Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@12:11:40 GMT

علت قطع بی‌رویه درختان در طارم چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۰۸۰۷

علت قطع بی‌رویه درختان در طارم چیست؟

رئیس اداره حفاظت محیط زیست طارم گفت: مشکلات اقتصادی، بالا رفتن قیمت چوب و افزایش تقاضای کارخانه‌ها از دلایل تمایل سودجویان به قطع درختان در این شهرستان است.

غلام‌رضا عباسی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این‌که طی چند سال اخیر متاسفانه قطع درختان جنگلی برای قاچاق توسط سودجویان در طارم شدت گرفته است، اظهار کرد: این امر در حال حاضر به یکی از بزرگ‌ترین معضلات شهرستان تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که خاطیان با این کار محیط زیست، حیات‌وحش، منابع‌طبیعی و غیره را در معرض تهدید و از بین رفتن قرار داده‌اند، تاکید کرد: طارم به دلیل شرایط آب و هوایی خاص و مناسب، وجود زمین‌های حاصل‌خیز، رودخانه‌های خروشان، جنگل‌ها و کوهستان‌های بی‌نظیر یکی از مناطق بسیار زیبا و دیدنی و دارای شرایط خوب برای جذب گردشگر در طبیعت است که همین امر سبب جذب هزاران گردشگر به منطقه در طول سال می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طارم با تاکید بر این‌که با تداوم قطع بی‌رویه درختان، شاهد تخریب جنگل‌ها، از بین رفتن فرصت‌های اقتصادی بالا و به خطر افتادن توسعه اقتصادی شهرستان خواهیم بود، گفت: ادامه قطع درختان و تخریب مراتع در سال‌های آینده در نهایت محرومیت از صنعت گردشگری به‌ویژه اکوتوریسم را برای شهرستان به دنبال خواهد داشت.

وی ادامه داد: وجود مشکلات اقتصادی، افزایش تقاضای کارخانه‌های تولید چوب و گرانی قیمت چوب باعث قطع بی‌رویه درختان جنگل‌های طارم شده و زمینه را برای فرصت‌طلبان و سودجویان فراهم آورده است.

عباسی با اشاره به این‌که قاچاقچیان چوب به هر طریق ممکن در تلاش برای قطع درختان و انتقال آن به صنایع چوب‌بری هستند و منابع‌طبیعی را از بین می‌برند، ادامه داد: ریشه‌های درختان در تثبیت خاک نقش بسیار مهمی داشته و درختان جنگلی بهترین محافظ برای جلوگیری از فرسایش بادی و آبی خاک هستند و رطوبت موجود در زمین را حفظ می‌کنند.

این مسئول با تاکید بر این‌که به هر میزان که مراتع جنگلی بکر و طبیعی تهدید شود، زیست‌گاه حیات‌وحش نیز مورد تهدید قرار گرفته و حیات گونه‌های جانوری را با خطر مواجه می‌سازد، ادامه داد: این امر باعث تهدید محیط زیست انسان‌ها نیز می‌شود؛ چراکه جانوران در معرض تهدید به باغ‌ها و اراضی زراعی هجوم می‌آورند و در این شرایط تعارض حیوان به حیوان و حیوان به انسان اتفاق می‌افتاد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست طارم با بیان این‌که در رابطه با مبارزه با قاچاق چوب، اداره حفاظت محیط زیست در مناطق تحت مدیریت سازمان به صورت مستقیم برای جلوگیری از قطع درختان وارد عمل می‌شود، ادامه داد: محیط زیست در مراتع خارج از مناطق تحت مدیریت نیز در امر جلوگیری از قاچاق یا بریده شدن درختان با منابع‌طبیعی به صورت مشترک و هماهنگ شده در امر جلوگیری از قطع درختان همکاری می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زنجان طارم قطع درختان سازمان حفاظت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۰۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۷۸ میلیارد ریالی به محیط زیست خراسان رضوی

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی از خسارت ۷۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریالی تخلفات صید و شکار به محیط زیست استان در سال گذشته خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، ابوالفضل شعبانی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در سال 1402 بیش از 1200 نفر متخلف صید و شکار در استان خراسان رضوی دستگیر شدند که میزان ضرر و زیانی که از این طریق به محیط زیست وارد شد 78 میلیارد و 600 میلیون ریال برآورد شده است.

وی ادامه داد: شکار پرندگان غیرمجاز نیز 516 عدد بوده که بیشترین آن کبک و کبوتر چاهی گزارش شده است، همچنین در مورد تخلفات مربوط به صید آبزیان در سطح استان نیز در سال 1402، حدود 494 عدد ماهی به صورت غیرمجاز صید شده است.

شعبانی عنوان کرد: شکار غیرمجاز پستانداران وحشی در استان خراسان رضوی حدود 238 رأس بوده که بیشترین شکار غیرمجاز نیز مربوط به قوچ و میش و بعد از آن کل و بز و آهو بوده است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: در خصوص جلوگیری از شروع به شکار اقدامات قابل توجهی انجام شده به طوری که از اقدام به شکار 91 مورد جلوگیری شده است و قبل از اینکه این افراد اقدام به شکار کنند، شناسایی شده، برای آنها پرونده تشکیل و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

شعبانی در بحث کشفیات مربوط به نگهداری، خرید و فروش حیات وحش، تاکسیدرمی، گفت: در سال 1402 تعداد 3144 مورد در این زمینه کشف شد که مهمترین گونه خرس سیاه بوده و بقیه گونه‌ها شامل قرقاول، مینا، لاک‌پشت آبی، طوطی سبز، میمون و غیره بوده است، همچنین در خصوص کشفیات سلاح مجاز، غیرمجاز ، جنگی و غیره در کل 225 قبضه بوده است.

وی ادامه داد: در خصوص آلودگی‌ها، 817 مورد تخلف شناسایی و اخطاریه صادر شد، در زمینه تخریب و تصرف هم 25 مورد تخریب شامل بوته‌کنی، شخم‌زنی برداشت شن و... شناسایی و با متخلفان برخورد شد.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی، یکی از مهمترین موضوعات نیز تعلیف غیرمجاز دام در مراتع بوده که در این زمینه نیز در سال 1402، از چرای غیرمجاز حدود 25 هزار و 193 راس دام سبک که در مراتع به صورت غیر مجاز چرا می‌کردند، جلوگیری شد.

وی از برگزاری طرح‌های آموزشی خبر داد و گفت: در سال 1402 محیط‌بانان در سطح مناطق حضور پیدا کرده و حدود 23 هزار و 514 نفر ساعت در سطح استان آموزش‌های زیست محیطی برای دانش‌آموزان و مردم محلی حاشیه مناطق برگزار شد.

شعبانی افزود: در سال گذشته 130 هکتار از مراتع دچار آتش‌سوزی شد که بیشتر این آتش‌سوزی‌ها در کلات و درگز رخ داد و با اقدامات پیشگیرانه به موقع و برگزاری مانورهای اطفاء حریق و آموزش‌ به مردم، از گسترش آتش‌سوزی جلوگیری شد و در این زمینه سال جاری نیز اقدامات خوبی در دستور کار داریم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به پایش‌های موفق در فضای مجازی گفت: در فضای مجازی و سایبری اقدامات خوبی انجام شده و با پایش‌های انجام شده در این بستر، 12 فقره جرم، شامل خرید و فروش پرنده، فروش لاشه حیوانات و غیره کشف شد.

وی افزود: آمار مربوط به تخلفات صید و شکار در سال 1402 نسبت به سال 1401 افزایش 5 تا 10 تا درصدی داشته است. در کشفیات سلاح نیز 20 درصد افزایش داشتیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که آیا جریمه‌های مربوط به تخلفات صید و شکار در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایشی داشته یا خواهد داشت، توضیح داد: در این زمینه هنوز دستورالعمل جدیدی صادر نشده است.

شعبانی افزود: به طور کلی در مورد جریمه‌های مربوط به گونه‌های شاخص، جریمه حیوان ماده 3 برابر حیوان نر است به عنوان مثال جریمه در نظر گرفته شده برای قوچ وحشی نر 25 میلیون تومان و جریمه قوچ ماده 75 میلیون تومان است و چنانچه این حیوان جنینی داشته باشد به همان نسبت میزان جریمه افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • شناسایی ۶۲ واحد آلاینده در مه ولات
  • بهره برداری از پاسگاه محیط بانی صیدوا در مهدیشهر
  • تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه حفاظت شده فومن
  • خسارت ۷۸ میلیارد ریالی به محیط زیست خراسان رضوی
  • چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌های پیشرو در حفظ محیط زیست است
  • انتقاد استاندار گلستان از صدور مجوز برای تاسیس یا توسعه کارخانه ید
  • سطح کشت محصول سیر در طارم ۷۰ درصد کاهش یافت
  • ساختمان‌های تهران سبز می‌شوند
  • اولین همایش ملی دانش سنتی محیط زیست در چهارمحال و بختیاری
  • شلوار جین برای محیط زیست مضر است؟