Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله دوست‌محمدی که در دوران تبلیغ به «شیخ کوچک» شهرت داشت، توانست در مدت زمانی کوتاه، مسجد موسی‌بن‌جعفر(ع) را به پایگاه نشر آموزه‌های دینی و تقویت روحیه انقلابی‌گری در سطح منطقه شش تهران تبدیل کند.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون ‌های مساجد: شناخت ائمه جماعات اثرگذار در سطح مساجد و پیرو آن جامعه، علاوه بر معرفی الگوهای نیک به افراد، می‌ تواند مشوقی برای ائمه جماعات جوان‌ تر در مدیریت هر چه بهتر مساجد باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آیت‌ الله «هادی دوست محمدی»، امام جماعت مسجد و تولیت حوزه علمیه امام موسی بن جعفر (ع) (واقع در تهران، بلوار کشاورز، خیابان شهید کبکانیان) ازجمله ائمه جماعاتی است که مرور اقداماتش در این راستا اثرگذار است.

 

اما پیش از معرفی این امام جماعت موفق، لازم است بدانیم اتفاقات سال ۱۳۸۸ موسوم به فتنه ۸۸ تحولاتی تازه را در کشور ایجاد کرد و خودی ها از غیر خودی ها شناخته شدند و کسانی که پیش از آن داعیه انقلابی گری داشتند به لطف الهی، چهره واقعی شان برای مردم برملا شد. این وضعیت درباره برخی از مساجد نیز روی داد. مقام معظم رهبری درباره موضوع خودی و غیرخودی خاطرنشان کردند: «وحدت را باید حفظ کرد. من خواهش می‌ کنم به مسأله‌ حفظ وحدت و اتحاد و همدلی اهمیت دهند؛ این یکی از اصول است. البته مخاطب این کار، ملت نیست - ملت متحد است و اختلافی ندارد - مخاطب این کار، نخبگان و سیاسیون از جناح های مختلف هستند. به بهانه‌ های مختلف و با اختلاف های کوچک، در مقابل هم قرار نگیرند و با توجیه‌ های غلط، علیه هم جنجال راه نیندازند. ظریفی از دوستان ما می‌ گفت این مسأله‌ خودی و غیرخودی را که شما مطرح کردید، همه قبول کردند؛ منتها بعضیها جای خودی و غیرخودی را عوض کردند! کسانی را که برای نظام و انقلاب و اسلام احساس مسؤولیت می‌کنند، خودی بدانید. غیرخودی کسانی هستند که با اصل نظام مخالفند

 

به گفته آیت الله دوست محمدی مسجد موسی بن جعفر (ع) نیز در آن شرایط محل جولان برخی فتنه گران شده بود، چنانکه برخی از اهالی این خانه خدا از سن و سال زیاد حجت الاسلام والمسلمین سیادت موسوی سوء استفاده کرده و این مرکز دینی را به پایگاهی برای تامین اغراض سیاسی خود تبدیل کرده بودند.

 

این وضعیت موجب شد مرکز رسیدگی به امور مساجد دست به کار شود و پس از مشورت با حجت الاسلام والمسلمین موسوی، آیت الله دکتر هادی دوست محمدی، استاد دانشگاه تهران و از مشاوران حوزه روان شناسی کلینیک مشاوره و روان شناسی دانشگاه تهران را در سال 1392 به عنوان امام جماعت در مسجد موسی بن جعفر (ع) منصوب کند.

 

دوست محمدی در فروردین ماه سال 1321 دیده به جهان گشود و از کودکی ضمن خواندن دروس ابتدایى، ادبیات عرب و فارسی را نزد پدرش –حجت الاسلام و المسلمین محمد على دوست محمدى- فرا گرفت و در 12 سالگی از محضر آیت الله حسین علوى کسب فیض کرد.

 

وی در نوجوانی، معمم و سپس روانه حوزه علمیه قم شد و در آنجا از محضر استادانی همچون، آیات عظام سید محمود روحانى، ابوالحسن روحانى، رحمت ‏اللَّه فشاركى، مصطفى اعتمادى، رضا آدینه ‏وند، امینیان، مشكینى و سید محمدباقر سلطانى طباطبایى استفاده کرد.

 

دوست محمدی همچنین در کلاس درس شخصیت های علمی همچون آیات عظام سید حسین بروجردی، امام خمینی (ره)، سید محمدرضا گلپایگانی، میرزا هاشم آملى، ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی و سید موسى شبیرى زنجانى، شرکت کرد.

 

وی یکی از نویسندگان و پژوهشگران بسیار فعال نشریه نام آشنای «مکتب اسلام» بود و فعالیت در همین رسانه زمینه ساز گسترش فعالیت علمی ایشان شد تا اینکه کتاب «راه نفوذ در دلها» را در حوزه اخلاق و روانشناسى به نگارش درآورد.

 

امام جماعت مسجد  موسی بن جعفر (ع) در ادامه، شروع به تالیف کتاب های دیگر کرد که برخی از آنها عبارتند از: ریشه‏ یابى انحرافات جوانان، آئین اعتدال، نه افراط و تفریط، - نامه عصائى به یك دختر (تحلیلى از دیدگاه اسلام نسبت به یك زن رماتیك)، رسالت انقلابیون، رسالت شیعه، مقدمه ‏اى بر تاریخ تحلیلى اسلام، شخصیت زن از دیدگاه قرآن و روانشناسى و تربیت و اخلاقى اسلامى.

 

دوست محمدی درباره فعالیت های علمی خود به خبرنگار شبستان گفت: من به دلیل علاقه وافر به فعالیت های علمی و تبلیغی و علی رغم پیشنهادهای مکرر، هیچ گاه قبول نکردم امام جماعت شوم. این روند ادامه داشت تا پس از خوابی که دیدم و درخواست های مکرر مرکز رسیدگی به امور مساجد، امامت جماعت مسجد موسی بن جعفر (ع) را قبول کردم.

 

وی درباره برنامه هایی که از زمان حضورش در مسجد موسی بن جعفر (ع) در این خانه خدا اجرا کرده است، بیان کرد: مرکز مشاوره در حوزه ازدواج، خانواده و مسائل فردی را در این مسجد تاسیس کردم که با استقبال خوبی از سوی مردم روبرو شده است و اکنون مراجعانی از سراسر کشور به ویژه از میان دانشگاهیان داریم.

 

فعالیت های قرآنی نیز به همت دوست محمدی در مسجد موسی بن جعفر (ع) رونق بیشتری یافته که تفسیر قرآن توسط وی و جلسه آموزش قرآن توسط علی اکبر حنیفی، استاد ممتاز قرآن کشورمان، از مهم ترین آنها است.

 

امام جماعت مسجد موسی بن جعفر (ع) درباره وضعیت کنونی این مسجد تصریح کرد: الحمدالله این مسجد، چند سالی است به مهم ترین پایگاه نشر دین، اجرای برنامه های فرهنگی و تقویت روحیه انقلابی گری در منطقه تبدیل شده است و دیگر خبری از تحرکات برخی از فتنه گران در این مسجد نیست.

 

جالب است بدانید آیت الله دوست محمدی به دلیل قامت کوتاهشان در جوانی در میان مردم اقصی نقاط کشور به «شیخ کوچک» معروف بود. وی در این باره معتقد است: شاید همین قد کوتاه و نحوه سخنرانی ام و البته روحیه انقلابی موجب شد از شهرهای مختلف کشور برای سخنرانی در مناسبت های دینی دعوت شوم و با قطعیت می گویم شهری در کشور نیست که من در آنجا سخنرانی نکرده باشم.

 

سخن آخر اینکه، عملکرد آیت الله دوست محمدی در مدیریت مسجد موسی بن جعفر (ع) نمونه ای موفق از پیوند علم و دین در انجام کارهای فاخر و جذاب فرهنگی در کنار حفظ روحیه انقلابی است.

 

پایان پیام/397

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی اربعین زائران اربعین حسینی پیاده روی اربعین مسجد اصفهان کانون های فرهنگی هنری مساجد حب الحسین یجمعنا اربعین ۹۸ مرز بین المللی شلمچه مسجد موسی بن جعفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۱۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور فعال حوزویان و استقبال مردم در نمایشگاه قرآن

استقبال و مراجعه به مشاوران اسلامی و حوزوی، اتفاق قابل توجهی است که این شب‌ها در نمایشگاه قرآن کریم می‌توان به وفور مشاهده کرد و از آن به عنوان یکی از نمادهای علاقه و دلبستگی دینی جامعه یاد کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم دارای بخش‌های متنوعی است که برگزاری همزمان آن با ایام تعطیلات عید نوروز موجب استقبال قابل توجه خانواده‌ها از این نمایشگاه شده است. در نمایشگاه سی و یکم، غرفه‌های عرضه محصولات حجاب، دوخت رایگان چادر، تعویض چادرهای کهنه با نو و هدیه به حجاب اولی‌ها تا استفاده از هوش مصنوعی در ارائه مفاهیم آیات، آموزش قرآن بر بستر فضای مجازی، نشر کتاب‌های دینی و تأسیس اولین کتابخانه تخصصی نهج‌البلاغه از جمله بخش‌هایی هستند که با مخاطبانی از قشرهای مختلف مواجه شده‌اند.

در کنار تمام این بخش‌ها، حضور فعال حوزویان در نمایشگاه بین‌المللی قرآن امسال جلب توجه می‌کند. طلبه‌هایی از حوزه علمیه قم، جامعه الزهرا (س) و سایر حوزه‌ها و مدارس علمیه در این رویداد بین‌المللی حاضر شده‌اند و هر یک به نوعی در ترویج آموزه‌های دینی و قرآنی تلاش می‌کنند. در مجموع حدود 20 نهاد و مرکز حوزوی در این رویداد قرآنی حضور دارند و خدمات مختلفی از جمله در زمینه مشاوره و امور تحقیقی و پژوهشی ارائه می‌دهند.

همکاری نهادهای دولتی و مردمی در بخش حوزوی نمایشگاه

در بخشی از نمایشگاه قرآن، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه بخشی از فعالیت معاونت‌های خود را عرضه کرده است که از آن جمله می‌توان به اعزام 14262 مبلغ فعال در سال تحصیلی 1402-1403 در مدارس امین اشاره کرد که یکی از اقدامات معاونت تبلیغ حوزه محسوب می‌شود.

البته بخش‌های حوزوی به نهادهای دولتی محدود نمی‌شوند و بخش‌های مردمی نیز در این بخش فعال هستند. به عنوان مثال ستاد احیای احکام دین یکی از نهادهایی است که به صورت مردمی اداره می‌شود در بخش حوزوی نمایشگاه امسال آثار مهم و کاربردی را در زمینه احکام مشاغل ارائه کرده است.

 

خدمات و محصولات ویژه حجاب در نمایشگاه بین‌المللی قرآن

 

مراجعه گسترده مردم به مشاوران حوزوی

استقبال و مراجعه به مشاوران اسلامی و حوزوی، اتفاق قابل توجهی است که این شب‌ها در نمایشگاه قرآن کریم می‌توان به وفور مشاهده کرد و از آن به عنوان یکی از نمادهای علاقه و دلبستگی دینی جامعه یاد کرد.

مرکز مشاوره اسلامی سماح وابسته به حوزه‌های علمیه در گوشه‌هایی از نمایشگاه بین‌المللی قرآن میزهای مشاوره قرار داده تا مردم بتوانند در حوزه‌های گوناگون از این خدمت بهره‌مند شوند.

حجت‌الاسلام علی اکبر شورورزی، مدیر مرکز مشاوره اسلامی سماح، درباره میزان مراجعه مردم به مشاوران این مرکز می‌گوید: امسال شاهد استقبال گسترده و قابل توجه مردم از نمایشگاه قرآن هستیم که تعداد زیادی از آنان برای دریافت مشاوره به کارشناسان ما مراجعه می‌کنند.

شورورزی توضیح می‌دهد که مشاوره‌های ارائه شده در این نمایشگاه قرآن بنیان هستند و در قالب 15 کرسی در موضوعات گوناگون اعم از مشاوره ازدواج، تربیت فرزند، مسائل نوجوانان، مشاوره تحصیلی، امور اعتقادی و دینی، احکام و ... ارائه می‌شوند.

مرکز مشاوره سماح 33 مرکز فعال در سراسر کشور دارد که از این میان 2 مرکز در استان تهران فعالیت دارند. به این ترتیب افرادی که برای دریافت مشاوره به میزهای مرکز در نمایشگاه قرآن مراجعه می‌کنند، در صورت نیاز به مراکز فعال در شهرها و استان‌ها محل زندگی خود راهنمایی می‌شوند تا موارد تکمیلی مشاوره در مراکز سماح انجام شود.

 

چرا قرآن از عهدین اقتباس نشده است؟

 

غرفه جامعه الزهرا (س) و بانوان طلبه

حوزه علمیه جامعه الزهرا (س) امسال در بخش حوزوی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن را هنرمندانه روایت کنیم» و با رویکرد مسئله محوری نسبت به مطالبه مقام معظم رهبری در زمینه بیان هنرمندانه دین و ارائه آموزه‌های قرآنی حضور دارد.

در این غرفه حدود 20 اثر برتر و منتخب به نمایش گذاشته شده که در هر یک از این آثار، آیات و آموزه‌های قرآن را با بیانی هنری برای اقشار گوناگون جامعه به خصوص جوانان روایت کرده‌اند تا قرآن از دریچه هنر به زندگی مخاطبان وارد شود.

آن طور که دکتر فاطمه حیدری، مدیرکل روابط عمومی جامعه الزهرا (س) توضیح می‌دهد، با رویکرد مسئله محوری به مطالبه رهبر معظم انقلاب برای ارائه هنرمندانه دین و قرآن کریم، مرکز آموزش‌های آزاد و مهارتی جامعه الزهرا (س) اقدام به شناسایی و تربیت طلبه‌های هنرمند کرده است.

در نتیجه این روند آموزشی 40 اثر تجسمی، 38 عنوان کتاب، 200 اثر برتر فراگیران و  46 اثر در بخش صنایع دستی تهیه شد که از مجموع آنها به دلیل محدودیت فضا در نمایشگاه قرآن، تنها 20 اثر برتر در معرض دید مردم قرار گرفت.

البته باید به این بخش، پایان‌نامه‌های برتر سطح سه و چهار و برخی آثار طلبه‌های بین‌المللی را نیز اضافه کرد که در کنار نشست‌های علمی و تخصصی، موجب رونق غرفه حوزه جامعه الزهرا (س) شده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • اهمیت تداوم ارائه خدمات مشاوره ازدواج در نوروز
  • محفل «امام حسنی ها» جلوه ای درخشان از عشق ملت به شعائر دینی است
  • فیلم| ستاره فوتبال آسیا امام جماعت شد!
  • حفاظت از محیط زیست؛ آموزه ای دینی وتوصیه بزرگان است
  • ستاره فوتبال آسیا امام جماعت شد! (+فیلم)
  • (ویدیو) انفجار هولناک مسجد موسی‌بن‌جعفر تبریز
  • انفجار مسجد موسی بن جعفر تبریز (فیلم)
  • انفجار هولناک مسجد موسی بن جعفر تبریز + فیلم
  • جشن بزرگ روزه اولی‌ها در روز ولادت کریم اهل‌بیت
  • حضور فعال حوزویان و استقبال مردم در نمایشگاه قرآن