کشاورزان براساس میزان آب مورد نیاز محصول کشاورزی است.

دبیر شورای حفاظت منابع آب استان  ادامه داد: شرکت آب منطقه‌ای یزد با اجرای طرح‌ تحویل حجمی آب و خاموشی چاه‌های کشاورزی، سرعت افت آب‌های زیرزمینی در دشت‌ها و آبخوان‌های یزد که جزو ۱۰ استان دارای بیشترین کسری مخزن است را کاهش داده است.

به گفته وی هر ساله به ‌طور متوسط بیش از یک میلیارد مترمکعب از آب‌های زیرزمینی یزد تخلیه می‌شود که این حجم از برداشت به دلیل تخلیه مازاد بر آب تجدیدپذیر موجب افت شدید سطح آب در بیشتر 

دشت‌های یزد شده است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: آبخوان‌های استان کارآیی ندارند و به همین دلیل با فرونشست زمین در دشت‌‏های یزد و همچنین در دشت ابرکوه منجر به ایجاد فروچاله‎هایی به عمق ۲۰۰ متر شده است.

این مسئول اظهار کرد: در دشت ابرکوه، فروچاله‎هایی به عمق ۲۰۰ متر ایجاد شده که بسیار نگران‎کننده است و عمده دلیل آن برداشت بی‎رویه آب از سفره‌های زیرزمینی است.

جوادیان‎زاده با بیان این که فرونشست زمین منجر به تخریب آبخوان‏‌های استان می‎شود و بی‎توجهی به آن، کارکردها را از بین می‏‌برد، تصریح کرد: در چنین شرایطی آبخوان‎ها توانایی ذخیره آب حاصل از بارندگی‎ها را ندارند و بارش‎ها بیشتر به شکل سیل جاری می‎شود.

میزان برداشت آب در استان یزد از سفره‌های زیرزمینی یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب است که حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب آن مازاد است به عبارتی میان برداشت و تغذیه آن تعادل وجود ندارد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چاه های غیرمجاز کشاورزی یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۰۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب ۵ مطب غیرمجاز دندانپزشکی و زیبایی زیرزمینی در تبریز

 احمدیان اظهار کرد: طی هفته گذشته در ادامه روند بازدید‌های نظارتی کارشناسان نظارت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جهت برخورد با مراکز غیرمجاز و مداخله در امور درمان پنج مرکز غیرمجاز در سطح استان پلمب شد.

وی ادامه داد: در طی یک هفته گذشته با پیگیری و تلاش کارشناسان نظارت بر درمان دانشگاه، همکاری دادستانی عمومی و انقلاب استان، پلیس اماکن استان و پس از حصول اطمینان از صحت موضوع از طریق پایش عملکردی و حضور در مکان مذکور و بررسی‌های لازم و محرز شدن غیر قانونی و غیر مجاز بودن فعالیت چهار مطب دندانپزشکی قلابی و غیر مجاز به دلیل دخالت در امر دندانپزشکی و درمانی در سطح شهر تبریز و یک مرکز زیبایی نیز که به‌ صورت زیر زمینی تزریق ژل و بوتاکس انجام می‌داد پس از طی مراحل قانونی پملب شدند و پس از پلمب فعالیت غیرمجاز این مراکز مدارک موجود به مقامات قضایی همچنین دفتر حقوقی دانشگاه ارائه شد.

 احمدیان با بیان اینکه یکی از وظایف حوزه معاونت درمان حفظ سلامت آحاد جامعه است افزود: معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز مصمم به برخورد جدی با متخلفان در حوزه ارائه خدمات درمانی است و با متخلفان بدون اغماض برخورد خواهد شد.
 
وی از مردم خواست ضمن خودداری از مراجعه به واحد‌ها و موسسات غیرمجاز درمانی هرگونه تخلف یا دخالت غیرمجاز افراد فاقد صلاحیت در امر درمان را از طریق سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان اشکذر
  • انسداد ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان
  • پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک
  • پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک در تهران
  • یک مرکز غیرمجاز ارائه خدمات زیبایی در خرمشهر پلمب شد
  • پلمب ۵ مطب غیرمجاز دندانپزشکی و زیبایی زیرزمینی در تبریز
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • پلمب کارگاه غیرمجاز تولید چیپس سیب زمینی در سامان
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز خدمات زیبایی در سمنان
  • ۲۰ هزار حلقه چاه آب در مازندران غیرمجاز است