Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-03-29@01:44:35 GMT

عوامل ایجاد پوکی استخوان در افراد

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۵۸۳۴

عوامل ایجاد پوکی استخوان در افراد

پوکی استخوان یکی از بیماری‌هایی است که با رعایت سبک زندگی سالم می‌توان عوارض ناشی از آن را کاهش داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی رفیعیان کارشناس فیزوتراپ و استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت شبکه خبری تهران نیوز، اظهار داشت: پوکی استخوان یکی از بیماری‌های اغلب خاموش و بدون علامت است، این عارضه می‌تواند مشکلاتی مانند شکستگی استخوان‌ها یا درد مفاصل و استخوان‌ها را در افراد ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کارشناس فیزوتراپ در باره پوکی استخوان بیان کرد؛ پوکی استخوان یک بیماری خاموش است. اولین علائم پوکی استخوان، شکستگی استخوان یا کاهش بیش از ۵ سانت از قد فرد است! عوامل خطرزای شناخته‌شده‌ی فراوانی از جمله ترشح بیش از حد هورمون استروئید، اختلال در خوردن غذا مانند آنارکسیا یا وزن کمتر از ۵۰ کیلوگرم، می‌توانند عامل پوکی استخوان باشد.

رفیعیان در باره علل این بیماری گفت: پیشینه‌ی خانوادگی، رنگ پوست روشن و عدم جذب مواد مغذی به ویژه کمبود لبنیات که سرشار از کلسیم هستند، بعلاوه‌ی مصرف سیگار و مشروبات الکلی نیز از جمله عواملی هستند که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.

وی تأکید کرد: ابتلا به برخی بیماری‌های زمینه‌ای مانند چاقی، دیابت، کم‌کاری تیروئید و کم‌خونی می‌تواند در کاهش قوام استخوان‌ها نقش داشته باشد، رژیم غذایی مناسب، مصرف لبنیات کم چرب، سبزی‌ها و میوه‌ها و به طور کلی مواد غذایی تازه، در معرض نور خورشید قرار گرفتن برای ساخت ویتامین D، ورزش‌های هوازی و فعالیت‌های فیزیکی روزانه از جمله عواملی هستند که به حفظ قوام استخوان‌ها و پیشگیری از بروز پوکی استخوان کمک می‌کنند.

بدون علامت بودن این عارضه 

کارشناس فیزوتراپ تصریح کرد: افراد بالای ۵۰ سال به ویژه زنان باید مراقب خطر ابتلا به پوکی استخوان باشند، زیرا این عارضه اغلب بدون علامت است، تا زمانی که به واسطه کاهش قوام استخوان فرد به شکستگی استخوان دچار و در این صورت عوارض بسیار زیادی برای شخص ایجاد می‌شود.

رفیعیان گفت: برای حفظ قوام استخوانی سبک زندگی مناسب، رژیم غذایی صحیح و ورزش‌های روزانه بسیار اهمیت دارند؛ تستی به نام تست چگالی‌سنجی استخوان وجود دارد که اگر میزان کاهش قوام استخوان در این تست بیش از ۲۰ درصد باشد فرد به درمان نیاز دارد؛ مصرف ویتامین D به شکل مکمل‌های دارویی، در معرض نور خورشید قرار گرفتن و انجام فعالیت‌های ورزشی منظم مانند پیاده روی روزانه به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه نقش مؤثری در حفظ قوام استخوانی دارند.

وی در پایان یادآور شد: افراد برای پیشگیری از بروز عوارض ناشی از پوکی استخوان باید با فیزیوتراپیست مشورت کنند و ورزش‌های مناسب را جهت حفظ قوام استخوان و تقویت عضلات و همچنین ورزش‌های ایزومتریک را در برنامه روزانه خود بگنجانند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۵۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در بخش ورزشی با مشارکت مردم انقلاب ایجاد می‌کند

جواد بازرگان  گفت: شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" از سوی رهبر فرزانه انقلاب در سال ۱۴۰۳ گویای آن است که ایشان هوشمندانه و دقیق به تمامی ارکان و مولفه های توسعه واقعی توجه دارند.

وی اضافه کرد: با تحقق این شعار و جلب حداکثری مشارکت مردمی، اقتصاد ایران به طور قطع به جهش بزرگی دست خواهد یافت.

این مسوول با بیان اینکه در تمام مکاتب توسعه محور جهان امروز یک ملت عنصر اصلی و محوری توسعه محسوب می‌شوند ادامه داد: توسعه واقعی زمانی اتفاق می افتد که توده های مردم خود را در این فرایند سهیم و مسوول بدانند.

مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان اظهار داشت: علاوه بر این هنگامی که انگیزه و اراده جمعی مردم شکل بگیرد، یک نیروی خروشان و اثرگذار شکل می گیرد که می تواند بر هر مانع و مشکلی غلبه کند.

وی با بیان اینکه همچنین حضور گسترده مردم باعث هم افزایی نیروها و تجمیع همه ظرفیت ها می شود اضافه کرد: جهش تولید در بخش ورزشی نیز با همراهی و مشارکت مردم اثر گذاری بالایی دارد.

بازرگان با بیان اینکه امروزه صنعت ورزش در دنیا علاوه بر توسعه ورزش بر اقتصاد جوامع نیز تاثیری مستقیم داشته و کشورها را در مسیر رشد قرار داده است افزود: جهش تولید در این بخش نیز جز با مشارکت تولید کننده ها از اقشار مردم محقق نخواهد شد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان ادامه داد: قهرمان پروری و نقش آن در توسعه اقتصادی با حضور و مشارکت مردمی در بخش ورزش های قهرمانی و پرورش استعدادها، یک ثروت ملی انسانی تولید شده و علاوه بر افزایش عزت و اعتماد به نفس ملی و پیشرفت ورزش کشور، زمینه های توسعه دیگر تولیدات و عرضه آن در بازار جهانی و توسعه توریسم ورزشی نیز فراهم خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: خود کفایی در تولیدات ورزشی با کیفیت و دارای شاخص های رقابت با تولیدات خارجی جلوی خروج ارز از کشور را گرفته و این محصولات را با قیمت تمام شده بسیار کمتر در اختیار ورزشکاران قرار می دهد.

این مسوول یادآور شد: این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و جذب مشارکت های مردمی در این بخش نیز در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری و تحقق فرمایش ایشان در شعار سال خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • تفاوت زمان شروع آلرژی بهاره در کشور/ شایع‌ترین علام آلرژی فصلی
  • گوشت این پرنده برای مصرف روزانه هیچ هورمون خطرناکی ندارد / شش برابر میگو هم فسفر دارد
  • قیمت ضایعات آهن امروز؛ آپدیت روزانه
  • مسمومیت پنج نفر با گاز مونوکسیدکربن در اردبیل
  • جهش تولید در بخش ورزشی با مشارکت مردم انقلاب ایجاد می‌کند
  • چه عواملی سبب شکست رژیم غذایی می‌شوند؟
  • چرا در رژیم غذایی شکست می‌خوریم؟
  • مشخصات بهترین قرص پوکی استخوان و تقویت مفصل
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی با این دانه خوراکی
  • بدن انسان روزانه به چه میزان پروتئین نیاز دارد؟