Web Analytics Made Easy - Statcounter



امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه باید درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی واریز شود، گفت: مدیران کشور باید هزینه‌های واقعی کشور را رصد کنند و متوجه بشوند که هزینه‌ها به چه میزان است.

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نماز جمعه امروز تهران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی و مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی اظهار داشت: از مردم عراق و دولتمردان برآمده از اراده مردم عراق در مدیریت شایسته مراسم انسان‌ساز و اقتدارآفرین و الهام‌بخش اربعین حسینی تشکر می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیدواریم حرکت انقلابی، الهی، سیاسی و عبادی اربعین راه را برای وحدت امت اسلام در مسیر تحقق اهداف عاشورا در سراسر دنیای اسلام هموار کند.

وی در ادامه با اشاره به مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهی در دانشگاه تهران با حضور رئیس جمهور گفت: به نظر بنده باید صدای دانشگاهیان و به ویژه دانشجویان شنیده شود و اجازه داده شود، تشکل‌های دانشجویی نظرات خود را در مورد مسائل کشور در حضور روسای محترم قوا مطرح کنند. این درسی است که از آغاز انقلاب از سکان‌دار هوشمند انقلاب اسلامی آموخته‌ایم.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: همانطور که سیاست‌های بانک مرکزی در مورد ارز مورد حمایت قرار گرفته است، برخی از سیاست‌های اقتصادی دولت هم مورد نقد جدی جامعه علمی و دانشگاهی است. باید به این نقدها توجه داشت و به نصحیت برآمده از عقلانیت و علم به عنوان نقشه راه برای ارتقای کارآیی مورد توجه قرار داد.

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد بیان داشت: همچنین این سخن که "عده‌ای بر تعامل سازنده با دنیا و عده‌ای بر تقابل مستمر با جهان تاکید دارند"، قرین انصاف نیست. اینجانب یک چهره عالم، متعهد و سیاستمدار را نمی‌شناسم که معتقد به تقابل مستمر با جهان در مقابل با نگاه تعامل سازنده با دنیا باشد. چگونه در نهاد علم و دانشگاه این سخن قابل طرح است؟ در چشم‌انداز 20 ساله جمهوری اسلامی که از بالاترین عقبه علمی و کارشناسی برخوردار است و حدود 14 سال قبل رهبر انقلاب ابلاغ نموده‌اند تا نقشه راه ملت و دولت باشد، در حوزه سیاست خارجی و تقویت روابط خارجی آمده است که گسترش همکاری‌های دوجانبه منطقه‌ای و بین‌المللی، ادامه پرهیز از تشنج در روابط با کشورها، تقویت روابط سازنده با کشورهای غیرمتخاصم، بهره‌گیری از روابط برای افزایش توان ملی و تلاش برای رهایی منطقه از حضور بیگانگان و آمریکا که موجب ارتقای امنیت و اقتدار امت اسلام توجه شود.

وی تصریح کرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران که مورد حمایت آحاد ملت و جریان‌های سیاسی است، تعامل سازنده با جامعه جهانی است. این استراتژی آمریکا و رژیم‌صهیونیستی است که از آغاز حرکت انقلابی مردم ایران و شکل‌گیری نظام اسلامی به جنگ‌افروزی و تقابل مستمر با جمهوری اسلامی ایران پرداخته است. این راهبرد آمریکاست که امروز به راهبرد رئیس جمهور آمریکا در برابر جهان تبدیل شده است. مردم ایران و جریان‌های سیاسی از این فکر پاکیزه هستند.

امام جمعه موقت تهران در ادامه تاکید کرد: عامل بازدارنده آمریکا از تعرض به جغرافیای ایران اسلامی، قدرت دفاعی پرافتخار، جبهه مقتدر مقاومت اسلامی و وحدت و انسجام ملی ملت ایران است که از اندیشه سیاسی امام خمینی و منطق عقلانی، علمی و وحیانی رهبر معظم انقلاب اسلامی الهام گرفته است. به گمان بنده آمریکا و رژیم‌ صهیونیستی و کشورهای همسوی با آن‌ها تنها زبان قدرت را می‌فهمند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد عنوان کرد: کشورهایی که می‌خواهند از منافع ملی خود در برابر زیاده‌خواهان دفاع کنند باید به قدرت سیاسی، علمی، دفاعی و اقتصادی آراسته شوند و با زبان برآمده از اقتدار حافظ منافع خویش باشند. ملت ایران با زبان منطق، اقتدار برآمده از ایمان و متکی بر توانایی‌های علمی، سیاسی و دفاعی با قدرت‌های جهان گفتگو می‌کند. اگر می‌خواهیم از ظرفیت دانشگاه استفاده کنیم و آنان را برای پاسخ به مسائل کلیدی و سوالات فراخوان کنیم، گمان می‌کنم این سوالات قابل طرح است که "چگونه می‌توان با کمترین استقراض از نظام بانکی، دوران تحریم را به فرصتی برای شکوفایی اقتصادی تدبیل کرد؟"، "چگونه می‌توان با برنامه رشد نقدینگی سرسام‌آور را که کلیدی‌ترین مساله اقتصاد ملی است، مهار کرد؟"، "چگونه می توان از حجم بزرگ نقدینگی با کمترین هزینه برای خلق ثروت، رشد تولید و اقتصاد و رشد اقتصادی بهره گرفت؟" این‌ها باید سوالات کلیدی دولت محترم و فراهم آوردن زمینه مناسب برای شنیدن به پاسخ‌ها و توجه به آن باشد.

امام جمعه موقت تهران همچنین به موضوع تدوین بودجه نیز اشاره کرد و گفت: با عنایت به تاکید رهبر انقلاب بر اصلاح ساختاری بودجه و تاکید بر قطع وابستگی بودجه به نفت و اراده سازمان برنامه و بودجه برای عملیاتی کردن این مهم که گامی ارزشمند و تحسین‌برانگیز است، به نظر می‌رسد شایسته است برای فراهم آوردن زمینه قطعی قطع وابستگی نفت و بودجه تمامی درآمدهای حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز شود. در گام دوم کسری واقعی بودجه با تحلیل دقیق هزینه‌های واقعی کشور تبیین کنیم. با تبیین این هزینه‌ها درآمدهای واقعی و پایدار غیرنفتی را رصد کنیم. آنگاه کسری بودجه برای اداره کشور روشن می‌شود. برای تامین کسری بودجه، مجلس به دولت اجازه فروش اوراق را بدهد و هر مقدار از اوراق که در بازار به فروش رفت برای تامین کسری بودجه به کار رود و اوراق باقی مانده را صندوق توسعه ملی خریداری کند و منابع آن را بدون سود به دولت واگذار کند. بودجه ما تراز نیست و با فروش سرمایه تراز می‌کنیم. کسری واقعی بودجه باید شفاف شود.

وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد دوم نیز این است که اقدام برای افزایش درآمدهای مالیاتی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. البته منظور مالیات‌هایی است که باید صاحبان ثروت و درآمدهای انبوه پرداخت کنند. باید مراقب بود حوزه تولید و اشتغال آسیب نبیند و کسبه‌های جزء آسیب نبییند. از این رو جلوگیری از فرار مالیاتی، اصلاح پایه و نرخ‌ها و پوشش مالیاتی، کاهش معافیت‌های مالیاتی مانند حذف معافیت بر درآمد حاصل از صادرات مواد خام یا با ارزش افزوده پایین و حذف معافیت بر درآمد حاصل از فعالیت‌های هنری و فرهنگی که ماهیت تجاری دارند ضروری است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد عنوان کرد: همچنین باید یارانه بودجه‌ای و فرابودجه‌ای پنهان تعیین تکلیف شود؛ حدود یک هزار و 300 هزار میلیارد تومان (معادل بودجه کل کشور) یارانه‌های پنهان کشور است. ممکن است نام آن را یارانه پنهان نگذارند؛ اما بحث این است که این عدد بزرگ در اقتصاد ایران وجود دارد و باید نظام مدیریتی و علمی کشور برای استفاده از این ظرفیت بزرگ و فرصت بی‌بدیل برای رفع فقر، بی‌عدالتی، حمایت منطقی و درست از اقشار متوسط و ضعیف و تحریک اقتصاد و حمایت عالمانه از تولید استفاده شود.

وی اضافه کرد: رشد نقدینگی که در این دولت نزدیک به 2 تریلیون میلیارد دلار شده است، در دولت‌های گذشته هم با همین شتاب رشد کرده است؛ اما منتهی به رشد و شکوفایی اقتصادی نشده و منجر به رفع فقر نشده است. باید با اجماع نخبگان علمی و سیاسی، اصلاح کرد. این اجماع را می‌توان خلق کرد. باید مدیران و مسئولان کشور را برای تحول بزرگ آماده ساخت. دوران روزمرگی، ندانم‌کاری و فرصت‌سوزی به پایان رسیده و نیازمند اراده مبتنی بر علم و عزم برآمده از ایمان برای تحول هستیم. نیازمند اقدام عاجل علمی و منطقی هستیم. اگر می‌خواهیم در مسیر پاسخ به نیازهای اساسی مردم قدم برداریم، باید این حوزه‌ها را مورد توجه جدی قرار بدهیم.

وی همچنین به دو راهکار اجرایی اشاره کرد و گفت: نخست توجه به پرداخت به ذی‌نفع نهایی باید انجام بگیرد که اراده دولت هم مبنی بر این است. این اقدام به دولت اجازه می‌دهد که هزینه‌های واقعی کشور را رصد کند و متوجه بشود که هزینه‌های واقعی کشور در چه حدی است. امروز دولت از هزینه‌های واقعی کشور اطلاع شفاف و دقیقی ندارد. دولت اعتبار دستگاه‌ها را به صورت سرجمع به آن‌ها تخصیص داده و دستگاه‌ها در مورد پرداخت به ذی‌نفع نهایی تصمیم می‌گیرد. رئیس دستگاه و نه دولت تصمیم می‌گیرد. دولت باید از هزینه‌های خود اطلاع دقیق داشته باشد. به دلیل نبود شفافیت در مصارف دولت، ابزار کارآمد برای نظارت مالی و عملیاتی حین اجرای بودجه در اختیار دولت نیست و امکان مدیریت هزینه‌ها وجود ندارد. این موجب انحراف بودجه از اهداف مصوب طبق صلاح‌دید دستگاه اجرایی و نرساندن بودجه به ذی‌نفع نهایی تعریف شده در قانون می‌شود. راهکار اجرایی این است که در گام اول در اسرع وقت پرداخت‌ها صرفاً توسط خزانه‌داری کل و مستقیماً به ذی‌نفع نهایی انجام بگیرد. هر قرانی که از منابع عمومی پرداخت می‌شود باید از طریق خزانه‌داری کل پرداخت گردد. اعتبارهای اختصاصی دستگاه‌ها مشمول این شود و خزانه‌داری کل از درآمدهای دستگاه کسر و به حساب ذی‌نفع نهایی وازیر شود. با مشکلات اقتصادی مدیران ارشد کشور اطلاع درست از هزینه منابع ندارند. گام سوم این است که این فرآیند برای منابع شرکت‌های دولتی نیز اجرا شود که شاید موجب تحولی شود.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد همچنین در خطبه نخست نماز جمعه امروز تهران بیان داشت: پیامبر اکرم (ص) نماد فاخر نُصح در سیره مدیریتی هستند. نصیحت و انتقاد متقابل از ویژگی‌های برجسته تربیت یافتگان در مدرسه دین است.

وی با بیان اینکه واژه نصحیت به معنای خلوص است، گفت: انسان ناصح و منتقد باید با قلبی لبریز از محبت در مقام خیرخواهی و نه در مقام مچ‌گیری عمل کند. او باید در مقام ارائه راه و هدایت باشد. ضمن اینکه باید به تحکیم پیوندهای اجتماعی، قلبی و... توجه داشته باشد.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: ما نیازمند به نقد و نصحیت وحدت‌آفرین هستیم. نصیحت به معنای خیرخواهی از نشانه‌های جامعه سالم و مدیریت صحیح است. از این رو در کلام پیامبر اکرم (ص) آمده است که حقیقت دین در نصیحت نسبت به یکدیگر معنا و تجلی پیدا می‌کند. اساس دین بر این خصیصه عالی دینی و انسانی بنا گذاشته شده است. امر به معروف و نهی از منکر از مقام نصیحت بهره می‌گیرد.

وی بیان داشت: نظام اسلامی نمی‌تواند در برابر امت اسلام و مردم ایران بی‌تفاوت باشد. خیرخواهی از شاخصه‌های کلیدی انسان و نظام اسلامی است. مُلک را بدون نصیحت نمی‌توان نگاه داشت. از این رو زمامداران و مدیران باید به این اصل کلیدی توجه ویژه داشته باشند. رابطه زمامداران و مردم باید بر اساس نصیحت و انتقاد متقابل استوار باشد. مردم از سر خیرخواهی، زمامداران را نصیحت و معایب و محاسن آنان را گوشزد کنند. زمامداران هم نباید خود را مصون از خطا بپندارند و همواره مهیای انتقاد باشند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در پایان خطبه اول گفت: جامعه‌ای که مردم آن ناصح نیستند و نصحیت‌کنندگان را دوست نمی‌دارند، راه به سعادت نمی‌برند.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۷۳۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: چشم انداز روشنی برای توسعه کشور وجود دارد

معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت توانست به دستاوردهای مهم اقتصادی از جمله نیل به رشد نقدینگی ۲۴ درصدی، کاهش بیکاری و تورم و همچنین رشد اقتصادی مثبت پس از چندین دوره رشد منفی، دست یابد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، نخستین رویداد کارآفرینی دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

مخبر: رویه فعلی ثبت سفارش و تخصیص ارز باید تغییر کند مخبر صبح امروز (دوشنبه) در این رویداد، با تاکید بر اینکه نیروهای نخبه، خلاق و کارآفرین سرمایه اصلی کشور هستند، تصریح کرد: نقطه تحول اقتصادی کشور و تحقق شعار سال با تکیه بر کارآفرینان و نسل جوان کشور محقق می شود.

وی با قدردانی از اقدامات و تلاش‌های کمیته امداد امام خمینی(ره) در راستای توانمندسازی و حمایت از مددجویان و به‌ویژه با تمرکز بر دانش آموزان و نسل جوان تحت پوشش این سازمان، گفت: کشور ما از ظرفیت‌های خدادادی و منابع طبیعی بسیاری برخوردار است اما مزیت بزرگ‌تر و ارزشمندتر حضور همین نیروی جوان و تحصیل‌کرده است که به‌عنوان یک قوه پیشران ظرفیت‌های کشور را شکوفا می‌سازد.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: با توجه به تغییر رویکرد اقتصاد جهان به سمت اقتصاد دیجیتال امروزه شاهد هستیم برخی از کارآفرینان و سرمایه‌داران بزرگ جهان از نسل نوجوان هستند و مقتضیات اقتصاد دیجیتال چنان است که سن و تحصیلات نمی‌شناسد و با بهره‌گیری از خلاقیت فردی می‌توان به نتایج بزرگ دست یافت.

مخبر با تاکید بر اهمیت تربیت نیروی کارآفرین، مستعد و خلاق در کشور، افزود: در جلسه‌ای با اتاق بازرگانی بر این مهم تاکید شد که باید هنرستان‌ها در کنار کارخانه‌های بزرگ کشور تأسیس شوند تا دانش‌آموزان ضمن تحصیل، در محیط واقعی و عملی هم آموزش‌های لازم را در کارخانه‌ها و صنایع فراگیرند.

وی خطاب به دانش‌آموزان هنرستانی و کارآفرینان جوان، تاکید کرد: شما می‌توانید نقطه تحول کشور باشید و قطعا جهش تولید با فعالیت بخش خصوصی و نخبگان محقق می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: تلاش‌ها و حرکت چند سال گذشته کمیته امداد با توجه به منویات مقام معظم رهبری، تمرکز بر توانمندسازی مددجویان بوده است و در این مسیر تبدیل مددگیرنده به مددکننده الگویی است که باید در سرتاسر کشور دنبال شود.

مخبر تاکید کرد: دولت سیزدهم و رئیس جمهور اعتقاد و ایمان محکمی به فعالیت‌های کمیته امداد دارند و دولت خود را موظف به پشتیبانی از این سازمان مردمی در راستای کاهش فقر و محرومیت در کشور می‌داند.

وی در ادامه چابکی،‌ انقلابی بودن و عدالت‌محوری را از ویژگی‌های کم‌نظیر کمیته امداد امام خمینی (ره) برشمرد و خاطر نشان کرد: اعتماد مردم به کمیته امداد بزرگترین سرمایه این سازمان است و این مجموعه با بدنه اداری و مدیریتی متعهد خود همواره در طول سالیان گذشته مشغول خدمت‌رسانی به طبقه آسیب‌پذیر جامعه بوده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات و تلاش‌های دولت برای رفع مشکلات اساسی در کشور در دو سال گذشته ادامه داد: دولت توانست به دستاوردهای مهم اقتصادی از جمله نیل به رشد نقدینگی 24 درصدی، کاهش بیکاری و تورم و همچنین رشد اقتصادی مثبت پس از چندین دوره رشد منفی، دست یابد و معتقدیم کشور در وضعیتی است که چشم انداز روشنی برای توسعه دارد.

مخبر در ابتدای سخنان خود نیز با اشاره به راهبردهای منبعث از قرآن و دین مبین اسلام در اندیشه های امام راحل و بنیانگذار جمهوری اسلامی، گفت: امروز کشورهای قدرتمند و نظام سلطه در دنیا نه تنها جرئت مقابله نظامی با ایران را ندارند بلکه حتی از سخن گفتن درباره آن هم عاجز هستند و جمهوری اسلامی ایران با پایه گذاری امام خمینی (ره)‌ و رهبری مقام معظم رهبری در تمام مسائل سیاسی،‌ امنیتی و روابط بین الملل می‌درخشد و قدرت‌ها و کشورهای منطقه و جهان بدون گرفتن نظر جمهوری اسلامی ایران قدرت تصمیم‌گیری در منطقه ما را ندارند.

مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در این مراسم با اشاره به 10800 نخبه تحت پوشش کمیته امداد، گفت: در حوزه اشتغال تحقق شعار سال را با اعتقادی راسخ جلو می بریم و زمینه های حمایت از 1 میلیون و 321 هزار مستعد اشتغال با حمایت های دولت سیزدهم فراهم است.

همچنین پیش از این مراسم مخبر از نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌های دانش آموزان هنرستان‌های تحت پوشش کمیته امداد بازدید کرد و در انتهای این مراسم نیز از برخی از برگزیدگان و دانش آموزان کارآفرین با حضور مخبر و اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

لازم به ذکر است خدمات توانمندسازی، مهارتی و تحصیلی دانش آموزان هنرستانی در سال 1402 با تلاش های کمیته امداد امام خمینی (ره) با برگزاری 32 اردوی راهیان پیشرفت در 31 استان، 10 هزار ساعت مشاوره شغلی، تشکیل هزار پرونده شغلی و اعطای وام کارگشایی به بیش از 65 هزار مددجوی هنرستانی تحت پوشش کمیته امداد انجام شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حسینی: در حال آماده شدن برای تعامل بیشتر با مجلس آینده هستیم
  • اظهارات معاون رئیسی درباره تعطیلات آخر هفته، بودجه ۱۴۰۳ و لوایح بررسی نشده در مجلس یازدهم
  • کسی بدون نظر جمهوری اسلامی توان تصمیم‌گیری در منطقه را ندارد
  • مخبر: کشور در وضعیتی است که چشم انداز روشنی برای توسعه دارد
  • مخبر: چشم انداز روشنی برای توسعه کشور وجود دارد
  • رئیس جمهور: ایران و پاکستان سطح روابط اقتصادی تجاری را ارتقا بخشند / مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم یکسان است + فیلم
  • رئیس جمهور: ایران و پاکستان سطح روابط اقتصادی تجاری خود را ارتقا بخشند / مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم یکسان است + فیلم
  • امام جمعه رشت: بسیاری از مردمان دنیا امروز دلداده سپاه هستند
  • بسیاری از مردمان دنیا امروز دلداده سپاه هستند
  • امام جمعه رشت : بسیاری از مردمان دنیا امروز دلداده سپاه هستند