Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان با طرح ادعاهای بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: همان طور که می دانید ایرانی‌ها مذاکره کنندگان باهوشی هستند و برادر فقیدم سعود الفیصل مثال باستان شناس آلمانی و صاحب سگ را برای آنها می‌زد.

به گزارش ایسنا به نقل از المرصد، ترکی الفیصل، رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی دی ولت در پاسخ به این سوال که برای حل بحران خلیج (فارس) چه کارهایی باید انجام شود گفت: زمانی که ایرانی ها کشتیرانی در تنگه هرمز را هدف قرار دادند جامعه بین المللی موضع نظاره گر را اتخاذ کرد همچنین حمله به پالایشگاه های نفتی بقیق و خریص در عربستان حمله به تمام دنیا بود بنابراین این مشکل نیازمند پاسخ مشترک و فراگیر و همچنین اجماع نظر جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: فکر کنید و خوب دقت کنید که ایرانی ها در سال 2009 میلادی چه چیزی به میز مذاکره آورده اند؛ سازمان ملل تحریم های بسیار سختی علیه ایران وضع کرد، این مساله است که بار دیگر به آن نیاز داریم و نباید تحریم های نظامی را امری بعید بدانیم.

وی در پاسخ به این سوال که امروز اجماع نظری در رابطه با مساله ایران وجود ندارد گفت: همانطور که می دانید ایرانی ها مذاکره کنندگان بسیار باهوشی هستند؛ برادر فقیدم شاهزاده سعود الفیصل که به مدت 40 سوال وزیر خارجه عربستان بود از مثال خوبی برای توصیف تاکتیک مذاکره ایرانی ها استفاده می کرد، وی می گوید که یک باستان شناس آلمانی ظرف زیبایی در مغازه ای در یکی از بازارهای ایران می بیند که یک سگ از آن آب می خورد، باستان شناس آلمانی می خواهد ظرف را بخرد اما صاحب مغازه قبول نمی کند و می گوید که آن را نمی فروشد، این ظرف آب سگ من است. باستان شناس کمی فکر می کند و مبلغ زیادی برای خریدن خود سگ از مغازه دار پیشنهاد می کند، مغازه دار قبول می کند و باستان شناس فکر می کند که تقریبا به هدف خود رسیده است و می گوید که الان تو دیگر سگ نداری آیا ظرف را می فروشی؟ اما صاحب مغازه می گوید: خیر، بدون ظرف، تو پول زیادی برای خریدن سگ به من ندادی، ظرف را به تو نمی‌دهم. بنابراین  ایرانی ها چیزی که در باطن دارند را علنی نمی‌کنند و هدف نهایی آنها هدف قرار دادن عربستان و دیگر کشورهای خلیج(فارس) است. آنها به طور علنی گفتند که خواهان اماکن مقدس در مکه و مدینه هستند، من نمی‌دانم که چرا بعضی‌ها این مساله را جدی نمی‌گیرند.

این مقام امنیتی سعودی در پاسخ به این سوال که با این وجود دونالد ترامپ بازهم خواهان مذاکره با ایران است گفت: اما او شروط خود را دارد ؛ شروطی که وزیر خارجه آمریکا سال گذشته آنها را اعلام کرد از جمله در رابطه با برنامه هسته ای، برنامه موشکی و عدم حمایت از شبه نظامیان در کشورهای دیگر. تنها اروپایی ها خواهان مذاکره با ایران به هر قیمتی هستند.

ترکی الفیصل در پاسخ به این سوال که آیا بعد از خروج ترامپ از برجام حل این مشکلات سخت تر نشد گفت: از همان ابتدا راهبرد ایران این بود که مذاکرات را محدود به مساله هسته ای بکنند؛ این دقیقا همان چیزی است که از زبان محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ شنیدم؛ او گفت که اکنون به مساله هسته ای تمرکز کنیم و مسائل دیگر را فراموش کنیم، بعدا می توانیم مسائل دیگر را حل کنیم و اوباما نیز قبول کرد.

وی مدعی شد: اکنون به خوبی توجه کنید که بعد  از اینکه توافق هسته ای به وجود آمد ایرانی ها چکار کردند؟ آیا در دفترهای خود نشستند و گفتند بسیار خوب الان می توانیم برای ملتمان راه و مدرسه بسازیم؟ خیر آنها از شبه نظامیان حمایت کردند و مردم اروپا را کشتند بنابراین توافق هسته ای آنها را از کارهایشان منع نکرد، خلاصه دونالد ترامپ در این مساله حق دارد.

وی که سفیر عربستان در آمریکا نیز بوده در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما اکنون حل مشکلات منطقه راحت تر شده است گفت: زمانی که دنیا یک صدا شود حل مشکلات راحت تر خواهد شد اما اکنون آمریکایی ها و اروپایی ها اختلاف نظر زیادی در رابطه با ایران دارند، حتی مکرون، رئیس جمهور فرانسه می خواست 15 میلیارد دلار به تهران بدهد تا یک مذاکرات جدید را آغاز کنند که خوشبختانه روحانی، رئیس جمهور ایران این مساله را نپذیرفت. چگونه یک شخص می تواند این مساله را بپذیرد که ما باید به ایران هرچیزی بدهیم تا هیچ تهدیدی برای دنیا ایجاد نکند؟ این همان مثال باستان شناس آلمانی است که پول زیادی برای خریدن سگ پرداخت کرد.

ترکی الفیصل در ادامه مدعی شد که کشاندن ایران به میز مذاکرات اهداف مقامات ایرانی و سیاست های آنان را تغییر نخواهد داد.

رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان در پاسخ به این سوال که آیا می توان در خاورمیانه چیزی مانند سازمان امنیت و همکاری اروپا ایجاد کرد که حتی دشمنان به قوانین و معیارهای آن پایبند باشند گفت: زمانی که شورای همکاری خلیج(فارس) آخرین نشست خود را در کویت برگزار کرد، رهبران کشورهای عضو پیامی به وزیر خارجه کویت دادند که به ایران بدهد که این پیام توافق مشابهی را پیشنهاد  می داد؛ در امور داخلی هم دیگر دخالت نکنیم، تجاوز نظامی علیه هم نداشته باشیم و در زمینه نفت و گاز با هم همکاری کنیم اما ایرانی ها هیچ پاسخی به آن ندادند ، آنها حتی از باب تعارف نگفتند این مساله را بررسی می کنیم.
این مقام پیشین سعودی در پاسخ به این سوال که به نظر شما چرا ایرانی ها اینگونه رفتار می کنند، مدعی شد: زیرا آن ها می خواهند انقلاب خود را صادر کنند، شما می توانید قانون اساسی ایران را بخوانید که طولانی هم نیست و متوجه شوید که هدف آن ها سلطه بر جهان است.

ترکی الفیصل در پاسخ به این سوال که به نظر شما این همان ظرف است و توافق هسته ای همان سگ؟ گفت: دقیقا.

این مقام پیشین سعودی در ادامه از خبرنگار پرسید آیا تا کنون به تهران سفر کردی؟ خبرنگار پاسخ داد: بله ، چندین بار. ترکی الفیصل گفت: بیشتر اوقات برای مطلع شدن از اهداف انقلاب به آن جا می رفتم، آخرین بار در سال 1987 میلادی بود که برای دیدار با شاه به ایران رفتم، اعتصاب ها شروع شده بود و هیچ نیرویی در تهران نبود در کاخ نیاوران با هم دیدار کردیم؛ این کاخ بسیار فوق العاده و مزین به تابلوهای فارسی سحرآمیز است اما هیچ جا، نوری نمی دیدی به جز در دفتر شاه که در طبقه دوم بود و از آن جا می تو انستی صدای مولد برق که در اتاق مجاور بود و برای اتاق شاه برق تولید می‌کرد را بشنوی. دوست دارم بار دیگر به ایران بروم؛ کشور فوق العاده ای است.

الفیصل با بیان این که دائما به دوستان ایرانی ام می گویم که ایران یک تمدن از دست رفته و تمدن گم شده است اما همه آن ها با نظر من مخالفند، ادعا کرد که همه امروز در رابطه با تمدن یونان، روم، غرب، اسلام و چین صحبت می کنند اما به جز خود ایرانی ها هیچ کس در رابطه با تمدن ایران صحبت نمی‌کند.

وی در پایان در ادعایی با زیر سوال بردن اعتقادات ایرانیان، گفت که اعتقاد ایران به ظهور امام غایب و سیطره بر تمام جهان سیاست‌های تهران را محدود کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ترکی الفیصل ایران و عربستان تنش در منطقه توافق هسته ای مذاكره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۴۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوژه‌های «محفل» که به سلبریتی قرآنی تبدیل شدند | ماجرای دعوت عربستان از قاری نوجوان چه بود؟

به گزارس جام جم آنلاین،‌ سید محمدحسین هاشمی گلپایگانی، تهیه‌کننده برنامه «محفل» در واکنش به تمجید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «شیوع تلاوت قرآن در بین اقشار مختلف مردم در سراسر کشور از همیشه درخشان‌تر و زیباتر جلوه کرد و رسانه ملی هم در ارائه پیشرفت بزرگ نقش ایفا کرد»، گفت: اگر کار معارفی مرتب انجام شود، اثرگذاری دارد. اینگونه نیست مردم ما با کار‌های معارفی زاویه داشته باشند. اصلاً به کار‌های معارفی اهمیت داده نمی‌شود. آن بودجه‌ای که تلویزیون به سایر حوزه‌ها اختصاص می‌دهد، به پای بودجه برنامه‌های معارفی نمی‌رسد. البته مسئله فقط بودجه نیست و به اولویت مدیران هم بر می‌گردد. 

هاشمی گلپایگانی در پاسخ به این سوال که رسانه‌های فارسی زبان این هجمه را راه انداختند، که مردم ایران ارتباطی با دین ندارند، توضیح داد: نمی‌توان این نظر را به کل مردم ایران تعمیم داد. فقط ۲۰ هزار نفر از مردم در تعطیلات عید بخاطر برنامه «محفل» به ورزشگاه آزادی رفتند. اگرچه این تعداد کل مردم ایران نیست، ولی تمام مردم ما دیندار هستند و به دین اسلام علاقه دارند. آنها به قرآن علاقه‌مندند. 

این تهیه‌کننده درباره نقش برنامه‌های امثال «محفل» در معرفی مستعدان قرآنی به جامعه گفت: الان سوژه‌های ما به کشور‌های مختلف دعوت شدند. خیلی خوشحال می‌شوم وقتی می‌بینم فلان شبکه سوژه قرآنی را به برنامه دعوت می‌کند. سلبریتی فقط بازیگران و مجریان تلویزیون نیستند. قاری قرآن، کارآفرین و استاد دانشگاه هم می‌تواند سلبریتی باشد. 

وی در پاسخ به این سوال که دعوت صالح مهدی‌زاده، قاری نوجوان ایرانی به عربستان سعودی برای شرکت در مسابقه «عطر الکلام» صحت دارد؟ گفت: الان اسم مسابقه را نمی‌دانم، فقط می‌دانم عربستان از او دعوت کرده است. کشور‌هایی مانند عراق، اندونزی، فیلیپین و پاکستان سوژه‌های ما را دعوت کرده است. مثلاً آقای هادی اسفیدانی که در فصل قبل برنامه حضور داشت تعریف می‌کرد در طول یکسال گذشته به ۲۰ کشور دنیا دعوت شده است. تقریباً تلاوت الاخلاء ایشان بین‌المللی شده است. او تعریف می‌کرد که هر جا می‌رفتم به می‌گفتند الاخلاء را بخوان. حتی اسمش را با این تلاوت ذخیره کرده بودند. 

هاشمی گلپایگانی در پاسخ به این سوال که در حالی که یک قاری ایرانی که در همان مسابقه عربستان شرکت کرده بود، تعریف می‌کرد که سعودی‌ها هنوز قاریان ایرانی را به رسمیت نمی‌شناسند، تصریح کرد: در حالی که ما بهترین قاریان دنیا را داریم. امروز دیگر حضور در مسابقات کفایت نمی‌کند! مسابقاتی که به شدت تخصصی است و توده مردم نمی‌توانند با آن ارتباط بگیرند. ما اگر می‌خواهیم جامعه قرآنی داشته باشیم، باید قرآن را در بستر رسانه و زندگی مردم بیاوریم. 

تهیه‌کننده برنامه «محفل» در پاسخ به این سوال که با وجود اینکه سری جدید «حسینیه معلی» در دام یکسری انتقادات افتاد، ولی «محفل» از انتقادات به دور بود، گفت: ما خیلی چیز‌ها را پیش‌بینی نمی‌کردیم، ولی خدا برکتش را داد. ما فکرش را نمی‌کردیم آقای مهدی‌زاده آنقدر خوب دیده شود. باور کردنی نیست یک فیلم ۱۰۰ میلیون بار دیده شود. به برنامه‌های طنز تلویزیون با پروداکشن عظیم نگاه کنید، حداکثر دو میلیون بازدید می‌گیرد. اینها برکتی است که خدا می‌دهد.

دیگر خبرها

  • حماس: نتانیاهو جدیتی برای آزادی اسرا ندارد / مذاکره‌کنندگان هیچ اختیاری ندارند
  • حماس: نتانیاهو جدیتی برای آزادی اسرا ندارد/مذاکره‌کنندگان هیچ اختیاری ندارند
  • پاسخ به مسائل دینی با هوش مصنوعی ممکن نیست
  • سوژه‌های «محفل» که به سلبریتی قرآنی تبدیل شدند | ماجرای دعوت عربستان از قاری نوجوان چه بود؟
  • گروه آموزش برتر، سایت نمونه سوالات کشور
  • ماجرای دعوت عربستان از قاری نوجوان ایرانی چه بود؟
  • دعوت ۲۰ کشور دنیا از نابغه قرآنی برنامه محفل
  • پاسخ مورایس به مهم‌ترین سوال سپاهان
  • ببینید | پاسخ رئیس سازمان بورس به یک سوال مهم درباره بازگشت سرمایه‌های مردم
  • مورایس: نه انتقادی می‌کنم و نه کسی را مقصر می‌دانم