Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-25@04:46:36 GMT

پنج روایت از سیاستمداری که امروز متولد شد

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۶۳۰۰۳

پنج روایت از سیاستمداری که امروز متولد شد

امروز دوم آبان ماه، مردی متولد شد که نمونه تمام عیار یک سیاستمدار با اخلاق و متفکری سیاسی اندیش بود. فقیهی آشنا به مقتضیات زمان بود. روحانی‌ای جهان‌دیده آداب‌دان بود. مبارزی فعال و انقلابی ای اعتدالگرای بود. بزرگان را همانگونه تکریم می کرد که مردم عامه را. در دلجویی و ارتباط صمیمانه با جوانان همانگونه پیشتاز بود که در ارتباط با نزدیکان و خانواده خودش.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مخالفان و منتقدان را دشنام نمی داد و در ارتباط با آنان همچون همفکران و هم مسلکان، برخوردی اخلاق مدارانه داشت. اهل گفت وگو بود و عشق و عقل هردو همپای هم در ارتباطش با همگان پیدا بود.
درباره او بسیار گفته اند و بسیار نوشته اند. حیف که مثل و مانندش در میان حوزه های علمیه یافت نمی شود.

این مجموعه به بهانه دوم آبان، سالروز تولد دکتر سیدمحمد بهشتی مروری دارد به پنج یادداشتی که در گروه نخبگان خبرآنلاین درباره شخصیت شهید بهشتی منتشر شده است:

محمد سروش محلاتی، فقیه و پژوهشگری ست که تبار فکری اش به مرحوم مطهری و بهشتی بازمی گردد، او به نکته ای درباره شورای نگهبان شهید بهشتی اشاره کرده است: آیا شورای نگهبان جنتی، همان شورای نگهبان بهشتی است؟

محسن اسماعیلی، استاد دانشگاه تهران و دکترای حقوق خصوصی دانشگاه تربیت مدرس در یادداشتی به خاطره ناراحتی اش در دیداری اشاره کرده که دکتر بهشتی گفته است: هفته بعد، همین موقع بیا و....

محسن پاک آیین، سفیر اسبق ایران در آذربایجان، در یادداشتی خاطره ای از حجت الاسلام حسن سعادتی از شهدای هفتم تیر در جلسه ای حول محور ریشه اختلافات شهید بهشتی با بنی صدر نوشته است: آیا بنی صدر برحق است یا آیت الله بهشتی؟

محمد مهاجری، روزنامه نگار و فعال سیاسی، در یادداشتی از خاطره خود از سخنرانی شهید بهشتی در مسجد آذرباجانی های بازار تهران نوشته است. جلسه ای که در آن شهید بهشتی درباره مذاکره با دشمن و دیدار با ژنرال هایزر پاسخ می گوید.

سعید مستغاثی، روزنامه نگار و فعال فرهنگی، در مطلبی مجموعه از اسناد را منتشر کرده و به نقل از اسناد ساواک آورده است: دکتر بهشتی، مغز گردانندگان فعالیت های خمینی در ایران است

روزها بهانه اند تا یاد آن بزرگ مرد را در انبوه ستیزها و غفلت های روزگارمان باید گرامی بداریم.

/6262

کد خبر 1313710

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اخلاق فرهنگ سیاسی محسن اسماعیلی محسن پاک آیین محمد مهاجری ایالات متحده آمریکا باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس سوریه ترکیه خودرو گردشگری خودروسازان سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۳۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه عکس «سفر آخر» که روایت‌گر داستان یک عکس دیده شده از شهید مرتضی آوینی است، عصر یکشنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ گالری شماره یک خانه عکاسان ایران افتتاح شد.

در افتتاحیه این نمایشگاه که متشکل از ۵۴ فریم عکس در اندازه‌های مختلف است، اصغر بختیاری، احسان رجبی، مرتضی شعبانی، سیدمحمد جعفری و محمدحسین قدمی که عکس‌هایشان در اندازه‌های مختلفی روی دیوار رفته است، حضور داشتند و با شور و هیجان در حال بیان خاطرات با یکدیگر بودند و گاهی با هم از دیدن یکی از تصاویر افسوس می‌خوردند و گاهی نیز با هم لبخند می‌زدند.

«سفرِ آخر» نمایشگاه عکس‌هایی از این عکاسان است که از آغاز تشکیل گروه «روایت فتح» به همراه شهید مرتضی آوینی بوده و در کنار او و گروهش، عکاسی کرده‌اند. نمایشگاه با استفاده از روایت، به بخش‌های مختلف تقسیم شده است که داستان سفر آخر گروه به مناطق جنگی جنوب در فروردین ۱۳۷۲ از مهم‌ترین بخش‌های نمایشگاه به حساب می‌آید.

مرتضی شعبانی از دوستان نزدیک شهید آوینی، یکی از هنرمندانی است که عکس‌هایش در نمایشگاه «سفر آخر» به نمایش درآمده است. وی همچنین بانی برگزاری این نمایشگاه بوده است و عکس‌های خود و دیگر دوستان عکاس و تصویربردار را از پشت صحنه «روایت فتح» جمع آوری، انتخاب و همراه خانه عکاسان ایران برای نمایش، مدیریت کرده است.

علاقه‌مندی به شهید آوینی و کشف و شهود با آن شخصیت تمامی ندارد

سیداحسان باقری مدیر خانه عکاسان ایران درباره برگزاری این نمایشگاه در سالگرد شهید آوینی به خبرنگار مهر گفت: نمایشگاه «سفر آخر» شامل عکس‌هایی از سفر گروه فیلمسازی شهید آوینی به مناطق جنگی جنوب کشور در فروردین ۱۳۷۲ است که منجر به شهادت مرتضی آوینی می‌شود. این نمایشگاه به فریم‌های آخری که از شهید آوینی در این سفر ثبت شده، اختصاص دارد و به شیوه جدیدی ارایه شده است.

وی همچنین توضیح داد: علاقه‌مندی به شهید آوینی و کشف و شهود هنرمندان با وی تمامی ندارد و این نمایشگاه نیز بهانه‌ای جدید برای پرداختن به شخصیت این شهید بزرگوار برای علاقه‌مندان به او و کسانی که به او تمسک دارند، است. سعی کردیم این نمایشگاه را به شیوه و مدلی جدید ارایه کنیم و در کنار عکس‌ها، دوربین‌هایی که در آخرین روز تصویربرداری شده، دست‌نوشته‌های شهید و …را به نمایش گذاشته‌ایم.

نمایش ۷ دقیقه از پشت صحنه‌های «روایت فتح»

باقری بیان کرد: در نمایشگاه همچنین از فیلمی ۷ دقیقه‌ای از پشت صحنه‌های «روایت فتح» که تا به حال دیده نشده یا کمتر دیده شده‌اند، بهره گرفتیم و در فضای نمایشگاه پخش می‌کنیم.

از عکس‌های جالب توجهی که در این نمایشگاه روی دیوار رفته است، عکس‌های مربوط به جوانی و نوجوانی شهید آوینی است. همچنین، عکس‌هایی از لحظه شهادت و لحظاتی پس از شهادت مرتضی آوینی و محمدسعید یزدان پرست از جمله عکس‌های ناراحت کننده و دردناک نمایشگاه است.

هر چه در مورد شهید آوینی کار شود، کم است

اصغر بختیاری در زمان حیات سیدمرتضی آوینی مدیر تولید گروه «روایت فتح» بود و بعد از شهادت او قدم در عرصه ساخت مستند گذاشت. وی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره تجربه همکاری با شهید آوینی و حال و هوای نمایشگاه «سفر آخر» بیان کرد: من سال ۱۳۶۶ با آقا مرتضی آشنا شدم زمانی که در گروه روایت فتح صداوسیما بودم. وقتی جنگ تمام شد در مجموعه جدید «روایت فتح» مدیر تولید بودم و در شهرهای سوسنگرد، بستان و هویزه و خرمشهر مستند ساختیم که آخرین فیلم، «شهری در آسمان» بود و در نهایت به فکه ختم شد. نمایشگاه حاضر بسیاری از خاطرات مشترک مان را زنده کرد؛ عکس‌های مربوط به فکه را من و آقای شعبانی ثبت کردیم و بقیه عکس‌ها را آقای قدمی، رجبی و جعفری گرفتند.

وی گفت: تاکنون کارهای بسیاری شده است که همه آنها مهم و تاثیرگذار بوده‌اند اما هر چه کار در مورد شهید آوینی شود، به نظرم کم است. آقای آوینی مهندس، آرشیتکت، شاعر، فیلمساز و نویسنده بود و هم موسیقی و هم سینما را می‌شناخت و هر کسی با توجه به رویکردی که دارد، می‌تواند او را بشناسد و جای کار نیز دارد.

نمایشگاه «سفر آخر» از دوشنبه ۳ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و در روزهای پنجشنبه از ساعت ۱۵ تا ۱۹ در گالری «شماره یک خانه عکاسان ایران» واقع در حوزه هنری انقلاب اسلامی، خیابان سمیه تقاطع خیابان حافظ، میزبان علاقه‌مندان است.

کد خبر 6084921

دیگر خبرها

  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • فیلم/ ۲۰۰ روز جنایت رژیم صهیونیستی به روایت آمار و ارقام
  • کمک یک میلیارد ریالی خیّر سلامت به بیمارستان شهید بهشتی سبزوار
  • سخنان شهید بهشتی درباره نماز در «بیست و هفت جمله» منتشر شد
  • برنامه پروازهای فرودگاه اصفهان امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • مهارت کارشناسان اورژانس ناجی مادر و نوزاد دوقلویش
  • تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید دانشگاه شهید محلاتی قم
  • سبک زندگی دکتر مرندی به روایت دخترش | ساده‌زیستی را از پدر و مادر یاد گرفتیم
  • نشست «درآمدی به اخلاق قرآنی» برگزار می شود
  • «سفر آخر» افتتاح شد/ عکس‌هایی از لحظات پایانی زندگی شهید آوینی