Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-18@18:44:44 GMT

حالا جای خالی فردوسی‌پور حس می‌شود!

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۶۲۴۶۸

حالا جای خالی فردوسی‌پور حس می‌شود!

مجتبی احمدی- دبیر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا

آیا می‌دانید عده‌ای تنها به دلیل سبک و هیجان گزارشگر فوتبال این رشته ورزشی را دنبال می‌کنند؟

آیا می‌دانید یک گزارشگر فوتبال می‌تواند از یک بازی معمولی، نود دقیقه جذاب بیرون بکشد!

آیا می‌دانید یک گزارشگر ضعیف می‌تواند پرهیجان‌ترین مسابقه فوتبال را به یک اتفاق معمولی در رسانه تبدیل کند؟

چه فاکتورهایی یک گزارشگر فوتبال را به ستاره تبدیل می‌کند؟

سواد تخصصی گزارشگر؛

توانمندی در اجرا؛

توانمندی در ایجاد هیجان؛

توانمندی در بالا نگاه داشتن اوج ریتم و تمپوی مسابقه؛

شناخت کامل بازیکنان و مربیان و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..؛

اطلاعات جانبی موثر؛

صدای جذاب و گرم؛

چهره کاریزماتیک مجری؛

گزارش فوتبال در تمام رسانه‌های دنیا امروز به یک حرفه پر سر و صدا و البته تخصصی تبدیل شده که با توجه به ویژگی‌های لیگ‌های معتبر دنیا و البته خلق و خو و فرهنگ هر کشور به شیوه‌های مختلف طرفداران این ورزش پر هیجان را درگیر خود کرده است.

 گزارش‌های فوتبالی در تلویزیون‌های کشورهای مختلف از جنوب قاره آمریکا گرفته تا کشورهای اروپایی و حتی رسانه‌های عربی امروزه یکی از نقاط عطف در تولیدات ورزشی محسوب می‌شود و گزارشگران مختلف در تلویزیون‌های ورزشی دنیا، امروزه به خصوص در عرصه فوتبال برای خود دارای امضا  و سبک هستند و اتفاقا در میان خانواده ورزش (چه مخاطبان ورزش و چه ورزشکاران) در فضای مجازی و واقعی دارای طرفدارانی هم هستند.

این شواهد نشان از آن دارد که گزارش‌های ورزشی به‌خصوص فوتبال  با توجه به علاقه‌ای که  مخاطبان به این رشته ورزشی در تمام دنیا دارند حرفه‌ای پرطرفدار و البته خاص محسوب می‌شود چراکه بخش عمده‌ای از جذابیت، هیجان و البته اطلاعات لازم جهت دیدن یک مسابقه فوتبال و پیگیری نتایج و اتفاقات در طول هر مسابقه از طریق یک گزارشگر متخصص و جایگاه متخصص در بالابردن جذابیت یک مسابقه امری بدیهی محسوب می‌شود.

بارها در تلویزیون خودمان به این نتیجه رسیده‌ایم گزارش‌های بدون جذابیت و سرد و یخ برخی گزارشگران حتی یک بازی جذاب و گرم را از بین برده و مخاطب تلویزیون و برخی علاقه‌مندان به  فوتبال سعی کرده‌اند حتی با صدای بسته فوتبال را از رسانه دنبال کنند و گزارش سرد و بی‌روح برخی از گزارشگران را نشنوند این در حالی است که گزارشگران کاربلد ورزشی می‌توانند از یک بازی کم‌رمق و کم اتفاق هم نود دقیقه‌ای جذاب و گیرا را ایجاد کنند.

 متأسفانه با کنار رفتن عادل فردوسی‌پور و مهاجرت مزدک میرزایی کم‌کم شاهد افت کیفی گزارش‌های فوتبالی در تلویزیون هستیم و عملا می‌توان حس کرد رقابتی که پیش از این در سبک و سیاق گزارش، ایجاد هیجان، اطلاع‌رسانی و بالابردن سطح اطلاعات فوتبالی مخاطبان در میان گزارشگران ایجاد شده بود و انصافا شاهد ارتقای سطح فنی کار گزارشگران بودیم از بین رفته و اشتباهات فنی و غیرفنی گزارشگران که گاهی حتی سهوا اتفاق می‌افتد سوژه رسانه‌های مختلف به خصوص فضای مجازی شده است.

بدیهی است که رسانه ملی برای بالا بردن سطح کار کیفی گزارشگران به خصوص در رشته فوتبال که امروزه یکی از پرمخاطب‌ترین‌های رسانه ملی محسوب می‌شود باید فکر اساسی کند تا اتفاقاتی شبیه به گاف سرهنگ علیفر یا گزارشگر بازی استقلال و فجرسپاسی که عنوان  یک تیم فوتبال را  به یک بازیکن داد کمتر رخ ندهد.

اگر چه در حال حاضر هم تعدادی گزارشگر کاربلد و با سواد در رسانه ملی مشغول به کار هستند و کار آنها از درجه بالایی به لحاظ کیفی قرار دارد اما فراموش نکنیم برخی گاف‌ها می‌تواند کیفیتی را که در گزارش‌های فوتبال بزرگانی چون مرحوم بهرام شفیع، جهانگیر کوثری، محمد صالح‌نیا، مرحوم عطالله بهمنش و جوان‌ترهایی چون عادل فردوسی‌پور، جواد خیابانی، مزدک میرزایی و ... به دست آورده‌ایم زیر سوال ببرد.

در کشوری که فوتبال بخشی از زندگی مردم است و سطح سواد مردم در این عرصه زبانزد است رسانه هم باید پیشرفتی محسوس در  این حوزه داشته باشد و نیروی انسانی کاربلدش را که محصول فرصت دادن در همین تلویزیون است به راحتی از دست ندهد. بی‌تردید گزارش فوتبال یکی از فاکتورهای مهم شبکه‌های ورزشی دنیاست که اتفاقا توجه بسیاری از علاقه‌مندان و حتی سیاسیون را به خود جلب کرده است. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان توانمندی و تخصص در کار برخی از گزارشگران فوتبالی در دنیا، به بهتر دیده شدن این رشته ورزشی کمک دو چندان داشته است!

بیشتر بخوانید: کمال همنشین به شیراز رسید فیلمی که بخاطر استفاده از کلاه‌گیس به جای روسری، توقیف شد

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: عادل فردوسی پور فرهنگ و هنر فوتبال مزدک میرزایی برنا جواد خیابانی برنامه نود گزارشگر فوتبال سرهنگ علیفر سوتی گزارشگر سوتی مجری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۲۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مایلی کهن: مجید جلالی با شاه فالوده نمی‌خورد!

به گزارش ورزش سه محمد مایلی کهن سرمربی سابق تیم ملی یک روز بعد از حضور دادگاه مربوط به شکایت امیر قلعه نویی از او درباره این دادگاه ، شرایط لیگ برتر و حاشیه هایش با ورزش سه صحبت کرد که می خوانید:

آقای مایلی کهن در دادگاه شکایت آقای قلعه نویی حاضر شدید؟
بله، دیروز(دوشنبه) رفتیم ،بالاخره باید می رفتیم.

*تصور می کردیم این ماجرا ختم به خیر شده؟
به هر حال  هست هنوز،دیگر چه بگویم؟ انگار ایشان در اروپا به دنیا آمده بودند و ما نمی دانستیم.چون  به خاطر کلمه «مردک» شاکی شده در حالی که مردک حرف بدی نیست و معنی اش می‌شود مرد کوچک(!)

*یعنی به خاطر همین یک کلمه شکایت کرده؟
نه، یکی از حرف‌هایی که در آن مصاحبه ویدئویی گفتم این بود.

*چطور وکیل همراه تان نبود در دادگاه؟
نه، اتفاقا باجناقم وکیل است اما من همیشه خودم به این جلسات می روم.

*در جلسه دادگاه چه گذشت؟
بالاخره مسائلی مطرح شد و چیزهایی که قاضی پرسید را ما هم جواب دادیم .گفتیم در شرایط فعلی هر چیزی گفتیم از صدا و سیمای خودمان یاد گرفتیم. چطور وقتی به ایشان می گویند ژنرال خوشش می آید و حالا باید به خاطر این حرف ها ناراحت شوند؟

*ظاهرا همراهان تان را هم به جلسه دادگاه راه ندادند؟
بله آقا نادر( فریادشیریان) آمده بودند علی رغم اینکه من از ایشان خواستم  نیایند و پسرم هم بود که نگذاشتند هیچ کدام شان وارد اتاق شوند .

*حالا چه حکمی صادر می شود؟
( با خنده) آخر چه حکمی می خواهند بدهند؟ ما که همیشه تابع قانون بوده و هستیم.

*بگذریم.برسیم به لیگ برتر.پرسپولیس در هفت هفته باقیمانده می تواند اختلاف امتیازی با استقلال را جبران کرده و قهرمان شود؟
بله، پارسال که شرایط بدتر بود.اگر یادتان باشد در هفته های آخر سپاهان به ملوان  باخت و پرسپولیس سبقت گرفت و قهرمان شد. تازه پارسال شرایط ملوان خوب نبود و تازه معلوم شده بود که سقوط نمی کند.فوتبال همین است.

*اخیرا استقلالی‌ها ، تیم پرسپولیس را متهم کرده اند که از داوری ها سود برده و حتی گفته اند بیشتر داوران پرسپولیسی هستند.درباره این تنش‌ها چه صحبتی دارید؟
خب اینها همیشه در فوتبال ما بوده و هست.من فکر می کنم حتی اگر VAR هم بیاوریم وضعیت بهتر نمی شود.

*چرا؟ چون ظرفیت استفاده از این امکان وجود ندارد؟
کلا شرایط اینطوری است دیگر، به هر حال فشار تماشاچی باعث می شود اینطوری از زیر بار انتقادات فرار کنیم.

*شما همیشه طرفدار مربی داخلی بودید.حالا دوست دارید پرسپولیس با مربی خارجی قهرمان شود یا استقلال با مربی داخلی جام بگیرد؟
نه ، اولا که این تیم پرسپولیس مال آقای آقای گل محمدی است و بی انصافی است بگوئیم تیم این مربی برزیلی.ایشان کمک آقای گل محمدی بوده .شما حتما خاطرتان هست که یک مقطعی مدام می گفتند این تیم تیم آقای گل محمدی نیست و ایشان وارث برانکوست .حالا چطور یحیی طی دو سه هفته بد شد؟از طرفی یادمان نرود نیم فصل دوم اینها دو سه تا بازیکن خوب گرفتند در حالی که زمان آقای گل محمدی خبری از بازیکن جدید نبود.

*این روزها در اصفهان نام محرم نویدکیا را در ورزشگاه فریاد می زنند و نسبت به شرایط تیمی که ابتدای فصل با هزینه زیاد بسته شد اعتراض وجود دارد.شما همیشه حامی محرم بودید.
خب من نه با محرم نسبتی دارم نه ارتباط خاصی با او داشته‌ام.ایشان با تیمش بسیار خوب کار کرده همان طور که سرمربی شمس آذر خوب کار کرده.حالا وقتی این مربیان خوب عمل می کنند ما چه باید بگوییم؟خب اینها مربیان جوانی هم هستند.طبعا اگر مربی خارجی خوب هم بیاید چرا باید ناراحت بشویم؟مشکل این است که مربی خارجی خوب نیست.همین تراکتور پارسال هفت تا خورد ، فکر می کنم یک بار هم شش تا خوردند.هفته قبل هم که چهار تا خوردند.به نظر من هر کسی بود باید پارسال می رفت.البته از نظر شخصیتی مربی بدی نبودند اما این یک واقعیت است که ما می توانیم از مربیان و بازیکنان ایرانی استفاده کنیم.من هنوز هم اعتقاد دارم  ما نیاز به بازیکن خارجی در تیم هایمان نداریم  چون من می دانم چه جوان‌های شایسته ای در کشور ما هستند منتهی خب دیگر این همه بازیکن خارجی رفته و آمده در بین آنها شما یک ستاره پیدا کردید؟

*شاید بشود چند تا اسم محدود را مطرح کرد چون ستاره بین المللی که به فوتبال ایران نمی‌آید چون نه باشگاه های ما پولش را دارند نه آنها به ایران می‌آیند.
بله ندارند، من همین را عرض می کنم .وقتی اینطوری است چرا دنبال بازیکن خارجی می روند.ما در فوتبال خودمان کلی استعداد داریم.الان شما دوست دارید پسرتان فوتبالیست شودیا دکتر و مهندس؟واقعیت این است که وقتی این  همه علاقمندی به فوتبال وجود دارد و طبعا تعداد این استعدادها زیاد شود در بین آنها استعداد خوب پیدا می شود و می توان آنها را کشف کرد.

*اخیرا آقای مجید جلالی و همکاران شان تحقیقی درباره ورود مربیان خارجی به فوتبال ایران طی بیست و دوسال لیگ برتر انجام دادند که این تغییرات 83 درصد به نتیجه نرسیده.
من هم همین را عرض می کنم.اولا که در این زمینه زیرساخت‌های مناسبی وجود ندارد و مشکلات بعدی هم به وجود می‌آید. البته آقا مجید که الان با شاه فالوده نمی خورد چون واقعیت امر این است که ایشان در فدراسیون فوتبال سمت دارد و باید به گونه ای از سیاست های فدراسیون فوتبال حمایت کند.

البته  من معتقدم در فوتبال ما پول زیادی نسبت به سایر کشورها رد و بدل نمی شود.به هر حال در فوتبال ما هر چقدر پول خرج می شود باید با حساب و کتاب باشد و شما می بینید آنهایی که صاحب فوتبال هستند  آنجایی که باید 5 یا ده امتیاز کم کنند به خاطر اتفاقات مختلف شرایط را به سود اینها می کنند .

*سوال آخرم درباره واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس است که ظاهرا بعد از دو دهه در حال عملی شدن است و ظاهرا کنسرسیومی متشکل از چند بانک این سهام را در اختیار می‌گیرد.شما خوشبین هستید که اتفاقات خوبی در این باشگاه رخ دهد؟
من از شما می‌پرسم.آیا این بانک‌ها خصوصی اند؟
*خیر.
پس اینها هم دولتی‌اند منتهی هدف این است که اینها وابسته به بانک بشوند و آن 600-500 میلیارد تومانی که هر سال هزینه می‌کردند را بکنند دو سه هزار میلیارد تا راحت تر هزینه کنند. فکر می کنم الان تنها باشگاهی که  واقعا به صورت خصوصی در فوتبال ما اداره می شود تراکتور تبریز باشد.شما باشگاه دیگری سراغ دارید؟

*در لیگ برتر فکر می کنم استقلال خوزستان یا حتی ملوان هم باشند.
برخی باشگاه ها در راس خود افراد تاجری دارند که باید یکسری کالا وارد کنند و به خاطر این واردات مالیات بدهند.حالا به اینها می گویند شما که می خواهید این پول را بدهید،بریزید برای ملوان یا فلان تیم خرج کنید و این را به حساب آن مالیات می گذارند.البته یک جاهایی آوانس‌هایی همه به اینها داده می‌شود تا راحت تر کالا یا خدمات شان را وارد کنند.در واقع اکثر باشگاه های ما دولتی هستند اما ما گاها می گوییم ملی ، خصوصی یا از این دست عناوین.

دیگر خبرها

  • برد پرگل یاران فردوسی‌پور مقابل سرخابی‌های سابق
  • اولین دور مذاکرات بارسا با ستاره اسپانیایی
  • صحبت‌های فردوسی‌پور درباره جنگ قهرمانی استقلال و پرسپولیس و بیانیه‌نویسی‌ها
  • ترفند این زن برای خالی کردن حساب دایی‌اش همه را بهت زده کرد! | ویدئو
  • غیبت ۵ بازیکن نساجی برابر تراکتور
  • بازگشت روماریوی برزیلی به زمین مسابقه!
  • مایلی کهن: مجید جلالی با شاه فالوده نمی‌خورد!
  • عکس زیرخاکی از دو پرسپولیسی که آسمانی شدند + عکس
  • صدای همیشه جوان
  • حالا نوبت رسانه‌ها است تا پیروز جنگ روایت‌ها شوند