Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-19@19:31:16 GMT

علت دروغ گویی کودکان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۵۸۶۲

کمال پرهون روانشناس و مشاور خانواده درباره راهکار مقابله با دروغ گویی کودکان اظهار کرد: در حالی که دروغ گویی در کودکان امری عادی است، والدین و معلمان می‌توانند از حقیقت گفتن کودکان به روش‌های مختلف پشتیبانی کنند و  از مجازات‌های بیش از حد یا بیش از حد خودداری کنید.

اخبار اجتماعی-  این روانشناس با بیان اینکه دنیای کودکان بر اعتماد کامل استوار است، افزود: کوچکترین سوء استفاده از اعتماد آن‌ها و قول الکی به آن‌ها دادن باعث بی اعتمادی و یادگیری رفتاری‌های نامناسب از جمله دروغ گویی در آن‌ها خواهد شد از این رو باید در این زمینه والدین و معلم‌ها دقت لازم را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: آموزش هیجانات و احساسات می‌تواند بر درک کودک از مضرات و مشکلات دروغ گویی و مشکلاتی که این کار در آن و اطرافین به وجود می‌آورد آگاه شده و آن‌ها را در مسیر درست راستگویی و سودمندی آن هدایت کنید.

پرهون گفت: اطمینان حاصل کنید که آن چه که کودک بیان می‌کند متناسب با سن او واقعا یک دروغ است، چون در کودکان نوپا تخیل یک امر واقعی است و زندگی آن‌ها آمیزه‌ای از تخیل و واقیعت است.

این روانشناس با بیان اینکه اگر دروغ گفتن مداوم است و توانایی کودک را در عملکرد مؤثر در زندگی روزمره مختل می‌کند باید با یک متخصص سلامت روان مشورت کنید، اضافه کرد: همیشه از گفتن حقیقت الگو بگیرید و از دروغ‌های کوچک خودداری کنید و آموزش راستگویی و عواقب آن در قالب بازی و استفاده از قصه گویی و گفتن حقیقت به عنوان یک ارزش این رفتار‌ها را در کودکان نهادینه کنید.

او با اشاره به اینکه استفاده از بازی‌های و قصه‌هایی با عواقب مخرب دروغ گفتن برای شخصیت‌های داستان می‌تواند موثر باشد، افزود: بهانه دروغ گفتن را قبول نکنید، زیرا دروغ گویی قابل قبول نیست و کودکان باید عواقب مخرب دروغ گفتن را درک کنند و هر وقت ممکن باشد باید از دروغ گویی عذرخواهی کنند.

پرهون تصریح کرد: عواقب منطقی باید برای کودک دروغ گو ایجاد شود و بسیاری از کودکان برای رهایی از مجازات سرزنش دروغ می‌گویند همچنین از دشنام دادن خودداری کنید، رفتاری آرام داشته باشید، از بچه‌ها که حقیقت را گفتند تشکر کنید.

این روانشناس ادامه داد: والدین باید بین خود کودک و رفتاری که از او سر زده است تمایز قائل شوند و برای کودک توضیح دهند که به خاطر رفتار مشخصی باید عذرخواهی کند یا عواقب آن را جبران کند.

او با بیان اینکه یکی از روش‌های مداخله‌ای کارامد برای کاهش رفتار‌های نامناسب از جمله دروغ گویی در کودکان استفاده از تکنیک رفتاری محروم کردن است، اضافه کرد:کودک باید از دلیل محروم کردن و مدت زمان آن آگاه باشد به عنوان مثال، برای دروغ گویی یا صحبت بی ادبانه ۳ دقیقه محروم کردن کافی است و طول مدت محرومیت باید مختصر و کوتاه باشد، معمولا زمان ۵ دقیقه یا کمتر مناسب و کافی است.

پرهون خاطرنشان کرد: محروم کردم نباید به کودک این اجازه را دهد که از موقعیت‌ها فرار یا اجتناب کند، برای مثال کودکی که از فعالیت‌های مدرسه و انجام کار‌های کلاس متنفر است بیرون انداختن او از کلاس درس برای محروم کردن به او این اجازه را می‌دهد که از کار مدرسه اجتناب کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: دروغ زندگی روزمره سلامت روان کودکان والدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۵۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ اسلامی گفت: تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی از تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در ۱۲ باب کتابخانه مساجد استان زنجان خبر داد و افزود: این طرح در راستای افزایش مهارت‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان اجرا می‌شود.

به گفته اسلامی، باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان با هدف کمک به افزایش مهارت‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان، تقویت کتاب فروشی‌ها از مسیر نوسازی و بهسازی رابطه کودکان و نوجوانان با کتاب فروشی‌ها شهر و روستا، برقراری ارتباط بین اهالی قلم و کودکان و نوجوانان کتابخوان، کمک به گسترش، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، حمایت و توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها با ارائه آموزش‌های مهارتی و ایجاد رقابتی سازنده و تشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر تشکیل می‌شود.

مدیر ستاد کانون‌های مساجد استان زنجان ادامه داد: کارگاه‌های آموزشی با هدف آموزش شیوه‌های مربیگری و راه‌اندازی باشگاه‌ها برای افراد علاقمند و واجد صلاحیت در این طرح پیش بینی شده است.

وی گفت: مربیان باشگاه‌های کتابخوانی در این کارگاه‌ها علاوه‌بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیار‌های انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفتگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

اسلامی افزود: شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۳ است و فرایند ثبت باشگاه و رقابت در دوره ششم جام از نیمه اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ آغاز می‌شود.

دیگر خبرها

  • سازمان ملل: هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه زخمی می‌شود یا می‌میرد
  • شوآف ممنوع، خودتان باشید
  • شهادت نزدیک به ۱۴ هزار کودک به دست صهیونیست‌ها
  • یونیسف : از آغاز جنگ تاکنون حدود ۱۴۰۰۰ کودک در غزه جان باخته‌اند
  • آمار هولناک کودکان شهید در غزه اعلام شد
  • کشته شدن ۱۴۰۰۰ کودک در غزه از آغاز جنگ تا کنون!
  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل است
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان