Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، شبان میرشکرایی در مورد میراث ناملموس خلیج فارس گفت: در معرفی و ترویج فرهنگ و میراث خلیج فارس کم توجهی شده بنا داریم با برپایی چنین نشست های مهم با معرفی و کالبد شکافی داشته های ناملموس قدم های موثر برای پویایی و توسعه میراث های بجای مانده بخصوص در اقوام و سنتهای موجود در خلیج فارس برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: ما جشن های بسیار بزرگی در خلیج فارس داریم میراثی که همواره دارای پیوست فرهنگی هستند.

وی توجه به میراث بجای مانده در آیین و نواهای سنتی و صیادی و نواهای موسیقیای محلی و آیین و سنت های اقوام سواحل خلیج فارس را مهم عنوان کرد و تلاش برای صیانت از فرهنگ و میراث بجای مانده از رسومات دریانوردی و صید مروارید که متاسفانه بعضا در حال فراموشی است را خاطر نشان شد.

وی بر پژوهش و تدوین تاریخ نامه شفاهی میراث بجای مانده تاکید کرد و افزود: اگر به این میراث فرهنگی و ناملموس توجه ویژه نشود از بین خواهند رفت، برماست قدر داشته های بی نظیر میراث ناملموس کشورمان را بدانیم و بتوانیم در جهت توسعه بوم گردی و گردشگری فرهنگی و تاریخی بهره لازم را ببریم.

میرشکرایی با معرفی کلمه میراث ناپدیدار به جای میراث ناملموس گفت باید به مفاهیم میراث فرهنگی یا همان میراث ناملموس (ناپدیدار) توجه ویژه شود از جمله مصداق ها ، اقدامات پاسدارانه ، برنامه ریزی ترویجی ، تاریخچه و بررسی روند توجه به میراث ناملموس .

وی وجود ذاتی میراث فرهنگی را حاصل تعامل اقوام در زندگی بشری دانست و گفت متاسفانه امروز از زندگی سنتی دور شده ایم که نیاز به بررسی و بازنگری و فرهنگ سازی و معرفی روزافزون آیین و سنت های اقوام و گویش ها داریم.

وی خاطرنشان کرد: در اکثر موارد میراث بجای مانده داشته های ناملموس ما میتواند آورده مادی داشته باشد و باید موزه ها و مکانهای مختلف تاریخی و بومی همواره بروز باشند در واقع نحوه معرفی و ترویج باید زنده و پویا باشد.

به گفته میرشکرایی، در برخی حوزه ها همچون ترویج و تولید صنایع دستی و سنتی موفق بوده ایم ولی در برخی موارد از جمله حفظ و حراست از قنات ناموفق عمل شده چه بسا اگر به حفظ و بقای قنات اهمیت داده می شد امروز با بحران آب در کشور مواجه نبودیم.

میرشکرایی افزود پویایی در معرفی میراث و موزه ها و داشته های فرهنگی و تاریخی بسیار مهم است وی اشاره ای به طرح نوروزگاه داشت و گفت پرونده نوروز پرونده مهم و بزرگی است برای آشتی دادن اقوام و ملتها و فرهنگ ها ، وی موضوع اصلی طرح نوروزگاه را معرفی داشته ها و میراث فرهنگی و سنت و آداب و رسوم توسط خود مردمان هر منطقه عنوان کرد که اجرای این طرح در نوع خود موفق بود

وی در ادامه به تاریخچه تاسیس سازمان یونسکو و همچنین نماینده گی ایران در این سازمان مهم به سال 1972 پرداخت و گفت: وقوع جنگ های جهانی باعث تاسیس چنین نهاد مهم جهانی شد ، بعد از جنگ جهانی دوم بر اثر تخریب و نابودی وسیعی داشته های و میراث تاریخی شهرها و کشورهای مختلف در اروپا بجهت حفظ و حراست از میراث فرهنگی و تاریخی طبیعی و فرهنگی کشورها این نهاد مهم پایه گذاری شد ، و ایران بعنوان عضو اصلی سازمان یونسکو آثار متعدد و بی شماری را طی 49 سال گذشته به ثبت رسانده است.

وی گفت: ایران، نقطه انتشار فرهنگ و تمدن بشری است و جزیره کیش می تواند دروازه معرفی و توسعه میراث فرهنگی آن باشد، کیش با حضور اقوام مختلف ایرانی و وجود میراث ناپدیدار تاریخی و فرهنگی و سنتی و حضور بومیان اصیل از پتانسیل بسیار بالای برای توسعه گردشگری در تمام زمینه ها دارد و می تواند دروازه گردشگری سنتی و فرهنگی ایران باشد ، وجود شهر حریره و موزه خانه بومیان و صید و صیادی و قنات تاریخی جزیره میراث گرانبهایی است که باید به این داشته ها اهمیت داده و استفاده بهینه شود.

کد خبر 4754572

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان خلیج فارس اربعین 98 اربعین حسینی مرز مهران ایلام بوشهر زائران اربعین قزوین گرگان شهرکرد سانحه تصادف شیراز استانداری سمنان خطبه های نماز جمعه موکب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۷۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان

سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در حکمی امیر کرم‌زاده را به‌عنوان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان منصوب کرد. 

در حکم ضرغامی خطاب به کرم‌زاده آمده است:

بنا به پیشنهاد معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها و نظر به‌مراتب تعهد و تجارب ارزنده جنابعالی، به‌موجب این حکم به‌عنوان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان، منصوب می‌شوید.

انتظار دارد با تکیه بر ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی، اجتماعی، سیاسی و دینی استان اصفهان، در اجرای راهبرد‌های کلان وزارتخانه مبتنی بر تغییر، تحول، توسعه و فناوری و تحقق اهداف و مأموریت‌های ذیل اهتمام جدی داشته باشید.

حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی، تاریخی و احیا و حفظ بنا‌های تاریخی، پایگاه‌ها و موزه‌ها، فرهنگ‌سازی عمومی در جامعه در حوزه میراث‌فرهنگی از طریق معرفی، ترویج و اشاعه ظرفیت‌های تمدنی، تاریخی، فرهنگی، مذهبی و آئینی، به‌کارگیری روش‌های نوین و خلاقانه مدیریتی در راستای مرجعیت یافتن آن مرکز در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، تحول و دگرگونی شایسته در گردشگری و جذب توریست با ایجاد ظرفیت‌های جدید، مشارکت واقعی و مؤثر بخش خصوصی، تقویت بوم‌گردی‌ها، تور‌های گردشگری، افزایش کمیت خدمات‌دهی هتل‌ها و رستوران‌های سنتی و بین‌راهی، نظارت مستمر و کارآمد بر حوزه گردشگری، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های نو و مبتکرانه در راستای رونق کسب و کار، حمایت از تولید و صنایع‌دستی، ایجاد و احداث بازارچه‌ها و فروشگاه‌ها و آموزش و پرورش هنرمندان بااستعداد، تعامل و ارتباط مؤثر، کارآمد و مستمر با مسؤولان و سازمان‌های دولتی و انقلابی و سازمان‌های مردم‌نهاد، تشکل‌ها، صنوف و انجمن‌های مردمی و غیردولتی، گسترش، همبستگی و انسجام درون‌سازمانی میان همکاران و مدیران در راستای افزایش انگیزه برای خدمت صادقانه به مردم و ارتقای بهره‌وری، طراحی نظام کارآمد، درآمدزایی صرفه‌جو و چابک بر اساس سیاست‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی و حفظ و مراقبت از بیت‌المال، پاکدستی و فسادستیزی، تسهیل دسترسی مردم به مسؤولان و پاسخ‌گویی به افکار عمومی و شفافیت در همه کار‌ها را مورد تأکید قرار می‌دهم.

از سوابق کرم‌زاده، مدیرکلی میراث‌فرهنگی استان سمنان، مدیرکل توسعه و ترویج صنایع‌دستی کشور، سرپرست مجموعه فرهنگی و تاریخی سعد آباد تهران، معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری صندوق حفظ و احیا بنا‌های تاریخی کشور، معاون شرکت توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی کشور، معاون دفتر تسهیلات و تامین منابع وزارت میراث‌فرهنگی، معاون دفتر مطالعات و آموزش گردشگری کشور، مشاور اقتصادی معاونت صنایع‌دستی کشور، معاون سرمایه‌گذاری میراث‌فرهنگی استان زنجان، دو سال پیاپی کسب عنوان مدیر نمونه و رتبه اول جشنواره شهید رجایی استان سمنان در حوزه دستگاه‌های فرهنگی، علمی و آموزشی و کسب رتبه اول اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان سمنان در ارزیابی‌های سازمان استخدامی کشوری در بین ادارات کل میراث‌فرهنگی استان‌ها را می‌توان نام برد.

کرم‌زاده دانش آموخته مدیریت بازرگانی و مدیریت صنعتی در مقطع دکتری است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • حاجی بادام؛ میراث شیرین یزدی‌ها
  • قدیمی‌ترین نقشه بازترسیم شده بافت تاریخی شیراز رونمایی شد
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • اجرای پرفورمنس خلیج فارس در بندر خمیر
  • ثبت ۴۱ میراث ناملموس از استان البرز در فهرست آثار ملی
  • ورزش پهلوانی در مازندران عمومی شود
  • ظرفیت های ویژه کرمانشاه در بحث گردشگری بافت تاریخی و خوراک
  • ثبت وقف ۶ میلیاردی در بندرلنگه با نیت ترویج فرهنگ قرآن و نماز
  • آتش‌سوزی در ۶۷ میراث جهانی ایران
  • آمار آتش‌سوزی میراث جهانی ایران در ۳۰ سال گذشته