Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا، یادداشت میهمان، مریم شهبازی عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، عضو هیئت‌مدیره انجمن «توسعه حیات شهر، انجمن تخصصی باغستان سنتی قزوین»؛ چرا باید به بهانه خاتمه مسکوت ماندن طرح ساماندهی ورودی‌های شهر قزوین و هزینه کرد صد و پنجاه میلیارد تومانی شهرداری، یک پروژه اشتباه و مخرب را ادامه دهیم؟

علیرغم اینکه اعضاء شورای شهر قزوین به‌اشتباه بودن پل امام رضا (ع) و عبور رینگ ماشین‌رو از همان ابتدا اذعان دارند، چرا باید فراموش کنیم که حداقل خسارت احداث این پل، و تکمیل رینگ در شرق و غرب، پاره‌پاره کردن باغات باغستان و قربانی کردن هکتارها درخت و خاک مرغوب این باغات خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی جلسات کارشناسی متعدد و ارائه گزارش انجمن «توسعه حیات شهر» در جلسه شورای عالی معماری و شهرسازی در مهرماه ۱۳۹۷ براساس مصوبه این شورا و به‌منظور حفظ باغستان سنتی قزوین، عملیات عمرانی از جمله راه‌سازی و پل‌سازی در باغستان کمابیش متوقف شد.

پس از گذشت یک سال تکلیف نهایی این پل و جاده‌ها هنوز روشن نیست و این روزها در کمیته فنی این شورا، تصمیم نهایی در مورد ادامه عملیات اجرایی گرفته خواهد شد.

چگونه می‌شود از خود نپرسیم که آیا راه‌های دیگری برای تسهیل تردد خودروها در شهر جز نابودی مساحت قابل‌توجهی از بهترین بخش‌های باغستان وجود ندارد. آیا سابقه تاریخی احداث چنین پل‌هایی نشان نداده که پس از مدت بسیار کوتاهی به دلیل توسعه لجام گسیخته شهری، مشکل ترافیک بار دیگر سرباز می‌کند، درحالی‌که نابودی این باغات هزارساله با اثرات محیط زیستی پخش سیلاب و عملکرد آن به‌عنوان سیل‌بند، تغذیه آب زیرزمینی، حفاظت خاک، کنترل ریزگرد و در یک کلام تضمین‌کننده حیات شهر غیرقابل‌جبران و برگشت‌ناپذیر است.

تکه‌تکه شدن باغات و از بین رفتن یکپارچگی باغستان موجب افزایش استعداد رهاشدگی و تغییر کاربری می‌شود و پل‌سازی، جاده‌سازی و توسعه شهری در محدوده باغستان موجب آسیب به شبکه نهرها، تغییر مسیر و قطع راه‌آب‌ها و نابودی تدریجی نقش آبخوان‌داری باغستان سنتی خواهد شد.

متخصصین محیط زیست، آبخیزداری و کشاورزی از مقامات استان قزوین انتظار دارند قبل از آنکه دیر شود، به‌منظور به پایان رساندن طرحی که اساس آن کارشناسی نبوده، میراثی که برای حفاظت و بقای شهر به ما رسیده است و می‌تواند به‌عنوان یک افتخار ملی، الگویی از سامانه استحصال باران در مناطق خشک و نیمه‌خشک در جهان باشد، به وادی نابودی نکشانیم.

بنابراین مباحث کارشناسی ارزیابی محیط زیستی و محاسبات هزینه فایده برای انجام کلیه طرح‌های عمرانی در شرایط شکنندگی اکوسیستم منطقه و محیط‌زیست سرزمین ضروری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی باغستان سنتی قزوین توسعه شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۸۵۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران

جلسه متقاضیان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مخازن ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز طبیعی، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار با حضور نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور و به میزبانی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برگزار شد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط‌عمومی، رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به دستاورد‌های شرکت ملی گاز ایران در دوره تحریم، گفت: سال ۱۳۸۹ بانک مرکزی، شرکتی ملی گاز و شرکت ملی نفت تحریم شدند؛ ظرفیت تولید، پالایش، انتقال و توزیع گاز، ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود و امروز پس از یک دوره تحریم ۱۵ساله، میزان ظرفیت تولید، به ۸۷۵ میلیون مترمکعب رسیده است و پالایش، انتقال و توزیع این زنجیره از ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب بالاتر است. پیچیده‌ترین تکنولوژی با انتقال تکنولوژی از ساخت توربین و کمپرسور از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به عنوان بازوی اجرای شرکت ملی گاز ایران، صورت‌گرفته است.

نوشادی در ادامه با اشاره به لزوم سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی و بخش‌های مختلف صنعت، افزود: جورچین صنعت گاز برای ادامه این مسیر پر افتخار، برای گسترش سطح مشارکت‌های مردمی و پاسخگویی به رشد فزاینده مصرف چه در مسیر توسعه و چه تولید انرژی و محصول و چه مصرف خانگی و تجاری، نیاز دارد که یک هم‌افزایی گسترده‌ای را انجام دهد. در استراتژی جدید شرکت ملی گاز ایران، برای مدیریت اوج مصرف که متأسفانه آسیبش نخست به تولید وارد می‌شود، تصمیم گرفتیم که وارد حوزه جذب سرمایه‌گذاری بشویم و پروژه‌های ذخیره‌سازی گاز، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ایستگاه‌های تقویت فشار را خدمت شما معرفی کنیم.

در ادامه این نشست علیرضا بیات مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی گاز ایران نیز با تأکید بر اهمیت صنعت گاز در امر تولید، گفت: سرمایه‌گذاری در تمام حوزه‌ها یکی از اصول اصلی توسعه در هر صنعتی است و صنعت گاز در کشور ما جریان خونی است که در رگ‌ها و شریان اقتصادی جریان دارد و توسعه این صنعت بی شک به توسعه در دیگر بخش‌های تولید همچون صنایع فولادی و پتروشیمی و دیگر بخش‌های صنعتی می‌انجامد.

در ادامه این نشست پروژه‌های ذخیره‌سازی مخزن نمکی نصرآباد کاشان، میدان هیدروکربنی شوریجه مشهد، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و پروژه بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار گاز جهت سرمایه‌گذاری به نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور معرفی شدند.

گفتنی است، نمایندگان شرکت‌های فولادی همچون شرکت ایمیدرو، گل‌گهر، توسعه آن و فولاد، جهان فولاد، فولاد مبارکه، گهر زمین، آهن و فولاد ارفع، ذوب‌آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد ایران و فولاد سیرجان در این نشست به ارائه پرسش‌هایی در خصوص این پروژه‌های به بحث و تبادل نظر پرداختند.

دیگر خبرها

  • تصویبِ تشکیل کمیته تخصصی خلاقیت و نوآوری شهری در کلانشهرها
  • محور‌های بزرگراهی برای متخلفان نا امن می‌شود
  • استفاده از الگوهای نوین مشارکتی در پروژه‌های شهری اصفهان
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • افزایش اعتبارات محیط زیستی در راستای رفع چالش‌ها
  • ۸۰ واحد بزرگ صنعتی در استان قزوین در دست اجراست
  • سرمایه‌گذاری ۹هزار میلیارد ریالی در شهرکهای صنعتی قزوین
  • سرمایه گذاری ۹ هزار میلیارد ریالی در شهرک‌های صنعتی قزوین
  • سرمایه‌گذاری ۹ هزار میلیاردی در شهرک‌های صنعتی قزوین