Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@02:20:32 GMT

قوانین بازدارنده تخلف‌های پژوهشی کشور محدود است

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۶۰۰۹۹

قوانین بازدارنده تخلف‌های پژوهشی کشور محدود است

محسن شریفی عصر چهارشنبه در نشست تخصصی زیست فناوری کویر در دانشگاه سمنان افزود: در چند سال اخیر در وزارت‌ علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان اقدام‌هایی در خصوص توسعه، ترویج و جلوگیری از بروز تخلف‌های فرهنگ پژوهش صورت گرفت.

وی با اشاره به اینکه این اقدام‌ها در راستای همکاری با سایر نهادها از جمله مجلس شورای اسلامی است، تصریح کرد: اقدام‌ها به دو بخش وزارتخانه‌ها و مجلس شورای اسلامی تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل امور پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: تاکنون، تعداد اسناد بالادستی در سطح قانونی محدود است.

وی به پیگیری‌های وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای سلامت کار در پایان‌نامه‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: برای تحقق این مساله، کمیته اخلاق و پژوهش شکل گرفت و آیین نامه اجرایی آن نیز نوشته شد و اقدام‌هایی صورت گرفته است.

شریفی به وظایفی که برای کمیته‌های اخلاق در نظر گرفته شده اشاره و خاطرنشان کرد: ابتدا کارگاه‌های لازم برای افزایش سطح آگاهی دانشجویان و اعضای هیات علمی برگزار می‌شود تا آن‌ها از حق و حقوق مطلع شوند.

به گفته وی، کارگروهی نیز در سطح وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت مشخص شده است.

مدیر کل امور پژوهشی وزارت علوم یادآور شد: پژوهشگران باید آگاهی خود را نسبت به سلامت کار، اخلاق پژوهش، حقوق پژوهشگران و حقوق همکاران افزایش دهند.

وی تاکید کرد: پژوهش‌ها طی فرآیند معینی بررسی و اگر تخلفی صورت گرفته باشد به هیأت‌های انتظامی اعضای هیات علمی و کمیته انضباطی دانشجویان ارجاع داده می شود تا مورد بررسی قرار گیرد.

وی با اشاره به شرایط اقلیمی استان سمنان، گفت: شرایط اقلیمی این منطقه زمینه‌ساز پژوهش‌های علمی حوزه کویر برای دانشجویان و اعضای هیات علمی است.

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: شرکت‌های دانش بنیانی که در کشور وجود دارد جوابگوی کشور نیست و باید این شرکت‌ها افزایش پیدا کند.

شریفی، مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور شرکت در نشست تخصصی زیست فناوری کویر و فرصت‌ها که با هدف آشنایی با روش‌های مختلف تجاری سازی فرآورده‌های زیستی به مدت یک روز در دانشگاه سمنان برگزار شد، به این استان سفر کرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری سمنان طرح پژوهشی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۰۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید وزیر علوم بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، هشتمین کمیته اجرایی سکوهای فناوری و نوآوری و سومین کمیته اجرایی پنجره واحد نظام ملی علوم، تحقیقات و فناوری در تاریخ ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار و گزارش آخرین وضعیت سکوهای فناوری و نوآوری ارائه شد.

در این جلسه، محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن قدردانی از فعالیت‌های صورت گرفته در مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) و با اشاره به نحوه مطلوب اجرای ماموریت‌های محوله به موسسه ISC، نسبت به تقویت نیروی انسانی و زیر ساخت این موسسه تاکید کرد.

وی با اشاره به توسعه سکوهای فناوری و نوآوری کشور در موسسه ISC بر حمایت و پشتیبانی وزارت عتف از تکمیل و توسعه سخت افزاری، نرم افزاری و امنیت شبکه تاکید نمود.

وزیر علوم در ادامه بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها و نیازها و همچنین نقش آن در کاربردی کردن پارساهای دانشجویی (پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری) تاکید کرد.

وی افزود: از دانشگاه‌ها و موسسات پژوهش و فناوری برتر در زمینه همکاری موثر با این سکوی علم و فناوری تجلیل شود.

زلفی گل ضمن استقبال از ایجاد درگاه سرآمدان علمی، فناوری و نوآوری توسط موسسه ISC، آن را طرحی مناسب در راستای مرجعیت علم و فناوری و تقدیر از دانشمندان و محققین کشور دانست.

وی از همکاری موسسه ISC و دفتر استعدادهای درخشان وزارتخانه در ارتباط با طرح استادمحوری و تغییرات ایجاد شده در دفترچه انتخاب رشته آزمون دکتری بر اساس نام اساتید و موضوع پارساها تقدیرکرد و این را سرآغاز جدیدی در حرکت دانشگاه ها به حل مسائل کشور دانست.

در ادامه، پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت عتف و دبیر کل شورای عالی عتف گفت: تعامل بسیار خوبی بین دبیرخانه شورای عالی عتف و موسسه ISC وجود دارد و شیوه نامه پنجره واحد نظام ملی علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه بعدی کمیته مطرح و ان شاء الله تا ۳ ماه آینده در کمسیون دائمی شورای عالی عتف تصویب خواهد شد.

سجاد محمد علی نژاد معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف ضمن قدردانی از توسعه و تحول خوب سکوهای علمی و فناوری توسط ISC گفت: درگاه جریان اقتصادی نوین (جان) به زودی رونمایی خواهد شد و به سامانه نان متصل می شود.

در ادامه این جلسه، سید احمد فاضل‌زاده گزارش کاملی از وضعیت پیشرفت سکوهای علم و فناوری در یک سال گذشته و برنامه های سال ۱۴۰۳ ارائه نمود.

وی همچنین قابلیت های درگاه سرآمدان علم، فناوری و نوآوری را ارائه کرد. سپس با اشاره به وضعیت شاخص های فناوری و نوآوری کشور بر توجه به فناوری‌های نوظهور و سبز تاکید نمود.

رییس موسسه ISC ضمن اشاره به مصوبات و الزامات قانونی مرتبط با نظام ایده‌ها و نیازها به عنوان پنجره واحد نظام ملی علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیات دولت، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، مجلس شورای اسلامی و ...)، دومین نسخه نظام ایده‌ها و نیازها (https://isc.ac) که به تازگی رونمایی شده است را ارائه داد. وی گفت که این این نسخه از سامانه کاربر پسند، انعطاف‌پذیر و مقیاس‌پذیر است.

کد خبر 6087880

دیگر خبرها

  • تولید آرد بدون گلوتن توسط پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی
  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • تاکید وزیر علوم بر لزوم همکاری دانشگاه‌ها با اجرای نظام ایده‌ها
  • کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • موزه ها گنحینه فاخر علم و هویت ایرانیان هستند
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی با کمیته تحقیقات دانشجویی
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی علوم پزشکی و کمیته تحقیقات دانشجویی