Web Analytics Made Easy - Statcounter

عرض کم کوچه‌ها باعث شده است مدیران بحران شهری درباره مشکلات خدمات‌رسانی به این محلات در زمان وقوع بحران بارها هشدار دهند. به گفته آنها، در صورت وقوع آتش‌سوزی در برخی از کوچه‌ها خودروهای آتش‌نشانی قادر به خدمات‌رسانی نیستند و در بسیاری از کوچه‌ها امکان تردد آمبولانس وجود ندارد.  برای حل این مشکلات از ۱۵ سال پیش مسیرگشایی در این منطقه شهری به‌عنوان اولویتی جدی مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوران «صادق نجفی»، شهردار قبلی، با توجه به هزینه‌های بالای تملک مسیرگشایی‌ها با روند کندتری پیش رفت، اما با پافشاری برخی از مسئولان و اعضای شهر به‌ ویژه «فریدون بابایی»، رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر، این مسیرگشایی‌ها با تغییراتی در دستورالعمل نحوه تملک در مدیریت جدید شهری در دستور کار قرار گرفت.  

دردسرهای مسیرگشایی 

سال گذشته مسیرگشایی در امتداد خیابان قطران با عنوان قطران جدید و خیابان سلیمی اجرا شد. ساکنان بخشی از کوی قدیمی «چوزچوزان» توانستند بعد از ده‌ها سال شاهد تردد خودرو در این محله قدیمی باشند.  برای اجرای طرحِ مسیرگشایی مشکلاتی نیز وجود داشت از این میان می‌توان به چند خانه‌ای اشاره کرد که در مسیر باقی مانده‌اند و دسترسی به خیابان را مسدود کرده‌اند یا این‌که مقابل یکی از ادارات دولتی به علت تفاوت سطح ایجادشده بعد از مسیرگشایی و جمع شدن فاضلاب بوی بدی به مشام می‌رسد.  به گفته اهالی، خانه‌ای بزرگ و متروک پشت مدرسه‌ای واقع در این محله که در نقشه‌های مسیرگشایی هم وجود دارد، منشا خطرهایی برای اهالی به ‌ویژه دانش‌آموزان است. در این خانه معتادان و اشرار جمع می‌شوند و از این رو محله برای اهالی ناامن شده است. مشکلات بافت فرسوده و تراکم کوچه‌ها و خانه‌ها در منطقه ۴ شهری به حدی است که با وجود نواقص‌ متعدد، اهالی اصرار به تداوم مسیرگشایی‌ها در این منطقه دارند.  

تعیین تکلیف خانه‌های بدون مالک

مدیر املاک منطقه ۴ شهرداری تبریز با بیان این‌که اکنون با ادارات واقع در مسیر و دادستانی برای حل مشکل اهالی نامه‌نگاری‌ها کرده‌ایم، می‌گوید: اختلاف سطح و تعیین تکلیف چند متر رهاشده در اطراف این ادارات مشکلاتی است که به دلیل قرارگیری برخی ادارات در این منطقه به وجود آمده است. طی مذاکرات و نامه‌نگاری‌ها تصمیم گرفته شد، با همکاری این ادارات، مشکلات ساکنان را برطرف کنیم.  

«علی زارعی» به خانه‌های بدون مالک و رهاشده در این مسیرها اشاره می‌کند و می‌افزاید: بعضی از این خانه‌ها چندین ورثه دارند و برخی از آنها خارج از کشور زندگی می‌کنند و دسترسی و توافق با آنها مشکل است. با هماهنگی دادستانی تا یک ماه آینده این خانه‌ها تعیین تکلیف می‌شود تا امنیت شهروندان ساکن در این محدوده فراهم شود. همچنین امکان تردد خودرو در کوچه‌های کم‌عرض مهیا خواهد شد.  

اخطار به مالکان خانه‌های مخروبه 

معاون خدمات شهری منطقه ۴ تبریز با بیان این‌که وجود خانه‌های مخروبه در بافت فرسوده این منطقه امنیت اهالی را به خطر انداخته است، می‌گوید: برخی از این خانه‌ها و املاک مساحت زیادی دارند و برای اهالی مشکلات متعددی ایجاد می‌کنند. این خانه‌ها محلی برای زندگی حیوانات و حشرات موذی شده و انباشت زباله سلامت ساکنان را با خطر مواجه کرده است.   «احد یعقوبی‌فنا» خاطرنشان می‌کند: برخی از خانه‌ها در این منطقه دیوارهای سستی دارند که امکان خراب شدن آنها وجود دارد. با دستور شهردار منطقه برای شناسایی و اقدام سریع‌تر مالکان مقابل این خانه‌ها بنرهایی نصب شده است. به مالکان مهلت داده می‌شود برای رفع خطر اقدام کنند و اگر رفع خطر در مدت اعلام‌شده قانونی انجام نشود، شهرداری اقدام می‌کند و هزینه‌ها را از صاحب ملک مطالبه خواهد کرد.  

برنامه‌ریزی برای ۲۰ مسیرگشایی ۱۲ متری

شهردار منطقه ۴ تبریز با بیان این‌که مسیرگشایی در بافت فرسوده این منطقه دشواری‌های خاص خود را دارد، می‌گوید: مهم‌ترین مشکل تامین هزینه‌های تملک خانه‌ها و املاک واقع در مسیر است. با مصوبه شورای شهر دیگر غرامت نقدی به مالکان خانه‌های واقع در مسیر داده نمی‌شود، بلکه به ازای متراژی که در مسیر قرار می‌گیرد ۵ برابر تخفیف هزینه پروانه در نظر گرفته می‌شود. مثلا اگر ۵۰ متر از خانه در مسیر خیابان قرار داشته باشد، مالک می‌تواند تا ۲۵۰ متر هزینه پروانه پرداخت نکند.  

«اکبر امجدی» در پاسخ به این سوال که برخی خانه‌ها واقع در این مسیر کمتر از ۵۰ متر حتی ۲۰ متر مساحت دارند و نمی‌توانند از این تخفیف بهره ببرند، توضیح می‌دهد: با مذاکره‌ای که با شهردار تبریز داشتم مقرر شده است لایحه جدیدی به شورا در روزهای آینده تقدیم کنیم که به مالکان این خانه‌ها از محل اعتبارات تملکی شهرداری وجه نقد پرداخت شود. با توجه به مشکلات مالی این پرداخت‌ها به سال آتی موکول می‌شود.  شهردار منطقه ۴ یادآور می‌شود: برای حل موردی مشکلات شهروندان ماموریت‌های جداگانه‌ای به واحد املاک و خدمات شهری منطقه داده شده است تا در کمترین زمان و حداکثر یک تا دو ماه آینده و قبل از بارش‌های موسمی این مشکلات حل شو، اما در این زمینه همراهی شهروندان نیز بسیار مهم است.

کد خبر 460163 برچسب‌ها استان آذربایجان شرقی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آتش سوزی آمبولانس بافت فرسوده استان آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۲۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل اخیر ۳۲۰ کیلومتر مربع از بلوچستان را درگیر کرد

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: متاسفانه ما شاهد محدوده‌ای به وسعت حدود ۳۲۰ کیلومتر مربع منطقه درگیر سیلاب بوده‌ایم و چون این مناطق به صورت دشت است؛ خسارت‌ها نیز کاهش یافت.

 

به گزارش گروه  استان ها خبرگزاری دانشجو، محمد کرمی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که در فرمانداری شهرستان چابهار برگزار شد، اظهار داشت: به واسطه پیش بینی‌ها و اقدامات پیشگیرانه‌ای که پیش از وقوع سیلاب اخیر انجام شد، بحمدالله کمترین آسیب جانی را داشته‌ایم.

استاندار سیستان و بلوچستان افزود: در سیلاب اخیر حجم بسیار بالایی از آب در قسمت سرریز سد کهیر با ارتفاع 3 متر به وجود آمد که بحمدالله اکنون حجم ورودی آب بسیار کم شده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه ما شاهد محدوده‌ای به وسعت حدود 320 کیلومتر مربع منطقه درگیر سیلاب بوده‌ایم و چون این مناطق به صورت دشت است؛ خسارت‌ها نیز کاهش یافت. اما اگر این منطقه به صورتی بود که آب باید از یک محدوده خاص عبور کند یقیناً ویرانی‌های گسترده به بار می‌آمد.

کرمی ادامه داد: خوشبختانه کارهای بسیار خوبی طی این مدت در محدوده درگیر سیلاب در جنوب استان انجام شده اما باید کارهای باقیمانده نیز با سرعت مضاعف پیگیری و انجام شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: دو بالگرد جدید ارتش نیز در حال افزوده شدن به تیم‌های حاضر در منطقه است تا علاوه بر گروه‌های جهادی که در اختیار ستاد اجرایی هستند، با تلاش مضاعف هرچه زودتر از این بحران عبور کنیم.

وی افزود: باید مباحث آبرسانی با سرعت پیگیری شوند و تیم‌های موجود در منطقه نیز با تامین نیروی انسانی و امکانات از سایر استان‌ها تکمیل شوند تا روستاهای دارای تنش آبی مشکلاتشان کاسته شود. اعتبارات لازم برای افزودن دستگاه‌های راهسازی به راهداری داده شده است و این موضوع به اطلاع فرمانداران منطقه نیز قرار داده شده است.

کرمی ادامه داد: نکته بسیار حائز اهمیتی که در سیلاب گذشته هم بر آن تاکید شده است؛ آن است که باید از ‌آب‌های حاصل از باران‌های این چنینی استفاده مفیدی و لازم صورت گیرد.

استاندار سیستان و بلوچستان یادآور شد: ما دو اولویت مهم در امر سدسازی «سد کاجو» و «سد قصر قند» را در منطقه دنبال می‌کنیم چرا که با ساخت این سدها بخشی از آب حاصل از باران‌های سیلابی کنترل می‌شوند.

وی افزود: بر همین اساس بخش مطالعاتی سدهای حوزه جنوب انجام شده و به رئیس جمهور محترم ارائه شده است همچنین در بخش هوتگ ها به دنبال استفاده مفید از از آنها برای ذخیره و جلوگیری از خسارات ناشی از سیلابها هستیم.

استاندار سیستان و بلوچستان عنوان کرد: به هیچ وجه پذیرفتنی نیست که ما هر ساله در این منطقه شاهد توزیع پتو، سبد کالا و لوازم خانگی و مهمتر از آن ویرانی زیرساخت‌ها، کشاورزی و منازل مردم باشیم چراکه این واقعاً امری مشکل است.

کرمی با بیان اینکه باید تمام پروژه‌های سطح استان با دقت کافی و انجام مطالعات و پیش‌بینی‌های لازم انجام شوند، گفت: خوشبختانه بخش مطالعاتی سدهای حوزه جنوب استان انجام شده و به رئیس جمهور محترم نیز ارائه شده تا این موضوع به عنوان اولویت کاری منطقه قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • توزیع ۸۵۰۰ تن آسفالت در ۶۱ معبر شهری تبریز
  • مسیرگشایی خیابان انقلاب تبریز جزو پروژه‌های شاخص کشور اعلام شد
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • مسیرگشایی ۴۵ متری انقلاب پروژه شاخص در حوزه بازآفرینی شهری است
  • سیل اخیر ۳۲۰ کیلومتر مربع از بلوچستان را درگیر کرد
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • مسیرگشایی‌های تبریز از پروژه‌های شاخص کشور در حوزه بازآفرینی است
  • آغاز اجرای طرح آزمایشی جمع‌آوری زباله از جلوی در منازل در تبریز
  • توزیع متوازن خدمات محله‌ای و عمرانی در محلات کم‌برخوردار تبریز
  • مسیرگشایی‌های مدیریت شهری در خوی طی ۳۰ سال گذشته بی‌سابقه است