Web Analytics Made Easy - Statcounter

مطابق اعلام کارشناسان ازدواج در استان اردبیل روند کاهشی به خود گرفته است، موضوعی که در بررسی دقیق‌تر خبر از معضلات جدی فرهنگی و اجتماعی می‌دهد. ۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۷ استانها اردبیل نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، سال‌ها است که خبرهای پیرامون ازدواج و طلاق در اردبیل خوشایند نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نه‌تنها افزایش طلاق از سوی خانواده به عینه لمس می‌شود بلکه در کمال تأسف قبح آن شکسته و به یکی از موضوعات متداول در خانواده‌ها تبدیل شده است.

از سویی ازدواج‌های ثبت‌شده نیز رو به کاهش است. چنین وضعیتی از سوی مسئولان و کارشناسان نیز مورد تأیید بوده و آمارها نیز آن را گواهی می‌دهند.

اردبیل| تلاش می‌کنیم جذب 3درصد معلولان در دستگاه‌ها محقق شود/ تسهیل ازدواج معلولان در اولویت است‌حجت‌الاسلام شهاب مرادی: در ازدواج مسابقه تجمل‌گرایی گذاشته‌ایمنماینده ولی فقیه در استان همدان: ازدواج باید در فضایی عقلایی و به‌نفع زن باشد

اما نکته پنهان در آمارهای ارائه‌شده بی‌توجهی به جامعه آماری ازدواج و طلاق استان اردبیل است، موضوعی که نشان می‌دهد معضلاتی که می‌تواند در آینده مشکلات به‌واقع جدی را رقم بزند، در حال شکل‌گیری است.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل از چهره‌های مطلعی است که بارها در جلسات مختلف عاجزانه توجه جدی به آمارها و ممانعت از برداشت‌های غلط و آمارسازی‌های غلط را خواستار شده است.

فریبرز دهقان که اساس توسعه را آمار می‌داند و با روی گشاده پذیرای تمامی جویندگان آمارهای صحیح است، معتقد است در طرح آمار ازدواج و طلاق نیز گاهی اشتباه رفته و به برخی شاخص‌ها بی‌توجه بودیم.

کاهش 7درصدی ازدواج در اردبیل

وی در خصوص وقایع حیاتی چهارگانه سال 97 در استان اردبیل تصریح کرد: در سال 97،  22 هزار و 42 ولادت، 6877 فوت، 11 هزار و 758 ازدواج و 3344 طلاق ثبت شده است.

معاون آمار و اطلاعات استان اضافه کرد: در سال 96 نیز 23 هزار و 679 ولادت، 6368 فوت، 12 هزار و 730 ازدواج و 3108 طلاق به‌ثبت رسیده که مقایسه این اعداد نشان می‌دهد ازدواج 7.6 درصد کاهش و طلاق حدود 7.6 درصد افزایش یافته است.

به‌گفته دهقان یکی از سؤالات اساسی این است که؛ چرا چندین سال است ازدواج‌های ما حدود 7 درصد کاهش پیدا می‌کند؟ رقم 7 درصد در آمارها به هیچ عنوان پایین نیست و در کشورهای توسعه‌یافته کاهش و افزایش صدم‌درصدی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در پاسخ به این سؤال ابتدا باید جامعه آماری ازدواج و طلاق بررسی شود. جامعه آماری ازدواج، افراد در سن ازدواجند و جامعه آماری طلاق نیز افرادی‌اند که ازدواج کرده‌اند.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که جامعه آماری ازدواج رو به کاهش است؛ بی‌شک این فرایند یکی از دلایل جدی کاهش ازدواج در استان است و بی‌شک کاهش ازدواج نیز در تغییر آمار طلاق مؤثر است.

آماری به‌نام نسبت ازدواج و طلاق نداریم

به‌گفته معاون آمار و اطلاعات استان یکی از اشتباهات رایج در آماردهی محاسبه نسبت ازدواج و طلاق است که در هیچ کجای دنیا چنین آماری نداریم.

دهقان گفت: در استان اردبیل ما شاهد تغییر ساختار جمعیتی هستیم که بخشی به سیاست‌های غلط جمعیتی کشور بازمی‌گردد و بخشی نیز مرتبط با حجم مهاجرت از استان است.

وی با بیان اینکه در دهه‌های 60، 70 و 80 سیاست‌های برشی کاهش جمعیت و تعداد فرزندان اجرا شد، افزود: نتیجه آن ترغیب خانواده‌ها به ممانعت از فرزندآوری بود.

به‌اعتقاد معاون آمار و اطلاعات استان همچنین این سیاست غلط احساس می‌شود و به‌عنوان مثال جمعیت قابل توجهی از مراجعه خانواده‌ها برای ممانعت از فرزند‌آوری مشاهده می‌شود.

دهقان گفت: تجدید جمعیت منوط به این است که 2.1 درصد افزایش جمعیت داشته باشیم و در خود استان اردبیل این درصد 1.6 است.

تأثیر مهاجرت‌های گسترده در میزان ازدواج

وی با بیان اینکه معضل دیگر در تغییر ساختار سنی جمعیت، مهاجرت‌های گسترده است، افزود: در مقایسه سال‌های 75 تا 95، سالانه 10 هزار نفر از جمعیت روستایی اردبیل کاسته شده است.

معاون آمار و اطلاعات استان  اردبیل گفت: به‌عنوان مثال در روستایی که پسران به‌بهانه شغل مهاجرت کرده‌اند، دختران با تجرد قطعی مواجه شده‌اند.

وی با ذکر مثالی به شهرستان خلخال اشاره کرد و گفت: تجرد قطعی در استان اردبیل 3 درصد اما در شهرستان خلخال 6.5 درصد است.

به‌گفته دهقان از 10 هزار مهاجر روستایی از روستاهای اردبیل، حدود 5 هزار نفر در شهرهای استان و مابقی در خارج استان ساکن شده‌اند و این معضل به‌دلیل کاهش فرصت‌های شغلی در روستاها ادامه دارد.

انتهای پیام/ش

R41374/P/S6,49/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۳۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آمار طلاق در کردستان

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان از کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در سال گذشته در استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، بهادر اسدی پیش‌ از ظهر امروز در جمع خبرنگاران از کاهش 2 درصدی آمار طلاق در سال گذشته در کردستان خبر داد و اظهار داشت: بر اساس اعلام آمار سازمان ثبت احوال از 5310 مورد طلاق سال 1401 در استان به 5205 مورد در سال 1402 کاهش یافته است. 

وی افزود: افزایش طلاق در جامعه آسیب‌های دیگری از جمله فقر، بیکاری، اعتیاد و گسستگی خانواده و آسیب‌های ناشی از فرزندان طلاق را به همراه دارد.  

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان، گفت: خوشبختانه با افتتاح 17 مرکز مشاوره خانواده دادگستری استان در سال گذشته و توسعه کمی و کیفی این مراکز در کنار دادگاه‌های خانواده و برگزاری هدفمند کارگاه‌های آموزشی برای خانواده‌های در معرض طلاق، شاهد کاهش 2 درصدی طلاق در استان کردستان بوده‌ایم.  

وی تصریح کرد: برنامه‌ریزی در جهت کاهشی کردن روند طلاق در استان با هماهنگی و همکاری سازمان‌های متولی و با نظارت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان از سال‌های گذشته آغاز شده و تلاش برای کنترل هر چه بیشتر آمار طلاق ادامه دارد. 

اسدی همچنین از بازرسی و نظارت مستمر بر عملکرد کلیه مراکز مشاوره پیش از طلاق در حوزه‌های قضایی این استان خبر داد و عنوان کرد: با ارجاع متقاضیان دعاوی خانواده به مراکز مشاوره برای دریافت خدمات مشاوره و مددکاری و تلاش در جهت افزایش حداکثری صلح و سازش در بین زوجین، این مراکز در جلوگیری از فروپاشی خانواده و تحکیم بنیان آن می‌توانند مهمترین نقش را داشته باشند.    

وی از برگزاری دوره‌های آموزشی پیش از ازدواج برای زوجین در شُرف ازدواج با همکاری دستگاه‌های ذی‌ربط خبر داد و بیان کرد: ارائه آموزش‌های لازم در خصوص افزایش مهارت‌های ارتباطی تأثیر و نقش بسزایی در کاهش طلاق در سال گذشته داشته است.  

معاون دادگستری استان کردستان، بیان کرد: امیدواریم با ادامه این رویکرد و همراهی و مشارکت بیش از پیش نهادهای متولی بتوانیم شاهد ادامه این روند کاهشی طلاق در سال‌های آینده باشیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق
  • ۱۴ هزار زوج اردبیلی وام ازدواج دریافت کردند
  • پرداخت ۳۵۰۰۰میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل
  • کاهش آمار طلاق در کردستان
  • ۱۱ هزار متقاضی در اردبیل تسهیلات فرزندآوری دریافت کرده اند
  • پرداخت ۳۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل
  • آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟
  • ۱۵ کشور آسیایی که سریعترین روند کاهش جمعیت را دارند
  • کمبود تولیدات هنری در زمینه کاهش طلاق ملموس است
  • همراهی نفت و طلا در روند نزولی