Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-24@15:18:15 GMT

FATF و چند نکته گفتنی با دولت

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۷۳۹۵

FATF و چند نکته گفتنی با دولت

بهتر است دولت و تیم همراه آقای واعظی بدانند از همین فردای تصویب و اجرای FATF نه تنها از فشار تحریمی غرب و در راس آن آمریکا کاسته نخواهد شد، بلکه شاهد تحریم های بیشتر علیه ایران خواهیم بود.

مشرق - در هفته جاری دو نوع اظهار نظر و رفتار را در خصوص FATF شاهد بودیم. وقتی خبرنگاری از وزیر خارجه کشورمان در رابطه با فشار غرب به ایران برای تصویب این کنوانسیون سوال کرد ایشان در پاسخ گفتند که ایران بر اساس ملاحظات خود این کنوانسیون را اجرا می کند و این نگاه متناسب با همان خواسته ای بود که نظام از ابتدا بر آن تاکید داشت و این بدان مفهوم بود که  ایران تمام آنچه را که در قالب این کنوانسیون آورده است را نمی تواند اجرا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید واکاوی دلایل خلاف گویی‌های جهانگیری مسئولیت پذیر باش آقای سوپرمن! +عکس اظهارات خلاف واقع جهانگیری برای تحمیل FATF فیلم/ ظریف: با اقدامات سیاسی FATF مخالفیم

هرچند در این زمینه سخن معاون اول رئیس جمهور  آزار دهنده بود و نسبت خلاف واقعی را به رهبری نظام نسبت داده بودند و گفتند که رهبر انقلاب این لوایح را تایید کرده اند که همین اظهار نظر غیر واقعی موجب واکنش ها گردید.

دیروز هم رئیس دفتر رئیس جمهور در مقام یک صاحب نظر در حوزه اف ای تی اف ظاهر شد و گفت: موضع دولت درباره FATFروشن است. نکته مورد توجه دولت نیاز ایران به این لوایح است. ما برای شفاف سازی و مقابله با پولشویی به این لوایح احتیاج داریم. برای جلوگیری از انتشار شایعه حمایت ایران از برخی گروه ها احتیاج دارد و موجب تسهیل روابط بانکی می‌شود.

وی گفت: متاسفانه برخی این لوایح را سیاسی و جناحی کردند و مخالفت می‌کنند؛ مخالفان در هرجا که هستند باید مسئولیت مخالفت خود را با FATF بپذیرند.درباره این لوایح در شورای عالی هماهنگی اقتصادی بحث شده و نتیجه این مباحث به رهبری اعلام شده است. دولت و مجلس کار خود را انجام داده‌اند ولی آن نهادی که مانع تراشی کرده باید صریح به مردم هزینه اقدام خود را اعلام کند.

در رابطه با سخنان آقای واعظی و یا بهتر است گفته شود التیماتوم رئیس دفتر رئیس جمهور ، چند نکته حائز اهمیت است:

1-اینکه این لوایح در شورای عالی هماهنگی اقتصادی بحث شده و ماحصل آن به اینجا انجامیده که باید زیر بار این لوایح رفته و به گروه اقدام مالی اعلام کنیم که از این پس می پذیریم تابع چنین کنوانسیون ظالمانه و خلاف امنیت ملی و منافع ملی باشیم و به دیگر نهادهای مسوول کشور همچون شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام فشار آورده شود ، کاملا برخلاف مشی احترام به ساختارهای نظام است و بوی نوعی دیکتاتوری از آن استشمام می شود.و این از دولتی که مدعی قانونگرایی است دور از انتظار است.

2-تهدید نهاد های قانونی نظام به اینکه نهادهای مخالف تصویب FATF ، باید هزینه های مانع تراشی خود را صریح به مردم اعلام کند، آنهم از زبان کسانی که تاکنون هزینه اقدامات نسنجیده  و یا خوشبینانه خود را به ملت نپرداخته ، عجیب به نظر می رسد.

مگر دولت محترم تدبیر هزینه 5 سال سرگردانی این کشور را در قضیه برجام که به اعتراف خودتان حاصلی جز هیچ نداشته است ، پرداخت کرده اید؟ مگر شما هزینه خروج آمریکا از برجام را که امضای جان کری را تضمین کننده آن می دانستید ، پرداخت کرده اید؟ 

مگر شما 18 میلیارد دلار ارز این کشور و 30تن طلایی که پشتوانه طلای یک کشور محسوب می شود را با یک بی تدبیری و تصمیم غلط توزیع کردید و هر آدم بی ربطی با سرمایه این کشور بازی کرد ر پرداخت کردید یا اینکه هنوز با توجه به روشن شدن زوایای آن اصرار بر مسیر غلطی که پیمودید، دارید؟  

3- وقتی آقای واعظی به صراحت در همین چند سطر مصاحبه می گوید برای جلوگیری از انتشار شایعه حمایت ایران از برخی گروه ها ما به تصویب و اجرای این کنوانسیون احتیاج داریم معلوم می شود این موضوع بر دولت نیز آشکار شده است که الحاق به این کنوانسیون برای "نهضت های آزادیبخش و مبارزات گروه های مقاومت و ایران" مشکلات متعدد ایجاد خواهد نمود و برای رفع آن، نمی توان با برداشت خود این کنوانسیون را اجرا  کرد چراکه هر گونه اعلامیه تفسیری، فاقد آثار حقوقی لازم بوده و صرفا تفسیر و نظر ایران را مطرح می سازد، در صورتیکه کشورهای غربی، کاملا با تفسیری که ما ارائه خواهیم داشت مخالف بوده و هستند.

چرا که هدف و منظور اصلی این کنوانسیون و کشورهای غربی ایجاد کننده، تروریستی شناخته شدن گروه های مقاومت و مقابله با آنهاست.  باید این را بدانیم که اعلامیه تفسیری مذکور ، یک موضع گیری سیاسی، برای مصرف داخلی است و از نظر حقوقی نیز نمی تواند "حق شرط" یا "حق تحفظ" نسبت به تعریف تروریسم و ماده 2 کنوانسیون، تلقی شود.

4-جناب واعظی باید بدانند که عضویت در کنوانسیون های بین المللی از جمله کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم، تکمیل کننده پازل آمریکا و افتادن در دام او و کشورهای غربی است. با توجه به وضعیت نقض عهدی های متعدد آمریکا در برجام و در آخر خروج آمریکا از برجام، چرا باید مجددا از سوراخ دیگری گزیده شویم.

با عضویت در اینگونه کنوانسیون ها و نسخه های استعماری نه تنها مشکلی از کشور حل نمی شود بلکه برعکس به مشکلات افزوده شده و با دست خودمان، ابزاربین المللی دیگری نیز بدست دشمن داده می شود تا علیه ایران اقدام نماید.

39- الحاق به "کنوانسیون بین¬ المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (ICSFT)" و فراتر و کلان تر از آن ، FATF ،  تبعاتِ خسارت بارِ متعددِ سیاسی، امنیتی، بین المللی، مالی، تحریمی و نیز حقوقی برای کشور ایجاد می نماید.ضمن اینکه چنین پیوستنی ،  نقش مهمی در ایجاد زیرساخت‌های حقوقی در کشور، بر ضدِ محور مقاومتایجاد خواهد کرد و این همان چیزی است که آمریکا و غرب در سالهای اخیر بویزه پس از شکست های مکرری که در منطقه از عراق گرفته تا سوریه و یمن دیده اند، انتظار آن را می کشند.

بهتر است دولت و تیم همراه آقای واعظی بدانند از همین فردای تصویب و اجرای FATF نه تنها از فشار تحریمی غرب و در راس آن آمریکا کاسته نخواهد شد، بلکه شاهد تحریم های بیشتر علیه ایران  خواهیم بود و در داخل نیز موجب انشقاق و خود تحریمی می شویم.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اربعین تحولات عراق تحولات یمن شورای نگهبان تروریسم امریکا مجلس کنوانسیون ها شورای عالی سوریه مجمع تشخیص مصلحت نظام آمریکا برجام ایران یمن عراق جان کری واعظی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۷۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران نام اتوبان پاکستان می‌شود

به گزارش خبرآنلاین در پی سفر «سید ابراهیم رئیسی» رییس‌جمهور ایران به پاکستان، دولت فدرال این کشور اعلام کرد که تصمیم گرفته یکی از بزرگ‌راه‌های آن را به نام همسایه خود، «ایران» نامگذاری کند.

شبکه ای‌آروای نیوز در این باره گزارش داد: خیابان یازدهم اسلام‌آباد «خیابان ایران» نام گرفته است. این تصمیم طی جلسه کابینه دولت فدرال اتخاذ شد. پروژه احداث اتوبان یازدهم اسلام‌آباد به تازگی آغاز شده است.

به نقل از ایسنا رئیسی که در راس یک هیات دیپلماتیک بلندپایه به پاکستان سفر کرده بود، مورد استقبال «ریاض حسین پیرزاده» و « موداسیر تیپو» سفیر پاکستان در ایران قرار گرفت.

طبق اعلام وزارت امور خارجه پاکستان، رئیسی قرار است با نخست‌وزیر، رییس جمهور، رییس سنا و رییس مجلس ملی این کشور دیدار کند.

مقامات دو کشور درباره تقویت روابط دوجانبه، تجارت و همکاری در حوزه انرژی، کشاورزی و دیگر بخش‌ها گفت‌وگو کردند.

طبق اعلام وزارت امور خارجه پاکستان، طرفین همچنین قرار است درباره همکاری در زمینه مسائل جهانی و منطقه‌ای وهمکاری دوجانبه برای مقابله با تهدید مشترک تروریسم نیز رایزنی کنند.

پاکستان و ایران تصمیم گرفته‌اند یک منطقه اقتصادی ویژه مشترک با هدف تقویت اقتصاد دو کشور نیز ایجاد کنند.

منابع مطلب به ای‌آروای نیوز گفتند که کابینه دولت فدرال به امضای یکت تفاهم‌نامه همکاری با ایران در طی سفر رییس جمهور ایران به اسلام‌آباد چراغ سبز نشان داده است و طرفین پیش‌نویس آن را نیز نهایی کرده‌اند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898209

دیگر خبرها

  • نکته حائز اهمیت در حمله کوادکوپترهایی که به سخره گرفته شدند
  • دولت سیزدهم پس از ۶ سال کنوانسیون دریای خزر را احیا کرد
  • مقاومت اسطوره‌ای ۲۰۰ روزه و چند نکته درباره سخنان ابوعبیده
  • خط لوله گاز ، مهم‌ترین طرح ایران و پاکستان در حوزه انرژی
  • گزارش روزانه بورس ۴ اردیبهشت/ رشد بورس موقتی بود؟
  • ۱۲ نکته مهم درباره عملیات وعده صادق/ تکنولوژی هیچ‌گاه نمی‌تواند ژئوپلیتیک را رام سازد!
  • پشت پرده خشم احمدی نژاد از معاون تازه فوت شده اش /‌۱۸ نکته جالب درباره پرویز داوودی
  • « ایران » نام اتوبان پاکستان می‌شود
  • پرویز داوودی؛ ‌۱۸ نکته درباره معاون اولی که از رییس خود برید
  • ایران نام اتوبان پاکستان می‌شود