Web Analytics Made Easy - Statcounter

پارلمان اروپایی با اکثریت قاطع با طرح وزیر دفاع آلمان برای تشکیل یک منطقه امن بین المللی در شمال سوریه موافقت کرد. ۰۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۱ بین الملل اروپا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس اشپیگل"، پارلمان اتحادیه اروپا در یک قطعنامه با اکثریت قاطع به طرح "آنگرت کرامپ- کارن بائر"، وزیر دفاع آلمان برای ایجاد یک منطقه امن بین المللی در شمال سوریه رای مثبت داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب پارلمان اروپا از پیشنهاد وزیر دفاع آلمان حمایت کرد.

"آنگرت کرامپ- کارن بائر"، وزیر دفاع آلمان خواستار ایجاد یک منطقه امنیتی با نظارت بین‌المللی در منطقه مرزی بین ترکیه و سوریه شده است.

نمایندگان پارلمان اروپا همچنین روز پنج شنبه قاطعانه طرح ترکیه برای اینکه خود یک منطقه حفاظت شده در شمال سوریه تاسیس کند را رد کردند. سخنگوی سیاست خارجی فراکسیون حزب مردم پارلمان اروپا و رئیس کمیسیون سیاست خارجی پارلمان اروپا در بیانیه مشترکی اعلام کردند که پیشنهاد وزیر دفاع آلمان بحث ها را تغییر داده است.

وزیر دفاع آمریکا هم البته ابتکار عمل وزیر دفاع آلمان درباره سوریه را تمجید و با این حال اعلام کرده که نیرویی را برای این عملیات اعزام نمی کند. "مارک اسپر"، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده است که این کشور در صورتی که شرکای اروپایی اش در شمال سوریه وارد عملیات شوند به لحاظ سیاسی از آن ها حمایت می کند.

 وی افزود: ما تصمیم نداریم با نیروهای زمینی و یا هر چیز دیگری در این عملیات مشارکت کرده و سهیم باشیم. وی همچنین گفت که هنوز دقیقا تصمیم وزیر دفاع آلمان را نمی داند.

وزیر دفاع آمریکا افزود: تا آنجا که من می دانم این مسئله مطرح است که شرکای اروپایی می خواهند گشت های مشترکی را در این راهروی عملیاتی مشترک هدایت کنند. من فکر می کنم این خوب است. آمریکا مدتهاست از شرکای اروپایی خود درخواست می کند اقدامات بیشتری را برای برقراری امنیت در سوریه انجام دهند.

شرکای آلمان در ائتلاف نظامی ناتو هم واکنش محتاطانه ای را به این تصمیم وزیر دفاع آلمان داشته اند. متحدان اروپایی آلمان در نشست وزرای دفاع ناتو در بروکسل البته از این ابتکار عمل استقبال کردند، اما هیچ کشوری آشکارا از این پیشنهاد وزیر دفاع آلمان حمایت نکرد.

حملات ترکیه به روستاهای رأس العین سوریهاعلام آمادگی «قسد» برای پیوستن به ارتش سوریهاردوغان : حامی تمامیت ارضی سوریه هستیم/ برخی کشورها از بحران سوریه سوء استفاده کردند

کارن بائر هم از اولین گفتگوهای بسیار دلگرم کننده درباره این ایده خود سخن گفت. وزیر دفاع ترکیه هم خود را در این باره کاملا باز نشان داد که عملیات بازسازی دوباره در این منطقه درگیری با مشارکت سازمان ملل بتواند انجام شود.

وزیر دفاع آلمان در عین حال گفت که این یک فرآیند طولانی و راهی دشوار است.

"دیدی ریندرز"، وزیر امور خارجه بلژیک هم تاکید کرد که شرایط از زمان توافق بین روسیه و ترکیه کاملا تغیر کرده است.

وزیر دفاع آلمان البته درباره این ایده خود حمایت حزب سوسیال دموکرات در دولت ائتلافی را ندارد و بسیاری از مقامات این حزب با این مسئله مخالفت کرده اند. به همین دلیل وزیر دفاع آلمان در بروکسل نمی تواند از ایده دولت ائتلافی آلمان درباره این طرح خود سخن بگوید.

هایکو ماس به ترکیه سفر می کند

"هایکو ماس"، وزیر امور خارجه آلمان هم واکنش محتاطانه ای را به این ایده نشان داده و در سخنانی در پارلمان این کشور اعلام کرد که مهم این است که در نهایت ما درباره چه چیزی با شرکای بین المللی خود در این شرایط می توانیم توافق کنیم. این بستگی به این دارد که ما چه برنامه هایی را دنبال کرده و کدام را انجام نمی دهیم.

"هایکو ماس" همچنین امروز در پارلمان آلمان به صورت غافلگیرانه اعلام کرد روز شنبه برای فشار آوردن بر ترکیه برای برقراری آتش بس دائمی در سوریه به این کشور سفر می کند.

وی همچنین در ترکیه می خواهد خواستار پایبندی به قوانین بین المللی در برخورد با پناهندگان و حمایت از تلاش های صلح سیاسی برای سوریه است.

انتهای پیام/

 

R31356/P/S8,89,90/CT11 واژه های کاربردی مرتبط سوریه ترکیه

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سوریه ترکیه سوریه ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۳۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران

4 کشور منطقه (ترکیه، عراق، امارات و قطر) برای ساخت مسیر جدید ترانزیتی اتصال اروپا به خاورمیانه توافق کردند.

به گزارش عصرایران، مقامات عراق، ترکیه، قطر و امارات، یادداشت توافق برای ساخت مسیر ترانزیتی "راه توسعه" امضا کردند. این مسیر، اروپا را از طریق خاک ترکیه و عراق، به خلیج فارس متصل می کند. این مسیر از ایران عبور نمی کند.

امضای این یادداشت توافق دیروز دوشنبه توسط وزیران 4 کشور ترکیه، عراق، امارات و قطر در حضور سران ترکیه (اردوغان) و عراق (السودانی) در بغداد انجام شد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در سفر رسمی دیروز دوشنبه به بغداد و اربیل سفر کرد. این اولین سفر رئیس جمهوری ترکیه به عراق بعد از 13 سال بود.

این یادداشت توافق از طرف عراق توسط وزیر حمل و نقل (رزاق محیبس)، از طرف ترکیه توسط وزیر حمل و نقل و زیرساخت ( عبدالقادر اورال اوغلو)، از طرف قطر توسط وزیر حمل و نقل ( جاسم بن سیف السلیتی ) و از طرف امارات توسط وزیر انرژی و زیرساخت (سهیل محمد المزروعی) امضا شد.

دفتر نخست وزیر عراق اعلام کرد این پروژه به دستیابی به یکپارچگی اقتصادی و تلاش برای اقتصاد پایدار بین شرق و غرب، به تحریک رشد اقتصادی و تقویت روابط همکاری های منطقه ای و بین المللی کمک خواهد کرد. همچنین این طرح در مسیر افزایش تجارت بین المللی، تسهیل تحرک و فعالیت های اقتصادی، تجارت و ایجاد یک مسیر جدید حمل و نقل رقابتی و افزایش رونق اقتصادی بازرگانی کمک می کند.

نخست وزیر عراق هم گفت: راه توسعه تنها کوتاه کردن فاصله نیست، بلکه به پل ارتباطی میان مردم و فرهنگ‌های منطقه تبدیل می‌شود و از امنیت و ثبات در منطقه حمایت می‌کند. وی افزود: این یادداشت تفاهم شامل اقدام کشورهای امضا کننده برای تعیین چارچوب های لازم برای اجرای طرح راه توسعه است.

راه توسعه

"راه توسعه" شامل دو مسیر زمینی خودرویی و راه آهن است که جنوب ترکیه را از نقطه مرزی فیشخاپور کردستان عراق به جنوب این کشور (بصره - بندر فاو) به خلیج فارس متصل می کند. این نزدیک ترین و سریع ترین مسیر اتصال اروپا به خلیج فارس است که از خاک ترکیه و عراق می گذرد.

فیشخاپور مرز کردستان عراق و جنوب ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه است.


وزیر حمل و نقل و زیرساخت های ترکیه ( عبدالقادر اورالوغلو) روز یکشنبه گفت: با تکمیل پروژه "راه توسعه" که از ترکیه و عراق می گذرد، روند حمل و نقل کالا را 25 روز کاهش می یابد.
وی توضیح داد: حرکت کشتی‌های عبوری از کانال سوئز 35 روز و از جنوب افریقا بیش از 45 روز طول می‌کشد اما اگر راه توسعه تکمیل شود، این زمان به 25 روز کاهش می‌یابد.

عراق سال گذشته هزینه این طرح را  17 میلیارد دلار اعلام کرد.

این مسیر ترانزیتی برای انتقال کالا میان ترکیه و کشورهای جنوب خلیج فارس است اما می تواند بخشی از مسیر اتصال شرق - غرب جهان نیز باشد. این مسیر همچنین می تواند به عنوان جایگزینی برای مسیر کنونی کانال سوئز و دریای سرخ مطرح شود.

با درگیری های ارتش امریکا و حوثی های یمن (انصارالله) در دریای سرخ و تنگه باب المندب، راه توسعه، از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.

این مسیر از طریق جاده زمینی و راه آهن، جنوب ترکیه را به جنوب عراق و خلیج فارس متصل می کند.
 طول جاده زمینی و راه آهن در داخل عراق 1200 کیلومتر است.
 هزینه پروژه حدود 17 میلیارد دلار است. 10.5 میلیارد دلار برای ساخت راه آهن برقی و 6.5 میلیارد دلار برای جاده زمینی است.
این پروژه در 3 مرحله تکمیل می شود که مرحله اول در سال 2028، مرحله دوم در سال 2033 و مرحله سوم در سال 2050 به پایان می رسد.
این پروژه در مرحله اول 100 هزار فرصت شغلی و پس از اتمام، یک میلیون شغل ایجاد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: محاصره قطر، فرصت بزرگ برای ایران اولین قطار ترانزیتی افغانستان- ترکیه در ایران گیر کرد! ۵ قطار ترانزیتی روسیه در راه ایران عبور اولین کشتی چین از مسیر شمال روسیه / ارزان تر و سریع تر از مسیر کانال سوئز

دیگر خبرها

  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • دستیار نماینده پارلمان اروپا به اتهام جاسوسی برای چین از کار تعلیق شد
  • چین: آلمان دست از فریبکاری سیاسی بردارد
  • بازداشت دستیار نماینده پارلمان اروپا در آلمان به اتهام جاسوسی + عکس
  • سایه تهدیدات امنیتی بر سر مسابقات یورو ۲۰۲۴ آلمان
  • مشاور عضو پارلمان اروپا به ظن جاسوسی برای چین بازداشت شد
  • آخرین تحولات اوکراین | درخواست کی‌یف از اتحادیه اروپا بعد از کمک آمریکا
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • وزیر دفاع فرانسه: ایران یک چالش امنیتی برای اروپا است
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان