Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیده‌بان حقوق بشر امریکا را متهم کرده که با اعمال تحریم‌های سنگین به بهزیستی ایرانیان آسیب می‌زند. این سازمان از آمریکا خواسته که بی‌درنگ به چنین فشارهایی پایان دهد تا دارو و نیازهای اساسی به ایران صادر شوند.
    
به گزارش عصر ایران به نقل از دویچه وله، دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی ایالات متحده را متهم کرده است که با اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران، حق ایرانیان به دسترسی به سلامتی و بهداشت را به شدت محدود کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته این سازمان حقوق بشری واشنگتن باید هرچه سریع‌تر به بانک‌ها و شرکت‌های سراسر جهان اعلام کند که در صورت صدور دارو و سایر مواد اساسی به ایران با هیچ مشکل حقوقی یا مالی روبرو نخواهند شد.
در گزارشی ۴۷ صفحه‌ای که شعار "فشار حداکثری" ترامپ را به چالش گرفته، گفته می‌شود که محدودیت عملیات بانکی در کنار حملات لفظی مقام‌های آمریکایی توانایی ایران در وارد کردن دارو و تجهیزات پزشکی را به شدت پایین آورده و به حق مردم ایران در دسترسی به تندرستی صدمه زده است.
در گزارش تصریح شده، با این که مقام‌های آمریکایی مواد دارویی و نیازهای انسانی را از دایره تحریم‌های خود بیرون گذاشته‌اند، اما شرکت‌ها و بانک‌های آمریکایی و اروپایی همچنان از بیم فشارهای ایالات متحده از هرگونه معامله با ایران خودداری می‌کنند. طبق قوانین بین‌المللی، دولت آمریکا ملزم است مسئولیت خود را در آسیب زدن به وضعیت تندرستی و درمان در ایران قبول کند.
سارا ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید: «مقام‌های دولت ترامپ مدعی هستند که در کنار مردم ایران قرار دارند، اما پیامدهای سیاست‌های آنها به مردم ایران لطمه زده و آنها را از حق دسترسی به بهداشت و درمان محروم کرده است».
پیامدهای "تحریم‌های حداکثری"
دیده‌بان حقوق بشر در فاصله نوامبر ۲۰۱۸ تا اکتبر ۲۰۱۹ با ۲۱ نفر از کارشناسان امور پزشکی و دارویی در ایران گفت‌وگو کرده و با تکیه بر اطلاعات دست اول و همچنین آمار رسمی نهادهای ایرانی نتیجه‌گیری می‌کند که واردات داروهای اساسی به ایران به شدت محدود شده است.
هدف دونالد ترامپ آن است که با اعمال "حداکثر تحریم‌ها" بر ایران این کشور را به انزوای مالی و رکود اقتصادی بکشاند، اما به گفته دیده‌بان حقوق بشر تحریم‌های شدید، سلامتی میلیون‌ها ایرانی را به خطر انداخته است.
این نهاد حقوق بشری تأکید می‌کند که به علت تحریم‌ها، پزشکی ایران به ویژه در درمان بیمارانی که به بیماری‌های نادر مبتلا و به مداوای ویژه نیازمند هستند، ناتوان شده است.
دیده‌بان حقوق بشر تأیید می‌کند که امروزه در سطح بین‌المللی تعداد بسیار اندکی از شرکت‌های مالی و بنیادهای تجارتی هستند که حاضرند همچنان با ایران دادوستد داشته باشند. بیشتر شرکت‌ها توجه ندارند که آمریکا دارو و سایر اقلام و نیازهای اساسی را مستثنی کرده است.
این نهاد بین‌المللی در تماس با چندین بانک و مؤسسه مالی دریافته است که آنها برای پرهیز از هرگونه مخاطره، از هر نوع تراکنشی با داخل ایران خودداری می‌کنند؛ سپس به یک نمونه مشخص اشاره می‌کند: یک شرکت اروپایی که همواره به ایران نواری مخصوص برای بیماری‌های استخوانی صادر می‌کرد، از صدور این "ماده دارویی" به ایران منصرف شده است.
به گفته دیده‌‌‌بان حقوق بشر، نه تنها شهروندان ایرانی که مهاجران ساکن ایران نیز به علت تحریم‌های ایالات متحده زیر فشار قرار گرفته‌اند.
یان انگلند، دبیرکل شورای پناهندگان نروژ که از هزاران پناهنده افغان مقیم ایران حمایت می‌کند، در اوت گذشته گفت: «ما اکنون یک سال است که تلاش می‌کنیم برای فعالیت انسانی خود اعانه‌های مالی به ایران بفرستیم، اما همه جا با مانع روبرو شدیم. نه بانک‌های نروژی حاضرند کمک‌های نقدی ما را به ایران ارسال کنند و نه بانک‌های بین‌المللی».
دیده‌‌‌‌‌بان حقوق بشر از دولت ایالات متحده خواسته است که با ایجاد کانال‌های مالی قابل‌اعتماد، از صدور دارو و تجهیزات پزشکی به ایران اطمینان حاصل کند، تا مردم ایران بیش از این قربانی سیاست دولت‌ها نشوند و عذابی غیرضروری را تحمل نکنند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: حقوق بشر تحریم ایران دارو آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۶۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها

به گزارش قدس آنلاین، برونو رودریگس وزیر امور خارجه کوبا در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: وزیر امور خارجه ایالات متحده (آنتونی بلینکن) نه نگران حقوق بشر است و نه نگران حقوق بشر مردم کوبا که آن‌ها را با اقدامات خفه‌کننده و محاصره شدید نقض می‌کند؛ (او) نگران حقوق بشر مردم قتل عام شده‌ی فلسطین نیز نیست.

رودریگس افزود: (بلینکن) نگران حقوق تولیدکنندگان سلاح و اهداف سلطه و غارت آن‌ها است.

وزارت امور خارجه آمریکا در تازه ترین گزارش سالانه خود موسوم به «حقوق بشر کشورها» با تکرار اتهام‌های قبلی خود، از موارد ادعایی نقض حقوق بشر در کوبا، روسیه، بلاروس، نیکاراگوئه و ونزوئلا، برمه، سودان، چین، سوریه، افغانستان، اوگاندا و ایران انتقاد کرد.

یوهانا تابلادا معاون مدیر کل اداره ایالات متحده در وزارت خارجه کوبا نیز در مورد این گزارش گفت: بی‌صداقتی در گزارش یکجانبه دولت ایالات متحده زمانی که وضعیت حقوق بشر در کوبا را برای توجیه جنگ اقتصادی، سیاسی و ارتباطی خود مخدوش می کند، ظالمانه است.

وی در انتقاد از سیاست واشنگتن افزود: آن‌ها روزانه میلیون‌ها دلار برای جلوگیری از افشای حقیقت هزینه می‌کنند.

کوبا همواره درخواست خود مبنی بر پایان تحریم اقتصادی، تجاری و مالی که از سال ۱۹۶۲ از سوی آمریکا تحمیل شده است را تکرار کرده است؛ تحریم‌هایی که از نگاه هاوانا، نقض آشکار حقوق بشر مردم این جزیره توصیف می‌شود.

به گفته مقام‌های کوبایی، در گزارش ارائه شده به مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۳، خسارت‌های انباشته شده طی بیش از شش دهه اعمال سیاست تحریم واشنگتن به بیش از ۱۵۹ میلیارد دلار می‌رسد.

گزارش‌های سالانه حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا در حالی است که این کشور، کارنامه سیاه و تاریکی در عدم رعایت حقوق بشر گروه‌های رنگین پوست و بومی خود، نقش داشتن در کودتاها و تجاوز به حاکمیت و استقلال کشورها دارد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • انصراف آمریکا از تحریم گردان جنایتکار ارتش اسرائیل
  • هیاهو برای هیچ؛ آمریکا گردان اسرائیلی را تحریم نمی‌کند
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون
  • ۶۹/۲ درصد ایرانیان، تلویزیون می‌بینند | شبکه 3، آی فیلم و شبکه یک؛ به ترتیب پربازدیدترین شبکه‌های تلویزیونی
  • حقوق واقعی کارگران دیده شود
  • انتقاد کوبا از گزارش ۲۰۲۳ آمریکا درباره حقوق بشر کشورها
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • بورل: شورای اروپا درباره تشدید تحریم ایران رایزنی می‌کند