Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@15:19:48 GMT

زندانی کردن بدهکار غیرمتمکن شرعی نیست

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۹۷۶۹

زندانی کردن بدهکار غیرمتمکن شرعی نیست

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اطلاع رسانی این مرجع تقلید، وی در دیدار حجت الاسلام والمسلمین مظفری رئیس دادگستری استان قم، افزود: قاضی وظیفه دارد قبل از اینکه حکم به زندان کند، تمکن فرد را بررسی کند، اگر فرد تمکن داشت و عمداً از پرداخت بدهی سرپیچی کرد، برای واداشتن او به پرداخت، حالا می تواند برای او حکم زندان صادر کند نه اینکه از اول فرد را در زندان بیندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله شبیری زنجانی با اشاره به برخی از اخباری که درباره برخورد قضات با مردم به ایشان رسیده گفت: گاهی شنیده می شود که برخی از قضات برای خود، شأن و جایگاه خاصی را قائل شده و با مردم از سر استعلاء برخورد می کنند، اگر چنین مواردی وجود دارد باید به آن رسیدگی شود. شرایط باید به گونه ای باشد که مراجعه کننده از حضور در محضر قاضی احساس آرامش کند.

وی  شجاعت و اخلاص را از ویژگی های لازم برای تصدی قضاوت دانست و بیان داشت: قاضی اگر مخلص باشد و در کار خود به خداوند و حضرات معصومین متوسل شود، خدا برای او نه یک راه، بلکه سُبُل متعدد قرار می دهد و قطعا در دنیا و آخرت ماجور است.

وی تصریح کرد: اگر قاضی مخلص باشد به طعن و تبلیغات خلافی که علیه او می شود اعتنا نمی کند و فقط برای او رضای خدا و اجرای دستورات دین مهم است و در چنین شرایطی قاضی در جامعه هم محبوب خواهد بود.

آیت الله شبیری زنجانی  در ادامه گفت: از مرحوم شیخ عبدالحسین فقیهی شنیدم می گفت مرحوم شیخ عبدالله مازندرانی که از مراجع تقلید زمان مشروطه بود قضاوت های مهم عراق را انجام می داد و با این وجود در بین مردم شیخ مقدسی بود و قضاوت های ایشان در نگاه مردم به ایشان و محبوبیتشان تأثیری نمی گذاشت و نمی پذیرفتند که از او قضاوت ناحقی صادر شده باشد چون انسان پاکی بود.

این مرجع تقلید با تأکید بر لزوم برگزاری جلسات «اخلاق مؤثر» برای قضات افزود: تاریخ شیعه پر است از علمایی که به خاطر شجاعت و اخلاص و عدالتشان برای ما آبرو بوده اند، یکی از علمای درجه اول قم شیخ جواد قمی بوده که قضاوت می کرده است.

وی ادامه داد: متولی باشی حرم حضرت معصومه(س) که در قم سلطنت می کرد با رعیتش اختلاف  پیدا می کند و  برای قضاوت نزد شیخ جواد قمی می آیند، متولی باشی کنار شیخ می نشیند، بعد از صحبت، شیخ جواد متوجه می شود برای رفع اختلاف آمده اند و به متولی باشی می گوید رعیت باید کنار دست شما بنشیند نه اینکه او پایین مجلس باشد و شما بالای مجلس، یعنی متولی را در کنار رعیت می نشاند و متولی وقتی می بیند این رفتار نمی ارزد ، حاضر نمی شود کنار او بنشیند و از شکایت منصرف می شود، علمای سلف ما خدا را در نظر می گرفتند و قضاوت می کردند و همین موضوع سبب محبوبیت آنان در جامعه شده بود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم آیت الله العظمی شبیری زنجانی قوه قضاییه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۹۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه قضا؛ نماد اعتمادمردم به نظام اسلامی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی در نشست فصلی روسا و دادستان های حوزه های قضایی استان افزود: کار قضاوت ایثار گذشت و فداکاری است و تمامی تلاش گران در عرصه قضاوت با خدا معامله می کنند .

وی با اشاره به شعار سال حفظ کرامت انسانی و رعایت عدالت را مطالبه اصلی مردم از دستگاه قضا عنوان کرد و گفت : رفع موانع تولید زمینه ساز تحقق شعار سال است و کار دستگاه قضا در این زمینه بسیار حیاتی و مهم است و.

عتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی نیز در این جلسه برنامه محور بودن را اولویت اصلی دستگاه قضا برشمرد و گفت: خدمت رسانی، نقش آفرینی موثر در کاهش ورودپرونده به دستگاه قضای مدیران قضایی در استان سیر صعودی خواهد گرفت .

دیگر خبرها

  • ۸ موقعیتی که نیازی نیست درباره آنها به دیگران توضیح دهید
  • دستگاه قضا؛ نماد اعتمادمردم به نظام اسلامی
  • پرسپولیس-آلومینیوم با یک داور تکراری
  • پرفروش‌ترین دارو چیست؟
  • سود ۳ میلیون دلاری پرسپولیس از خصوصی‌سازی
  • اولین اثر بانکی شدن پرسپولیس: تهاتر پاداش AFC
  • متفورمین پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • متفورمین پرفروش ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • پرداخت بدهی دو زندانی توسط دانش‌آموزان مدرسه بیان رفیع
  • داوران بازی‌های لیگ برتر بر چه اساس انتخاب می‌شوند؟