Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مهر، امیدعلی پارسا در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در نظام سنتی مالیاتی، سازمان امور مالیاتی، اطلاعات دقیقی از وضع اقتصادی و اموال مردم ندارد و متکی به شواهد و خوداظهاری اشخاص است، اما در نظام مدرن؛ سازمان‌های مالیاتی به همه اطلاعات مودیان دسترسی دارند.

وی گفت: از ۱۲ سال پیش با طرح جامع مالیاتی در پی مدرن‌سازی نظام مالیاتی کشور بوده‌ایم تا به اظهارنامه‌های صادقانه برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 پارسا افزود: در این باره بستر لازم وجود نداشت و طرح جامع مالیاتی در دو گام پیگیری می‌شد که یکی از آن‌ها الکترونیکی کردن خدمات است.

وی گفت: اگرچه ابزار؛ الکترونیکی شده، اما روح و منطق حاکم بر محاسبات، سنتی است.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه زمینه‌های لازم برای ارائه اظهارنامه‌های پیش فرض ایجاد شده است افزود: ۹۵ دستگاه اجرایی از جمله نظام بانکی پای کار آمده‌اند و ریزداده‌های خود را به نظام مالیاتی ارائه می‌کنند.

پارسا گفت: زمینه برای تهیه اظهارنامه‌های پیش فرض آماده شده است و همه دستگاه‌ها ریزداده‌های خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه می‌کنند.

وی افزود: وظیفه سازمان امور مالیاتی، تأمین درآمدهای مالیاتی کشور بر اساس اصول عادلانه با کاهش فرار مالیاتی و فساد اداری و در اختیار خزانه قرار دادن آنهاست، اما اینکه سازمان برنامه و بودجه آن را چطور مدیریت می‌کند مربوط به همان سازمان است.

 پارسا گفت: مجموع مالیات‌های ماهانه‌ای که دریافت می‌شود کمتر از نصف حقوق و مزایای شاغلان و بازنشستگان و هزینه‌های حداقلی فعلی است.

وی افزود: سازمان برنامه و بودجه با دقت و حساسیت، بودجه دستگاه‌های مختلف را تأمین می‌کند و سازمان امور مالیاتی به جز حکمش که مانند دستگاه‌های دیگر از خزانه پرداخت می‌شود، پرداخت‌های دیگر را از ماده ۲۱۷ قانون مالیات‌های مستقیم تأمین می‌کند.

رئیس امور مالیاتی کشور گفت: ردیف اصلی سازمان امور مالیاتی سایر ندارد و فقط حقوق است، بنابراین ماده ۲۱۷ عملاً هزینه پرداخت مزایای کارکنان وزارت امور اقتصادی و دارایی می‌شود.

پارسا افزود: اختفای فعالیت، کتمان درآمد، ارائه فاکتور صوری و تشکیل شرکت صوری و کارت بازرگانی از راه‌های فرار مالیاتی است که تخلف محسوب می‌شود.

وی گفت: در سازمان امور مالیاتی، خطوط قرمز این سازمان وصول مالیات بر اساس اصول، حمایت از تولیدکننده و تولید واقعی، مقابله با فرار مالیاتی و فساد اداری است.

پارسا افزود: حدود ۳۰۰ هزار نفر در کشور وجود دارند که درآمدهای میلیاردی دارند و قابلیت دسترسی برای اخذ مالیات از آن‌ها وجود ندارد.

وی گفت: ۵۲ درصد این افراد هنوز مودی مالیاتی نیز نیستند.

رئیس امور مالیاتی کشور با بیان اینکه کتمان درآمد و فرار مالیاتی جرم است افزود: این ۳۰۰ هزار نفر با بررسی ریزداده‌های بانکی شناسایی شده‌اند.

پارسا گفت: دستگاه‌های مختلف ریزداده‌های خود را به سازمان امور مالیاتی ارسال می‌کنند، اما همه اطلاعات به گونه‌ای نیست که بتوان از آن اظهارنامه خارج کرد.

وی افزود: امیدواریم تا پایان سال نخستین خروجی را از این سامانه بگیریم و تا پایان دولت نیز مالیات هوشمند را محقق کنیم.

پارسا گفت: ساماندهی معافیت‌های مالیاتی در قالب پیش‌نویس لایحه‌ای از طرف سازمان امور مالیاتی تقدیم وزارت امور اقتصادی و دارایی شده است که در این وزارتخانه هفته‌ای دو نشست برای بررسی آن برگزار می‌شود.

وی افزود: در اصفهان فردی با سوء استفاده از نام هزار و ۲۰۰ نفر، فرار مالیاتی داشت که با بررسی‌ها، مجرم اصلی بازداشت و هزار و ۲۰۰ نفر از افرادی که برای آن‌ها مشکلاتی ایجاد شده بود رها شدند.

کد خبر 460050 برچسب‌ها مالیات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مالیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۲۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبات جلسه علنی سه شنبه مجلس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجلس به منظور تامین نظر شورای نگهبان، طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی را اصلاح کرد. 

امروز همچنین گزارش کمیسیون بهداشت مجلس درباره افزایش قیمت و کمبود دارو، شیرخشک و تجهیزات پزشکی در نشست علنی بررسی شد.

در این گزارش، استنکاف دستگاه‌های مسئول از اجرای قوانین بودجه سال‌های ۴۰۱ و ۴۰۲، دلیل نوسانات بازار دارو عنوان شده است. 

رئیس مجلس هم در جران بررسی این گزارش گفت: مسئولیت کمبود و گرانی دارو بر عهده وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بانک مرکزی است و قطعاً بانک مرکزی در تأمین ارز دارو تأخیر داشته است.

در نهایت، نمایندگان با ارسال این گزارش به قوه قضاییه مخالفت کردند و به دستگاه‌های متولی برای رفع مشکلات این حوزه فرصت مجددی دادند.

مجلس، گزارش تحقیق و تفحص از سازمان حفظ نباتات را نیز بررسی کرد و به قوه قضاییه ارجاع داد.

در ادامه، طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاح شد.

موضوعات مالیات بر عایدی سرمایه اشخاص غیرتجاری و همچنین مالیات بر درآمد، از جمله موارد اصلاحی این طرح بود.

در ادامه، تکالیف جدید سازمان امور مالیاتی در زمینه صدور صورتحساب‌های الکترونیکی هم به این طرح الحاق شد.

دارایی‌هایی که انتقال آنها مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود، موضوع دیگر مصوبه نمایندگان در قالب اصلاح این طرح بود.

آقای قالیباف در جریان بررسی این طرح نیز گفت: تنها نیم درصد مردم مشمول قانون مالیات بر سوداگری می‌شوند.

وی افزود: در گذشته به اشتباه گفته می‌شد مالیات بر سوداگری به دنبال اخذ مالیات از ۹۰ درصد مردم است، اما واقعیت این است که این قانون تنها سوداگران را دنبال می‌کند.

جلسه علنی بعدی مجلس در روز یکشنبه، ۹ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • ۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در زنجان هزینه شد
  • ۲ هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی به سلامت گلستان اختصاص یافت
  • کاهش ۱۷۰ هزار میلیاردی مالیات با دستکاری دولت و مجلس
  • مصوبات جلسه علنی سه شنبه مجلس
  • تکلیف مجلس به سازمان امور مالیاتی برای قبول هزینه‌های دارای صورتحساب الکترونیکی
  • تکالیف سازمان امور مالیاتی در باره صورتحساب الکترونیکی
  • سازوکار تعیین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی مشخص شد