Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛ نخست وزیر پاکستان پیشنهاد برگزاری اجلاسی بین ایران و عربستان در اسلام آباد را مطرح کرده است. ظاهرا پاکستانی‌ها به طور مستقل تصمیم گرفتند که به عنوان میانجی عمل کنند. در هر صورت دخالت عمران خان نتایج امیدوار کننده‌ای به دنبال داشته است.
ابتکار عمران خان برای میانجیگری بین ایران و عربستان نتیجه بخش بوده؛ اما یک مشکل وجود دارد: همه چیز به روابط تهران و واشنگتن وابسته است
عمران خان، نخست وزیر پاکستان در هفته‌های اخیر برای کاهش تنش بین ایران و عربستان به تهران و ریاض سفر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در تاریخ ۱۴ سپتامبر شاهد حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای علیه تاسیسات نفتی عربستان بودیم. این حادثه باعث تشدید تنش در خلیج فارس شده است. در حال حاضر اولویت اصلی پاکستان جلوگیری از بروز جنگ در خلیج فارس در نظر گرفته می‌شود. حمله موشکی به یک نفت کش ایرانی در تاریخ ۱۳ اکتبر نیز موجب افزایش نگرانی رهبران منطقه شد.
عمران خان درست دو روز بعد از این حادثه به تهران سفر کرد. این موضوع نشان دهنده وضعیت بحرانی منطقه است. نخست وزیر پاکستان بعد از دیدار با رهبر و رئیس جمهور ایران در کنفرانس خبری مشترک خود با حسن روحانی گفت: «بدون تردید بحران کنونی مسئله پیچیده‌ای است، اما امکان حل و فصل آن از طریق گفتگو وجود دارد. باید توجه داشته باشیم که جنگ بین ایران و عربستان فقط دامن منطقه را نخواهد گرفت. قیمت نفت افزایش پیدا خواهد کرد و همه کشور‌های دنیا با عواقب این فاجعه روبرو خواهند شد».
نخست وزیر پاکستان همچنین پیشنهاد برگزاری اجلاسی بین ایران و عربستان در اسلام آباد را مطرح کرده است. ظاهرا پاکستانی‌ها به طور مستقل تصمیم گرفتند که به عنوان میانجی عمل کنند. در هر صورت دخالت عمران خان نتایج امیدوار کننده‌ای به دنبال داشته است. عمران خان و حسن روحانی در بیانیه خود تاکید کردند که جنگ یمن باید خاتمه پیدا کند.
ائتلاف تحت هدایت عربستان در حال جنگ با شورشی‌های حوثی تحت حمایت ایران است. ماه گذشته مقامات سعودی ایران را مسئول اصلی حملات علیه مراکز نفتی خود معرفی کردند. اما تهران این اتهامات را رد کرده است. شبه نظامیان شیعه حوثی مسئولیت اجرای این عملیات را بر عهده گرفته بودند. اما سازمان‌های اطلاعاتی غربی معتقدند که حوثی‌ها توانایی انجام چنین عملیات پیچیده‌ای را نداشته اند.
مقامات ایرانی در ملاقات اخیر راه حل چهار مرحله‌ای پیشنهاد شده توسط جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در سال ۲۰۱۵ را تکرار کردند. این راه حل شامل چهار بخش است:۱-آتش بس.۲- ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم یمن.۳-گفتگو بین گروه‌های مخالف در یمن.۴- تشکیل یک دولت وحدت ملی
دولت ایران همچنین از پیشنهاد‌های مطرح شده برای گفت و گوی مستقیم با عربستان استقبال کرده است. روحانی همچنین تایید کرد که در ملاقات اخیر در مورد تحریم‌های اقتصادی آمریکا و احتمال بازگشت به توافق هسته‌ای تبادل نظر شده است.
چند روز بعد نخست وزیر پاکستان برای گفتگو با رهبران سعودی به ریاض سفر کرد. عربستان از تلاش‌های عمران خان برای کاهش تنش در منطقه تقدیر کرده است. مطابق با بیانیه منتشر شده توسط دولت عربستان، دو طرف در مورد آخرین تحولات منطقه و نگرانی‌های مشترک گفتگو کرده اند.
به نظر می‌رسد که ابتکار خان به نتایج مثبتی دست پیدا کرده است. اول، عربستان و ایران برای مذاکره مستقیم ابراز تمایل کرده اند. اشتیاق عربستان برای کاهش تنش در خلیج فارس نشانه مثبتی محسوب می‌شود، اگرچه حل و فصل اختلافات بین دو کشور دشوار خواهد بود.
دوم، حداقل در شرایط کنونی به نظر می‌رسد که احتمال بروز یک جنگ فاجعه آمیز در خلیج فارس کاهش یافته است. بنا براین، تلاش‌های پاکستان برای تشدید تنش در منطقه موفقیت آمیز بوده اند.
آقای شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان بعد از بازگشت از سفر‌های اخیر در مصاحبه با خبرگزاری‌ها گفت که ساز و کاری برای از سر گیری مذاکره بین دو طرف در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، ظاهرا آتش بس در یمن نیز در دستور کار قرار خواهد داشت.
پاکستان در گذشته حداقل چهار بار تلاش کرده بود که بین این دو رقیب منطقه‌ای میانجیگری کند. دولت پاکستان در سال ۲۰۱۵ از پیوستن به ائتلاف نظامی عربستان در یمن پرهیز کرده بود. به همین خاطر تحلیل گران معتقدند که این کشور گزینه مناسب تری برای تسهیل گفتگو بین تهران و ریاض خواهد بود. با وجود این، پاکستان برای دست یابی به صلح پایدار باید به فکر میانجیگری بین تهران و واشنگتن نیز باشد.
متاسفانه ایران و آمریکا در یک بن بست دیپلماتیک گرفتار شده اند. تا زمانی که تهران و واشنگتن راه حلی برای برنامه هسته‌ای ایران پیدا نکنند، تنش در منطقه ادامه پیدا خواهد کرد.
از زمان حملات ماه گذشته شاهد افزایش حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس بوده ایم، زیرا عربستان از لحاظ نظامی قابلیت کافی برای مقابله با حملات موشکی و پهپادی را ندارد. اخیرا پادشاه عربستان با استقرار سربازان آمریکایی برای جلوگیری از حملات علیه تاسیسات نفتی موافقت کرد.
عربستان برای تامین امنیت خود بیشتر به آمریکا وابسته شده است. تا زمانی روابط بین آمریکا و ایران بهبود پیدا نکند، شرایط لازم برای عادی سازی روابط بین ایران و عربستان فراهم نخواهد شد.
تلاش‌های آلمان و ژاپن در ماه‌های گذشته برای میانجیگری بین ایران و آمریکا به شکست منجر شده اند. ماه گذشته دونالد ترامپ از عمران خان درخواست کرده بود که با رهبران ایران صحبت کند.
خان در مدت بازدید از ایران در مورد احتمال مذاکرات مستقیم بین تهران و واشنگتن صحبت کرده بود. او در مصاحبه با شبکه سی ان ان گفته بود: «من در مورد پیشنهاد آمریکا با حسن روحانی صحبت کردم. آن‌ها هنوز پاسخ نهایی خود را اعلام نکرده اند». خان اشاره کرد که بن بست بین دو کشور پیچیده‌تر از آن است که در ظاهر مشاهده می‌کنیم.
بنا براین، مذاکرات بین ایران و عربستان بدون مشارکت آمریکا نتیجه بخش نخواهد بود. عمران خان با اقدامات اخیر خود توانست اعتماد تهران را جلب کند. شاید او بتواند رهبران ایران را برای مذاکره با واشنگتن قانع کند.
برچسب ها: عمران خان ، میانجیگری عمران خان ، ایران و عربستان

منبع: خرداد

کلیدواژه: عمران خان میانجیگری عمران خان ایران و عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۲۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمران‌زاده: لغو بازی استقلال ملاثانی - فجر پشت پرده دارد

مربی چادرملوی اردکان اعتقاد دارد، اتفاقات پشت پرده سبب لغو دیدار استقلال ملاثانی با فجر سپاسی شیراز شده است. - اخبار ورزشی -

حنیف عمران‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره توقف تیم فوتبال چادرملوی اردکان مقابل نفت و گاز گچساران اظهار داشت: در هفته‌های اخیر که به لیگ یک آمده‌ام، چیزهایی را می‌بینم که جای نگرانی و تأسف دارد. داور بازی با نفت و گاز که اتفاقاً لیگ برتری بود، پنالتی آشکار چادرملو را نگرفت. باشگاه تصاویر مربوط به این صحنه را منتشر کرد، اما مگر فایده‌ای دارد؟

همه دیدند دروازه‌بان حریف با لگد به سینه مهاجم چادرملو زد؛ جز داور!
وی با بیان اینکه نوع قضاوت داوران لیگ برتری در لیگ دسته اول متفاوت می‌شود، خاطرنشان کرد: در دقیقه 95 بازی و در اوج حملات چادرملو، دروازه‌بان حریف با لگد به سینه مهاجم ما کوبید. همه افراد حاضر در استادیوم متوجه این اتفاق شدند؛ به‌جز داور بازی. نمی‌خواهم در مورد داوران موضع‌گیری کنم و اتفاقاً با بسیاری از آنها رفیق هستم، اما اشتباه به این آشکاری جای تعجب دارد.

استقلال ملاثانی و فجر سپاسی پشت در ماندند؛ بازی لغو شد + عکس

لغو بازی استقلال ملاثانی - فجر سپاسی پشت پرده دارد
مربی چادرملوی اردکان با اشاره به لغو دیدار فجر سپاسی مقابل استقلال آبی‌پوش ملاثانی بیان کرد: یک باشگاه 25 هفته تلاش کرده و تیمش جزو مدعیان صعود است، اما بازی تیم رقیبش ناگهان لغو می‌شود! مگر چنین چیزی داریم؟ نمی‌خواهم کسی را متهم کنم، اما چیزهایی از روز گذشته (یکشنبه) شنیدم که مغزم سوت می‌کشد. اصلاً نظارتی روی لیگ یک وجود ندارد. اینکه یک باشگاه لیگ برتری نباید اجازه بدهد یک تیم دیگر در ورزشگاهش بازی کند، حتماً پشت پرده دارد.

تا مسائل پشت پرده را به چشمم ندیده بودم، باور نمی‌کردم
عمران‌زاده در ادامه انتقاداتش نسبت به وضعیت لیگ یک عنوان کرد: تیم‌های لیگ برتری برای اینکه حق‌شان ضایع نشود، مرتب مهدی تاج را صدا می‌زنند. از رئیس فدراسیون فوتبال می‌خواهم فکری به حال لیگ دسته اول کند. نه فقط امسال، بلکه سال‌های قبل هم مسائل زیادی را در مورد اتفاقات پشت پرده لیگ یک شنیده بودم که تا با چشمم ندیده بودم، باور نمی‌کردم. فدراسیون جستجو کند چه اتفاقی در پشت پرده افتاده که صدای سرمربی نفت مسجدسلیمان هم درآمده است.

اعضای تیم‌های فجر سپاسی و استقلال ملاثانی، پشت درهای بسته ورزشگاه غدیر

صعود به لیگ برتر حق ماست
وی با بیان اینکه نباید از کنار این مسئله به‌راحتی گذشت، تصریح کرد: لغو بازی مهمِ رقیب مستقیم ما برای صعود موضوع ساده‌ای نیست؛ چون پای حق یک استان در میان است. تعجب می‌کنم که مسئولان استان یزد سکوت کرده‌اند. حضور در لیگ برتر حق تیم چادرملو است و این موضوع را با بازی‌هایی که در این فصل ارائه کرده، نشان داده است. با این حال درست نیست حق یک تیم به این آسانی خورده شود؛ پنالتی‌اش اعلام نشود و بازی حریف مستقیمش به شکلی مشکوک لغو شود.

روایت مسئول برگزاری لیگ یک از لغو عجیب بازی سرنوشت‌ساز

تاج به لغو دیدار استقلال ملاثانی - فجر ورود کند
مربی چادرملو در ادامه اظهارات خود، رئیس فدراسیون فوتبال را خطاب قرارداد و به تسنیم گفت: آقای تاج! اگر به فوتبال پاک اعتقاد دارید که حتماً اینگونه است، لطفاً به ماجرای لغو بازی روز گذشته ورود کنید. لطفاً برای اثبات پاکی فوتبال هم که شده، در این مورد از مسئولان برگزاری بازی‌ها، هیئت فوتبال خوزستان یا هر فرد دیگری شده، توضیح بخواهید. شنیده‌ام اعضای تیم استقلال ملاثانی هم از لغو بازی ناراحت هستند. این رفتارها باید از فوتبال برچیده شود.

قرار است سپاهان را هم به ورزشگاه راه ندهند؟
عمران‌زاده با اشاره به تقابل روز هفتم اردیبهشت استقلال ملاثانی مقابل سپاهان در جام حذفی اظهار داشت: آیا قرار است در آن بازی هم دو تیم را به ورزشگاه راه ندهند؟ اگر این اتفاق بیفتد، شک نکنید ممانعت از برگزاری بازی روز گذشته حتماً داستانی دارد. چون نمی‌شود یک تیم پنج روز قبل مشکل داشته باشد و اجازه بازی به آن تیم ندهند، اما این مشکل پنج روز بعد حل شود.

مدیرعامل استقلال خوزستان: زمین نداریم؛ به تیمی زمین نمی‌دهیم

چگونه تا قبل از بازی با فجر به استقلال ملاثانی زمین می‌دادند؟
عمران‌زاده در خصوص اینکه مدیرعامل باشگاه استقلال خوزستان مدعی شده به تیمی زمین نمی‌دهند، بیان کرد: این هم از آن حرف‌هاست! البته من نباید در این زمینه حرف بزنم و مسئولان باشگاه استقلال ملاثانی صحبت کنند، اما چگونه تا چند روز قبل زمین را می‌دادند و در آستانه بازی با فجر سپاسی یادشان افتاده چنین کاری کنند؟ پشت این اتفاق داستان‌هایی وجود دارد که حتماً فدراسیون فوتبال باید به آن ورود کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • پالس مثبت برای حل مشکل یحیی گل‌محمدی
  • (عکس) کامنت جنجالی سیاوش یزدانی برای الهلال عربستان!
  • میانجیگری خود را مورد ارزیابی مجدد قرار می‌دهیم
  • نتایج نمایندگان ایران در روز نخست اسکواش قطر جونیور
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • نتایج روز نخست مسابقات اسکواش قطر جونیور
  • نتایج روز نخست ملی پوشان ایران در مسابقات اسکواش قطر جونیور
  • عمران‌زاده: لغو بازی استقلال ملاثانی - فجر پشت پرده دارد
  • میتروویچ آماده بازگشت به تمرینات الهلال عربستان