Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-25@16:28:43 GMT

ترکی الفیصل: ایران به دنبال سیطره بر دنیا است

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۶۲۱۷۷

به گزارش تابناک به نقل از فارس، «ترکی الفیصل»، رئیس اسبق وزارت اطلاعات عربستان سعودی (استخبارات) با بیان اینکه ایرانی‌ها «مذاکره‌کننده‌های خلی باهوشی» هستند، تنها راه مقابله با ایران در منطقه را تداوم تحریم‌های اقتصادی دانست.

او در گفت‌وگوی ویژه با روزنامه «دی‌وِت» آلمان مدعی شد که ایران به دنبال ضربه زدن به کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادعا کرد: «ایرانی‌ها همه‌ی آنچه را که در دل دارند، علنی نمی‌کنند؛ چرا که هدف نهایی آن‌ها، هدف قرار دادن کشور‌های [عربی]خلیج [فارس]است».

سفیر اسبق ریاض در آمریکا همچنین مدعی شد که ایران به دنبال سیطره یافتن بر اماکن مقدس عربستان سعودی مانند مکه و مدینه است و این مسئله را باید جدی گرفت.

تفاوت نگاه ترامپ و اوباما در قضیه ایران

ترکی فیصل در ادامه به رویکرد مختلف «باراک اوباما» و دونالد ترامپ»، ر‌ؤسای جمهور سابق و فعلی آمریکا در قبال ایران و مذاکره با این کشور اشاره کرد و گفت که راهبرد تهران از ابتدای مذاکره با آمریکا این بود که گفتگو‌ها را به مسئله هسته‌ای خود محدود کند و باراک اوباما به این مقدار از آن‌ها قناعت کرد.

او ادامه داد: «[ولی]ترامپ این کار را (مذاکره با ایران) را تنها مشروط به شرایطی انجام خواهد داد که وزیر امور خارجه آمریکا سال گذشته اعلام کرده است؛ از جمله افشای کامل برنامه هسته‌ای، توقف برنامه موشکی و پایان حمایت‌های ایران از شبه‌نظامیان در سایر کشورها. در مقابل اروپایی‌ها، می‌خواهند به هر قیمتی که شده، با ایران مذاکره کنند».

داستان «سگ و کاسه» و ذهنیت سعودی‌ها از ایرانی‌ها

رئیس اسبق اطلاعات سعودی در ادامه به نحوه مذاکره ایرانی‌ها با طرف آمریکایی و غربی‌ها اشاره کرد و گفت: «همانطور که می‌دانید، ایرانی‌ها مذاکره کننده‌های خیلی باهوشی هستند».

او در ادامه به نقل از برادر خود «سعود الفیصل»، وزیر خارجه اسبق سعودی به داستانی اشاره می‌کند که به گفته ترکی الفیصل نشان دهنده تاکتیک و اصرار ایرانی‌ها در داد‌وستد است.

سعود الفیصل گفته بود، یک باستان‌شناس اروپایی در مغازه فروشنده ایرانی ظرف زیبایی می‌بیند و می‌خواهد آن را بخرد. ولی صاحب مغازه با بیان اینکه آن ظرف، متعلق به سگش است، از فروش آن امتناع می‌کند و در آخر، باستان‌شناس اروپایی مجبور می‌شود برای خرید ظرف، سگ را نیز از فروشنده ایرانی بخرد، ولی آن فروشنده، با فروش ظرف مورد نظر مخالفت می‌کند.

رئیس اسبق اطلاعات سعودی می‌گوید بین آمریکا و اروپا بر سر نحوه تعامل و مذاکره با ایران اختلافات بزرگی است و اعطای وام و پول به ان کشور برای نشستن بر سر میز مذاکره باعث نخواهد شد که مقامات ایرانی سیاست‌ها و اهداف خود را تغییر دهند.

دروغ فیصل در مورد جنگ یمن: ما جنگ را آغاز نکردیم

ترکی فیصل در ادامه مدعی شد که عربستان سعودی همانند ایران نیست. او که کشورش به دلیل جنگ علیه یمن تحت فشار از سوی مجامع بین‌المللی و کشور‌های جهان است، ادعا کرد که عربستان سعودی این جنگ را شروع نکرد و این انصارالله یمن بود.

وزیر خارجه اسبق عربستان سعودی از رسانه‌های غربی به دلیل تخریب چهره «محمد بن سلمان»، ولی‌عهد سعودی به دلیل جنگ یمن انتقاد کرد و گفت که او برای پیش‌برد برنامه اصلاحات خود در قالب چشم‌انداز ۲۰۳۰ جدیت و هیجان دارد.

ترکی فیصل ایران را به صدور انقلاب به کشور‌های عربی متهم کرد و مدعی شد که تهران به دنبال سیطره بر همه دنیا است.

ترکی فیصل: دوست دارم به ایران سفر کنم

رئیس اسبق اطلاعات سعودی به سفر‌هایی که قبلا به ایران داشته اشاره کرد و گفت که ایران کشور خیلی زیبایی است و دوست دارد دوباره به این کشور سفر کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کردستان سوریه اعتراضات لبنان آمدنیوز طرح انتقال آب خزر جنبش عدم تعهد طرح ملی مسکن جاستین ترودو شبنم نعمت زاده ترکی فیصل سعود الفیصل استخبارات عربستان سعودی کردستان سوریه اعتراضات لبنان آمدنیوز طرح انتقال آب خزر جنبش عدم تعهد طرح ملی مسکن جاستین ترودو شبنم نعمت زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۲۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!

تین نیوز

براساس مجموعه ای از داده ها، چیزی که برای مدت طولانی اجتناب ناپذیر به نظر می رسید اخیرا محقق شده است:«چین به عنوان بزرگترین صادرکننده خودرو در جهان تایید شد.» یکی از شرکت های تولیدکننده خودرو در چین با نزدیک شدن به پایان سال ۲۰۲۳ تبدیل به بزرگترین تولیدکننده خودروهای الکتریکی شد و فروش سالانه آن در خارج از کشور ۳۳۴ درصد افزایش یافت.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، فولاد قطعا در اقتصاد جهانی یکی از مولفه های قدرت در قراردادهای تجاری است؛ صنعت خودروی چین نیز مقدار زیادی فولاد وارد می کند. از ۳۲ کشوری که زنجیره فولاد را تشکیل می دهند، تقریباً نیمی از آنها به چین به عنوان مقصد برتر متصل هستند. یکی از بخش های اصلی خودرو اما لاستیک است که تقاضای مرتبط با گسترش تولید خودرو در چین اخیراً به افزایش قیمت این کالا به بالاترین سطح سه سال اخیر کمک کرده است. بزرگترین صادرکنندگان آن، مانند تایلند و اندونزی، فهرستی از واردکنندگان برتر لاستیک دارند که چین اصلی ترین آن ها است.

تاریخچه صنعت خودروسازی در چین

صنعت خودروسازی چین در ۱۹۵۰ میلادی شکل گرفت، زمانی که چین با کمک اتحاد جماهیر شوروی و به لطف اصلاحات گسترده دنگ شیائوپینگ، رهبر حزب کمونیست در اقتصاد و صنعت چین، در طول سه دهه روند صعودی به خود گرفت و در ۱۹۹۰ به شکوفایی رسید. تولید سالانه ی خودرو در چین برای نخستین بار در سال ۱۹۹۲ از مرز یک میلیون دستگاه گذشت؛ اما ۲۱ سال بعد، در سال ۲۰۲۳ شاهد بودیم که چینی ها به تنهایی ۵.۲۲ میلیون دستگاه خودرو صادر کردند.

شرط جالب چینی ها برای سرمایه گذاران خارجی

یکی از اصلی ترین عواملی که موفقیت چین را توضیح می دهد، سرمایه گذاری مستقیم کشورهای خارجی در این کشور است. سرمایه گذاری خارجی در چین در اندازه بازار، هزینه های نیروی کار و کیفیت زیرساخت ها موثر بود. سرمایه گذاری مستقیم خارجی به افزایش سرمایه گذاری و رشد بهره وری در چین کمک کرد و باعث ایجاد شغل و شکل گیری بخش صادرات پویا شد.

چینی ها برای استقرار خودروسازان برتر دنیا در کشورشان که به لطف بازار مصرف گسترده، نیروی کار ارزان و هزینه ی تولید پایین به یکی از بهترین زیرساخت ها برای صنعت خودرو تبدیل شده بود، شرط جذابی را مطرح کرده اند؛ هر خودروسازی که خواهان سرمایه گذاری در چین است باید با یک خودروساز چینی شریک شود تا طرفین معامله از بستر صنعتی شکل گرفته به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

سیاست جذاب چینی ها باعث تولد خودروسازان متعددی شد که بسیاری از آن ها صاحب سبک به نظر می رسند. خودروسازی FAW که زیرمجموعه های متعددی دارد از دل سرمایه گذاری فولکس واگن در چین به یکی از چهار خودروساز برتر این کشور تبدیل شد و شرکت SAIC نیز با رشد زیرمجموعه های جنرال موتورز در چین به شهرتی باورنکردنی دست پیدا کرد. برند برلیانس که خودروهای آن را در بازار ایران هم مشاهده کرده ایم، نشأت گرفته از سرمایه گذاری گسترده بی ام و در چین بوده است.

بی وای دی، جیلی، چانگان، چری و دانگ فنگ از جمله مهم ترین و شناخته شده ترین خودروسازان چینی هستند. اگرچه صنعت خودروسازی در چین هنوز رنگ و بوی دولتی دارد و بسیاری از هلدینگ های غول پیکر صاحبان اصلی خودروسازان شناخته شده چینی هستند، واقعیت این است که رویکرد دولتی هم نتوانسته مانع رؤیاپردازی های شرکت های چینی باشد.

۲۰۲۳، سال سرنوشت ساز صنعت خودروسازی چین

سال ۲۰۲۳ یک لحظه مهم در تکامل صنعت خودرو چین بود. این صنعت به تولید ۳۰.۱۶ میلیون دستگاه و فروش ۳۰.۰۹ میلیون دستگاه دست یافت که نشان دهنده نرخ رشد سالانه ۱۱.۶ درصد و ۱۲ درصد است.

ریشه دوانی خودروسازی چین در کشورهای همسایه

ژاپنی ها اما در شکل گیری سیاست گذاری چین برای توسعه صنعت خودروسازی این کشور، بی تاثیر نبوده اند. ژاپنی ها در دهه ۱۹۹۰ میلادی و اوایل قرن بستم خطوط تولید خود را به کشورهای گوناگونی در سارسر جهان منتقل کردند و تلاش کردند تا بازارهای بزرگی برای محصولات خود پیدا کنند؛ ایده ای که بی شباهت با سیاست های خودروسازان چینی نیست.

بی وای دی نمونه ی بارزی از تلاش چینی ها برای موفقیت بیشتر است. این خودروساز برای ساخت کارخانه های بیشتری در خارج از چین از جمله یک کارخانه ی ۶۰۰ میلیون دلاری در برزیل و دیگری در مجارستان برنامه ریزی می کند. ام جی و چری نیز علاقه مند هستند که کارخانه ای برای مونتاژ خودروهایشان در مکزیک تأسیس کنند. درعین حال، چری سعی دارد که با موفقیت زیرمجموعه های شناخته شده اش یعنی اومودا، جیکو، جتور و اکسید در اروپا، به تأسیس کارخانه ی تولید خودرو در قاره ی همیشه سبز نزدیک شود.

چری با اومودا ۵ [که در ایران با نام فونیکس اف ایکس شناخته می شود] وارد بازار استرالیا شده و امیدوار است که در بازار پویای این کشور هم فرصت های متعددی داشته باشد. فونیکس اف ایکس اخیرا در بازار بریتانیا هم عرضه شده؛ اما آن چه چینی ها در حال مقدمه سازی اش در کشورهای گوناگون هستند، به لطف ارتباطات عمیق میان ایران و چین همین حالا در ایران ریشه دوانده است. محصولات چری در ایران با نمایندگی مدیران خودرو تحت برندهای «ام وی ام»، «فونیکس» و «اکستریم» با رده های قیمتی مختلف مونتاژ و عرضه می شوند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • (تصاویر) پریناز ایزدیار همزداش را پیدا کرد؛ شباهت عجیب دو بازیگر زن ایرانی و ترکی!
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ایران جزو چهار کشور نخست دنیا در حوزه سدسازی است
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • تراکتور به دنبال بزرگترین بمب آلمانی تاریخ لیگ برتر | مذاکره با چهره سرشناس برای آمدن به ایران
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • ایران مشتاق میزبانی از شهروندان سعودی | از آنان به بهترین نحو استقبال خواهد شد