Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@18:10:17 GMT

نقش فیس بوک در تحولات میانمار

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۶۰۰۲

نقش فیس بوک در تحولات میانمار

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، کارشناسان حقوق‌بشر سازمان ملل متحد که در حال تحقیق در خصوص نسل‌کشی احتمالی در میانمار هستند از نقش و دسیسه شبکه اجتماعی فیس بوک در انتشار مطالب و پیام‌های نفرت‌انگیز علیه مسلمانان روهینگیا پرده برداشتند.

مقامات فیس بوک تاکنون واکنشی به این گزارش نشان نداده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که این شرکت پیشتر اعلام کرده بود در تلاش است تا پیام‌ها و اظهارات نفرت از میانمار را که در این شبکه اجتماعی منتشر شده، حذف کند و حساب کاربری افرادی که به طور مداوم چنین مطالبی را به اشتراک می‌گذارند، مسدود کند.

بیش از ۶۵۰ هزار مسلمان روهینگیایی پس از حملات وحشیانه نیرو‌های افراطی میانمار در ماه اوت سال گذشته، از ایالت راخین میانمار به بنگلادش گریختند.

رئیس حقوق‌بشر سازمان ملل هفته گذشته اعلام کرد حوادث رخ داده در میانمار مشکوک به نسل‌کشی است. 

در همین حال، مرزوقی داروسمان، رئیس هیئت مستقل بین المللی حقیقت یاب میانمار به خبرنگاران گفت: «شبکه‌های اجتماعی نقش تعیین کننده‌ای در آنچه در میانمار رخ داد، ایفا کرده اند.»

او گفت: شبکه‌های اجتماعی در سطح بین المللی، به میزان قابل اعتنایی به اختلافات و درگیری‌ها دامن زده اند. مطالب و پیام‌هایی که نفرت را اشاعه می‌دهد قطعاً بخشی از فعالیت‌های شبکه‌های اجتماعی است. با توجه به وضعیت میانمار، رسانه اجتماعی فیس بوک در آن دخیل است.

یانگی لی، مأمور تحقیقات درباره میانمار نیز گفته است فیس بوک بخش عظیمی از زندگی عمومی، شهروندی و خصوصی در میانمار است و دولت از آن برای انتشار و ارائه اطلاعات به مردم استفاده کرده است.

وی گفت: ما می‌دانیم که بودایی‌های افراطی دارای حساب‌های کاربری مخصوصی در فیس بوک‌ هستند و در واقع خشونت و نفرت زیادی را علیه مسلمانان روهینگیایی یا سایر اقلیت‌های قومی تبلیغ می‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان ملل آسیا شبکه های اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۶۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خون مردم و کودکان غزه بر روی دستان مالک واتس‌اپ

واتس‌اپ که متعلق به شرکت آمریکایی «متا» است به ارتش رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن مردم فلسطین در غزه کمک کرده است.

به گزارش مشرق، برخی اطلاعات فاش شده نشان می‌دهد شرکت متا که مالک فیس‌بوک، واتس‌اپ و اینستاگرام است، از طریق گروه‌های خانوادگی واتس‌اپ اطلاعاتی در مورد تحرکات فلسطینی‌ها برای هدف قرار دادن آن‌ها و خانواده‌هایشان در اختیار ارتش اسرائیل قرار داده است.

گفته می‌شوند اسرائیل از سامانه‌ای مجهز به هوش مصنوعی به نام «لاوندر» برای شناسایی فلسطینیان در غزه و سپس هدف قرار دادن آن‌ها استفاده می‌کند؛ سامانه‌‎ای که ۳۷ هزار فلسطینی را زیرنظردارد.

آمریکا درحالی با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و پیام رسانان به ارتش اسرائیل برای کشتار مردم غزه کمک می‌کند که اخیرا فشار مضاعفی برای محدودسازی شبکه اجتماعی «تیک تاک» وارد کرده است.

اخیرا مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را به تصویب رساند که براساس آن اگر شرکت «بایت‌دنس» مالک چینی تیک‌تاک ظرف یک سال مالکیت آن را واگذار نکند این رسانه اجتماعی در آمریکا ممنوع خواهد شد.

شبکه اجتماعی «تیک‌تاک» اقدام مجلس نمایندگان آمریکا علیه این شبکه اجتماعی را برای آزادی بیان در آمریکا نگران کننده خواند.

این شبکه اجتماعی که کاربران آن موضوعات مربوط به فلسطین و کشتار و به شهادت رساندن مردم و کودکان غزه را به نمایش می‌گذارند ضمن تنویر و آگاه سازی افکارعمومی جهان باعث ایجاد چالش برای ایالات متحده و کشورهای اروپایی شده است.

تیک تاک در بیانیه‌ای این ممنوعیت را نقض آزادی بیان ۱۷۰ میلیون آمریکایی عنوان کرده است.

بسیاری از قانونگذاران آمریکایی با اشاره به خطرات این شبکه اجتماعی تاکید می‌کنند که چین می‌تواند این شرکت را مجبور کند داده‌های ۱۷۰میلیون کاربر آمریکایی خود را در اختیار پکن قرار دهد؛ اتهامی که تیک تاک آن را رد می‌کند اما خود آمریکایی‌ها از شبکه‌های اجتماعی و پیام رسانان علیه مردم دنیا از جمله فلسطینیان استفاده می‌کنند.

این موارد به خوبی نشان می‌دهد که شبکه‌های اجتماعی و پیامرسانان به ابزاری برای جاسوسی و نفوذ اطلاعاتی آمریکا و غرب تبدیل شده اند.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • راه اندازی سایت شبکه‌های تخصصی سمن‌های جوانان
  • رای مثبت سنای آمریکا به ممنوعیت تیک تاک
  • درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!
  • تاثیر تحولات جامعه بر میزان توسعه کشور
  • خون مردم و کودکان غزه بر روی دستان مالک واتس‌اپ
  • نفرت از صهیونیست‌ها به نقطه پایان این رژیم کودک‌کُش تبدیل خواهدشد
  • شعر طنز یک اقدام بدیع در دستگاه قضا است
  • دانشگاه برای ارتقای عقلانیت در حکمرانی استان مؤثر باشد
  • مسلمانان روهینگیا همچنان با پاکسازی قومی مواجه هستند
  • خبر‌های رسانه، ۴ اردیبهشت