Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از کاهش قیمت بذر گندم در این استان خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدافشین صفوی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی امسال به منظور حمایت از تولید کنندگان گندم اقدام به اصلاح و  کاهش نرخ بذر گندم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: وزارت جهاد کشاوررزی قیمت هر کیلو گرم گندم دیم را ۱۸۵۵ ریال کاهش داده و با قیمت ۲۲۶۴۵ ریال به گندمکاران عرضه می شود.

این مسئول ادامه داد: در راستای حمایت از تولیدکنندگان گندم، همچنین قیمت گندم آبی  ۱۲۶۷ ریال کاهش یافته و به قیمت ۲۵۲۳۳ ریال  برای کشاورزان گندمکاراز طریق شرکت های تولید کننده بذرعرضه می شود.

صفوی تاکید کرد: کشاورزان می توانند بذر مورد نیاز خود را از شرکت های مجاز تهیه کنند.

وی گفت: کشاورزانی که پیش از این بذر گندم را با قیمت بالاتری تحویل گرفته اند، ما به تفاوت پرداختی از طریق شرکت های تولید کننده بذر به حساب بانکی آنها واریز می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یکی از راهکاری افزایش تولید در واحد سطح را استفاده از بذور اصلاح شده دانست و گفت: با تلاش کشاورزان، شرکت های تولید کننده بذر، سازمان جهادکشاورزی و مراکز تحقیقاتی استان کرمانشاه بیش از ۳۸ هزار تن انواع گندم آبی و دیم دراستان تولید شده و در دسترس کشاورزان قرار دارد.

این مسئول خاطرنشان کرد: کشاورزان برای دریافت بذور مورد نیاز خود به مراکز جهادکشاورزی دهستان ها مراجعه و حواله دریافت کرده و از طریق مراکز مجاز اقدام به تهیه بذر کنند.

وی تصریح کرد: به کشاورزان کرمانشاهی توصیه کرد قبل از اولین بارش موثر یا به اصطلاح محلی (پَلِه) اقدام به کشت گندم در مزارع دیم کنند.

صفوی افزود: کشاورزانی نیز که گندم آبی کشت می کنند، حتما نسبت به آبیاری مزارع خود در فصل پاییز اقدام کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۶۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید در واحد سطح با بذور اصلاح شده گندم

به گزارش خبرنگار مهر، ۳۱ فروردین ماه برای اولین بار به نام روز ملی گندم و نان نامگذاری شد، بر این اساس امروز یکشنبه با هدف توجه به اهمیت این روز مهم در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی و اساتید دانشگاه در حوزه کشاورزی و بهره برداران و تولید کنندگان؛ بخشی از فعالیت‌های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان برای افزایش مصرف بذرهای اصلاح شده‌ی گندم در معرض دید مسئولان قرار گرفت.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در حاشیه‌ی این مراسم ضمن گرامیداشت نامگذاری این روز ارزشمند به نام گندم، این محصول را مهمترین نهاده در سبد غذایی دانست که باید اهمیت ویژه‌ای برای آن قائل شد.

علیرضا مقری خشت اول کشاورزی مطلوب و سودمند را بذر دانست؛ چراکه استفاده از بذرهای اصلاح شده که سازگاری خود را با شرایط اقلیمی هر منطقه نشان دهند به طور قطع می‌تواند اثر بهتری در افزایش عملکرد داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در شرق ایران و استان خراسان جنوبی در شرایط تنش‌های آبی و محیطی قرار داریم، گفت: از نظر خشکی هوا، دما و نیز شوری و کیفیت نسبتاً پایین منابع آبی به ویژه برای گندم عملکرد زمین‌های کشاورزی استان نسبت به دیگر استان‌ها که از شرایط آبی بهتری برخوردار هستند پایین‌تر است.

مقری اضافه کرد: هرچند شرایط اقلیمی سختی داریم اما علم این امکان را به ما داده است تا با استفاده از بذرهای اصلاح شده در این شرایط بهره‌وری و تولید بیشتری داشته باشیم

کشاورزان ضمن رعایت اصول زراعی، مدیریت مزرعه و استفاده از این بذرها به طور قابل توجهی بهره‌وری را بالا می‌برند.

وی در مقایسه شرایط استان از سال ۱۳۷۹ تا کنون اعلام کرد: بذرهای اصلاح شده‌ای که در آن سال‌ها تولید می‌شد امروز کارایی خود را از دست داده بنابراین هر سال باید بذرهای جدید را مورد بررسی قرار داد. به عنوان مثال بذری که یک کشاورز سال ۱۳۷۹ استفاده می‌کرد را نمی‌تواند امسال استفاده کند.

وی بررسی‌های بسیار دقیق روی بذرهای اصلاح شده توسط محققان مرکز تحقیقات کشاورزی را در این زمینه بسیار ارزشمند توصیف کرد و افزود: محققان استان بذرهای اصلاح شده جدید را به مرحله تولید رسانده‌اند که نسبت به تغییر اقلیم از جمله تغییر زمان بارندگی‌ها، کاهش و افزایش دما مقاومند.

رئیس مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: اطمینان از سلامت بذر، افزایش قدرت جوانه زنی، افزایش عملکرد محصول تا ۴۰ درصد، مقاومت در برابر آفات و بیماری‌ها، مقاومت در برابر تنش‌های محیطی مانند دما و خشکی، یکنواختی و یک دست بودن مزرعه، موفقیت در تولید و افزایش سودآوری کشاورز را از جمله مزایای بذرهای اصلاح شده است، بنابراین به کشاورزان توصیه می‌کنیم با توجه به تولید بذرهای اصلاح شده مناسب و جدید برای گندم و جو در مزرعه از این بذرها استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه در مقایسه با میزان تحقیقاتی که انجام می‌شود ضریب نفوذ استفاده از بذرهای اصلاح شده رسمی در مزارع استان ۲۳ درصد است، گفت البته ۵۳ درصد کشاورزان از بذور اصلاح شده غیر رسمی نیز استفاده می‌کنند و امیدواریم ۲۴ درصد زارعانی که از بذور محلی استفاده می‌کنند نیز برای افزایش عملکرد و نتیجه بهتر محصول از بذور اصلاح شده استفاده کنند.

مقری در پاسخ به این سوال که آیا قیمت بذرهای اصلاح شده می‌تواند عاملی برای کاهش آمار استفاده از این بذرها باشد اعلام کرد: بخشی از دغدغه ما نیز همین است، چون تولید بذرهای اصلاح شده هزینه‌های زیادی را در برداشته بنابراین قیمت آن نسبت به بذرهای معمولی بیشتر بوده که برخی از کشاورزان همین قیمت بالا را دلیل عدم استفاده خود از این بذرها عنوان می‌کنند.

وی تاکید کرد: اما توجه به این نکته مهم است که کشاورزان اگر افزایش عملکرد مزرعه را با استفاده از این بذرهای با بذرهای معمولی مقایسه کنند به طور حتم می‌توانند، شرایط مطلوب بهره‌وری را مشاهده و به این باور برسند که استفاده از بذرهای اصلاح شده یک سرمایه گذاری بزرگ است.

مقری اضافه کرد: سال ۷۲ در استان متوسط عملکرد غلات هزار و ۸۰۰ کیلوگرم در هکتار بود، و هم اکنون به ۳ و نیم تن در هکتار رسیده است. بخش زیادی از این افزایش عملکرد حاصل دستاوردهای محققان ما در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و البته همراهی کشاورزان بوده است.

وی ابراز امیدواری کرد: اگر کاری کنیم که کشاورزان به این باور برسند که با استفاده از علم و تحقیقات روز کشاورزی را ادامه دهند به طور حتم به شرایط بهتری دست خواهیم یافت.

در پایان این مراسم از مزرعه آزمایش‌های به نژادی گندم و آزمایشگاه بخش ثبت و گواهی بذور نهال این مجموعه بازدید به عمل آمد.

کد خبر 6084126

دیگر خبرها

  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • گندم‌کاران استان اردبیل در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • گندم‌کاران در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران
  • آغاز کشت پنبه در استان گلستان / کشاورزان به توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی توجه کنند
  • پیش‌بینی تولید ۳۳۰ هزار تن گندم در شهرستان کرمانشاه
  • ۸ مرکز ویژه خرید تضمینی گندم در کهگیلویه و بویراحمد فعال است
  • افزایش تولید در واحد سطح با بذور اصلاح شده گندم