Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی در نشست هم اندیشی با موسسات خصوصی ارائه دهنده خدمات عمومی درباره چگونگی اجرای قانون انتشار دسترسی آزاد به اطلاعات که با حضور جمعی از نمایندگان این موسسات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با تاکید بر این مطلب افزود: تمام دستگاه های حاکمیتی مشمول این قانون هستند و برخی کانون ها، انجمن ها و نظام هایی که به لحاظ قانونی بخش خصوصی محسوب می شوند ولی به دلیل ارائه خدمات عمومی، مشمول این قانون می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از دو سال گذشته سامانه این قانون نیز راه اندازی شده که در آن اطلاعاتی که مردم می خواهد ثبت می شود زیرا بسیاری از آمار و مقرراتی که جنبه اطلاعات دارد باید در دسترس مردم قرار بگیرد.

باید اطلاع رسانی پیشدستانه داشته باشیم

انتظامی با تاکید بر اینکه انتشار اطلاعات از سوی سازمان ها و نهادها باید پیشدستانه باشد، افزود: اکثر نظام ها و نهادهای حاکمیتی به این سامانه پیوسته اند ولی همچنان اختلال هایی در این زمینه وجود دارد زیرا این اقدام هنوز به صورت یک فرهنگ در کشور نهادینه نشده و ما همه را ترغیب می کنیم که اطلاع رسانی پیشدستانه داشته باشند قبل از اینکه مردم درخواست اطلاعات کنند.

دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ادامه گفت: با انتشار اطلاعات سعی می کنیم فضای بانشاطی ایجاد کنیم که به توسعه سرمایه اجتماعی منجر شود.

کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات فرادستگاهی است

انتظامی با اشاره به اینکه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات فرادستگاهی است و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ریاست آن را برعهده دارد، ادامه داد: در این کمیسیون نهادها و سازمان های مختلفی مانند وزارت اطلاعات، وزارت ارتباطات، سازمان برنامه ریزی و … عضو هستند.

وی افزود: همت ما باید این باشد که این قانون منحصر به فرد به صورت فرهنگ در میان مردم نهادینه شود زیرا حاکمیت خود را نسبت به مردم مسئول می داند. اگر چه در حوزه ارائه اطلاعات اختلال هایی وجود دارد و گاهی از این اطلاعات سوءاستفاده می شود ولی این به معنای قبض اطلاعاتی نباید باشد زیرا اجرای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات مبنای فرهنگی دارد و نیازمند فرهنگ سازی هم در سطح مسئولان و مردم و هم در سطح کارمندان ادارات و سازمان ها است.

در انتشار اطلاعات باید متوجه حریم خصوصی و استثنائات باشیم

دبیر کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات با اشاره به چگونگی تفکیک اطلاعات خصوصی و شخصی برای انتشار ادامه داد: برخی از اطلاعات که مربوط به حریم خصوصی افراد است نباید منتشر شود مانند کد ملی و اسرار تجاری که جزو استثنائات این قانون به شمار می آید ولی در جای دیگر این قانون نیز تاکید شده در جایی که مربوط به سلامت عمومی جامعه است چیزی با عنوان استثنائات معنایی ندارد. بنابراین در انتشار اطلاعات باید متوجه حریم خصوصی و استثنائات باشیم.

انتظامی با بیان اینکه روح قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات این است که مردم را محرم خود بدانیم افزود: در اجرای این قانون حق نداریم از مردم بپرسیم که اطلاعات مورد سوال خود را برای چه می خواهند زیرا بر اساس این قانون قرار است حقوق شهروندی رعایت شود.

قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات تنها قانون لازم الاجرا در حوزه شفاف سازی است

در بخشی از این نشست، باقر انصاری معاون حقوقی دبیرخانه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات نیز با اشاره به روند اجرایی این قانون، گفت: این قانون در حال حاضر تنها قانونی در کشور است که در حوزه شفاف سازی لازم الاجرا است و از سال ۹۵ وارد فاز اجرایی شده است.

وی افزود: بر اساس این قانون سه دسته از موسسات مشمول آن می شوند که شامل موسسات عمومی (در معنای عام)، موسسات خصوصی ارائه دهنده خدمات عمومی و موسسات خصوصی است.

انصاری ادامه داد: این قانون دارای ضمانت کیفری نیز هست؛ به این معنا که برای ارائه اطلاعات و عدم ارائه مهلت تعیین کرده و همکاری نکردن در ارائه اطلاعات دارای ضمانت کیفری است.

وی افزود: همچنین در این قانون کمیسیون رفع اختلافات هم پیش بینی شده است. شیوه نامه انتشار و دسترسی موسسات خصوصی ارائه خدمات عمومی نیز در آن وجود دارد و مورد تایید رئیس جمهور قرار گرفته و لازم الاجرا است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حسین انتظامی قانون دسترسی آزاد به اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۲۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان کار متهم به کلاهبرداری در بردسکن

سرهنگ محمود مختاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در پی مراجعه متصدی یک واحد صنفی به پلیس فتا و اعلام اینکه مرد جوانی با حضور در مغازه ام اقدام به خرید و ارائه یک رسید بانکی کرده که پس از گذشت چند ساعت متوجه عدم واریز وجه به حساب خود و جعلی بودن رسید شدم که بلافاصله مراتب در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.

فرمانده انتظامی شهرستان بردسکن افزود: مأموران پلیس فتا با انجام تحقیقات تخصصی و بررسی‌های فنی متوجه این موضوع شدند که متهم با مراجعه به واحدهای صنفی اقدام به خرید اقلام مورد نیاز و سپس با ارائه یک رسید بانکی جعلی که نشانگر مبلغ واریزی از طریق اینترنت به حساب فروشنده بوده، کالا را تحویل و محل را ترک کرده است.

وی ادامه داد: کارشناسان پلیس فتا با اقدامات فنی موفق به شناسایی متهم در کمترین زمان ممکن شدند و با هماهنگی مقام قضائی وی را دستگیر و به پلیس فتا انتقال دادند.

مختاری با بیان اینکه در این راستا تاکنون ۹ شاکی به این پلیس مراجعه کرده‌اند گفت: متهم پس از مشاهده مدارک و مستندات پلیس به بزه انتسابی اعتراف و اعلام داشته با توجه به دانش کافی، نسبت به نصب بدافزاری با عنوان اپلیکیشن رسید ساز جعلی بر روی گوشی تلفن همراه خود اقدام و با ارائه رسیدهای جعلی اقدام به کلاهبرداری‌های متعدد از واحدهای صنفی حتی در شهرستان‌های مجاور کرده است.

فرمانده انتظامی شهرستان بردسکن از شهروندان خواست برای جلوگیری از اینگونه کلاهبرداری‌ها باید سامانه پیامکی حساب‌های خود را فعال کنند تا با دریافت پیامک از طریق بانک مربوطه از انجام عملیات بانکی مورد نظر اطمینان حاصل کنند.

وی به هموطنان توصیه کرد: در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی موضوع را از طریق سایت پلیس فتا و یا با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ با همکاران ما در میان بگذارند.

کد خبر 6088135

دیگر خبرها

  • بستر‌های فسادزا در دستگاه‌های اجرایی استان اردبیل برچیده می‌شود
  • عدم پاسخگویی کتبی به ارباب رجوع تخلف اداری محسوب می شود
  • پایان کار متهم به کلاهبرداری در بردسکن
  • فرانسه خواستار تحریم روسیه به اتهام انتشار اخبار جعلی شد
  • نظراتم را در مورد طرح حجاب صریح با مقامات و حاکمیت می‌گویم/ بلای جان طرح‌های خوب نبود رویه‌های درست اجراست
  • اعضای باند جعل مدارک تحصیلی دستگیر شدند
  • جلوگیری از حفر چاه غیر مجاز در کهگیلویه
  • بارگذاری اطلاعات مربوط به مراکز انتفاعی در وبگاه شفافیت شهرداری
  • بارگذاری اطلاعات مربوط به مراکز انتفاعی در سایت شفافیت شهرداری
  • جلوگیری از حفر چاه غیر مجاز در کهگیلویه/ لزوم صیانت از منابع آب