Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@11:52:58 GMT

برداشت برنج دزفول، کمبود امکانات و انحصار دلالان

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۶۵۴۳

برداشت برنج دزفول، کمبود امکانات و انحصار دلالان

فصل برداشت برنج از راه رسیده و بوی خوش شلتوک در شالیزارهای دزفول به مشام می رسد؛ برنج با کیفیت دزفول این روزها درحالی برداشت می شود که دلالان حاصل ماه ها تلاش کشاورزان را با قیمتی پائین خریداری می کنند.
به گفته کشاورزان شالیکار دزفول قیمتی که برنج به فروش می رسد کفاف ماه ها تلاش و هزینه های کشاورز را نمی دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علی فلاحی یکی از شالیکاران دزفول در این باره می گوید: برداشت برنج در حالی در دزفول آغاز شده که دلال ها برای این محصول قیمت تعیین می کنند و در واقع سود کشت این محصول به جیب آنها می رود.

وی خواستار رسیدگی مسئولان به این مشکل شد و افزود: کشاورزان ماه ها زیر آفتاب گرم و سوزان تابستان برای به ثمر رسیدن مزارع برنج خود تلاش می کنند ولی هنگام برداشت کمترین سود نصیب آنها می شود. 

این شالیکار اظهار داشت: کشاورزان با مشکلات دیگری برای برداشت برنج نظیر کمبود امکانات و پایین بودن نرخ خرید در بازار دست و پنج نرم می کنند.

بی نتیجه ماندن تلاش شالیکاران دزفول با حضور دلال ها
دبیر نظام صنفی حمایت از کشاورزان دزفول درباره مشکلات شالیکاران این شهرستان گفت: متاسفانه همزمان با برداشت برنج در دزفول، دلالها قیمت را پایین نگه داشته اند و تلاش کشاورزان بی نتیجه مانده است.
بهمن دریکوندی افزود: تعاون روستایی باید با ورود به این موضوع، برنج را از کشاورزان خریداری کند تا نرخ خرید برنج از کشاورزان افزایش یابد و کفاف هزینه های آنها را بدهد.
وی اظهار داشت: با وجود اینکه نرخ هر کیلوگرم شلتوک حدود ۱۵۰ هزار ریال است ولی در عمل با قیمت بین ۵۰ تا ۶۰ هزار ریال از کشاورزان خریداری می شود.
دریکوندی افزود: شلتوک پس از خشک کردن و فرآوری، ۲۵ درصد افت دارد و پس از فرآوری ۵۰ درصد به قیمت آن افزوده می شود.

احمد زارعی مدیر جهاد کشاورزی دزفول نیز گفت: برنج در هفت هزار هکتار از زمین های کشاورزی دزفول کشت شده که به دلیل شرایط استانی نگرانی هایی در این خصوص وجود دارد.
وی افزود: به علت بهبود شرایط آبی استانی در پی وقوع سیلاب، شرایط برای توسعه و کشت برنج در استان خوزستان فراهم و منجر به اختصاص افزون بر ۲۲۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان به کشت برنج شد.

کمبود امکانات برای برداشت برنج در دزفول
مدیر جهاد کشاورزی دزفول با بیان اینکه حدود یک میلیون تن برنج از سطح زمین های خوزستان برداشت می شود، گفت: محصول شلتوک باید در مدت ۲۰ روز از زمین ها برداشت و نسبت به خشک کردن و فرآوری آن اقدام شود.
وی افزود: ممکن است امکانات و ظرفیت های موجود در استان جوابگوی برداشت این حجم از شلتوک نباشند که باید از امکانات دیگر استان ها برای برداشت این محصول استفاده شود.

زارعی اظهار داشت: بخشی از شلتوک تولید شده به کشور عراق صادر می شود که امیدواریم در این خصوص مشکلی پیش نیاید.
وی افزود: پیک کشت برنج در دزفول در سال های گذشته به علت هزینه بالای کارگری و مصرف بالای آب بین چهار هزار و ۵۰۰ تا پنج هزار هکتار بود که با وجود خشکه کاری و کشت مکانیزه امکان توسعه کشت برنج فراهم و امسال در سطح  هفت هزار هکتار کشت شده است.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول با بیان اینکه تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت برنج به صورت مکانیزه انجام می شود، گفت: برای عملیات شالی کوبی نیازمند همکاری و مساعدت ایستگاه های ذرت خشک کنی بوده و برای تامین سوخت کامیون های حمل و نقل نیز نیازمند مساعدت شرکت نفت هستیم.
وی با اشاره به وجود چهار واحد برنج خشک کنی در دزفول افزود: این واحدها ظرفیت خشک کردن حدود ۱۰ هزار تن محصول شلتوک را دارند و برای خشک کردن ۱۰ هزار تن دیگر با کمبود مواجه هستیم.

زارعی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت ذرت خشک کن ها و امکانات دیگر استان ها برای خشک کردن شلتوک تولیدی دزفول اظهار داشت: ایستگاه های ذرت خشک کنی دزفول برای خشک کردن چهار برابر تولید ذرت این شهرستان ظرفیت دارند.
وی افزود: با توجه به ایجاد مشکل در مرکز خرید به دلیل قطعی برق از شرکت توزیع برق انتظار می رود همکاری لازم را در این زمینه داشته باشد تا وقفه ای در خرید محصول در دزفول ایجاد نشود.

لزوم بسیج امکانات برای برداشت محصول برنج دزفول
سرپرست فرمانداری ویژه  دزفول نیز برداشت برنج را یکی از مسائل مهم این شهرستان دانست و گفت: باید با همکاری مجموعه ای مرتبط با موضوع اعم از خصوصی و دولتی درخصوص کمبود امکانات برنامه ریزی کرد.
محمد حیدری با تاکید بر لزوم بسیج امکانات برای برداشت محصول برنج شهرستان دزفول افزود: درصورت نیاز از تجهیزات و امکانات شهرهای شمالی کشور برای برداشت و فرآوری برنج استفاده می شود.
وی افزود: درخصوص تامین سوخت، آب و برق نیز ادارات مرتبط باید همکاری لازم را با جهاد کشاورزی، انجمن صنفی و شرکت های خدمات روستایی داشته باشند.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول گفت: مردم دزفول پارسال از شرکت نفت ناراضی بودند که ضمن در نظرگرفتن مشکلات و مسائل شرکت نفت، نباید زمینه اعمال فشار و نارضایتی مردم فراهم شود.

ارقام برنج کشت شده در دزفول شامل ارقام محلی عنبربو، چم پا و ارقام اصلاح شده دانیال و شفق می باشند.

سالانه افزون بر ۲.۵ میلیون تن محصول زراعی و باغی در شهرستان دزفول تولید می شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برداشت محصول کشاورزی دزفول مزارع برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۶۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام کشاورزان در سامانه پهنه بندی، شرط خرید گندم

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مجید نبی پور گفت: خرید گندم فقط از کشاورزی که نام آن در سامانه پهنه بندی ثبت شده است انجام می‌شود.

وی با تاکید بر نظارت دقیق خرید گندم برای جلوگیری از قاچاق، افزود: از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۴ کمیته متشکل از کارشناسان و مدیران استانی از مزارع ۸ شهرستان بازدید کرده اند.

عبدالرضا سیداحمدی، سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ نهاده‌های مختلف کشاورزی از جمله بذر، کود فسفاته و پتاسه بیشتر از سال زراعی پیش از آن توزیع شد.

وی با اشاره به برداشت محصولات استراتژیک در استان تصریح کرد: عملیات برداشت در اردیبهشت ماه شدت بیشتری خواهد گرفت.

سیداحمدی ادامه داد: تاکنون بیش از ۵۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است همچنین ۲۰ درصد کلزای کشت شده معادل ۱۲ هزار تن خریداری شده است.

وی می‌گوید: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی به صورت تضمینی خریداری می‌شود و مباشر آن تعاون روستایی است.

سیداحمدی با تاکید بر اینکه کشاورزان باید با معرفی نامه محصول کلزای خود را تحویل دهند، گفت: ۸۲ هکتار از مزارع چغندر قند نیز تاکنون برداشت شده است.

جمیل ضافی پورزرگانی، رئیس تعاون روستایی خوزستان گفت: از ابتدای برداشت گندم تاکنون ۱۲ شهرستان وارد عملیات برداشت شدند، در حالیکه این تعداد در سال گذشته ۴ شهرستان بوده است، همچنین در خرید کلزا نیز از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۱۰ شهرستان عملیات برداشت را انجام داده اند.

وی افزود: ۶۳ مرکز خرید از ابتدای فصل برداشت محصول گندم و ۳ مرکز، خرید کلزا را بر عهده دارند.

ضافی پور زرگانی ادامه داد: ۱۴ هزار و ۸۹۸ تن کلزا تاکنون از کشاورزان خریداری شده است که این میزان در سال گذشته ۸ هزار تن بوده است.

دیگر خبرها

  • بازار برنج در مازندران از رکود خارج شده است
  • تقویت احساس ارزش واقعی تولید برنج در زندگی کشاورزان مازندرانی
  • کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند
  • با ورود مستقیم کشاورزان به بورس برنج، دست سودجویان قطع می‌شود
  • شالیکاری در مازندران مکانیزه شود
  • ثبت نام کشاورزان در سامانه پهنه بندی، شرط خرید گندم
  • خرید ۵۱ تن گندم از کشاورزان خوزستان
  • آغاز برداشت گندم از مزارع عنبرآباد
  • برداشت بیش از ۵۰ هزار تن گندم از مزارع خوزستان
  • از ایلِجار چه می‌ دانید؟ یک همدلی برای نشاکاری